Занимљиве слике и клипови

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Кудрави Гаучос

Re: Занимљиве слике и клипови

Postby Кудрави Гаучос » Thu Apr 26, 2018 1:22 pm

riper wrote:Kakve su ovo dijabole, da su bile musko, vec bi ih strugali sa zemlje.

U duhu pijanih ostrvljana preporucujem ovu seriju kratkih dokumentaraca ili tv priloga, kako god, o najgorim pabovima/jazbinama u Britaniji. Stvarno mi nije jasno zasto kod nas niko nikada nije radio ovako nesto. Ne postoje kafane koje nisu imale svoje lokalne ludake, isto kao sto danas ne postoje kladionice koje nemaju neku standardnu ekipu ludaka.

Кафана је настала би се бежало од жена. Не можемо код мене од жене, не можемо код тебе од твоје жене и деце, не можемо код Марка, Јанка.. И тако неко онда отвори једну неутралну гајбу где се сви скупљамо, ускоро почне да зарађује на томе и постаје кафеџија. Суноврат креће са доласком жена у њу и тада се рађа деминутив кафане- тзв кафић. У почетку је то изгледало као сјајна идеја, да у кафани буде пичака, и постојао је један златан период, али пропаст је била неминовна и кафићи су данас досегли своју пет френдли инкарнацију, са теглама уместо чаша, пудлицама, дечурлијом, малим пивом и сличним бласфемичним појавама.

Кафана у изворном смислу је мртва институција чију је функцију у потпуности заузела кладионица.

Spoiler:
Следећи су стадиони (је л још неко синоћ видео заставу дугиних боја посред Бајерновог копа?)
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

riper

Postby riper » Thu Apr 26, 2018 1:30 pm

To je i moja teorija vec neko vreme Kudravi, da su kladionice nove kafane. Slican profil likova, jedino sto nema tolliko alkohola. Mada smatram da osnova kafane nije alkohol (odnosno rakija), kako neki smatraju,vec upravo beg od zene, porodice, problema, sigurno okruzenje sa ljudima sa kojima ces raspravljati sport i politiku, dva omiljena hobija u Srba.

To sam istripovao na primeru kladionice u kojoj sam visio godinama. Nisam neki kockar, ono sirotinjski tiketi, ali svako vece tamo je bilo kao da sam bio u drugoj kuci. Zao mi je sto neke dozivljaje nisam zapisivao jer je film Kengur kurcina prema tome. A verujem da je u svakom kraju bilo tako.

Nadam se da nece ovaj hipsteraj i zenski avangardizam da zauzme i klaidonice. Jednostavno za sada ne mogu da zamislim nekog debilcica sa onom Vanila ajs frizurom i maramom oko vrata, ili neku nabudzenu bicarku da pregledava listu i trazi derbi Svedske trece lige da se vadi za promasaje sto je imao subotom dok je grmeo po Premijer ligi. Opet, niko nije mogao tu scenu da zamisli ni pre nekoliko godina u ovim laznim kafanama, pa se ovim novim generacijama osladilo glume kafanski zivot.

Stavise, pre ce mislim stadioni izgubiti bitku protiv hipsteraja nego kladionice.

Пери

Postby Пери » Thu Apr 26, 2018 1:55 pm

Samo malo pivo

pertla

Postby pertla » Thu Apr 26, 2018 1:57 pm

Bogami bicarke nadiru masovno,pogotovo od kako se ovaj bingo prosirio medj narodom.a ovi vanila ajsovi hipsteri i ostali generalno postaju mejnstrim u mladjim narastajima
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

ultrastito

Postby ultrastito » Thu Apr 26, 2018 2:37 pm

riper wrote:Stavise, pre ce mislim stadioni izgubiti bitku protiv hipsteraja nego kladionice.

dok je evrigo-a stadioni su bezbedni :mrgreen:
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

riper

Postby riper » Thu Apr 26, 2018 2:43 pm

Kladionice su uspele da revolucionarnim potezom nastave da odolevaju globalnim trendovima stvaranja uniseks prostora. Oni su dosli na genijalnu ideju da uvedu tikete od 20 dinara, sto je bio poziv gomili penzionera, gancija, lokalnih klosara, da se nakote u kladzama. Za njih uvek postoji mesto u svakog kladzi, a svojom pojavom i dalje odbijaju ove hipstere.

Kibiców

Postby Kibiców » Thu Apr 26, 2018 8:41 pm

Jako lepo srocenoImageImage

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

njasvi

Postby njasvi » Thu Apr 26, 2018 10:48 pm

Кудрави Гаучос wrote: (је л још неко синоћ видео заставу дугиних боја посред Бајерновог копа?)

ima sigurno dve godine kako sam je ja primetio ako ne i vise, mislim da su na zadnjoj tekmi imali i neke pederske parole ( ili antihomofobicne :mrgreen:)
04 X 1945

Brdja

Postby Brdja » Thu Apr 26, 2018 11:00 pm

Ništa čudno za njih, glavna ekipa im je levičarski opredeljena. Gadni su
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Gazda Drki

Postby Gazda Drki » Thu Apr 26, 2018 11:10 pm

njasvi wrote:
Rođaci wrote:najjača pesma, godinama je pevam :mrgreen:

ljudi nisu ni svesni koliko je srba navijalo za hajduk

Tacno, znam jednog takvog dodje neki brat mom pokojnom dedi. Kad je moj deda isao na more negde u hr sa firmom valjda, ne znam tacno gde, trazio mu je kako zna i ume da ide na utakmicu Hajduka da bi mu doneo kartu, navijao je za Hajduk, iako cist Srbin, rodjen u Srbiji i dalje zivi u Srbiji.

fedayn

Postby fedayn » Thu Apr 26, 2018 11:33 pm

Idite na temu Old School poslednja stranica.Imate tekst o grupi Srba iz Aleksinca koji navijaju za Hajduk.Ljudi ne kapiraju generalno da se u SFRJ nije navijalo po nacionalnom kljucu.Ja sam imao u daljoj familiji rodjaka navijaca Dinamo Zagreba.

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Apr 26, 2018 11:43 pm

ja sad imam drugara iz Trstenika koji je zaluđen Hajdukom, stalno ide na taj stadion, zna pesme, ima majice...

fedayn

Postby fedayn » Thu Apr 26, 2018 11:52 pm

Ili evo vam ga Nexon sa foruma.Lik je pisao da je pre rata navijao za Zeljeznicar iz Sarajeva ako sam ga dobro shvatio.Meni je to menjanje klubova malo trulo,ma koji da je razlog.Kazu ljudi grupe su nacionalisticke.Poserem se na grupu,navijas za klub.

njasvi

Postby njasvi » Fri Apr 27, 2018 12:23 am

fedayn wrote:Idite na temu Old School poslednja stranica.Imate tekst o grupi Srba iz Aleksinca koji navijaju za Hajduk.Ljudi ne kapiraju generalno da se u SFRJ nije navijalo po nacionalnom kljucu.Ja sam imao u daljoj familiji rodjaka navijaca Dinamo Zagreba.

eh sad, nije da nije :D

imao je tu nacionalni kljuc poprilican uticaj
04 X 1945

čompika

Postby čompika » Fri Apr 27, 2018 1:27 am

Sve zavisi koja kladionica, ove sada fenserske gde se rezerviže sto za gledanje tekme, nabijem na kurac Max Bet i Maršala, samo zbog imena ga treba zatvoriti.
Bila je u kraju kladionica, ujedno i pijačna kafana. To je bilo mesto po kojem si mogao snimiti film tipa Bumerang.
2 čoveka se ubila u razmaku od 6 meseci, makroi, uličari svih fela.
Ali tačno da sedneš sa nepoznatima i gledaš utakmicu. Drugar me ispali za tekmu kada smo igrali sa Albanijom, kada su pustili dron, ali odem ja svejdno do kladže da gledam, gde kući to da ispratim.
Sedimo u kladži vojni veteran prošao sva ratišta 90-ih, neki komšija socijalista, onaj tip tolerantnog vojvođanina za sve sem naših, cigan i ja. Kako nije bilo povređenih tog dana ja pojma nemam, ciga i ja gledamo dok ovaj hoće da ubije autentičnog vojvođanina od batina kad je krenuo da sere po našima što nisu iskulirali zastavu.

Casual 1989

Postby Casual 1989 » Fri Apr 27, 2018 9:43 am

njasvi wrote:
Кудрави Гаучос wrote: (је л још неко синоћ видео заставу дугиних боја посред Бајерновог копа?)

ima sigurno dve godine kako sam je ja primetio ako ne i vise, mislim da su na zadnjoj tekmi imali i neke pederske parole ( ili antihomofobicne :mrgreen:)

Сад против Реала су имала читаву кореографију против хомофобије да се тако изразим, а барјак педерских боја се вијори већ годинама. Говна левичарска :-)

pertla

Postby pertla » Fri Apr 27, 2018 9:51 am

Mislim da su verderovi poznati po tome
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Vinz

Postby Vinz » Fri Apr 27, 2018 11:44 am

Rođaci wrote:ja sad imam drugara iz Trstenika koji je zaluđen Hajdukom, stalno ide na taj stadion, zna pesme, ima majice...

Роки и његови другари :mrgreen:

Grobar do groba

Postby Grobar do groba » Sat Apr 28, 2018 12:05 am

Do neba volimo te mi,i pevamo ti svi,da jedini si klub na svetu celom....PFK

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Apr 28, 2018 11:12 pm

Image

id u pizdu materinu
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле