Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
riper

Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Postby riper » Wed Jun 29, 2016 8:44 am

Panzarm zvuci kao gimnazijalac koji je prvi put procitao Nicea i misli da je pokupio svu mudrost ovog sveta. Nisi ti pojedinacnim primerima dokazao da Bog ne postoji, kao sto ti niko ovde replikama dokazao da postoji. U Boga verujes ili ne verujes i to je sve, njegovo postojanje ne dokazujes. Nema tu naucnog dokazivanja, jer u tom smislu vera nema veze sa naukom. Da li je bolje da se klanjas Odinu ili Hristu ili cigli, ili poverenje imas u epruvetu i teleskop, to je opet stvar slobodnog izbora.

Jebiga, kapiram da postoji nesto sto je Bog (po hriscanskom shvatanju) dao coveku, a to je slobodna volja. Dao je i neke zakone koji bi trebalo da se postuju da bi se doslo do onoga sto je opisano kao raj. Dao je i mogucnost pokajanja, kako bi mogao da ispravis greske koje si cinio. Ali pre svega toga ponavljam, dao je slobodnu volju, pa samo od pojedinca zavisi kako ce ziveti i da li ce postojati te zakone.

Inace koren svih religija, svih mitova, legendi, koren mnogih formi ljudskog ponasanja, racionalnog i iracionalnog je jednostavan, to je STRAH OD SMRTI. Ako uzmemo da je covek jedino bice svesno svoje smrtnosti, to je jedno strasno breme koje nosi maltene od rodjenja. Kako je Kusturica dao naziv knjizi "Smrt je neproverena glasina", niko iskustveno ne zna da kaze sta se dogadja kada umres. Da li ides u raj ili pakao, da li je smrt prestanak postojanja bilo kakve svesnosti, da li je nesto trece.

Iz straha od nepoznatog ljudi traze utehu, traze objasnjenje, traze neku sigurnost, da bi zivot proziveli ne razmisljajuci samo o smrti. U istoriji sve religije i svi kultovi se bave zagrobnim zivotom. Niko ne propagira da je smrt kraj svega. To propagira jedino ateizam, ali ne zato sto su postali mnogo pametni, nego upravo i oni zbog straha od smrti.

Panzram

Postby Panzram » Wed Jun 29, 2016 8:55 am

@ripper
Gde sam ja to napisao da Bog ne postoji, aj leba ti citiraj me, možda sam dementan pod stare dane, cepa me Alchajmer?

MARKER wrote:Одеш на онај његов сајт, па нема чега нема, али ничег ведрог, позитивног, све саме болештине, класична душевна болница. Који је то покретач у њему који га мотивише да се бави само мрачном страном, јебем ли га, нисам ни психолог, ни мудрац, али ми моја маленкост говори да ту нема ничег доброг, позитивног.

Pa čim se vi ovde bavite promocijom ljubavi, dobrote, vedrine, pozitivnog stava prema životu, zdravlja, pa valjda treba da postoji i neko kao ja, da izniveliše to, da uspostavi ravnotežu sa svojim boleštinama i mračnom stranom? Jbga, ja sam samo jedan, samo sitna riba u tom moru plavom, a vas je isuviše mnogo i opet nekom gistro smeta moj sajt? (koga realno zabole šta ja tamo pišem? :mrgreen: ) Ako pričamo o balansu, ja kapiram da mora da postoji i to što ja radim, jer inače bi ovaj brod pretego na samo jednu stranu i otišo u kurac. Kad ne bi postojalo moje "ZLO" ne bi bilo ni tog vašeg "DOBROG". Dakle, uzajamno smo povezani, samo što ja ne verujem u taj koncept dobro-zlo, to su neke moralne vrednosti nametnute od strane judeo-hrišćanske civilizacije, dok u prirodi toga nema. Poenta je izdići se iznad DOBRA i ZLA, i tek onda trezveno sagledati kako zapravo stoje stvari.

Da sam hteo da dođem na ovaj forum da bi se po svim pitanjima slagao sa svima, pa ja ne bi ni dolazio, svi koji su bili aktivni na forumu od 2003. do 2009. znaju oko čega se ne slažemo, i ja sad znači svim ovim novima treba iznova i iznova da objašnjavam kako se mi to ne slažemo, kako se mi to al' nikada nećemo moći složiti po pitanjima religije. Pa dokle bre? Imate li vi dušu?

Evo šta je napisao Carl Jung 1916:

"There is a God about whom you know nothing, because men have forgotten him. We call him by his name: Abraxas. He is less definite than God or Devil. Abraxas is activity: nothing can resist him but the unreal. Abraxas stands above the sun[-god] and above the devil. If the Pleroma were capable of having a being, Abraxas would be its manifestation."

"That which is spoken by God-the-Sun is life; that which is spoken by the Devil is death; Abraxas speaketh that hallowed and accursed word, which is life and death at the same time. Abraxas begetteth truth and lying, good and evil, light and darkness in the same word and in the same act. Wherefore is Abraxas terrible."

Ovo neće na dobro da izađe...

Panzram

Postby Panzram » Wed Jun 29, 2016 9:14 am

друг члан wrote:Pun mi kurac vas mrsomuda sto ste satro urbani, pametni i kontra svemu, a po 40 godina u guzici i ni kuceta ni maceta.

Kažeš nemam ni kučeta ni mačeta? :o

Image

Morbid

Postby Morbid » Wed Jun 29, 2016 9:56 am

Ahahhaha
Od ranije poznata policiji
svaka moja slabost je sigurno prolazna

...a ako ostanem, moraću dalje...

riper

Postby riper » Wed Jun 29, 2016 10:03 am

Panzarm, tebra ala nas spustas ovde, svaka cast. Izvinjavam se sto sam rekao da si napisao da si ateista, odnosno da Bog ne postoji. Ti vise napadas hriscansku predstavu Boga, najcesce pojedinacnim primerima. Sustina ostaje ista, postoji isfrustriranost neka sa tvoje strane danasnjim drustvom, zapadnom civilizacijom koja zvanicno pociva na nekim hriscanskim vresnostima, ali koja je puna licimerja protivrecnosti i generalno jako losih stvari.

Tvoji stavovi najvise podsecaju na sledbenike "Crkve Satane" koju je osnovao Entoni Livej (Livaj, kako god), tamo negde 60/ih godina. Nisu oni pravi satanisti koji ce sada prinositi ljudske zrtve i slaviti satanu kao bozanstvo, vec su vise antihriscani kojima je dopizdelo licimerje i razna izopacenja koja su nastala iz hriscanstva ili nastala zastupanjem nekih hriscanskih vrednosti. I oni daju slicne pojedinacne primere kako se u ime hriscanstva, ili pozivanjem na neke moralne zakone, rade neke veoma nemoralne stvari. I nemoj da mislis da sam te nazvao satanistom, samo kazem na sta me podsecaju tvoji stavovi i argumenti.

Opet, u sta god da verujes ili ne verujes je tvoja stvar. Moja stvar je da se slatko nasmejem kada mi neko pomene paganizam kao alternativu, neki kult ili instant religiju nastalu u jednom potrosackom drustvu.

Panzram

Postby Panzram » Wed Jun 29, 2016 1:51 pm

Dobro si ovo skonto,
i ovo gore da sam isfrustriran današnjim društvom, zapadnom civilizacijom koja zvanično počiva na judeo-hrišćanskim vrednostima, ali i ovo dole, da sve ovo moje jako liči na Church Of Satan koju je osnovao Anton LaVey 1966. godine. I zaista isti taj Anton LaVey nije bio nikakav satanista kako se to danas smatra (sveće zapaljene naopako, obrnuti obredi, žrtvovanje životinja/ljudi itd.) nego je upravo bio anti-hrišćanin ali nažalost i ateista, pa se ta crkva upravo iz tih razloga dobrano raspala krajem 80-ih gde se moja vrhovna sveštenica Zeena Schreck a inače njegova ćerka, upravo iz tog razloga odrekla Antona i napustila Church of Satan, pa danas ima tu raznih organizacija od kojih je jedna "Sethian Liberation Movement", posvećena egipatskom bogu Sethu, gde oni uporedo sa tantričkim budizmom obožavaju i Abraxasa.

Naravno, sad ovo nekom zasigurno zvuči ko smuti pa prospi, ali je i te kako povezano. Sve je to jedna te ista priča, jer Seth je zapravo Abraxas, a tantički budizam je već malo ozbiljnija acija za koju nisam relevantan sagovornik kao neko ko živi u Srbiji u kojoj je i onaj obični budizam jako teško praktikovati. Uglavnom redovno sam na vezi sa Zeenom i njenim suprugom Nikolasom Schreckom, koji trenutno žive i rade u Berlinu, ali ja sam samo foot soldier, što znači da ja sve to podržavam što oni rade, pišem o tome kom mene, od muzike (Radio Werewolf i još neki projekti) pa do izdavanja knjiga takve tematike, ali opet ne mogu za sebe da kažem da to praktikujem kada nemam živi kontakt sa njima, niti bilo šta slično. Ne možeš ti jbga da uzmeš pročitaš knjigu i sad kao kreneš u priču, isto kao što ne možeš da uzmeš Bibliju i da kreneš sam da je tumačiš. Znači uvek ti je potreban taj live kontakt sa ljudima koji su već dugo u tome, inače mogu samo da lupetam.

Najlakše bi mi bilo da sad na kvarno pokrenem ovde svoju organizaciju, kao ogranak njihove i onda da vaćarim ljude kojih falabogu danas ima kolko oćeš, a svi željni tih nekakvih yoga i new age pizdarija. Znači to definitivno nije opcija, jer ako već prozivam SPC na šta bi to ličilo da ja počnem isto to da radim?

Panzram

Postby Panzram » Wed Jun 29, 2016 1:59 pm

друг члан wrote:Uticajni blogeri i tviterasi. Ali, avaj nije ni bitno, bitno da si sa Vidikovca i da te zabole da odes do centra. Da se razumemo ja prvi nisam vernik za primer

Uticajni šta? :shock:

Pa bre znaš li ti druže da moj blog ako čita 100 ljudi evo ovde me seci. Ne daj da te zavara ona cifra od 700 ljudi jbga, to su sve stranci, uglavnom iz latinske Amerike koji su tu zbog tih marginalizovanih dokumentaraca, dakle ništa oni ne čitaju no samo skidaju filmove, kontaš?

Panzram

Postby Panzram » Wed Jun 29, 2016 2:08 pm

riper wrote:Panzarm zvuci kao gimnazijalac koji je prvi put procitao Nicea i misli da je pokupio svu mudrost ovog sveta.

Što jes jes, mada od Ničea sam samo počeo da čitam Antihrista i posle 15 strana skontao da proziva popove i crkvu te batalio jer sam to sve već znao i od ranije, tako da ništa drugo od Ničea nisam čito, niti imam vremena za takve knjige. Jbga, voleo bih da imam, da sam načitan, ali ubi me ovaj internet, bogaubio. :(

MARKER

Postby MARKER » Wed Jun 29, 2016 2:44 pm

Pa čim se vi ovde bavite promocijom ljubavi, dobrote, vedrine, pozitivnog stava prema životu, zdravlja, pa valjda treba da postoji i neko kao ja, da izniveliše to, da uspostavi ravnotežu sa svojim boleštinama i mračnom stranom? Jbga, ja sam samo jedan, samo sitna riba u tom moru plavom, a vas je isuviše mnogo i opet nekom gistro smeta moj sajt? (koga realno zabole šta ja tamo pišem? :mrgreen: ) Ako pričamo o balansu, ja kapiram da mora da postoji i to što ja radim, jer inače bi ovaj brod pretego na samo jednu stranu i otišo u kurac. Kad ne bi postojalo moje "ZLO" ne bi bilo ni tog vašeg "DOBROG". Dakle, uzajamno smo povezani, samo što ja ne verujem u taj koncept dobro-zlo, to su neke moralne vrednosti nametnute od strane judeo-hrišćanske civilizacije, dok u prirodi toga nema. Poenta je izdići se iznad DOBRA i ZLA, i tek onda trezveno sagledati kako zapravo stoje stvari.

Da sam hteo da dođem na ovaj forum da bi se po svim pitanjima slagao sa svima, pa ja ne bi ni dolazio, svi koji su bili aktivni na forumu od 2003. do 2009. znaju oko čega se ne slažemo, i ja sad znači svim ovim novima treba iznova i iznova da objašnjavam kako se mi to ne slažemo, kako se mi to al' nikada nećemo moći složiti po pitanjima religije. Pa dokle bre? Imate li vi dušu?

Јесте, да није било тебе, не би било ни нас. Равнотежа о којој причаш одавно не постоји и брод који помињеш одавно је претегло зло. Не верујући у категорије добра и зла, ти релативизујеш апсолутно сав морал и све норме. Што је за мене лоше, за неког другог може бити добро и обрнуто. А да је тебе питам нешто, ако би рецимо ишао улицом и извадио нож и избоо неког човека или животињу, како би се осећао ? Да ли би ти твоја психа слала поруку да је то што си учинио лоше ? Наравно да би, јер се са тим рађамо, да разликујемо добро од зла. Нико мени не мора да намеће моралне норме да бих у својој души осећао да радим нешто лоше. Са друге стране, ако бих рецимо помогао неком да пређе улицу ко има неки хендикеп, ја ћу осетити задовољство, позитиву да могу да помогнем човеку кад му то треба. Тако да ћу ја да поентирам преко твоје поенте, не покушавај да се издигнеш изнад концепта добро-зло, само можеш да скренеш. То је већ удесио Бог, природа, назови како хоћеш, и то је нешто са чиме се рађамо, али што треба да усавршавамо читав живот, јер самим рађањем то није развијено, као што ни телесно ни психички дете није развијено. На жалост, има много оних којима је тај део психе отупео, никад се нису трудили да га развију и то су запаво најгори људи који могу да ходају овом планетом, то су људи којима ништа није свето и који су у стању да ураде најгоре могуће ствари. Постављајући се изнад концепта добра и зла, заправо престајеш да будеш људско биће у менталном погледу. Човек си и даље, телесно, али ментално можеш бити само нечовек, животиња. Мада ово за животињу није у потпуности истина, јер имам кера који је и те како свестан кад направи нешто лоше, то показује врло јасно, у очима му се може видети.

niko

Postby niko » Wed Jun 29, 2016 2:46 pm

aj otvorimo kladjenje da ce Uzvi da se naljuti na navijace sa Tribina foruma u narednih nedelju dana i da ce da se samobanuje ili isprovocira ban(mada svi znamo da mogu da ga banuju ali ne i da ga banuju :mrgreen: )

samo Smajhel fali da bude kompletan ugodjaj.

Panzram

Postby Panzram » Wed Jun 29, 2016 5:37 pm

MARKER wrote:А да је тебе питам нешто, ако би рецимо ишао улицом и извадио нож и избоо неког човека или животињу, како би се осећао ? Да ли би ти твоја психа слала поруку да је то што си учинио лоше ?

Ako bi me taj čovek ili životinja napali ja imam puno pravo da ih izbodem u borbi za opstanak. Aj reci da ti ne bi uradio to isto, no bi se prepustio da te životinja izujeda a čovek osakati. Nemojmo se zajebavati jbga. U cilju opstanka sve je dozoljeno, npr. kad te napadne njih 5-10 sa štanglama, i te kako je poželjno izvaditi nož ne bi li te jajare utekle. Jasno ko dan.

MARKER wrote:Са друге стране, ако бих рецимо помогао неком да пређе улицу ко има неки хендикеп, ја ћу осетити задовољство, позитиву да могу да помогнем човеку кад му то треба.

Ako ćeš da sve to radiš samo da bi osećao zadovoljstvo, onda si u gadnom kanalu. Ja ne pomaže ljudima jer je to moralno ili nemoralno, ja kad pomažem ja to radim zato što se meni tako hoće, a isto tako mnogo se puta desi da ne pomognem, jer nisam ja izviđač pa da moram da pomažem bakicama dok prelaze ulicu, ja gledam svoja posla, a ako mogu da pomognem uvek sam tu, al ne iz razloga da bi osetio taj fleš zadovoljstva, nego jer tim ljudima zaista treba pomoć, dakle instiktivno, životinjski.

MARKER wrote:Постављајући се изнад концепта добра и зла, заправо престајеш да будеш људско биће у менталном погледу. Човек си и даље, телесно, али ментално можеш бити само нечовек, животиња. Мада ово за животињу није у потпуности истина, јер имам кера који је и те како свестан кад направи нешто лоше, то показује врло јасно, у очима му се може видети.

Kada već pominješ svog kera treba da znaš da on nije životinja u pravom smislu te reči, no ukalupljeno, sputano biće gde mu je čovek i gospodar i bogotac. Životina može biti samo divlja, slobodna životinja. Ali slažem se da čovek definitivno bez koncepta dobra i zla postaje ta životinja, al ne kao domaći pas, no kao vuk, ili još bolje kao kojot, jer kojot je najsvenije biće koje hoda planetom, baš iz razloga što je 24/7 u paranoji, i kojot živi u SADAŠNJOSTI, SADA, SADA, SADA, te za njega ne postoji ni iluzija budućnosti ni iluzija prošlosti kako je mi ljudi tripujemo, znači na mnogo višem je stupnju od patetičnog ljudskog nakota. Uostalom što smo mi po tebi bolji od životinja? Zato što uništavamo planetu na kojoj živimo, ili zato što uništavamo sve oko sebe pa i bližnje svoje, zbog parčeta teritorije ili kojekakve religije?

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Wed Jun 29, 2016 5:57 pm

Panzram wrote: ili još bolje kao kojot, jer kojot je najsvenije biće koje hoda planetom, baš iz razloga što je 24/7 u paranoji, i kojot živi u SADAŠNJOSTI, SADA, SADA, SADA, te za njega ne postoji ni iluzija budućnosti ni iluzija prošlosti kako je mi ljudi tripujemo, znači na mnogo višem je stupnju od patetičnog ljudskog nakota. Uostalom što smo mi po tebi bolji od životinja? Zato što uništavamo planetu na kojoj živimo, ili zato što uništavamo sve oko sebe pa i bližnje svoje, zbog parčeta teritorije ili kojekakve religije?

Никад нисам чуо да је којот написао Браћу Крамазове, ни Малу ноћну музику или измислио струју.
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

Panzram

Postby Panzram » Wed Jun 29, 2016 6:02 pm

niko wrote:aj otvorimo kladjenje da ce Uzvi da se naljuti na navijace sa Tribina foruma u narednih nedelju dana i da ce da se samobanuje ili isprovocira ban(mada svi znamo da mogu da ga banuju ali ne i da ga banuju :mrgreen: )

Kontam foru i zajebanciju (alal vera na podsećanju :mrgreen: ) ali ja zaista nemam razloga da se naljutim na ove ovde dobre ljude, jer nit smo bog nit pomoz bog. Da je tu ekipa iz npr. 2009. pa aj da me neko i ko fol uvredi, ovako nit ja vas znam, nit vi mene, možda vam neko pričo o meni eventuelno od ovih starijih i to je to, dakle dodirnih tačaka mi nemamo...osim sa par ljudi koji su pisali još onomad. 8-)

Druga stvar, ja se odavle nikad nisam samobanovao, nit mogu da isprovociram ban jer zaista mi nije namera da bilo koga lično vređam (niti to radim), a kolko sam skontao to je glavni uslov za ban, ili možda grešim?

Sa starog foruma (do 2009.), kada je administracija bila pro-gurbetska sa B92 huliganom na čelu (šetao nick tribina) jesam bio banovan nebrojeno puta, al' su to bili neki skroz jadni izgovori, ono kad nemaju ama baš nikakav razlog onda da bi se dodvorili svojim kalašturama sa ciganjskog+TB foruma, onda krenu sa obrazloženjima tipa: banovali smo te zbog "manjka patriotizma (kontam u krvi?)" ili "širenje defetizma" i naravno standardne forice "izdao si majčicu Srbiju" i slične pizde materine.

Danas je kolko sam skontao administracija daleko normanija, i nije opterećena tim pritiscima sa raznih NN tribina, tako da zaista ne vidim kako bi mogao bit banovan odavle, pa makar mi došlo i 30 gurbeta i napušavalo me kako su to radili na jedno CRO forumu da ga ne imenujem sad. Dakle, postavljali su moje fotke javno, moje video snimke na navijački forum, dakle skroz u duhu tih ultra mentalita kodeksa kojih se drže, pa su opet mogli samo da me zamole...if ya know what I mean. :mrgreen:

Panzram

Postby Panzram » Wed Jun 29, 2016 6:06 pm

Занемарујем тактику wrote:Никад нисам чуо да је којот написао Браћу Крамазове, ни Малу ноћну музику или измислио струју.

Upravo o tome se i radi...čovečanstvo je greška prirode...ili po nekima HUMANITY IS THE DEVIL. Tako da dok civilizacija kakvu danas poznajemo ne bude uništena do temelja, da kamen na kamenu ne ostane, neće biti MIRA nikada.

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Wed Jun 29, 2016 6:22 pm

Panzram wrote:Upravo o tome se i radi...čovečanstvo je greška prirode...ili po nekima HUMANITY IS THE DEVIL. Tako da dok civilizacija kakvu danas poznajemo ne bude uništena do temelja, da kamen na kamenu ne ostane, neće biti MIRA nikada.

Само напред. ;)
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

bilipiton

Postby bilipiton » Wed Jun 29, 2016 6:31 pm

Panzram wrote:
Занемарујем тактику wrote:Никад нисам чуо да је којот написао Браћу Крамазове, ни Малу ноћну музику или измислио струју.

Upravo o tome se i radi...čovečanstvo je greška prirode...ili po nekima HUMANITY IS THE DEVIL. Tako da dok civilizacija kakvu danas poznajemo ne bude uništena do temelja, da kamen na kamenu ne ostane, neće biti MIRA nikada.

Ти си онда рокни лепо и окончај ту грешку, уместо што кењаш овде по цео дан безвезе нешто. Лепо си написао био да је твој трип смрт. Пусти нас да живимо као грешке јеби га....

Panzram

Postby Panzram » Wed Jun 29, 2016 7:10 pm

A što da roknem sebe kad mogu tebe? 8-)

bilipiton

Postby bilipiton » Wed Jun 29, 2016 7:49 pm

Па не знам по овоме што ти причаш спаса нема само је смрт сигуран посао па рекох у чему је поента да пишеш овде и да радиш било шта што радиш у животу? Какав је смисао свега кад кажеш да смо грешка и да би најбоље било да све оде у курац... Мислим капирам да се и ти зајебаваш мало и све али ми ниси баш најјаснији са овим писањем и чему толика мржња према цркви и православној вери?

tizlabor

Postby tizlabor » Wed Jun 29, 2016 8:02 pm

Samo za ove mladje da ne nalete na nagazne mine...

...na marakani kada je gostovala poljska i sa istom nekoliko iljada navijaca istoimene reprezentacije,a kada je na tribinama bilo izmedju 6 i 12 navijaca Srbije(ostali smo imali preca posla jbg)medju tih od 6 do 12 je bio i on...posle regularno naduvo kurcem sve od reda. :mrgreen:

Tako da kada mu budete spocitavali da je vakav i nakav,znajte da ce vas pitati jes bio protiv poljaka u beogradu,nisi,odjebi. :mrgreen:

Мићара

Postby Мићара » Wed Jun 29, 2016 8:19 pm

Ја му се дивим.... ал пази мићо мој има људи који се не плаше смрти... Не у смислу да је прижељкују, него су помирени са тим да ништа није вечно. Јебо попове и владике, то су прије били узорни људи, данас их је остало врло мало. Него реци ти мени шта је поента живота ако толико уздижеш ту смрт, васкрснућа нема без смрти мићо мој...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

Return to “Само опуштено”