Вини Џонс wrote:Треба нам само центар. Овај тим може да изгура АБА лигу, а за ЕЛ реално немамо шансе за топ8, па с обзиром на то не треба се трошити превише, сачекати следећу сезону да се види да ли ће заживети овај систем, па онда евентуално неког скупог играча на позицији црнца.
Centar je mnogo veci problem, i tu moze svasta da se desi. Preskupi su za nase uslove, i vecina koji iole vrede su vec nasli klubove. Videcemo kad se zavrsi saga u NBA ko ce da otpadne i ko je u Miskovoj brigadi, pa ce se shodno tome i doneti neka odluka, ako uopste i bude Amer.
S druge strane, na kecu kao PG i vise smo nego tanki. Ovogodisnji sistem je mnogo kompleksniji i ako damo mnogo minuta Jovicu, definitivno ce rizik od povreda biti umnogome povecan. Opet, Rebic, koliko god da je nesumnjivo napredovao, jos uvek nije spreman da preuzme tu odgovornost. Niti ima znanja, niti iskustva, a ovakvoj postavci stvari, gde igramo EL, ne moze da donese adekvatne rezultate. Jovica treba maksimalno osloboditi ABA lige, i tu raditi sa Rebicem, da bi sledece sezone od njega dobili kvalitetan materijal za najjaca takmicenja. Mislim da upravo na to Radonja i ide ove godine.
Kako pricaju ljudi koji su upuceni, vec mesecima se radi na dovodjenju Nate Wolters-a iz Denvera. Prosle godine je odigrao sezonu u Besiktasu. Gledao sam njegov 2013 NBA scouting report video, i cini se da bi bio sasvim solidan izbor, a i kazu da ga Radonjic prati vec godinama i da bi mu maksimalno odgovarao neko njegovog kalibra. Ima dobar procenat za 2 i 3, timski igrac, vredan, koji slusa sta mu se govori, dobar u driblingu, odlican pregled, inteligencijom nadomescuje mane koje su prevashodno izrazene u ne preterano kvalitetnoj odbrani, fizikalijama i brzini. Belac
Obzirom koliko je napredovao kao trener u svakom smislu, danas vise uopste ne sumnjam u njegov izbor. Verujem da sedam puta meri a jednom sece. Tako da cemo videti uskoro sta ce biti od svega.
U svakom slucaju, ja sam prezadovoljan kako sve ovo do sada izgleda. Ono sto je najupecatljivije, jeste da se vidi kontinuitet. Upravo je to ono sto je krasilo groblje mnogo godina. 7-8 starih igraca, 2-3 iz omladinskog pogona i par korektnih stranaca. Dakle, jak domaci kostur tima. Po svemu tome se tacno vidi koliko su Vujosevic i Covic jake i inteligentne figure srpske kosarke. Kakvi god bili kao ljudi, kao kosarkaski radnici su najjaceg karaktera.
Dok nije pocela ovogodisnja ABA, svi smo bili skepticni po pitanju toga kako li ce sve da izgleda, a onda su zapravo svi shvatili koliko smo dobili time sto je citav domaci kadar ostao u timu. Momci se svakim danom sve vise poznaju, neki igraju vec godinama zajedno, i to mora da donese rezultate. Sto se tice EL, bice kako bude, a moze svasta da se desi. U Areni, posebno Pioniru, moze svako da padne, i nema razloga da budemo previse skromni po pitanju nekih dobrih partija i jos boljih momenata.