rodney wrote:Parola nije bila upucena vama (delijama), pa da pricas "okacili nama" nego vlasti, osim ako nisi postovalac ove vlasti pa si se nasao prozvanim. Jos ranije sam pricao da mi se taj potez nije svideo, narocito zato sto je bio isforsiran i nije u toj situaciji dosao prirodno. Medjutim i tebi je jasno da je dobar deo zvezdaske publike protiv ove vlasti sto se i iskazivalo na utakmicama u areni gde nije bilo organizovanog navijanja, tim gusenjem bunta kod zvezdaske publike ste i doprineli opadanju publike na stadionu u ovoj sezoni.
Ovo sa parolama moze biti istina, ali se parolama pozivalo i ranije na razlicite stvari i opet moram da istaknem da je to odraz bunta i onog cega su ranije kod nas (a i svuda svetu) navijaci bili. Ponavljam da se medju navijacima izgubio taj osnovni segment subkulture, a to je bunt. Ranije se parolama pozivalo na proteste, skupove, utakmice gde se izrazavao bunt koji je u tom periodu do 2012. godine bio mnogo zastupljeniji. Navijaci danas parolama mogu da pozivaju samo na sledecu utakmicu ili godisnjicu bratstva, a ne neko okupljanje gde ce se izraziti bunt, sto ranije nije bio slucaj.
Ma to sto ti pricas mozes negde drugde da pricas, tesko nama da mozes. Kao nisu vama uputili nego vlasti. Zamisli ti to! Ma nemoj? Aj da ja udjem tebi u kucu i da okacim na balkon pedersku zastavu? Nisam je okacio tebi, nego da iskazem eto da zelim mir u svetu? Jel ti to normalno? Jer normalno da neko ko sebe smatra i bivsim navijacem stvarno misli da moze na sever da se donese tako nesto i okaci? Jel je moglo ikad? I ti to podvodis pod ne znam sta. Ja ti odmah kazem, agresivni su, i ne biraju i bole ih kurac sta ce to da prouzrokuje niti u skolama a tek na stadionu. Bitno je da se uzbuni ceo narod. I oni to rade. Jaku si referencu nasao da pominjes, Arenu, a i sam u to ne verujes to pises.
Navijac se ne napaja samo mrznjom, vec i ljubavi, mi to ovde, na zalost ne poznajemo kao takvo. Takodje pripadnost necemu je u navijanju jako izrazena, ni to nemam ovde na globalnom nivou. Ljudi otpadaju jer ovo traje po nasoj tribini jedno 10-12 godina udari, da je i odlicno koliko nas je posle svega toga. Nasli su zicu, da si "neispravan" a to ni jedan Zvezdas ne zeli da bude. Grobarima mozes da pises sta oces, njima se isto hvata, ali ovde gde postoji neki zivot i neka zajednica, nije bas prijatno kada cujes tako nesto. A da sad krenemo da postavljamo snimke "buntova" kao recimo ovaj sad sa kosarkaskog derbija, kao protiv Linkolna, kao recimo evro gej paradu....i jos dosta slucajeva, opet ce ljudi da pricaju sta god im padne na pamet iza toga.
A ja ne znam gde sam video veci "bunt" u poslednjih recimo 10 godina od ova tri pomenuta dogadjaja recimo. Mozda ono Valjevo moze da parira tome, i to je to. A tamo se sjatila cela Srbija, dok je ovde samo jedna obicna tribina. Sve je onako kako oni hoce da predstave i kad skines nsto sto nije doneo ni jedan navijac u halu, onda dobijes porciju Zorana Kesica, smrada, koji je taj dan pevao negde u Sarejevu dok si ti odavao pocast zrtvama. Ali bitno je da je on civilizovan i bori se za nesto zdravo, dok dovodi Milu Pajic u emisije, a mi smo izdajnici koji su Kosovo prodali. A nama stradao covek u sukobu sa Siptarskim teroristima. I kazes nema bunta?