Вести
Re: Вести
Ако то јесте истина, онда не би имао ништа против да се уведе порез цркви, мада мислим да је тих 90% претерано, колико сам схватио они су вратили доста зграда/станова/итд, али не и и земљишта, јер би данас то било немогуће вратити у тој мери, пошто је земљиште које отето и експлатисано од стране државе, односно ту су данас зграде, објекти, вишеспратнице.
pertla wrote:Pa ako je nemoguce vratiti to isto zemljiste/imovinu,vrati se nesto drugo iste ili slicne vrednosti
s tim da to važi samo za crkve i verske zajednice, a građani dobijaju obveznice u srazmernom iznosu, u okviru ukupnog iznosa koji je za sve ograničen na dve milijarde evra
u prevodu, građani puše kurac, crkve lade jaja
kocka wrote:Зашто би било која верска организација била изузета од плаћања пореза? Ако је неко у стању да, поседује имовину, ваљда онда може и да плаћа порез на њу?
@brucelee
да ли може да буде "независна" организација која се финансира из буџета ?
Наравно да не може, али рекох шта је суштина, да се црква опорезује има смисла тек када држава врати што је од исте и отела, сад ето неко тврди да је враћено 90% ја искрено сумњам у то.
Додуше у Грчкој исто држава плаћа плате свештеницима, али итекако имаш људе у клиру који су против власти итд тамо, тако да више је до нас самих него до саме лове.
И нико да стави обележје победе и страдања Србије у Првом светском рату

Прошле године се сељанија попалила али како то већ овде иде никакве традиције и поштовања нема.
Уместо да водитељи, глумци, спортисти, политичари и јавне личности уопште то носе у током ових дана у новембру-ништа.

Прошле године се сељанија попалила али како то већ овде иде никакве традиције и поштовања нема.
Уместо да водитељи, глумци, спортисти, политичари и јавне личности уопште то носе у током ових дана у новембру-ништа.
njasvi wrote:ama ljudi ko da stavi, kakav rat kakva srbija vidite da pravimo neku mini uniju sa siptarima
je*es mi mater ako bi cedi prasku to palo na pamet
Ocigledno da su jedini kojima to treba siptari, da navale ovamo i popunjavaju mesta odlazeceg naroda...
Hrlimo ka provaliji dok narod cuti. I dalje cuti. A deo cak vatreno podrzava.
Ahaha al cu da se smejem kad nestanemo zvanicno sa mape. Glupost je smrtonosna.
Имам три кера, два су различита а један је исти.
Добро послушати овог човека и следити његов пример у борби против СНС злочиначке секте! То је једини пут опстанка!
http://rs.n1info.com/Vesti/a543615/Aleksandar-Obradovic-u-Pressingu.html
http://rs.n1info.com/Vesti/a543615/Aleksandar-Obradovic-u-Pressingu.html
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве
Црвена Звезда
Црвена Звезда
- lost&found
mungos wrote:http://rtv.rs/sr_ci/politika/ukida-se-cenzus-za-referendum-odluku-donosi-vecina-izaslih_1067894.html
Ovo ako se desi, mozemo i zvanicno da se oprostimo s Kosovom
ma jok, ovo nema veze sa promenom Ustava
Ustav je nakaradno napisan u tom delu i za njegovu promenu je već dovoljna samo većina izašlih
ovo će im omogućiti muljanja u drugim stvarima, lokalnim referendumima, lakše skupljanje potpisa za razne nameštene "ideje građana" i slično
Ustav je nakaradno napisan u tom delu i za njegovu promenu je već dovoljna samo većina izašlih
ovo će im omogućiti muljanja u drugim stvarima, lokalnim referendumima, lakše skupljanje potpisa za razne nameštene "ideje građana" i slično
Jes tako, Ustav se menja ako je većina izašlih glasala za to, nema nigde odredbe koliko mora ljudi da izađe na izbore. Dvotrećinska većina u skupštini potrebna je da se čak i menja ustav, bez referenduma, kako sam ja to skapirao? A ima li ovde nešto da valja, pa ovde kad bi metno u najčedniju devojku picajzle bi dobio.