Moze sigurno neko da napise bolje od mene gostovanje Cska u Rimu gde se 60-70 Cska u nekoj koaliciji sa Dinamom Moskva cini mi se da je i Kijeva bilo malo nesto, dosetalo nekako do tribine Rome. Gde su goloruki uspeli da nateraju ove u beg, pa kad su digli kuso i repato pod tribinom, tu se spore dve verzije gde Italijani kazu da su ih odbili a Rusi kazu da su ih i tada najurili. Poucen nekim iskustvima, apsolutno verujem Rusima. Problem je sto su ostala dva izbodena Rusa od toga jedan bas ozbiljno u grudi. E kad ovo vidis i znas, sve sume i sve akcije po Italiji padaju u vodu ako tako postavljas stvari. Znaci, nisu hrabri(po nasim parametrima) a hoce, nema gore kombinacije. Mislim da bi svoj debakl potpuni doziveli da sledece gostovanje Cska nisu u metrou one stepenice pale u podzmemnoj u Rimu, gde je bilo mnogo povredjenih Cska.
Isto tako Spartak sad vec pre 15 ak godina i vise, kad je dosao Interu ispred tribine istraumirali ih, ovi pisali posle parole "izvinite momci ali danas stvarno nije bio dan za tucu", prethodo se culi telefonom kao Italijani da dogovaraju nesto,

naravno da nista nisu dogovorili...itd. Tako da, oni sa livada idu itekako ne razmisljajuci o posledicama svuda bez ikakvog kompromisa i racunice, dok ovi, nisu u stanju ni kod kuce ispred svoje tribine da se valjano odbrane kada dodje ko treba, da ne pricamo kako idu oni negde tek, cast izuzecima, delovima tribina.
Retko ko od njih je pokusao da se prilagodi svim navijackim tokovima koji su uhvatili celu Evropu. Oni i dalje se nesto tripuju na to njihovo, ali izgleda da im odrastaju nove generacije, koje su mozda mekse od proslih sto se tice krvolocnosti te podle, ali hoce da budu navijaci, pa i kad se odluce na nesto plate cenu za to.
Sve u svemu, imaju svoju snagu i to je to. Sigurno bi bilo lepse ziveti u zemlji gde ima 40 navijackih grupa verovatno, pa kako god da okrenes to ne moze lose da ispadne, ali kada se prica o ovim stvarima, oni jednostavno ne znaju drugacije, a mislim da novi i mladji bas i nisu odusevljeni tim stanjem po Italiji. Nama sa strane deluje da se Italija budi mozda, ali mislim da oni dalje od tog svog tesko da mogu. Tek su pre koju godinu shvatili da mogu da odu na gostovanje a da to nije voz ili pod pratnjom, ima tu jos vremena da prodje da dodju na talasne duzine koje su svi ostali odavno usvojili vec.
Velika liga, svake subote ti neko dolazi, naravno da ne mogu sve da postignu i da imaju prioritete, ali kako moze tj. koliko prostora ima i koji je potencijal tamo, slabo je sve to po meni. Tako da nije sve lose u tim "livadama", to su hrabri i ispravni ljudi u velikoj vecini slucajeva. Mozda nemaju to navijacko u sebi sto imaju Italijani ili neko drugi, ali definitivno ni da Italijani nemaju nista od ovoga sto cela Evropa praktikuje vec dugo. Nemacka scena, ne mogu da verujem da cu to izgovoriti, ali daleko je zanimljivija nego Italijanska sa ove strane, cak neki Svarjcarci, Svedjani...mnogi, mogu da se ravnaju sa njima ili su ispred.