Политика, избори и вести о политици

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
ultrastito

Re: Вести

Postby ultrastito » Wed Jan 23, 2019 11:04 pm

Ma brate...statistika i obradjivanje iste u nas :D

Smesno na mnogo nivoa, izmedju ostalog kao i svuda. Svi natezu kako im treba i bukvalno ne moze da iznese bilo kakav zakljucak iz iste. Jedino relevantno je da vidis sta misle ljudi oko tebe, malo neki siri krug ljudi, razlicitih materijalnih stanja, obrazovanja. Ovi Ipsosi i ostalo...kurcu ne vredi.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

idemoo

Postby idemoo » Thu Jan 24, 2019 10:09 am

То мучено Косово је изгубљено лошим потезима по српске интересе деценијама уназад. Не очекујем да ће да се врати у Србију ни за 200 година јер једноставно шиптара је тамо много много више. Они неће направити исту грешку (дозволити продају своје земље србима). Једина опција је рат али видели смо како смо прошли кад смо покушали да ратујемо против њих. Дозвољен је прогон срба из хрватске, па смо покушали да одрадимо исту фору али нисмо били исти у очима света.
Интересује ме који је проценат наших људи који су продали земљу а нису морали (нису били директно угрожени), него су били у фазону јебе ми се дај да узмем паре и купим стан у Нишу, Београду.

ultrastito

Postby ultrastito » Thu Jan 24, 2019 10:50 am

Mi jos jedan rat necemo izdrzati. To bi bio 5. rat u poslednjih 30 godina recimo. Ne bi izdrzali ni materijalno, ni u ljudstvu, tako da mi je iskreno malo neozbiljno da se prica o bilo kakvoj vojnoj akciji dole, bar ne u neko skorije vreme i dok ne budemo imali OZBILJNO zaledje u nekoj od svetski velesila kao sto su oni imali kad su nam okupirali teritoriju.

Ono sto nama ostaje, moze i kao zavet, to je da narednim generacijama prenosimo da je Kosovo i Metohija Srbija i da je izgubljeno samo ono cega smo se odrekli. Svaki dan mora da se radi na tome da se vracamo dole, ali ne tako sto ce da se finansiraju kriminalci u dzipovima bez tablica koji uteruju strah u kosti Srbima i koji iste i teraju sa svojih ognjista kao sto je to do sad radjeno i da se severni deo Kosova i Metohije koristi kao neko piratsko ostrvo na kojem nema zakona pa se tamo mogu sakriti kriminalci, trgovati na crno i tako dalje. To nije put kojim se vraca ono sto je oteto.
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

revolucija

Postby revolucija » Thu Jan 24, 2019 12:33 pm

idemoo wrote:То мучено Косово је изгубљено лошим потезима по српске интересе деценијама уназад. Не очекујем да ће да се врати у Србију ни за 200 година јер једноставно шиптара је тамо много много више. Они неће направити исту грешку (дозволити продају своје земље србима). Једина опција је рат али видели смо како смо прошли кад смо покушали да ратујемо против њих. Дозвољен је прогон срба из хрватске, па смо покушали да одрадимо исту фору али нисмо били исти у очима света.
Интересује ме који је проценат наших људи који су продали земљу а нису морали (нису били директно угрожени), него су били у фазону јебе ми се дај да узмем паре и купим стан у Нишу, Београду.

mozda ja gresim ali vidim u tvojoj puruci mnogo gresaka, nadam se da nisu namerne, ono tipa ko j.. ljude sa Kosova prodali dole zemlju, uzeli meni posao ovde i ostale nebuloze(zvucis mi da si u tom fazonu). Njih nema mnogo vise, ima ih vise. vec odavno je poznato da se sa brojem Siptara dole manipulise tj povecava a broj Srba se namerno smanjuje! jedini pozitivan prirodan prirastaj u Srba je na Kosovu a to se svakako ne postize tako sto se daju mafijasima pare i slicno ili su mozda svi dole mafijasi koji zive na teret Srbije :). Oko dozvoljenog prodaje zemlje kako kazes, to je samo fraza da bi se ljudi sa Kosova ponizili i da bi imalo sta da im se prigovori(sta je sa drzavnom zemljom dole, koja je mogo veca od private). Sad cu da zvucim kao klinac od 18 god ali realno mislim da mi nismo dole ratovali sa njima a dok smo ratovali sa njima rezultat nije bio ni priblizno ovom. sta ti to znaci nisu morali i nisu direktno ugrozeni. jel to znaci da gledam kako se povlaci vojska i ljudi koji su diretko ugrozeni i da cekam da dodju kod mene i da mi kolju decu(ma nisu Sipatri to radili, ljudi su prodavi zemlju zato sto je Beograd i Nis lepsi grad pa malo da promene).

јахач магле

Postby јахач магле » Thu Jan 24, 2019 1:00 pm

Колико му мало треба да покаже какав је психопата:

...Сијају звезде као очи конобарице...

Мићара

Postby Мићара » Thu Jan 24, 2019 1:32 pm

Сада када би рат избио на КиМ ми би били у предности великој, прво зато ако би НАТО бомбардовао Србију и њене ресурсе, нпр. нафтну индустрију, у ствари не бомбардује Српску него Русе(газпром), када би се окомили на жељезару уствари бомбардујеш Кинеску инвестицију. Итд. Велика је разлика и промена у односу на 99 када је Русија водила борбу сама са собом, и данас 2019 Русија је озбиљна сила.

Сатрали би говна ко ништа, када би нас пустили 1на1.... Најјачи ми је био наслов у неким новинама не могу да се сетим које, пре неких пар мјесеци када сам прочитао "Србе плаше ратом." :lol: Мачку плаше мишем...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

lost&found

Postby lost&found » Thu Jan 24, 2019 2:04 pm

Мићара wrote:Сада када би рат избио на КиМ ми би били у предности великој, прво зато ако би НАТО бомбардовао Србију и њене ресурсе, нпр. нафтну индустрију, у ствари не бомбардује Српску него Русе(газпром), када би се окомили на жељезару уствари бомбардујеш Кинеску инвестицију. Итд. Велика је разлика и промена у односу на 99 када је Русија водила борбу сама са собом, и данас 2019 Русија је озбиљна сила.

Сатрали би говна ко ништа, када би нас пустили 1на1.... Најјачи ми је био наслов у неким новинама не могу да се сетим које, пре неких пар мјесеци када сам прочитао "Србе плаше ратом." :lol: Мачку плаше мишем...

Najezim se kad pomislim da ovako lakoverno, nadobudno i tupavo razmislja vecina Srba

Мићара

Postby Мићара » Thu Jan 24, 2019 2:07 pm

lost&found wrote:
Najezim se kad pomislim da ovako lakoverno, nadobudno i tupavo razmislja vecina Srba

Ај мало образложи те своје језе-тезе, нешто сам рекао што није тачно?
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

idemoo

Postby idemoo » Thu Jan 24, 2019 2:23 pm

revolucija wrote:mozda ja gresim ali vidim u tvojoj puruci mnogo gresaka, nadam se da nisu namerne, ono tipa ko j.. ljude sa Kosova prodali dole zemlju, uzeli meni posao ovde i ostale nebuloze(zvucis mi da si u tom fazonu). .

Не кажем ко јебе људе с Косова, само ме занимао број људи који су отишли јер су их занимали новци а нису имали реалан разлог да оду (као многи други јер су се плашили за животе). Типа један по један комшија одлази и то покреће ланчану реакцију и на крају спадне књига на два слова, окружени албанцима.

А што се тиче тога да ли би били бомбардовани или не, па можда и не би али питање је какве би економске санкције сносили од стране ЕУ. Једном су нам лупили забране свега живог, шта је проблем да опет то ураде.

lost&found

Postby lost&found » Thu Jan 24, 2019 2:54 pm

Мићара wrote:
lost&found wrote:

Ај мало образложи те своје језе-тезе, нешто сам рекао што није тачно?

Sta ima dalje da ti objasnjavam kad kazes "kad bi nas pustili 1na1" kao da je u pitanju svadja izmedju dva drugara u grupi muskaraca gde jedni podrzavaju jednog, a drugi drugog?
Razmisljanje plitko cak i za jednog Micaricu

revolucija

Postby revolucija » Thu Jan 24, 2019 3:45 pm

idemoo wrote:
revolucija wrote:mozda ja gresim ali vidim u tvojoj puruci mnogo gresaka, nadam se da nisu namerne, ono tipa ko j.. ljude sa Kosova prodali dole zemlju, uzeli meni posao ovde i ostale nebuloze(zvucis mi da si u tom fazonu). .

Не кажем ко јебе људе с Косова, само ме занимао број људи који су отишли јер су их занимали новци а нису имали реалан разлог да оду (као многи други јер су се плашили за животе). Типа један по један комшија одлази и то покреће ланчану реакцију и на крају спадне књига на два слова, окружени албанцима.

А што се тиче тога да ли би били бомбардовани или не, па можда и не би али питање је какве би економске санкције сносили од стране ЕУ. Једном су нам лупили забране свега живог, шта је проблем да опет то ураде.

opet nisam siguran da se razumemo. koji je po tebi realan razogog da odes. nama su sad razlozi za odlazak iz Srbije ekonomski, nemam pojma ni ja los sistem, vrednosti i stil zivota, sto nam nije ociscen sneg, sto ne iznose djubre, skupa struja i slicno. sta mislis da li si su to mozda neki od razloga sto su ljudi otisli. pa normalno je da nisu cekali da im zivot bude ugrozen pa da odu, ima tu mnogo stvari a neke sam naveo sto su ljudi prodali i otisli. da se razumemo sigurno da im ni tad ekonomija nije bila dobra a sta mislis kako bi im bilo kad celokupna drzava napusti teritoriju. ko bi njima cistio sneg ili kolika bi im bila struja da su ostali. nervira me to sto se prica samo o tome kako nesto prodano, treba da se vidi zasto je prodano a po meni razlozi su bili i vise nego dovolji da se ode. mada je ja mislim najveci problem sto je prodavanao za velu sumu novca, to ljudima sa Kosova nikad nije oprosteno, ja sam ubedjen da su prodavali za tipa 10000-20000e niko o ovome ne bi ni pricao

kocka

Postby kocka » Thu Jan 24, 2019 3:52 pm

Зашто Република Србија није понудила паре тим људима и откупила њихова имања ?

Зар Република Србија нема да понуди динар више од Албанаца, за сваку њиву, шуму, ливаду на Косову ?

Ако Албанци имају дијаспору, где је српска дијаспора ? Ако Албанци имају мафију, где је српска мафија ?

Шупље приче.

bojan23

Postby bojan23 » Thu Jan 24, 2019 4:53 pm

Komšija inače čovek iz Peći se tako kurčio nije hteo da proda kuću dole za dobre pare, e onda su njega i njegovu familiju šiptari proterali, u kući sada živi albanska porodica, dakle dinara nije uzeo, plus od kada je došao u BG je podstanar, muči se radi najgore poslove, naravno naša država nije prstom mrdnula i dan danas žali što istu nije prodao, makar bi ovde bio svoj na svome, nebi se kao pas potucao od Kaluđerice do Petlovog Brda, od kuće do stana...
З В Е З Д А Л Е !

reziser

Postby reziser » Thu Jan 24, 2019 8:47 pm

СР Србију,као део СФРЈ,и њену партијску елиту,положај и исељавање Срба са КИМ,током 60-тих,и 70-тих година није интересовао.Прича о исељавању Срба,њиховим проблемима,насиљу,добија на значају тек од средине 80-тих,са појавом С.М.До тада,партијска елита,посебно након судбине либерала,Србе није помињала.Теме су биле несврстани,очување тековина НоБ-а,петогодишњи развоји,и партијски пленуми.О Србима нико и ништа.Тама и мук.

Чомбе

Postby Чомбе » Fri Jan 25, 2019 12:50 am

Мићара wrote:Сада када би рат избио на КиМ ми би били у предности великој, прво зато ако би НАТО бомбардовао Србију и њене ресурсе, нпр. нафтну индустрију, у ствари не бомбардује Српску него Русе(газпром), када би се окомили на жељезару уствари бомбардујеш Кинеску инвестицију. Итд. Велика је разлика и промена у односу на 99 када је Русија водила борбу сама са собом, и данас 2019 Русија је озбиљна сила.

Кад ставиш на папир колико имамо војске, ко им је министар, ко врховни командант, па пребројиш колико је способних напустило земљу па избројиш оне које би мобилисао јурећи их по зари и козметичким салонима, соларијумима...ко ти остаје да ратује и чиме? :roll: Да не причамо о другим стварима, интересним сферама, лови, комбинацијама, шверцу дроге, оружја...

RBRS

Postby RBRS » Fri Jan 25, 2019 7:45 am

kocka wrote: Ако Албанци имају мафију, где је српска мафија ?

Сарађује са шиптарима.

Послато са Redmi 4X уз помоћ Тапатока

Nexon

Postby Nexon » Fri Jan 25, 2019 5:29 pm

BILJANA SRBLJANOVIĆ SOČNO O REDITELJU SRĐANU DRAGOJEVIĆU: On je Dačićeva sponzoruša! Najgore zlo profitersko koje ti se ceri u lice!

Dramska spisateljica optužila kolegu da je "zlo profitersko" i da je iz SPS otišao u opoziciju čim su pare prestale da kaplju pare

I kad se nakote član Glavnog odbora SPS i dugogodišnja sponzoruša Ivice Dačića, što, kad su pare prestale da kaplju za njihovu umetnost, odlučili da su opozicija, i sad te to gengbenguje, a ono bukvalno su najgore zlo profitersko što ti se ceri u lice, i bulju bi dalo da je na mestu na kom zamišljaju da sam ja - da delim milijarde iz saveta za fakin industrije, to bi zubima kidalo da dođe na to mesto, jer zamišlja da se tako opet sedi na kasi, i sad ja treba da se nešto slažem s takvom opozicionom elitom - napisala je na Fejsbuku Biljana Srbljanović, koja očigledno nije oprostila Dragojeviću ulazak u SPS 2010. godine.

Додатак,

Neoprani lažljivi sergej trifunovic. e to vam je vodja. uvek je bio podmukli lažov, uvek na isti ovaj način na koji me sada uvlači u svoj tabloidni smrdljivi život sa kojim nemam ništa i ne želim da imam ništa. uvek mi se ulizivao, bio zlatna medalja u uvlačenju u dupe, uvek obigravao okolo i sa onim glupim osmehom i groznim zadahom da ne znaš gde da pobegneš.
uvek je lagao, uvek i smrdeo, uvek se grebao za novac, obrok, piće (ali ono, vidi te, sedne, poruči i ode kad treba da plati), uvek je pričao najgnusnije laži, nikad se nije prao, uvek je varao kolege, uništavao predstave, ostavljao pune pozorišne sale da ga čekaju i ne dočekaju, dok laže da ima srčani udar ili se jednostavno čak ni ne odjavi na telefon kolegama što ne znaju šta će sa sobom na sceni od sramote pred publikom.
sergej je takodje poznat i po tome što je legiji plakao kao mala pičkica, na cecinom rodjendanu u stupici, što su mu neki iz obilića lupili šamar jer se bacakao kao urbani tip po njima, pa je onda legija pripucao, da zaštiti uplakanog druga, bio uhapšen, ražalovan i penzionisan. tom prilikom se zakleo da će upravo zbog toga djindjiću doći glave, i tako i bi samo nekoliko meseci kasnije, dok je ovaj smrdljivac prošao neoštećen, osim što je godinama srao najgore bljuvotine po mrtvom djindjicu, hvalio se prijateljstvom sa ulemekom, dok je ovaj robijao za najgore zločine i lelekao javno za njim ("cemo moj, šta uradi, ceeeemo" bukvalno tako, što će vam dosta svedoka potvrditi) zbog čega su ga ljudi uvek smatrali apsolutnim degenerikom koji može još samo da prodje kod didžejuša iz bataje, tamo gde ima masovna grobnica "šiptara" je li, što sergej kaže da je legija ubijao da oslobodi srbe.
sergej je takodje i ozbiljan degenerik i za posao, zato ga više ni ne vidite u pozorištu, jer je budala koja ponižava kolege, maltretira ih dok rade i beži sa proba i predstava, dok laže da leži kući bolestan. tako da, kad vam kaže da će doći na protest, pa ne dodje, jer je bolestan, laže vas, govno, to mu je uvek bio manir i to su sve sitne stvari sitnoga čoveka.
što se mene lično tiče, već sam mu se jednom obratila vajberom da ne laže o meni po internetu, tad je spustio nosić i krenuo u priču "ko? ja muzičar?"
sad, pošto se ceo dan prećutno napušava sa rodjenim bratom, kineskim sergejem, oko toga ko je glavniji u protestima, proširio je priču i na uobičajene mete, pa me uvaljuje u svoja govna. meni je to navika od takvih ljudi i nije problem. problem je što se desetine i desetine hiljada ljudi dižu misleći da im dva brata glumca stvarno mogu ponuditi nešto. jedan je netalentovaniji ali je pošteniji, drugi ima mesijanski kompleks i ne može da podnese da mu je brat popularniji od njega, a vi se ceo dan raspravljate je l mogu stranke ili ne mogu stranke, je l treba jaja il ne treba jaja, umesto da jednom ovde budu protesti ljudi koji će da oteraju SVA govna i da im više niko ne uvaljuje "lidere", nedovršene ljude koje udba nije mogla da nacrta da je htela takve.
smrdljivi, lažljivi sergej, legijin upišani ortak, kome je to govno vodja za bilo šta, tako mu i treba.
taj djvučićevič opozicije će me sad danima peglati po onoj kanalizaciji od tvitera, i to će se onda prelivati na uobičajene tabloide koji me decenijama targetiraju, a njega veličaju kako je baš lepo i s puno pijeteta igrao heroja arkana i kako mame mi nije znao da je na majici divjak, ja sam vaš braćo, nisam znao, prevarili su me, sve dok se ne nadje neko da mu konačno polomi pičku. evo, na primer ja.

Izmenjeno:
U ovu temu prebačen je veći deo postova iz teme "Vesti" iz poslednjih mesec dana, a koji se odnosi na proteste, domaću političku scenu i slično.
Da bi diskusije bile preglednije, o tim temama pišite ovde.
admin

навијај

Re: Политика, избори и вести о политици

Postby навијај » Tue Jan 29, 2019 4:27 pm

ДЈБ неће учествовати на састанцима за присвајање протеста и рециклажу бивше власти

http://dostajebilo.rs/blog/2019/01/29/djb-nece-ucestvovati-na-sastancima-za-prisvajanje-protesta-i-reciklazu-bivse-vlasti

Rođaci

Postby Rođaci » Wed Jan 30, 2019 12:38 am

ali idu na proteste i podržavaju ih

Nexon

Postby Nexon » Wed Jan 30, 2019 1:13 am

Или што би се рекло,

Чеда и Радуловић одбрусили Ђиласу
Д. М. | 29. јануар 2019. 20:55 |

Тако треба.
И један слатки додатак са седнице у понедељак када су углавном сви из опозиције бојкотовали зловенца Пахора Борута

Image

Али не и легенде они воле да слушају зловенца.
Како је оно данашњи становник Љубљане спевао почетком деведесетих:
Словенија моја дежела је*аћеш јежела.
Тако нешто?

Return to “Само опуштено”