Пољска

Adijedisi

Re: Пољска

Postby Adijedisi » Sun Oct 28, 2018 12:10 pm

RIP Lech

1914

Postby 1914 » Sun Oct 28, 2018 12:30 pm

Auuu ala vera Ruhu i Widzewu! :o

Pale su skoro sve zastave Leha :Lech Poznań no one like us(udarna), Ultras Lech 01, Pyrusy, Legion Piła, Szwadron Gostyń, FANATYCY.....Samo nije pala Young Freaks 98(udrana hul zastava).Kolicijia je pratila kola sa zastavama i udarila,sada ce biti haos na Poljskoj sceni

Ултрас

Postby Ултрас » Sun Oct 28, 2018 1:59 pm

Koliko mi se cini,ova prva zastava koju si naveo i jeste od YF98:)

1914

Postby 1914 » Sun Oct 28, 2018 6:02 pm

Ултрас wrote:Koliko mi se cini,ova prva zastava koju si naveo i jeste od YF98:)

Mislim da nije,to im je grupna zastava(kao na primer F89 ili Grobari jug zastava).Postoje dve verzije zastave YF98 koliko znam.

Image

Image

Vec se nudila livada u bilo kojim uvetima,ali navijaci Widzew-a nisu ludi i ici ce na palenje zastava da dodatno ponize prvu bandu Poljske.

Ултрас

Postby Ултрас » Sun Oct 28, 2018 8:36 pm

I kod Poljaka i kod Rusa svim top ekipama moze da padne zastava na ovaj nacin.Samo Rusi uglavnom vracaju ekipne zastave cak iako ovi ojadjeni izgube ferku.To kod Poljaka nije slucaj barem ja jos nisam cuo.Ovo je katastrofa

1914

Postby 1914 » Fri Nov 02, 2018 2:07 pm

Wisla Krakow-Z.Sosnowiec

Uz njih pristuni prijatelji BKS Stal-zastava hul ekipe NO Ultras 98,Beskid Andrychów-zastava UB i Czuwaj Przemyśl,interesantno je da nisu bili prisutni Legijini navijaci,mislim da su cak Barra Bravas 97 po snazi presli Legijine huligane pa im to prijateljstvo vise i ne znaci toliko(uglavnom ga furaju stari clanovi,dok mladji koji su aktivni u hul smislu vise cene manju grupu koja prati BKS Stal)

Image.

Image

Raków Częstochowa-Leh(prva utakmica posle gubitka zastava, uz njih prisutni jos LKS Lodz i Krakovija)

Image

Image

1914

Postby 1914 » Mon Nov 05, 2018 6:03 pm

Widzew hools sa trofejima Leha.

Image

Derbi Leh-Lehija Gdansk
Drasticno manja brojnost na tribini nego pre(ne znam dali to ima veze sa zastavama).
Image

Mada se i gosti nisu nesto proslavili.
Image

zmijuga

Postby zmijuga » Mon Nov 05, 2018 9:23 pm

Invalidi u posjeti bratskoj grupi u Poljskoj

Image

Image

Image

Image

1914

Postby 1914 » Tue Nov 06, 2018 5:37 pm

Lista ko gde ima fan klub po gradovima i regijama.Normalno nemaju svi fan klubovi hul ekipe.

http://www.stylkibica.net/fan-cluby/

1914

Postby 1914 » Wed Nov 07, 2018 5:25 pm

Ultras Leh 01 odlaze u istoriju zbog gubitka zastave,dok Legion Pila(verovatno najjaci fan klub u Poljskoj) i SG ce verovatno cekati svoju priliku da se osvete.

Image

Ултрас

Postby Ултрас » Wed Nov 07, 2018 8:50 pm

Ко су ови Пољаци од Инвалида?

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Wed Nov 07, 2018 9:35 pm

LKS Lomza

1914

Postby 1914 » Thu Nov 08, 2018 9:41 am

Da dodam o putovanju Invalida prva dve slike su sa tribine Sparte Szepietowo,oni su braca od LKS Lomze,dok druge dve slike su sa gostovanja LKS Lomze protiv Polnije Varsave.LKS Lomza je ove godine imala livadu(do 24 god) portiv Gwardia Koszalin 9 na 9 koju su dobili.Takodje su prosle godine sklopili bitan pakt sa solidnom grupom koja prati Stomil Olsztyn(koji su sigurno imaju kvalitetnije hulse od LKS Lomze).U Poljskoj je bitno biti povezan sa drugim grupama da ne ostanes sam protiv svih(na primer koliko znam jedino je Jagiellonia sama na Pol sceni).

LKS Lomza hooligans
Image

Image

Stomil Olsztyn hooligans
Image

BelgradoSud

Postby BelgradoSud » Thu Nov 08, 2018 8:54 pm

Ako nije bilo reci, zanima me kakve ekipe prate Poloniju iz Varsave i Hutnik iz Krakova? Polonija mi deluje kao gotivan klub skroz.

Odan

Postby Odan » Thu Nov 08, 2018 9:57 pm

Ne znam za vas ali ja jebeno nikako ne mogu da pohvatam ove poljske grupe i njihova prijateljstva, bratstva, koalicije i sl. Da li mozes ti 1914 jer vidim da si prilicno upoznat da napises ovde za te njihove grupe? Nazive i sl. bar za recimo neke popularnije klubove.

1914

Postby 1914 » Fri Nov 09, 2018 10:54 am

@BelgradoSud Polonija se nalazi u nezahvalnoj poziciji zato sto svege 10 ili 15 posto Varsave navija za njih,tako da ne mogu puno bas da se sire u glavnom gradu Poljske.Uglavnom se svodi na akcijanje simpatizera Legije kojih ima na svakom cosku,tu i tamo se zapleni neka malo bitnija majca,ali uglavnom slabo se iskazuju u gradu sto je razumljivo.Pre su imali jedno od najstarih brastva sa navijacima Krakovje u Poljskoj, ali je to puklo i sada su ostali samo kontaki.Hul ekipe im se zovu Crazy Group ’01 i Młoda Polonia-zajedno Polnija Hooligans),dok im je ultras grupa ugasena po imenu Ultras Enigma 2016 godine.Znam da je davno bila neka frka na relaciji anti fa protiv fa,gde su anti fa proterani sa tribine.Interesntno je da su sada od nedavno se druze sa navijacima Real Sargose iz Spanije,dok imaju prijateljstvo sa naviajcima Sandecja Nowy Sącz iz Poljske.

Sa navijacima Saragose
Image

Takodje u gradu Varsave postoje dve grupe koje prate Hutnik(ovi imaju kontakte sa Olimpijom iz Ljubljane) i Olimpiju Varsavu(mislim da ovaj klub prate navijaci Legije),ali oni su u jos tezem polozaju od Polonije.

Hutnik
Image

Sto se tice Hutnik Krakova definitivno najispravnija grupa u Krakovu zato sto nemaju toliko kriminalaca i saradnika policije kao dve glavne u gradu,oni ne ucestvuju u "Svetom Ratu" izmedju WK i Kra,ali su neprijatelji sa obe grupe.Glavni baza navijaca u gradu im je kraj Nova Huta(tamo se i nalazi klub),u tom distriktu(ima 200000 stanovnika) isto imaju jako prisutvo navijaci WK i Krakovije.Takodje imaju priustvo u drugim delovima Krakova i par fan klubova po Poljskoj(sada da li imaju huligane tamo ne znam).Pre su imali tri hul male ekipe Butchers'98, Fighters Warriors'01 koje su se stopileu jednu grupu po imenu HK hools,dok im je ultras ekipa GT02 ove godine proslavila 15 godina postojanja.Interesantno je da su jedina Poljska grupa koja ima kontakte sa navijacima iz Ukrajine(tacnije sa D.Kijev) i furaju prijateljstvo sa navijacima Madeburga iz Nemacke,dok u Poljskoj sa Wislom Plock i Stomil Olsztyn.

Sa svabama ove godine(tacnije pre dva meseca)
Image

Hutnik Nova Huta
Image

Image

@Odan Ovu su ti glavna blokovi u Poljskoj

Leh+Arka+Krakovija
Leh+Krakovija+LKS Lodz
Ruh+Widzew+Wisla+Elana Torun
Gornik Zabrze+GKS Katowice+Row Rubnik
Lehija Gdansk+Slask Worclaw(pre su tu bili i navijaci Wisle Krakow)
Zaglebie Sosnowiec+BKS Stal(pre su tu bili i navijaci Legije)
LKS Lodz+Zawisza Bydgoszcz
Legija+Radomiak Radom

Na ovoj strani imas o manje vise sve bitne grupe na Pol sceni,pa izvoli.(zgody- ti je brastvo,uklady-savez hul ekipa,kosy-neprijatelji,u-ultras,h-hul ekipa)
http://stadionowioprawcy.net/wybierz-ekipe/

Odan

Postby Odan » Fri Nov 09, 2018 8:46 pm

Bravo za ovo! Znaci u Poljskoj nista ono sami protiv svih...

BelgradoSud

Postby BelgradoSud » Fri Nov 09, 2018 8:52 pm

Hvala za odgovor. Jos jedno pitanje vezano za Lks Lodj i Vidjev. Kako to da je Vidjev toliko popularan po Poljskij kad ima trofejnijih klubova kao sto su Gornik Zabrze, Wisla, Ruh, Legija? Kad pigledam Ruh koji ima najvise titula uz Gornik cudno mi je da imaju onako mali kop kao da ih je 300-400.

1914

Postby 1914 » Sat Nov 10, 2018 9:24 am

BelgradoSud wrote:Hvala za odgovor. Jos jedno pitanje vezano za Lks Lodj i Vidjev. Kako to da je Vidjev toliko popularan po Poljskij kad ima trofejnijih klubova kao sto su Gornik Zabrze, Wisla, Ruh, Legija? Kad pigledam Ruh koji ima najvise titula uz Gornik cudno mi je da imaju onako mali kop kao da ih je 300-400.

Za Widzew titule 80ih(igrali su polufinale LS-nesto slicno ko kod nas cigani kada su osvojili LS dolazi do povecanja navijacke baze) i pogotovo 90ih(pad komunizma stvaranje navijackog pokreta koji je eksplodirao bas kada oni osvojili dve 1995/96 i 1996/97 titule).

Mislim kada bih Ruhovi dobili novi stadion da bi imali bolji izgled tribine i dolazilo bi vise mase.Takodje je interesantno da Ruh i Leh od uvek imaju vise huligana nego Widzew zasto je to tako ne znam.Oni su jedini u Istorji Pol scene uspeli da skupe malo vise od 200 huligana za livadu,dok su Gornik uspeli da skupe 180(mada mislim da su imali malu pomoc od GKS Katowice) protiv Legije,a Widzew 160 huligana protiv LKS Lodz.

BelgradoSud

Postby BelgradoSud » Sun Nov 11, 2018 12:49 pm

Znaci Widjev je u samom vrhu i prilocno jak. Pricajuci sa nekim ljudima stekao sam utisak da su mala ekipa koja je u savezu sa velikima pa se slepaju. A kakav je odnos snaga Widjev-Lks? I jos jedno pitanje ako te ne mrzi da odgovoris. Kakav je odnos Visla-Krakovija. Imao sam neki utisak da je Krakovija agresivnija i vise gradska ekipa. Cak mibje jedan Poljak iz Krakova pricao da Krakovija stalno napada Visline fanove svuda po gradu.

Return to “Свет”