Ne znam samo kako bi u 50 kvadrata samo mogla petočlana porodica da živi. A poznajem neke takve.
U mojoj glavi je to neizvodljivo. Meni samom treba 50m2 a ne još i ostali

Tako je. Nisam bio. Ne znam šta je grad.
Nisam ja rekao da li selo može bez grada i obratno nego sam život na ta dva mesta. I probleme jedne i druge sredine.
ta džungla od grada ne može postojati bez njega.
Selo može naravno. Kao što je i postojalo. Iz mnogo razloga. Pre svega 20 tona kukuruza seljak može prodati drugom seljaku jer taj drugi seljak ima tov od 200 krava i treba mu 120 a ne 20 tona kukuruza a on će potom svojih 200 prodati drugima pa i onom što hrani 2000 pilića. Uostalom to je tema o kojoj nije bilo ni govora.
da bi studirali u tom komunističkom Titovom ruglu sa Sremske strane Beograda.
Далтон wrote:Zar nije obrnuto pertla? Ja nekako više mogućnosti i sigurnosti vidim u selu za svoju decu. Idem na četvoro ili petoro. Opet je i za njih sredina i zdravija i sigurnija. Naravno posle što se tiče fakulteta i univerziteta za to već treba Bg ili NS njihov izbor.
Ne znam samo kako bi u 50 kvadrata samo mogla petočlana porodica da živi. A poznajem neke takve.
U mojoj glavi je to neizvodljivo. Meni samom treba 50m2 a ne još i ostali
A mozemo i o tome sta ce seljaku toliko stoke ...
Danas gradom idu roze pozeri s planina, u rodjenom gradu tripujem da sam manjina.
Rodila mu sljiva, rodila mu njiva ima dva fona dva automobila.
A klasicna je svinja dedina ista,
Alergiju na grad po obrazima ima.
Beograd sve mu pruzi a seljak ga ruzi, on se lovom trudi a nema ga u dusi
1958 ne znam samo što se upuštam u neku raspravu jer očigledno nemaš tu ni kučeta ni mačeta u jazbini a kamoli da ti pričam kako i koliko je potrebno za nešto
ultrastito wrote:ima li ko kakva iskustva sa montaznim kucama? to mi deluje kao mozda jaca investicija u pocetku, ali mnogo isplativija za buducnost od neke vec gotove kuce.
Далтон wrote:ultrastito wrote:ima li ko kakva iskustva sa montaznim kucama? to mi deluje kao mozda jaca investicija u pocetku, ali mnogo isplativija za buducnost od neke vec gotove kuce.
Mislim da ih ima za 40.000 - 60.000€ nekih 80 kvadrata ako se ne varam. I to one ključ u ruke. Tvoje je samo da se useliš i platiš. E sad... To mi je nešto malo za takav projekat s tim da su izolacija i pvc uključeni u cenu (ili možda nisu).
Naravno ostale priključke radiš i plaćaš naknadno (struja, gas, fon, voda itd...)
Sa jedne strane je dobro što je to ipak nov objekat a sa druge što za upola manje može da se nađe starija kuća (ne montažna) koja već uveliko ima sve neophodne priključke. Ali opet je bez izolacije recimo ili je pak trošna pa treba uloga.
Kako god da okreneš isto ti se hvata.
Mislim da je prednost starijih objekata u tome što takve placeve možeš da nađeš po dosta jeftinoj ceni a da to bude kuća od 150 / 200m2 sa sve nekom baštom od 1000 m2.
Ali da i u oba slučaja treba uloga - treba.
Ispravite me ako grešim. Sve je to individualno šta i kod koga kupuješ i kako se pogodite.
Users browsing this forum: No registered users and 50 guests