Душевна болница
Re: Душевна болница
Sad u ponedeljak, skupilo se neko drustvo kod mene na terasi. Sedimo, cirkamo neko pivo i pricamo. Tu jedan drugar koji vec mesec dana povremeno kaslje zbog te ambrozije. Odjednom, od lepog suncanog dana, pocinje da se smrkava i krece neki jak vetar. To je trajalo jedno pola sata, da bi na kraju bila samo neka blaga kisica. U nekom trenutku ja vidim da ovog nema, pitam ljude gde je nestao, kazu ustade samo i ode, ima kuci neke majstore sigurno zbog toga. Uvece me zove lik i prica.
Kad je pocela ta kisa, osetio je kako sve teze dise i odlucio je da ode do hitne, za svaki slucaj. U kolima na nekih pola puta, mislio je da ce da umre. Kaze brt kao da sam trcao maraton a sedim u kolima, sve lije sa mene, vazduh ne mogu da udahnem a cuka hoce da iskoci iz grudi. Ostavio je upaljena kola ispred hitne i uleteo unutra. Nije mogao da isprica kako se gusi nego je rukama pokazivao sestri na salteru, a ona mu pokaze prstom na hodnik. U hodniku nekih 30 ljudi, staro i mlado, svi se guse, a u celoj hitnoj samo dva aparata za inhalaciju. Srecom doktor vidi da je ovaj izgledao bas lose i uvede ga preko reda. Tamo ga inhalirali, kljukali valjda berodualom i jos svasta nesto. Tek uvece prodisao malo.
Uglavnom sjebo se sto je cekao mesec dana, zacepio mu se nos i sve otislo na pluca.
Kad je pocela ta kisa, osetio je kako sve teze dise i odlucio je da ode do hitne, za svaki slucaj. U kolima na nekih pola puta, mislio je da ce da umre. Kaze brt kao da sam trcao maraton a sedim u kolima, sve lije sa mene, vazduh ne mogu da udahnem a cuka hoce da iskoci iz grudi. Ostavio je upaljena kola ispred hitne i uleteo unutra. Nije mogao da isprica kako se gusi nego je rukama pokazivao sestri na salteru, a ona mu pokaze prstom na hodnik. U hodniku nekih 30 ljudi, staro i mlado, svi se guse, a u celoj hitnoj samo dva aparata za inhalaciju. Srecom doktor vidi da je ovaj izgledao bas lose i uvede ga preko reda. Tamo ga inhalirali, kljukali valjda berodualom i jos svasta nesto. Tek uvece prodisao malo.
Uglavnom sjebo se sto je cekao mesec dana, zacepio mu se nos i sve otislo na pluca.
- Кудрави Гаучос
Да, да, матори, то је мало контраинтуитивно, али најгоре је када киша падне, убедљиво. Ваљда спусти све на земљу и онда одатле крене да испарава, формира се спарина која и сама по себи јебе плућа, плус то говно у њој. Ја сам на терапији за астму већ 4 године и искрено појма немам како бих без тога овогодишње концентрације изгурао, и овако се ноћу рокам беродуалом. Зло и наопако је ове године.
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
Berodual, sta je to i kako se nabavlja? Ovi kao antihistaminici su golo govno.
- Desnoruki levak
Sećam se da su ranije ljudi pominjali alergiju na polen, ali ja do pre par godina nisam ni čuo za tu Ambroziju. Kako je moguće da je sad odjednom toliko ljudi osetljivo na to...I da li nešto može preventivno da se uradi da ona ni ne izraste ili samo tretirati posledice?
-
Nezni ste mi vi beogradjani 

Desnoruki levak wrote:Sećam se da su ranije ljudi pominjali alergiju na polen, ali ja do pre par godina nisam ni čuo za tu Ambroziju. Kako je moguće da je sad odjednom toliko ljudi osetljivo na to...I da li nešto može preventivno da se uradi da ona ni ne izraste ili samo tretirati posledice?
Nije to odjednom. O Ambroziji slušam od malena. Uvek u leto njen polen šteti ljudima, pogotovo onima sa astmom. Prska se ona i uništava, ali jelte, korov je pa svake godine je ima i ne može se nikada iskoreniti.
(Street Force / Curva Orientale)
- Кудрави Гаучос
Bunt wrote:Berodual, sta je to i kako se nabavlja? Ovi kao antihistaminici su golo govno.
Беродуал ти је симптоматска терапија за гушење, најчешће је пумпица у питању. Кад отежано дишеш кркнеш то. Не лечи алергију, тако да сумњам да ти треба, мени је верни другар већ дуго дуго.
Што се антихистаминика тиче.. они су исто симптоматска терапија у ствари. Алергија ти је у ствари реакција имуног система на неку супстанцу коју тај систем препознаје као отров (грешком). Зато те све сврби, кијаш, сузе ти очи, јер имуни систем покушава да уклони алерген. Другим речима, шта ради хистаминик, то ти је као кад ти антивирус на компу стално искаче на разне ствари које нису вирус, па га ти онда угасиш. Курчина од приче, зато кад кркнеш пресинг ниси ни за шта, сјебе те. Мука жива. Онај авамис спреј није лош, ове године га нисам купио и то је изгледа грешка.
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
Sad pricam sa nekim ljudima o tome i kolega spomene kako njegova žena redovno dobija tj uzima vakcinu negde početkom godine. Neki koktel koji se poruci na osnovu rezultata alergo testa, sve ide preko doma zdravlja. Kaze četiri godine sve sjajno i gospoja zaključi da je stekla potrebni imunitet i ove godine je ne uzme. Eno je kući u nikad gorem stanju (lucky bastard)
- Desnoruki levak
Далтон wrote:Desnoruki levak wrote:Sećam se da su ranije ljudi pominjali alergiju na polen, ali ja do pre par godina nisam ni čuo za tu Ambroziju. Kako je moguće da je sad odjednom toliko ljudi osetljivo na to...I da li nešto može preventivno da se uradi da ona ni ne izraste ili samo tretirati posledice?
Nije to odjednom. O Ambroziji slušam od malena. Uvek u leto njen polen šteti ljudima, pogotovo onima sa astmom. Prska se ona i uništava, ali jelte, korov je pa svake godine je ima i ne može se nikada iskoreniti.
Možda, ali u poslednje 2, 3 godine čini mi se da je prava epidemija...nikad mi se više ljudi nije na to žalilo, nikad se o tome nije toliko pričalo.
- јахач магле
Негде на радију пре пар дана чујем да је амброзија увезена код нас 70-их година ради исхране фазана у ловиштима.
То вероватно не може да помогне вама који се патите, али ето можда некоме буде интересантна информација.
То вероватно не може да помогне вама који се патите, али ето можда некоме буде интересантна информација.

...Сијају звезде као очи конобарице...
Jel se secate da je relativno skoro benzin bio 152.4 danas vidim 155.2 ako sam dobro video.
јахач магле wrote:Негде на радију пре пар дана чујем да је амброзија увезена код нас 70-их година ради исхране фазана у ловиштима.
Ne znam koliko je ovo tačna informacija iako mislim da je glupost, jer fazani kao i ostala kokoš se hrani semenkama. (Žito, kukuruz, suncokret, ječam ..) Zato ih najviše ima po njivama i kanalima okolo njiva pod tim usevima gde se gnezde.
(Street Force / Curva Orientale)
- ultrastito
ja kad sam mucio muke sa alergijom na to ili neko slicno cvetajuce sranje pre 20 godina, svi su bili u fazonu, vid' ovog svilenog.
mozda je to sve imalo veze sa tinejdzerskim godinama kad luduju hormoni. ja sam imao nenormalne probleme sa ocima. preko dana su me svrbele uzasno, a ujutro sam ih bukvalno jedva otvarao od krmelja. resenje za te probleme su bile neke kapi za oci, dekstametazon neomicin, valjda su cistile oko, pa nisam imao vise takvih problema.
poslednjih 5-10 godina, kad su svi skoro postali alergicni na ova cvetajuca sranja, meni se to nekako smirilo. ove godine je malo zajebanije nego proslih, ali uz pomoc xyzal tabletica (jednom dnevno, uglavnom ujutro) i marisol hipertonik spreja za nos, podnosljivo je. desi se ponekad da uletim u seriju kijanja od 10-20 puta, al sve kul.
sta da vam kazem sem, drz'te se
mozda je to sve imalo veze sa tinejdzerskim godinama kad luduju hormoni. ja sam imao nenormalne probleme sa ocima. preko dana su me svrbele uzasno, a ujutro sam ih bukvalno jedva otvarao od krmelja. resenje za te probleme su bile neke kapi za oci, dekstametazon neomicin, valjda su cistile oko, pa nisam imao vise takvih problema.
poslednjih 5-10 godina, kad su svi skoro postali alergicni na ova cvetajuca sranja, meni se to nekako smirilo. ove godine je malo zajebanije nego proslih, ali uz pomoc xyzal tabletica (jednom dnevno, uglavnom ujutro) i marisol hipertonik spreja za nos, podnosljivo je. desi se ponekad da uletim u seriju kijanja od 10-20 puta, al sve kul.
sta da vam kazem sem, drz'te se
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле
- јахач магле
Каки курац Задруга и летећи људи, свевишњи јебе кеву од ране зоре.
...Сијају звезде као очи конобарице...
јахач магле wrote:Негде на радију пре пар дана чујем да је амброзија увезена код нас 70-их година ради исхране фазана у ловиштима.

Требало би пробати скувати то и појести можда те прође, а можда ти прођеш... 

Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

Ovako vise ne ide...
Severna Korejo okreci rakete ka nama.
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве
Црвена Звезда
Црвена Звезда
Јел монтирају нову или демонтирају постојећу? Не бих се зачудио шта год да је у питању
Choose Life
u Zrenjaninu stoji cele godine, ni ne skidaju je