Ima neki lik (koji je robijao dosta dugo) kanal kako preziveti u americkom zatvoru(od sranja do tusiranja-komentari su crnjak)

https://www.youtube.com/user/FreshOutSeries/videos
Neki lik iz Srbije mu postavio pitanje

riper wrote:Ono sto se samo lagano pominje u dokumentarcu, a sto sam procitao na FB stranici „Seatle looks like shit“ to je da su svi drugi americki gradovi imali praksu da pokupe lokalne skitnice i narkomane, da im plate kartu ka Sijetlu ili San Francisku, da im daju neke pamflete gde mogu tamo da dobiju besplatnu hranu, sator i medicinsku uslugu uz pretnju da ako se vrate u grad iz kojeg su ih proterali da ce ih odlomiti od batina. Ne znam da li je to urbani mit, ljudi koji zive u Sijetlu smatraju da je to istina.
Rođaci wrote:1/4 beskućnika Amerike živi u Kalifornij
Batke wrote:Rođaci wrote:1/4 beskućnika Amerike živi u Kalifornij
Ово је жива истина али ради се о другачијој врсти бескућника. Наиме због цене квадрата у калифорнији и веома високих пореза на непокретну имовину већина људи је приморана да живи у комбијима, камперима или камп приколицама... Не ради се о наркоманима нити члановима банди, пропалим ратним ветеранима већ се ради о веома добростојећим људима са уносним занимањима. Ту су програмери, сервисери, Хаус мајстори чак и неки јапији... Сваке ноћи на десетине возила и људи и породица се паркира по Волмарту. Иако је живот на паркинзима забрањен волмартов ради нон стоп, а и сам волмарт се не буни јер им ти људи повећавају куповну моћ. Значи преко ноћи тај паркинг постаје огромни камп. И они тако живе од волмарта до волмарта. Што се тиче купатила и туширања многи од њих имају фит пас картице за теретане, кувају на гасу и имају соларне плоче, за сталну адресу боравка узимају своја складишта те могу да живе иоле пристојним животом, али оно немају стални дом и воде се као бескућници. Таквих има више од половине. Цене квадрата и изнајмљивања станова у Калифорнији су папрене. Нешто слично као што је на почетку теме неко писао о Ванкуверу и њиховим проблемима са становањем. Видећу да нађем и неколико канала да видите како тај живот и изгледа.
lost&found wrote:Secam se jednom smo oko 3-4 ujutru kolima prolazili krajem Downtown-a gde ih ima bas mnogo, i stali na crveno, u jednom momentu dolece kamen i pada na haubu i krecu da se priblizavaju njih 10ak ka nasim kolima. Walking Dead scena otprilike. Naravno, nismo cekali da se zeleno upali.
riper wrote:Iskreno mislim da je u SAD neko doba dekadencije. Ta zemlja i taj narod tamo u poslendjih nekoliko vekova nije iskusio neku pretnju po njihovu egzistenciju. Drugi svetski rat je bilo nesto najblize tome. Dakle to je drustvo koje je prosperiralo i talozilo bogatstvo. Da li su izgubili osecaj u tome da se raduju nekim manjim stvarima ili ne ja ne znam.
Ali u drustvu koje generise takvo bogatstvo, koje agresivni promovise potrosacki mentalitet i za koje nema opasnost od nekog iznenadnog gubitka, valjda sve to nije dovoljno. Ne mogu da kazem da su amerikanci srecni ili nesrecni, kada pogledaju nas, verovatno su srecni. Ali opet ostaje to, kako je moguce da tako jedna jaka i uredjena drzava stvori takve drustvene anomalije.
Users browsing this forum: No registered users and 62 guests