Вечити ривали - вести и дискусија

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
B.Centrale

Re: Вечити ривали - вести и дискусија

Postby B.Centrale » Sun Oct 09, 2016 2:13 pm

Вини Џонс wrote:Треба нам само центар. Овај тим може да изгура АБА лигу, а за ЕЛ реално немамо шансе за топ8, па с обзиром на то не треба се трошити превише, сачекати следећу сезону да се види да ли ће заживети овај систем, па онда евентуално неког скупог играча на позицији црнца.

Centar je mnogo veci problem, i tu moze svasta da se desi. Preskupi su za nase uslove, i vecina koji iole vrede su vec nasli klubove. Videcemo kad se zavrsi saga u NBA ko ce da otpadne i ko je u Miskovoj brigadi, pa ce se shodno tome i doneti neka odluka, ako uopste i bude Amer.

S druge strane, na kecu kao PG i vise smo nego tanki. Ovogodisnji sistem je mnogo kompleksniji i ako damo mnogo minuta Jovicu, definitivno ce rizik od povreda biti umnogome povecan. Opet, Rebic, koliko god da je nesumnjivo napredovao, jos uvek nije spreman da preuzme tu odgovornost. Niti ima znanja, niti iskustva, a ovakvoj postavci stvari, gde igramo EL, ne moze da donese adekvatne rezultate. Jovica treba maksimalno osloboditi ABA lige, i tu raditi sa Rebicem, da bi sledece sezone od njega dobili kvalitetan materijal za najjaca takmicenja. Mislim da upravo na to Radonja i ide ove godine.

Kako pricaju ljudi koji su upuceni, vec mesecima se radi na dovodjenju Nate Wolters-a iz Denvera. Prosle godine je odigrao sezonu u Besiktasu. Gledao sam njegov 2013 NBA scouting report video, i cini se da bi bio sasvim solidan izbor, a i kazu da ga Radonjic prati vec godinama i da bi mu maksimalno odgovarao neko njegovog kalibra. Ima dobar procenat za 2 i 3, timski igrac, vredan, koji slusa sta mu se govori, dobar u driblingu, odlican pregled, inteligencijom nadomescuje mane koje su prevashodno izrazene u ne preterano kvalitetnoj odbrani, fizikalijama i brzini. Belac :) Zovu ga i "spori Steve Nash" :) Mislim da Radonjic ide upravo na tu kartu, da bi mogao da mu pomogne da usavrsi odbranu, sto je i logicno obzirom na cemu je stavljen akcenat u njegovom konceptu kosarke.

Obzirom koliko je napredovao kao trener u svakom smislu, danas vise uopste ne sumnjam u njegov izbor. Verujem da sedam puta meri a jednom sece. Tako da cemo videti uskoro sta ce biti od svega.

U svakom slucaju, ja sam prezadovoljan kako sve ovo do sada izgleda. Ono sto je najupecatljivije, jeste da se vidi kontinuitet. Upravo je to ono sto je krasilo groblje mnogo godina. 7-8 starih igraca, 2-3 iz omladinskog pogona i par korektnih stranaca. Dakle, jak domaci kostur tima. Po svemu tome se tacno vidi koliko su Vujosevic i Covic jake i inteligentne figure srpske kosarke. Kakvi god bili kao ljudi, kao kosarkaski radnici su najjaceg karaktera.

Dok nije pocela ovogodisnja ABA, svi smo bili skepticni po pitanju toga kako li ce sve da izgleda, a onda su zapravo svi shvatili koliko smo dobili time sto je citav domaci kadar ostao u timu. Momci se svakim danom sve vise poznaju, neki igraju vec godinama zajedno, i to mora da donese rezultate. Sto se tice EL, bice kako bude, a moze svasta da se desi. U Areni, posebno Pioniru, moze svako da padne, i nema razloga da budemo previse skromni po pitanju nekih dobrih partija i jos boljih momenata.
bologna centrale

la haine

Postby la haine » Sun Oct 09, 2016 4:05 pm

Ne postoji razmišljanje da se "tankuje" EL. Jedna pobeda ti donosi 40k evra plus prihod od ulaznica. Sračunaj koliko ti treba pobeda da isplatiš dobrog igrača.

Što se tiče Lazića, Mitrovića, Simonovića, Dangubića njima je mesto zacementirano. Plej će doći, a da li ćemo dovesti 4 ili 5 zavisi od stanja na tržištu. Nije isključeno ni da u toku sezone nešto menjamo. Ako ne nađemo centra u našem cenovnom dometu, Bjelica će krpiti tu poziciju.

Mitrović je nikad spremniji, a povreda se nije obnovila, povredio je prvo jednu pa drugu nogu.

zizou

Postby zizou » Mon Oct 10, 2016 2:22 am

Ekipa djeluje dosta dobro uigrano. Jedino sto mi se me svidja jeste kada Rebic udje u igru. Kad se igra presing na njega, jako je los i slabo se oslobadja lopte. Ali ako dodje plej sto prije. Sezona je odlicno pocela, Radonja je opasan trener i sam je rekao da nikad nije bio zadovoljniji kako su odradjene pripreme..

Nego sto bi s Radem Zagorcem? Propao momak ko zeton. A ladno je imao ambicije iz Mege u nba da ide haha.

la haine

Postby la haine » Mon Oct 10, 2016 8:22 am

Jbg dođe kad kad trenutak kad se lomi da l da se ubiješ ili nastaviš dalje.

Kibiców

Postby Kibiców » Mon Oct 10, 2016 8:25 am

Eto prozvah coveka i on odigra juce cetvrtinu zivota :D

A Mitrovic je istu povredu imao i na jednoj i na drugoj nozi. Dakle obnovio je povredu, ponovila se povreda, reci ga kako hoces. Ne znam sta sam lose rekao pa da me ispravljas?

niko

Postby niko » Mon Oct 10, 2016 9:10 am

kad kazes "ponovila mu se povreda", to zvuci tako kao da mu se povredio isti deo tela na isti nacin kao prethodni put. ;)

je li igrao Rakicevic juce?

Kibiców

Postby Kibiców » Mon Oct 10, 2016 9:15 am

niko wrote:kad kazes "ponovila mu se povreda", to zvuci tako kao da mu se povredio isti deo tela na isti nacin kao prethodni put. ;)

je li igrao Rakicevic juce?

Pa ponovila se ista povreda samo na drugom delu tela :D

Nije.

la haine

Postby la haine » Mon Oct 10, 2016 1:53 pm

Pa kad kažeš obnovio je povredu to se podrazumeva da je ponovo povredio već povređivan deo tela. To je ogromna razlika, jer bi onda trebao da sumnjaš da li je sposoban da se dalje bavi košarkom.

A za ostalo ti kažem i tako je, ovaj tim, svako, pa i Rebić ima u njemu funkciju. Svi igrači su pod važećim ugovorima do 2018. najmanje čini mi se.

Neće tu biti puno tumbanja, dođu plej i visoki, a ostalo po potrebi ili situaciji. Nikad ne znaš da li će nam neki ludi Turčin doći sa polu milionskom ponudom za Simonovića ili Dangubića :)

zizou

Postby zizou » Tue Oct 11, 2016 3:20 pm

Bjese li Rodjak pravnik? :D
Nek baci neko strucni komentar oko saopstenja Partizana u vezi Rakicevica.. Pa kakva je ono priznanica hahaha

njasvi

Postby njasvi » Tue Oct 11, 2016 3:22 pm

tipicna srpska, vidi se da vas je krcun osnovao
04 X 1945

Чомбе

Postby Чомбе » Tue Oct 11, 2016 6:12 pm

А што кукате?

brucelee

Postby brucelee » Tue Oct 11, 2016 10:57 pm

cek umesto da cutite i ono blejite i govorite tituritu...vi piskarate saopstenja,nezadovoljni,razocarani,besni... A igraca ste na pola sezone kupili sa 10.000 eura iako je imao punovazeci ugovor sa Metalcem,a najjace mi kad je Silobad ili tako neko izjavio,mi smo mu dali te pare jer nije imao leba da jede :mrgreen:

Dakle u vise pravaca ste prekrsili neki 'zakon"

1. Dali ste coveku pare na ruke

2. Dali ste coveku mimo saznanja uprave kluba onog ciji je clan pare za nekakav "ugovor" iako je taj imao punovazeci ugovor sa tim klubom. I jos iznosite javno kako ste sa njim dogovorili da raskine ugovor sa Metalcem,dakle ovo se moze svrstati i pod "mito". Vi mu date malo kesha,on se potrudi da raskine ugovor i vi dobijete igraca besplatno,zar ne?

I sad kad bi normalan covek se zapitao,sta da je taj Metalac bio neki jaci klub i da ste vi sa njihovim najboljim igracem pregovarali i tutkali mu pare u dzep pred odlucujuce meceve u sezoni? Ili da obrnemo zamislite situejsn gazda Cova u sred sezone dao nekoliko soma npr Cvetkovicu da se vrati u Zvezdu prosle godine?

Mislim,alo...mozgovi. I bar da cutite,nego ste navikli na bahatost i onda jos se bunite i pisete saopstenja.

Pritom ovo nije nista novo, vi ste nama Djuru Ostojica oteli iako je imao vazeci ugovor sa Zvezdom,iako je dobio neke pare da li je prva plata ili nebitno iako je odigrao u pripremnom periodu utakmice sa nama,dosli ste,oteli ga i eto...a sad se bunite.

Antikvaran

Postby Antikvaran » Sat Oct 15, 2016 3:45 pm

Е, само да изјавим што се Звездиног тзв. ростера тиче: један црнац је премало и за савремени порнић, а камоли за данашњу кошарку.

la haine

Postby la haine » Sun Oct 16, 2016 12:01 am

'Će da mu dođe drugar još malo, polako, jaki smo i ovako za ABA ligu, a sa EL se koljemo.

njasvi

Postby njasvi » Sun Oct 16, 2016 8:38 pm

danas minut cutanja u pioniru - 70% hale zvizdi
04 X 1945

brucelee

Postby brucelee » Sun Oct 16, 2016 10:04 pm

njasvi wrote:danas minut cutanja u pioniru - 70% hale zvizdi

Neverovatno... a sve su mediji govnari zakuvali.

Gledam od tog ubistva i citam medije, prvo objavljuju danima mlad decko, pogledajte sta je trebalo da bude za dve nedelje, najlepsi dan u zivotu,svadba,devojka,ovo ono...a onda kad su igraci izasli u majicama kao strasno ili jos gore neverovatno "STRASNO" FK Partizan objavio citulju.

Onaj Srdjan Dragojevic je takvo dno...ja ne znam kako vi grobari uopste uspevate da povezete godine i desetine godina da takve ljude koji vam se motaju oko kluba ne oterate u pm. Toliko antipaticnih ljudi...od Srdjana,Koje i drugih.

Decko je ubijen, o mrtvima sve najbolje..,.ne ide kad se neko nije ni ohladio da ides okolo i drvis protiv njega. Ko god da je u pitanju,to je neljudski.

prcko

Postby prcko » Mon Oct 17, 2016 8:04 am

brucelee wrote:ne ide kad se neko nije ni ohladio da ides okolo i drvis protiv njega. Ko god da je u pitanju,to je neljudski.

Ne ide ni forsirati nesto na silu kad znas da je ogromna vecina protiv toga.

brucelee

Postby brucelee » Mon Oct 17, 2016 9:13 am

forsiranje na silu je minut cutanja? ne razumem

prcko

Postby prcko » Mon Oct 17, 2016 10:00 am

brucelee wrote:forsiranje na silu je minut cutanja? ne razumem

Pa nisam konkretno mislio samo na taj minut cutanja, on je bio kulminacija svega. Nego jel ti stvarno verujes da su ti ljudi zvizdali jer su im novinari napunuli glavu?

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Mon Oct 17, 2016 11:02 am

brucelee wrote:forsiranje na silu je minut cutanja? ne razumem

Форсирање на силу је излазак играча ФК и КК Партизан у мајицама осведоченог криминалца и бившег цигана. Е видите у томе је разлика између нас и нпр. Енглеске, у Енглеској на Гудисону пре неколико кола минут аплауза у 30. минуту за обичног човека који је преминуо те недеље а био је власник сезонске карте 30 година. Док су код нас већи навијачи они који се из интереса попну на шипку, богате се на рачун клуба, трибину користе као полигон за своје мутне послове итд. Е зато смо ми талог!
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

Return to “Само опуштено”