ciksi wrote:Volim kako Tizla koristi rec ''protektorat'' <3 ahahahahahah
a tema je bas i pipava i dobra. Jedna od onih gde nema ''pobednika.''
Jedini pravi izlaz koji ja vidim (a malo je realan) da Car Go ostane ''limo'' usluga, ali da to i postane.
Izlaz je da se vozila koja vrse usluge preko Car&go aplikacije registruju na tx table,postanu taxi vozila,a car&go postane udruzenje koje ce pruzati prvo uslugu elektronskog placanja preko mobilnog.Cao zdravo za pederska udruzenja.Neka pojacaju cenu malo,ostanu jeftiniji od obicnog.To je uter kurca do bubrega.Nema protesta nema nista.
Druidid wrote:Da, ali je zato prvi kilometar voznje besplatan, taksimetar krece da kuca tek posle prvog predjenog kilometra.
Istina.
друг члан wrote:Tizla, kazes ne mogu da oporezuju te vozače jer ne znaju ko su.Ne znam kako funkcionišu udruženja po BG,ali u NS ima udruženja koja imaju svoja vozila i ti ih bukvalno rentiraš na 24sata,točiš,voziš,naplaćuješ.Kako njih oporezuju i da li oni moraju da imaju te neke dozvole kurce palce ili moze bilo ko ko ima B to da radi?
Da bi neko postao taxi vozac u uzicu potrebno je:
Vozacka B kategorije
Taksi dozvola-nju dobijate nakon sto polozite ispit u saobracajnoj skoli koji kosta 4000 dinara,a da bi ste izasli na taj ispit morate da imate 4. stepen strucne spreme.naravno nakonpolaganja ispita platicete jos bar 3-4000 dinara za izradu same dozvole...jebiga mora i gestapo od necega leba da jede.
Lekarsko uverenje koje se vadi na 3 godine kosta oko 3500 dinara
Ugovor o radu da ste prijavljeni kod tog vlasnika vozila kod koga vozite.
Ova pravila nisu ista za sve gradove,taksi prevoz na svojoj teritoriji regulisu lokalne samouprave.Negde se trazi C(budalastina)negde jos neke stavri.
Odgovor na tvoje pitanje je da PO ZAKONU,nemoze bilo ko to da radi.Realnost na terenu je mnogo drugacija.
1958 wrote:Kazu u bgu 6000 taxija a samo taxi table odavno nakucali sa 5 brojeva dok gradjanske tablice od skoro imaju 4 cifre i to je tek od skoro stiglo do 1300 dakle 4 broja. Ok kapiram kad se registruje ponovo masina da stare tablice idu u istoriju pa moraju nove, ali ovde su u pitanju pocetni brojevi sa 8 i 9.
Takodje vozi se sa dozvolama iz indjije rume sapca itd po bg sto je muljaza isto.
Onda ovi sto protestuju traze da se komunjalcima smanje ovlascenja da ne mogu da ih cimaju, zamislite izadju navijaci na ulicu blokiraju pola grada, smanjite ovlascenja zandarmeriji. Koje su to price!?
Naravno ima i svetlih primera, pink taxi ima skoro sva korektna vozila, imaju viber aplikaciju preko koje oni rade (preko vibera prihvataju voznju i onda aplikacija odredjuje ko je najblizi), kapiram jos svasta ali ja nisam korisnik tih modernih usluga pa ne znam, racun za firmu uvek imaju spreman i overen... Naxis ima aplikaciju gde se prate njihove masine, takodje moze se placati njihovom karticom pa ti posle stignu racuni. Gold taxi voze krseve uglavnom i kad zamislis taxistu to je on, ali imaju popus. I jako veliki broj taxista ima aparaturu za kartice u bgu.
Realnost u bgu je da se smanji cena taxi usluga a da se poveca kvalitet. Da neko pocne da pravi konkurenciju jer su ovako sva udruzenja u talu i boli ih patka.
Ako mislis na vozacke dozvole iz Indjije,Sapca,Rume itd nema veze.
U Uzicu taksi delatnost moze da obavlja samo neko ko ima prebivaliste na teritoriji grada Uzica.To sto je neko izvadio vozacku u drugom gradu pa promenio prebivaliste na ue nema veze.Stekao je uslov.Kapiram da je isto i za Beograd.
nemoj gledati registarske brojeve,to ti nemoze dati realan broj vozila.Recimo ja imam taxi firmu na kojoj imam svoje registrovano taxi vozilo sa tx tablicama.Ukoliko zelim da neko vozilo registrujem na firmu,da uhvatim neke olaksice u buducnosti jer ih sada nema,a to vozilo nezelim da koristim u taksiju opet dobijam TX tablice za to vozilo.
Imas recimo firme koje se bave sa vise delatnosti,a jedna od njih im je recimo taksi,pa zavaljaju neki pdv dobar u drugim delatnostima pa na onom godisnjem nivou mogu da kupe nesto za firmu da to prebiju,kupe kola dobiju tx tablice.Mutna reka.Ta vozila imaju tx tablice nisu u taksiju,dobiju tx tablice bez taksimetra jooooooj muke budalastine nepitaj.
Realnost je da vi KORISNICI TAXI USLUGA,uvedete udruzenja i taksite u red.Samo se vozite sa normalnim,legalnim.Njima pravite posao.Kad idete na kvaku idete i birate kod koga cete,kao Brdja sto je uradio,da ovi ostali ostanu da stoje.
Prilikom poziva udruzenju,IZVOLJEVATE.Vase su pare imate pravo,vi placate.Pa klopu kad narucujete trazite koje cete zacine,koliko ce da bude peceno itd...Tako i sa taksijem slobodno.Posaljite mi tako i tako vozilo,sa racunom,sa tim i tim.Ukoliko se u udruzenju ogluse pa vam posalju nesto sto niste trazili,isto kao i sa klopom,zovete trazite sefa jebete majku.Vi placate uslugu,imate svo pravo ovog sveta da za svoje pare dobijete ono sto zelite.Na taj nacin ce bagra da nestane.
Ljudi Rodjak vam je lepo rekao za status quo koji svima odgovara.Cinovnicima protekrorata,muriji,taksistima,vlasnicima udruzenja.Svi tu valjaju nesto.Cinovnik neki dinar ili neku besplatnu voznju na selo,murija mito bekrijo crvena dve dnevno od navatanih nepotpunih taksista,vlasnici udruzenja ubiraju kajmak na broj vozila koja su im u udruzenju,nelegalni ili nepotpuno legalni taksisti jer vrse delatnost koju nebi mogli.Svima je tu super u tom mulju,jer se pilicari skida kajmak nama koji sve uradimo po propisima.