Задњи филм који сам погледао

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Brdja

Re: Задњи филм који сам погледао

Postby Brdja » Thu Nov 15, 2018 10:39 pm

Meni film nije ništa specijalno. Kao što je neko gore napisao, ok da se jednom pogleda.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Nexon

Postby Nexon » Thu Nov 15, 2018 11:00 pm

А, бре, Брђави што си емотивац.
Је л си видео како си покојни Глоговац и Тимотијевић одрадили улоге?!

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Fri Nov 16, 2018 10:55 am

Добар је ЈВ, мало наиван али ок. Остало за оне што су гледали, немогуће је не покварити

Spoiler:
Прича је мало нереална, главни лик бега по граду у мечки на бугарске табле, а бежи од много зајебаних играча, јбг то ми боло очи, пандури му улете на гајбу са 20 оних нинџа-командоса а после му не мотре на стан с маторцима и у сред фрке он долази код њих, среће се с буразером... Па онда га главни штрумф зове на мобилни и прича са њим, па јбт то би жандарима било час посла да га лоцирају, и тако неке ситнице, мало кваре утисак да баш буде добар филм... И исто она сцена са вешањем Жике Тодоровића је убачена тотално мимо резона само да буде шокантна, онај деда што им ради сервис као изгледа ко мртав па проговори, нема неки смисао у причи а убачено ето тако, мало да поплаши рају, не волим такве форе. И наравно, филм би био неупоредиво јачи да нема срећан крај, клинкице би буквално усране од плакања одлазиле из биоскопа да су рокнули Ди Капријевића на крају

Јесам се ја то истриповао или је неко писао да ће ово да продужавају у неку серију, то уопште није лоша идеја да се уради
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

ultrastito

Postby ultrastito » Fri Nov 16, 2018 11:58 am

bice 4 epizode bazirane na filmu i jos 4 epizode koje ce pratiti pricu posle filma

sto se tica filma i ovog sto si napisao:
Spoiler:
meni ne da je naivna prica, nego je presmesna. covek koga SVI jure, vozika se po bgu i to ne po obodima, nego po sirem centru beograda u mecki sa bugarskim tablicama. cela ta potera za njim je presmesna, jer bi u realnom zivotu to bilo gotovo, ali bukvalno za sat vremena. al ajd, kad izostavis to sve film je skroz ok, ako ni zbog cega drugog ond zbog odlicne glumacke postave. cak me je i bikovic prijatno iznenadio svojom ulogom koja je van smekera s' pocetka 20 veka
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

Nikodije

Postby Nikodije » Fri Nov 16, 2018 1:04 pm

Prvo hvala fuck offu za link, pogledo sam film i mogu reci da sam to i ocekivao. Prosto nasi reditelji,glumci i ostali koji rade na filmu ne mogu ali nikada ne mogu da naprave normalnu krimi pricu. Zar je stvarno toliko tesko napraviti dobar mafijaski film u Srbiji ili na Balkanu? Pa covece ja razumem Holivud sto pravi greske ali kod nas na ovim prostorima gde je kriminal prisutan 30 godina kao normalna stvar da mi ne mozemo da na pravimo verodostojnije pricu to me uvek iznova i iznova iznenadi. Film se moze pogledati, vecini ljudi ce biti odlican, jbg ja imam mnogo visoku lestvicu za ocenjivanje tako da necu da kenjam po filmu ipak je nas i konacno smo poceli sa ovim novim serijama i evo filmovima da se mrdamo sa mrtve tacke ,glupo bi bilo da bacam neke ocene, sve u svemu moze se pogledati i lepo je sto ce biti ta mini serija i mozda nastavak filma.

Spoiler:
Onaj lik sto sljaka sa bikovicem ima tetovazu na prsima "srbija srbima" detalj koji i te kako bode oci! Zar je moguce da ne mogu da naprave film kao sto je poslednji krug u Monci na tu foru, dakle suptilan,ne nasilan , ne napdan film , bez holivudskih jurnjava i pucnjava u prazno nego brate sustina,dijalozi,grimase, ali pre svega prica! Mozda nemamo vise te glumacke bardove ali imamo kakve takve glumce nove generacije sa par starijih vrhunskih! Sve nekako rade na brzaka takav osecaj imam,sklepaju film za par meseci i ajde guraj dalje.

Nexon

Postby Nexon » Fri Nov 16, 2018 2:01 pm

Филм јесте направљен управо да има холивудске ефекте да би се коначно наша кинематографија покушала извући из отужних прича који доминирају домаћим филмом.
Ово је филм који служи да забави и укаже на корупцију у друштву ако имаш две чуке у глави.
Није тачно да у овом филму није било добрих глумачких рола.
По мени је Тимотијевић имао добру ролу као спекс, са неким претеривањима, али добро.
Глоговац исто добар.
Тај лик што глуми малог локалног мангупа па се први усере исто је имао ону добру уводну сцену где глуми опаког батицу.
Није чак ни Биковић лоше изнео улогу. Мислим да би многи други млађи глуми то лошије одрадили.
Такође ми је драго да се тата-мата Берчек указао. Чисто из поштовања јер га слабо има у последње време.

njasvi

Postby njasvi » Fri Nov 16, 2018 8:32 pm

Panzram wrote:Meni je kod Južnog Vetra jedino drago da scenario nije pisao Dimitrije Vojnov, a za sve ostalo ćemo lako...

secam se da sam pre citao/gledao neke njegove recenzije il kako se vec to kaze za neke filmove i ostavio je na mene pozitivan utisak, znaci tamo negde 2000-ih, mislim izgledao je kao neko ko ima slifa, umeo je lepo da obrazlozi svaki film, sta je dobro sta nije onako argumentovano, takodje videlo se da ne robuje nekim pravcima i pravilima i da se nagledao i nagledao filmova svega i svacega... jedva sam cekao da dobije priliku i neku ozbiljniju ulogu u pravljenju nekog naseg domaceg filma, kad ono WTF !!!
jbt i dalje ne verujem da je to ista osoba
04 X 1945

Rođaci

Postby Rođaci » Fri Nov 16, 2018 11:05 pm

sad pričam sa čovekom koji je pisao scenario
isti lik je radio i onu seriju Sumnjiva lica

kaže da je već pola miliona gledalo, klinci se napalili

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Sat Nov 17, 2018 12:51 am

Ja to ne odgledah, vredi li?
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Nov 17, 2018 1:10 am

Rođaci wrote:kaže da je već pola miliona gledalo, klinci se napalili

Ja sam bio rezervisao karte za projekciju za film "Juzni Vetar" i aj kao da dodjemo pola sata pre po karte, brate...nije moglo da se udje u bioskop od klinaca i svi su neki krimi Dzimi fazon. Celu pricu jos upotpunjuje to sto su muziku radili ovi iz "Basiviti"-ja, tj. Cobi, Rasta i ta kompanija. Mozete da zamislite u kom su gasu klinci.

Ruku na srce, ne znam kako smo mi izgledali kad smo isli da gledamo "Do Koske", "Rane" i slicno...tako da mozda i gresim u oceni ko se vise izlozio :mrgreen:
преле

Rođaci

Postby Rođaci » Sat Nov 17, 2018 2:17 am

baš mnogo glupih scena

Spoiler:
- najzajebaniji kriminalac u gradu se zivka sa klincem, ide kod Cara, čeka da murija uradi nešto, umesto da odvede familiju Maraš na neku livadu i kaže da ima da se nacrta tu za pola sata ili ćao, a pritom je spreman da pobije Carevu familiju
- murija ne štiti zadnji deo zgrade, bosonogi klinac beži specijalcima
- Jani obešen go, kao da ga se dočepao neki meksički kartel, gotovo da izgleda kao ritualno ubistvo, potpuno besmislena i nepotrebna scena
- nijedna patrola u gradu ne primećuje S klasu sa bugarskim tablama
- žutokljunci mrtvi ladni dolaze mercedesom na randevu sa Golubom i parkiraju blizu kafića, Maraš traži da mu dovedu ribu i donesu pare, kao da im te pare neće uzeti nazad i jebati im mater u roku od dva sata od primopredaje
- ona dvojica u džipu se stvorili niodakle, prate burazera, pa ga odjednom izgube na jedno dva minuta, taman toliko da Maraš uđe u taj auto i izjebe ih u gradu, ne zovu dodatne ljude, ništa
- glavni Bugarin mi uopšte nije zajeban, a posebno mi nije ostavio utisak lika koji je toliko moćan da ga srpska murija cima da sarađuju oko droge
opasniji je Hristo Bonev, najveki pilikar vo Bulgaria

- scena sa Berčekom je odlična, a najbolji momenat je "Luda za tobom" na bugarskom, nisam imao pojma da to postoji

ali ajde, nije loše, red je da vidimo nešto što nije lutanje mlade djeve Slobode Mićalović po kadru dok je telećim pogledom prati Bosiljčić Multipla ili siromaštvo, beda, propast srpske porodice itd

može malo zabavnih glupih filmova, to navlači ljude u bioskope, ali bi trebalo da snime nešto i za krštenu publiku, a ne samo za ocvale usedelice ili napržene klince sa belim čarapama do kolena

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Nov 17, 2018 2:32 am

Realno po prici ili po ajde da kazem "realnosti" price, "Do koske" je mnoooooooooooogo ozbiljniji film iako spada u red krimi-fantastike, da ne pricam o "Rane" koji su za ovo visa astro-fizika. Gledam ovo iz ugla naprzenog klinca, kojem je kriminal u tinejdzerskom dobu zanimljiv...opasni momci, ovo ono.

Odlicna je stvar sto se snimaju filmovi kod nas, sto razlicitijih zanrova, pa taman i losi. Neka gruva samo, bice i dobrih filmova (kao sto je na primer "Zaspanka za vojnike" - bolji domaci film nisam skoro gledao!).

"Luda po tebe" je totalni hit. Ja mislim da nema coveka koji nije izasao iz bioskopske sale, a da nije potrazio pesmu na youtube-u :lol:
преле

Rođaci

Postby Rođaci » Sat Nov 17, 2018 2:52 am

e da, pitanje -
Spoiler:
Golub na kraju traži drogu po prtljažniku, skida onu masku i nema ničega, a na kraju stoje uredno složeni paketi na betonu

wtf?

Zaspanku nisam gledao

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Nov 17, 2018 2:56 am

Spoiler:
Valjda im je Bikovic dao gudru u zamenu za zeMsku, pa su ovi to namestili kasnije. Moje misljenje :mrgreen:
преле

Rođaci

Postby Rođaci » Sat Nov 17, 2018 3:00 am

moguće, dobra ideja

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Sat Nov 17, 2018 7:33 am

Sinoc sam isao da gledam neki drugi film u bioskop, ulazim oko 7 sati, brat bratu 10 ljudi je reklo nema karata za Juzni vetar :mrgreen:

Meni je film dobar, jeste da ima besmislenih scena, ali ovo je neki pomak unapred u odnosu na ono sto se ovde snima. Glumacka ekipa je vrhunska, najbolje od svega mi je sto nema Vuka Kostica, koji stalno glumi takve neke uloge, evo dokaza da i drugi mogu glumiti kriminalce. Bercek, Bjela, Glogovac, Zika Todorovic, Bogdan Diklic plus ovi mladji, stvarno vrhunska ekipa. I naravno Goci bend :mrgreen:

Momo

Postby Momo » Sat Nov 17, 2018 8:22 am

Берчек Космајац брат брату :mrgreen:

Далтон

Postby Далтон » Sat Nov 17, 2018 8:48 am

(Street Force / Curva Orientale)

Nexon

Postby Nexon » Sat Nov 17, 2018 12:42 pm

Etaoin

Postby Etaoin » Sat Nov 17, 2018 3:44 pm

Мени се Јужни Ветар свидео, одлична продукција, милина да видиш такве кадрове у нашем филму. Лепо је било видети Берчека, доминатних пар минута у филму :)

Return to “Само опуштено”