Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Nexon

Re: Вести

Postby Nexon » Thu Jun 09, 2016 12:10 pm

mungos wrote:1. зашто само политичара и тајкуна? Постоји закон о пореклу имовине који се никада неће спроводити засигурно.

2. мислим да је и ова мера тотално неизводљива данас када су домаће фирме маргинализовано, довело би до повећања цена робе из увоза. Да не говоримо како би то прошло у овом протекторату и какве би заушке бриделе и то не од Швабе или неког озбиљног, већ од кроасана, словенаца и сличних распада. Далеко боље решење би било фаворизовање различитих области и привремене забране увоза ради фаворизовања и подстицања фаворизованих области где домаћи производ може бити компетентан.

3. прогресивно опорезивање баш и нема смисла ако би се клепили само најбогатији. Имало би ефекат само још веће утаје. Ако је пак слично скандинавским примерима онда има и смисла, али ми је то више политика левице (праве мислим, не ове домаће).

4. овај програм мислим да већ има (само на годину дана), уведен неколико месеци пред изборе како би се лажно повећала запосленост и мало легализовала сива зона. Треба увести подстицај за запошљавање људи из јавног сектора у приватном.

5. подстицаји овим "глупостима" пре науке, ит сектора и још 100 пречих ствари...па не знам који би израз употребио

Ово претходно у вези банака је неозбиљно и коментарисати када се нема основна ствар потребна да се са њима улази у коштац, а то је држава. А тим презадуженим боље да саветују да се наоружају, скупљају и пале извршитеље.

Ретко глуп програм, не само што је неизводљив и врло површан, већ чак није ни популистички.

1. Зато што је код њих сконцетрисана највећа моћ и новац, који долази из њиихове спреге, и што они највише контролишу наше животе. Њихова крађа и криминал је огромних размера и има огромне последице по све нас.

2. Колико сам видео, Двери се залажу за прекид преговора са еу. Ми смо већ пре пар година имали ситуацију да нисмо примењивали ссп(дакле, царине су постојале) и цене су биле исте као и ове. Ово што причам је повезано са првом тачком: одређенио олигарси, попут Мишковића, Бека и ујака који држе идеу, меркамтор и роду, су састављали наше тзв. проевропске владе јер су имали велику корист од тога. Они су велики увозници, са скидање царина на увоз робе из еу, они су добили велики новац јер су цене задржали на истом нивоу а више нису морали да плаћају царине држави. Држава због тога губи од 500 милиона до 1 милијарде годишње, говорим о буџету, толика је рупа. Корист је могла бити из пада цена, који се нису десили јер је тржиште картелисанио, и други део би требали да буду стране инвестиције, које ни приближно нису надокнадили губитак у буџету од пада царина(што видимо и по количини задуживања државе да би попунила рупу у буџету). Негативан ефекат пада царине је уништавање и оно мало домаће привреде које је радила, пре свега пољопривреде.
Лично се залажем да увођење царина на само одређене, стратешке, гране привреде али за то се мора зауставити прича око уласка у еу.

3. Смисао прогресивног опорезивања је да највише клепи богате, зато се тако зове: стопа опорезивања прогресивно расте како више зарађујеш. У праву си да високи порези често наводе људе на избегавање плаћања пореза, али прогресивно опорезивање то смањује а ево и зашто: много је лакше контролисати 1% богатих који покушавају да избегну плаћање него ли 75% средње и сиромашаније класе која неће да плаћа због високих пореза. Са друге стране, опорезивање се овде односи, пре свега, на имовину и зараду док би друге порезе требало смањивати.

4. Мислим да се то не односи само на домаће фирме. Запосленост се у Србији није повећала, она се само статистички смањила пред изборе(начин рачунања) али је у реалним бројака иста као и пре пар година. Проблем са отварањем радних места у приватном сектору је више повезан са непостојањем ефинаских правних оквира и бирократског система, а онда и фискално питање, па чак и монетарно. Број људи у јавном сектору није толики да би се ту направила огромна уштеда, ма шта говорили неки демагози. То не значи да не треба отпустити страначки вишак и оне који ништа не раде, тачније већину јавних предузећа треба пустити на тржиште, берзу, али за то треба јак правни систем. Већ сам рекао, да је највећа рупа у буџету после 2012 дошла због примене ссп са еу.

5. Колико видим пише и наука. А, не знам шта тачно мислиш ИТ и зашто би они добијали било какве пореске олакшице пошто су сасвим способни да сами праве добар новац? Примера ради, спорт у Србији то није, и да би неко уложио у неки спортски клуб треба му дати неке олакашице са друге стране, то постоји у добром броју развијених земаља. Улагање у спорт у Србији је губљење новца.

Да, мора да постоји нека способна држава, али чему онда ова горе прича са твоје стране?

Лудак из луднице

Postby Лудак из луднице » Thu Jun 09, 2016 3:31 pm

Nexone, izgleda da ce Milos Jovanovic biti sledeci predsednik DSS-a . Sta mislis o tome?

Po mom misljenju odlican potez, mozda i najperspektivniji srpski politicar, odlicno obrazovanje, neukaljan i mlad.

Nexon

Postby Nexon » Thu Jun 09, 2016 5:06 pm

То је још на дугом штапу, што би се рекло, али проблем дсс-а није појединац на челу дсс-а већ репови.

mungos

Postby mungos » Fri Jun 10, 2016 12:24 am

Не знам, тотални сам песимиста па тако размишљам наглас. Од старта приче још раније имао сам највише замерки за њихову економску политику.

Код 5. нисам сконтао да пише и наука. Што се тиче ИТ више сам мислио на подстицаје у смислу субвенција, улагања у образовање (тог поља конкретно), јер тај сектор упумпава значајну лову споља.

Већ сам рекао, да је највећа рупа у буџету после 2012 дошла због примене ссп са еу.

Ово се сећам да си писао и пре 2012. само нисам предпостављао да ће овакав кандахар. Кад помене ујака јел може негде да се види колико процентуално његове радње имају тржишта. Имам утисак да има бар дупло више него ли мишковић у време када је коначно оптуживан за монопол. Овом ни име не могу да запамтим колико га ретко провлаче свезависни медији.

Nexon

Postby Nexon » Fri Jun 10, 2016 6:50 pm

U CENTRU PAŽNJE: Vučić pomazio Šešeljevog sina

Image

Naprednjaci i socijalisti formirali vlast u Čačku
Predsednik Gradske skupštine biće jedan od poverenika SNS za Čačak Igor Trifunović, a u fotelju njegovog zamenika sešće Miodrag Jevđović iz PUPS. Novi sekretar parlamenta je Miroslav Petković (DSS), koji će na toj funkciji zameniti svog prezimenjaka Ljubodraga iz SPS.

Ово сам цитирао због онога што сам причао пре избора и онога што се прича после избора, такође је повезано са питањем Лудака из луднице. Дакле, данима смо слушали како ће Двери ући у власт у Чачку, на крају се то испоставило као лаж. Е сада, нешто да поменем што људи вероватно не знају а могу да провере ако оду на сајт РИК-а, Двери и дсс су прешли цензус искључиво због одличног резултата у Моравичком округу, чије је седиште Чачак, уз Златиборски округ и Београд центар и мислим Нови Београд, делимично Ниш. То је практично заслуга Двери, зато што су Двери изузетно јаке у Моравичком округу, Двери дуплирале број гласова у односу на 2012 у Чачку. Али позите сада ово, Двери су локално у Чачку изашле самостално на изборе јер су сматрали да су локално људи из дсс јако лоши, што се види изнад у вести. Двери су добиле скоро 25% на локалним а на Републици је листа Двери-дсс добила око 15% у Чачку. Ту се крије део одговара на питање Лудака из луднице.

Што се тиче вести о Шешељу изнад, нећу сада нешто много да паметујем али деловање Шешеља од јесени 2015 је било јасно и то се још више показује после избора. О томе сам вам писао, смешно је што су многи гласали за срс јер су мислили да ће Шешељ да растури Вучића у Скупштини.

Разне фракције жутих, где увршћууме и Радуловића, јер је то та база(ено их заједно на Врачару), они луде јер их је Вучић растурио њиховом политиком, показао им је да су глупани тако што им је преузео политику. Њихово понашање је јако ирационално, скоро на нивоу лудила јер САД и ЕУ воле једнако, или више, Вучића од њих. Што се видело код Радуловића који је кукао код САД амбасадора баш око тога.

Такође сам вам рекао да се неће дуго чекати да се разбистри ситуација после избора и то се дешава. Рекао сам вам да Вучић неће нападати Радуловића пре избора за приватизације, иако може да га одере, што се сада види, јер му је потребан у слабљењу жутих оригинала-дс.

Nexon

Postby Nexon » Fri Jun 10, 2016 7:30 pm

А, сада нешто озбиљније

https://www.youtube.com/v/0PhMZdGhrzA?autoplay=1&start=220&end=258&controls=1&version=3

Господин није читао књиге јер би онда знао да Димитрије Љотић није био против избора. Љотић се залагао, и то предлагао Краљу Александру док је био једно време министар, да се забране политичке странке због корупције и прелетања по угледу на Мартиновића, који је све најгоре причао о Вучићу и снс када је био у срс, а онда је 2012 прелетео у снс због функције. Е, против тога се борио Љотић па се залагао да се на изборима бирају најуспешнији из сваког сталежа-занатлије, научници итд. Такође, Димитрије Љотић није био за Хитлера и Мусолинија, оштро је критиковао лопова Стојадиновића(крао од помоћи за ратне инвалиде Првог св. рата) због његовог приближивању Немачкој и Италији, шта тек рећи о Конкордату. Такође је позната критика Хитлера и Мусолонија од оснивања Збор-а до негде 1940, када нажалост, због притиска кнеза Павла и Стојадиновића, Збор је био прогањан, почиње да прима новац из Њемачке и на крају се слизао са њима, али оригиналне идеје Збор-а нису исте идејама фашиста у Италији и нациста у Немачкој. Иако има одређених сличности јер се органски гледало на државу и код Збор-а и код набројаних политичких организација, што није толико проблематично.

Са тиме у вези, тачно је да Двери имају одређена поклапања са Љотићем по питању заштите породице или хришћанског морала али и доста разлика по нпр. погледу на политички систем. Тако да бих замолио дотичног да то више не спомиње у Скупштини јер испада глупав, а довољно је што тако изгледа.

нуклеарни удар

Postby нуклеарни удар » Sun Jun 12, 2016 11:12 pm

Orlando magic

Nexon

Postby Nexon » Sun Jun 12, 2016 11:37 pm

Изгледа да је код Вучића била делегација из ЕУ и САД да га пропитју пар ствари. А, видим и да је бљуц послао поруку швапске амбасаде, што се види на насловној за сутра.

oi!

Postby oi! » Mon Jun 13, 2016 10:10 am

Jedino ne mogu da skapiram sta Vukadinovic i DSS traze na ovim protestima? Mozda ovo vide kao sansu da uzmu koji % i da se pokazu kao prava opozicija, ali 99% ovih sto protestvuju ne mogu da smisle dss, dveri i uospte taj patriotski blok. Koji transfer blama kada sam gledao kako pevaju "ay carmela" Svuda im se prividjaju fasisti i legionari :mrgreen:

http://www.mladasrpskasnaga.org/2016/06/12/pozadina-protesta-protiv-rusenja-savamale-ko-se-krije-iza-pacije-brigade/

gradski_boem

Postby gradski_boem » Mon Jun 13, 2016 10:16 am

Djuka je tenkre. Bole me k sto idemo na istu tribinu,drago mi je stavise sto je sve cesce u lozi i gore u galeriji.

Covek je promenio za 180 stepeni svoje stavove,dovoljno da se kaze tenkre i ende.

A ti Boem prvo reci koji ti se njegovi stavovi svidjaju,ne znam,ima Djuka sa bedzom Sekija kako proslavlja rodjendan Ratka Mladica i organizuje proteste protiv sporazuma sa siptarima,protiv je parade pedera i smatra put u EU i nato pogubnim za Srbiju i ima posebne emisije na radiju fokus o tome i ima Djuka moler koji vrslja po lutriji,zalaze se za EU i nato jer je to realnost i kaze da je Briselski sporazum ok,a parada pedera ga danas ne interesuje. Da ne pricam apropo tribine kad je bila prica u vreme tadicija o prodaji Zvezde zestoko se protivio,kad je veliki vodja isto pozeleo Djuka menja misljenje i kaze samo tako samo napred,samo jako.

Ne znam koji stav ti se to dopada,a koji ne...posto ima dijementralno suprotne,samo jedno je bilo kad je bio u opoziciji a drugo kad je u vlasti.

Zavisi kad si pricao sa njim

Извини brucelee што си мало дуже чекао на одговор.Ђукановића срећем с времена на време ван фудбалских стадиона (није у питању скупштина не брини :D ) и нису се његови ставови приватно много променили од када је постао посланик,чак је и имао једну опаску на рачун USAID недавно,да не препричавам сад на форуму где смо се слатко исмејали.Е сад зашто је он изабрао пут политичког каријеризма и зашто често заузима опортунистичке ставове,питање је за њега.Оно што је битно у целој овој причи је да Влада Ђукановић може без проблема да се прошета по северу,Чомбе и ти врло то добро знате,као што знате да се ни Вучић неће нападати отворено од стране трибине.Одговор је врло прост и једноставан.Постоји прећутан договор да ''Делије'' не нападају једни друге међусобно, ко год да су и какви год да су, и такве ствари се поштују.Осталим форумашима немам потребу да објашњавам како стоје ствари и да им понаособ одговарам,јер немају никакве везе са Црвеном Звездом.Ово је пре свега упућено теби и Чомбету зато што сте моји. ;)

čompika

Postby čompika » Mon Jun 13, 2016 10:42 am

Sever ne napada Vučića zato što imate prećutni dogovor da ne napadate one koji navijaju za Zvezdu?
uzmeš momak lepo se izloguješ, zatvoriš pretraživač, isključiš kompjuter i ne zajebavaš više ovde narod

bilipiton

Postby bilipiton » Mon Jun 13, 2016 11:08 am

Шта лупа бре ова будала? Ко бре има прећутни договор?

gradski_boem

Postby gradski_boem » Mon Jun 13, 2016 11:09 am

čompika wrote:Sever ne napada Vučića zato što imate prećutni dogovor da ne napadate one koji navijaju za Zvezdu?
uzmeš momak lepo se izloguješ, zatvoriš pretraživač, isključiš kompjuter i ne zajebavaš više ovde narod

Као што рекох већ много,много раније...немате појма с ким комуницирате иза никова,немате појма о стварима о којима желите да дискутујете, а по потреби вам админитрација прискаче у помоћ и брише постове кад загусти.Још давно је речено у вези Ђуке од стране људи на северу - НЕ ПИШИТЕ О ЧОВЕКУ АКО НИСТЕ СПРЕМНИ НА ТРИБИНИ ТО ЛИЧНО ДА МУ КАЖЕТЕ! - То се односи на тебе уколико на навијаш за Звезду, а уколико не навијаш за тај клуб него онај комшијски или неки други, и само дробиш као остали на форуму..постоји једна болест кад ти се зноје шаке на тастатури,пениш преко интернета закрвављених очију,при том се свађајући се са монитором,али сам заборавио како се зове.

bilipiton

Postby bilipiton » Mon Jun 13, 2016 11:12 am

Слушај друже ти да си неки битан фактор на северној трибини не би ни писао овде. Немој да измишљаш више приче. Јел и ово био део прећутног договора?

čompika

Postby čompika » Mon Jun 13, 2016 11:13 am

Nisam Delija, nisam ni Grobar. I nisam ti ništa napisao za tog Đuku, već za nebulozu da ne prozivate Vučića zato što "imate prećutan dogovor da Delije ne napadaju jedni druge ". Možda prećutan dogovor imate, ali on sigurno nije zato što čovek navija za Zvezdu.

gradski_boem

Postby gradski_boem » Mon Jun 13, 2016 11:24 am

bilipiton wrote:Слушај друже ти да си неки битан фактор на северној трибини не би ни писао овде. Немој да измишљаш више приче. Јел и ово био део прећутног договора?

О томе колико сам ја (не)битан може да се полемише,али ћу те ипак удостојити одговора иако си ме назвао будалом.То се јесте певало не једном,него на пар утакмица у тој сезони,али то се више не пева и неће се певати,бар не дириговано од стране шипке.Није никаква тајна да међу ''Делијама'' има доста људи који не воле Вучића (и сам сам један од њих),али нама стварно нису потребне никакве поделе на трибини ЗА и ПРОТИВ.
Јел си уопште упознат ко је све од бивших/садашњих политичара из ове или оне партије био активан пре 5-10-15-20 год. на северу? Ниси!Пошто ниси паљба.Управо сами показујете да се информишете преко интернета,а ја неке ствари нећу да продубљујем баш да се не би писало на интернету.
Last edited by gradski_boem on Mon Jun 13, 2016 11:28 am, edited 1 time in total.

bilipiton

Postby bilipiton » Mon Jun 13, 2016 11:28 am

И чекај шта се ту десило са прећутним договором? Па добро и Вучића сам пар пута виђао на северу какве везе то сад има. Не постоји никакав прећутни договор ни са ким.

gradski_boem

Postby gradski_boem » Mon Jun 13, 2016 11:46 am

bilipiton wrote:И чекај шта се ту десило са прећутним договором? Па добро и Вучића сам пар пута виђао на северу какве везе то сад има. Не постоји никакав прећутни договор ни са ким.

Ништа рећи ћу ти онда ово у полушаљивом тону.Пошто видим да си упућен као и многи овде,направите транспарент антирежимски по могућству што есплицитније вулгаран против ове двојице,смислите неку песму,разменимо бројеве,нађемо се пре утакмице,групишемо се и поведемо скандирање.Сигуран сам да ће одзив бити добар.Немојте само да ме оставите ко говно на киши ако нешто крене по злу,а ја вас подржао. :|
Као што рекох ово је био полушаљив тон.

1958

Postby 1958 » Mon Jun 13, 2016 11:54 am

Lekovi, dajte lekove
Често одем до на село

gradski_boem

Postby gradski_boem » Mon Jun 13, 2016 12:07 pm

Ђукин текст сам пребацио на тему ''Old School'' пошто видим да је омиљен на форуму.Само ви веслајте.

http://srpskatribina.net/forum/viewtopic.php?f=12&t=53&start=60

Return to “Само опуштено”