Тема за све и свашта
Re: Тема за све и свашта
Da li iko ima ideju u sta uloziti novac do jedno 20000 €(kriptovalute me ne zanimaju
) Digao bih cak i hipotekarni kredit na stan, jer ovako vise ne moze, dok god za drugog radis napretka u zivotu nema. Radim dobar posao za mnoge idealan, za solidnu platu ali da mi je nesto konkretno napraviti u zivotu. Odlicna je lova bila u opremi i mobilnim telefonima ali za taj posao sam zakasnio sad se mnogo i toga nakupilo.

Ja da imam 20.000 i vise eura ili mogucnost da uletim u kredit ušao bih u priču balona za fudbal.
A i ne znam kako si namislio, imaš pare i ulaziš u bilo šta, treba da imaš biznis plan, kako i čime ćeš se izdvojiti od konkurencije a ne samo fazon ja otvorio i svi će da dolaze kod mene. U Srbiji od 10 biznisa propadne 9.
A i ne znam kako si namislio, imaš pare i ulaziš u bilo šta, treba da imaš biznis plan, kako i čime ćeš se izdvojiti od konkurencije a ne samo fazon ja otvorio i svi će da dolaze kod mene. U Srbiji od 10 biznisa propadne 9.
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.
Dzojstik mu nije odgovarao.
Igraonica/rodjendaonica/kafic za decu
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu
Swallow wrote:БорацБЛ wrote:Ово стварно није у реду. Ја сам написао да не знам колико је 120-180 хиљада динара, али сам претпостављао да није више од 2 хиљаде еура. Нисам никога ни питао да ми каже колико је то, santamarijа ми је одговорио фино да је 120,000 динара, 1000 еура , и хвала му на томе.
Ово што си ти написао ја схватам као вријеђање, и није у реду са твоје стране, ни у Србији народ није Бог зна колико паметнији.
Xaxa brat zaista mi je to bilo na poslednjem mestu, čak sam se u oba posta ogradio od toga jer apsolutno nisam imao lošu nameru izvinjavam ti se iskreno od srca ako si to već tako doživeo.
Извињење прихваћено

1748 wrote:Ja da imam 20.000 i vise eura ili mogucnost da uletim u kredit ušao bih u priču balona za fudbal.
Baloni su mnooogo više od 20 soma evra.
Jagode bi bile moj izbor sa 20 soma, a čak i sa više.
A nedavan podatak je da samo 3 % novopečenih preduzetnika preživi.
Prošle godine jagode su bile pun pogodak, u Pocerini svi pokupovali pasate, ko je imo sreće i bolje automobile, ove godine kad bude karina, vratiće se svi na golfa dvojku
Ne vidim što bi ove godine bila karina? U ostalom, na otvorenom šta god da se gaji je uvek lutrija.
Dalje, brza hrana ako je na prometnom mestu i dobar jelovnik, kafić ukoliko poznaješ dosta mase i opet ako je na prometnom mestu i ako je dobra kafa. Za brzu hranu ne treba toliko iskustva, za kafić ipak treba.
Козметички и фризерски салон (озбиљан сам) 

- B.Centrale
zapravo, bolje da vidiš sa nekom revizorskom kućom za biznis plan, iako je to mali iznos
advokat ti posle samo odradi formalnosti oko osnivanja firme itd
advokat ti posle samo odradi formalnosti oko osnivanja firme itd
-
Koliko sam se puta zapitao kao ti,nemas pojma a odgovor je uvek bio skoro isti, i uvek se zavrsi sa pitanjem sa pocetka.. Gledam ljude voze skupa kola, kao ide se svugde ima se para, a u sustini sve na kredit i svakog meseca borba da se skupi za ratu. Ne znam kolika su ti primanja, sam se borim kao lav sa dvoje dece na faksu i nekako uspevam evo vec trecu godinu kako su zajedno na faksu da se ne zajmim. Cesto sam postvaljao pitanje sam sebi, kako ovaj zaradjuje i odakle mu pare i sta bi radio da imam 10 soma. Tesko sam nalazio odgovor. Maline,jagode ,borovnice i te picke materine zaboravi, ako moras da zavisis od Boga da li ce poslati kisu ili ne i ako nemas sve preduslove za uzgoj istih. Moja plata je 26-28 000 dinara i to je na godisnjem nivou negde oko 350 hiljada i sa nekim prevozima,prekovremenim satima,radom na drzavni praznik, moze ukupno brat bratu da bude 400 000 dinara. Cesto sam razmisljao i kako da i to napravim a da ne idem na jebeni posao gde su mi sefovi maloumni, a kada kazem da sef 300 minuta provedenih na poslu deli sa 100 i racuna da je to tri sata prekovremeno , sve je jasno kao dan. Ali tesko se odreci nekih drugih prinadleznosti i zivota u gradu,ali jebes mi sve sa uzgojem 30 ovaca obicnih moze da se zaradi ta lova. stavis slamcicu u usta i cuvas ovce i jebe ti se za sve . Treba ti za stado obicnih ovaca 3 soma evra,neka stalica i jedno hektar zemlje gde mozes da ih cuvas,a kod mene u selu je stanje takvo da mole ko ce da uzme livadu da pokosi da mu ista ne bi zarastala u korov. Ako je stado kvalitetno,ako se ovce jagnje i ako se svaka druga treca blizni,mozes da ocekujes 50 komada jagnjica godisnje i kada ih prodas,uzeces 400 000 dinara. bezmalo moja godisnja plata,kad odbijes rashod za koncentrat,kukuruz i troskove oko kosidbe,plastidbe. Malo partizanski da se krene i za dve tri godine Bog da me vidi. Ako se uzme stado umaticenih ovaca gde drzava daje subvencije bez obizra da li si clan partije ili ne, sa 30 ovaca doalzis do lepe cifre samo sto je sa tim veci ulog. E sad,jebem li ga,ko ce se bakcati sa ovcama,vikendima ici na utakmice a uvece u bioskop,to nece da ide bas zajedno...ahahahaahaha.... to je bilo neko razmisljanje o cemu ja mastam,da idem radnim danima a vikendima da silazim za ove druge aktivnosti,ali videcemo.kad odem u penziju ako Bog da ovo cu raditi sto posto. A sad ono sto ti ja mogu reci o biznisu i ulaganju je da ulozis nesto u decu,tj da se bavis necim gde ce deca da trose pare. Jer najlakse se trose pare koje nisi ti zaradio, vec dobio od roditelja. Te tako imas na Zlatiboru u centru ako otvoris bilo sta za mlade ili mladje,da se tako izrazim,ima dobro da prodjes,jer gore dolazi nasa omladina koja ne zaradjuje i ne radi nista a trose ko luda,pa je to sigurno od roditelja koji ce sve uciniti kako bi zaradili i dali deci. Takodje veoma dobar ulog je i u hranu,jer jesti se mora,a ako je neka kantinica,picwerija,brza hrana kraj skole ili na prometnom mestu,tesko da moze da se propadne.thug4life wrote:Da li iko ima ideju u sta uloziti novac do jedno 20000 €(kriptovalute me ne zanimaju) Digao bih cak i hipotekarni kredit na stan, jer ovako vise ne moze, dok god za drugog radis napretka u zivotu nema. Radim dobar posao za mnoge idealan, za solidnu platu ali da mi je nesto konkretno napraviti u zivotu. Odlicna je lova bila u opremi i mobilnim telefonima ali za taj posao sam zakasnio sad se mnogo i toga nakupilo.
santamarija wrote:thug4life wrote:Da li iko ima ideju u sta uloziti novac do jedno 20000 €(kriptovalute me ne zanimaju) Digao bih cak i hipotekarni kredit na stan, jer ovako vise ne moze, dok god za drugog radis napretka u zivotu nema. Radim dobar posao za mnoge idealan, za solidnu platu ali da mi je nesto konkretno napraviti u zivotu. Odlicna je lova bila u opremi i mobilnim telefonima ali za taj posao sam zakasnio sad se mnogo i toga nakupilo.
Maline,jagode borovnice ,borovnice i te picke materine zaboravi,.
Brate manje više bih se složio sa tvojim postom, ali smatram da ovo ne treba i ne sme nikako da zanemari odnosno zaboravi, konkretno mislim na borovnice, trenutno sada da imam sumu novca koju on ima ne bih razmislio 2x uložio bi ih u borovnice, ali ne u klasičnu varijantu na otvorenom već zatvorenog tipa i koje se ne beru u leto kada i ove ostale, već ovako sada nekad gde im je cena 2x veća i pritom nemaš nikakvo cimanje za gradom, snegom, suncem, temparaturom itd itd, sad mogu da kucam do sutra šta gde, kako, posavetovao bih momka ukoliko već ima taj novac da malo prelista, izuči borovnice jer iz ličnog iskustva poznajem čoveka koji je odradio kapitalnu stvar i na godišnjem nivou ima udarac od čistih 20-30 + hiljada evra sa sve lađenjem jaja, naravno ništa preko noći mogao bih do besvesti da kucam šta je sve prošao i koliko je godina trebalo da dođe do tog nivoa ali to je ta priča, ništa preko noći.
Ja lično sada prodajem stan u samom centru grada gde sam se rodio jer sam zapalio na selo da živim i trenutno razmatram da uložim novac u ribnjake odnosno uzgoj ribe jer sam i sam ribolovac pa neke stvari sam ukapirao na sebi svojtven način, takođe odlična prilika a relativno proverena, jer samo je dovoljan jedan Nikoljdan i posao je završen, žao mi je samo što nisam rođen negde u Vojvodini, gore je to jebanje majke u svakom smislu te reči.Zajebano je stvarno konkurencija je velika svuda svi se bore za isto, ali verujem da i dalje uz dobru strategiju i promišljen potez može da se reši životno pitanje i da se zauvek kotarišeš plate od 250 evra na slamku.
-
Swallow wrote:.
Tebra, ima u mom kraju tih borovnica i sve ih je vise...vidim da ljudi ulazu prilicno,ako budem mogao slikacu te posede.....vidim da dvojica trojica rade to po zanatu,sto bi se reklo...doteravaju onu strugotonu u sleperima,sredjuju okolo i imaju neku zastitu od grada ili jebem li ga sta..... to izgleda svetski,ali mislim da je po hektaru veliko ulaganje..a ne znam kakav je otkup oko toga.....takodje i sa tim ribnjakom je dobar posao ovde,propali su samo neki koji su se ortacili pa svadjali,ostali sljakaju.....tako da sve je to lepo videti ,sve to lepo zvuci,ali bez dobro osmisljenog plana i uslova u to po meni ne treba ulagati veliku lovu..mislim da se za borovnice ceka koja godina na rod..ne moze posle druge ,trece godine po sadnji....a ako ides na selo,razmisli i preracunaj ovo o ovcama...drzava placa za umaticene ovce cini mi se pri kupovini 7-8 hiljada dinara a minim je da kupis deset...dok za umaticnu jagnjad daje subvenciju opet cini mi se po 4000 po komadu...recicu ti da za jednu ovcu za zimski period treba oko 300 kila sena ..znaci za 30 ovoca treba 10 tovara sena sto i nije tesko odraditi pa i rucno da se palsti,jer za baliranje ako nemas balirku treba da se plati po 30 dinara za balu koja je teze oko 12-15 kila. Mislim,pricamo mi ovako,ali mi smo selajcka zemlja ,a na primeru akumulatora sto sam pisao smo dokazano da smo nesposobni i da ovde industrije i proizvodnje nema. Ne bi dzaba ovi kulovi miskovic,matic i ovaj iz secerana dzabe ulagali u poljoprivredu..naravno..trguju oni na veliko sa psenicom i ne rade fizicki vec to rade trange frange i drugi.....ali neko ozbiljno seljacko domacinstvo uz domacinsko poslovanje i dobar rad moze da zaradi lepo i lepo da zivi...
santamarija wrote:Swallow wrote:.
Tebra, ima u mom kraju tih borovnica i sve ih je vise...vidim da ljudi ulazu prilicno,ako budem mogao slikacu te posede.....vidim da dvojica trojica rade to po zanatu,sto bi se reklo...doteravaju onu strugotonu u sleperima,sredjuju okolo i imaju neku zastitu od grada ili jebem li ga sta..... to izgleda svetski,ali mislim da je po hektaru veliko ulaganje..a ne znam kakav je otkup oko toga.....takodje i sa tim ribnjakom je dobar posao ovde,propali su samo neki koji su se ortacili pa svadjali,ostali sljakaju.....tako da sve je to lepo videti ,sve to lepo zvuci,ali bez dobro osmisljenog plana i uslova u to po meni ne treba ulagati veliku lovu..mislim da se za borovnice ceka koja godina na rod..ne moze posle druge ,trece godine po sadnji....a ako ides na selo,razmisli i preracunaj ovo o ovcama...drzava placa za umaticene ovce cini mi se pri kupovini 7-8 hiljada dinara a minim je da kupis deset...dok za umaticnu jagnjad daje subvenciju opet cini mi se po 4000 po komadu...recicu ti da za jednu ovcu za zimski period treba oko 300 kila sena ..znaci za 30 ovoca treba 10 tovara sena sto i nije tesko odraditi pa i rucno da se palsti,jer za baliranje ako nemas balirku treba da se plati po 30 dinara za balu koja je teze oko 12-15 kila. Mislim,pricamo mi ovako,ali mi smo selajcka zemlja ,a na primeru akumulatora sto sam pisao smo dokazano da smo nesposobni i da ovde industrije i proizvodnje nema. Ne bi dzaba ovi kulovi miskovic,matic i ovaj iz secerana dzabe ulagali u poljoprivredu..naravno..trguju oni na veliko sa psenicom i ne rade fizicki vec to rade trange frange i drugi.....ali neko ozbiljno seljacko domacinstvo uz domacinsko poslovanje i dobar rad moze da zaradi lepo i lepo da zivi...
Hahahaha rođeni sklonio sam se iz našeg grada, pričamo istu stvar

-
Nisam znao da smo zemljaciSwallow wrote:
Hahahaha rođeni sklonio sam se iz našeg grada, pričamo istu stvar![]()
Znam to za ovčurine, bio sam u Anubisu dole ( v.stanica ) poznanik-drugar je vlasnik iste i on mi je to predložio upravo tu priču sa ovcama, pride drugar mnogo dobar ima nekih livadetina gore u Tripkovi, pričam zbog subvencija jer grad Užice daje 50%, dok opština Čajetina 70% ukoliko sam dobro skapirao, e sad ne znam da li je Tripkova pod teritorijom Užica ili Čajetine, no nebitno otišao sam u totalno druge detalje, uglavnom hoću da kažem da se slažem sa tobom što se te šljake tiče, može lepo da se prođe, a što se borovnice tiče ulaganja jesu velika i to kada sam rekao nisam mislio da se ulazi u priču sa nekom pilićarskom površinom od 50-60 ari, konkretno sam mislio nekih bar 3-4 hektara, sa neophodnom mehanizacijom + kintom za radnike koje je tu ujedno jedan od večih izdataka jer tu mora da šljaka bar 20-30 ljudi x2000 dnevnica, hrana prevoz i tako po danu, velika cifra zaista da ne govorim da lova mora biti unapred ostavljena i spremljena za to, ali uglavnom ono što sam video rođenim očima ( ne bih pričao napamet ) dobra je to priča, naravno posle 2-3 godine staješ na noge tek, ali ko ima kintu tj ko ne mora da se zarobljava sa kreditima, hipotekama itd u startu je oslobođen ogromnog pritiska, jer svaki kredit izađe na nos na ovaj ili onaj način.

thug4life wrote:Da li iko ima ideju u sta uloziti novac do jedno 20000 €(kriptovalute me ne zanimaju) Digao bih cak i hipotekarni kredit na stan, jer ovako vise ne moze, dok god za drugog radis napretka u zivotu nema. Radim dobar posao za mnoge idealan, za solidnu platu ali da mi je nesto konkretno napraviti u zivotu. Odlicna je lova bila u opremi i mobilnim telefonima ali za taj posao sam zakasnio sad se mnogo i toga nakupilo.
Пауловнија.... само треба да сачекаш 8 година, онда си џек

santamarija wrote: Nisam znao da smo zemljacine znam za Tripkovu da li je Cajtinska ili Uzicka opstina ali vece subvencije su kod TIZLE
Ako se kreces prema Drezniku,kraj puta ima zasad,covek je taksista i kupio je zemlju,kucu,dovukao kace za vodu i sve se lepo moze videti kako i sta radi. Takodje na Beloj zemlji kod stamparije mislim da ZEKOV( ZICER) cale ima velihu povrsinu. U Skrzutima posed je pred zasadnjom i mozes da vidis kako se sprema od pocetka velika plantaza,dok neki brat na putu prema Ravnima ima plantazu povrisne da se useres kolika je. Za to treba velika lova tipa ovih 20 soma evra ,pa ko je spreman da izdvoji toliko,jebem li ga..Radim,lomim se vikendima svasta nesto muvam,prezivljavam sa dva studenta..ako Bog da,san mi je da sredim neku kucicu u selu za sebe i zenu i da zapalim gore na planinu uz svoje stado,jebes grad i ovako je sve vise seljaka u njemu,odnose primat nad gradskom decom koja se ne vracaju sa studija,tako da je Uzice seljanja obicna. da ne gudimo temu,mozda nekome damo ideju ...mi valjda znamo sta nam je ciniti.. :mrgreen
Sada znaš

Momo wrote:Пауловнија.... само треба да сачекаш 8 година, онда си џек
Burazer i ja smo hteli da posadimo to sranje pa da čekićamo nekoliko godina dok ne poraste i posle da to uzmemo kao građu da pravimo neku brvnaru i teramo na Drinu, ali smo u međuvremenu odustali.Koliko se razumeš u Paulovniju, imaš li kakva iskustva ?
thug4life wrote:Da li iko ima ideju u sta uloziti novac do jedno 20000 €(kriptovalute me ne zanimaju) Digao bih cak i hipotekarni kredit na stan, jer ovako vise ne moze, dok god za drugog radis napretka u zivotu nema. Radim dobar posao za mnoge idealan, za solidnu platu ali da mi je nesto konkretno napraviti u zivotu. Odlicna je lova bila u opremi i mobilnim telefonima ali za taj posao sam zakasnio sad se mnogo i toga nakupilo.
Daj brate pozajmicu za KKP i bog da te vidi. Tamo potpisuju ugovore šta im poture. 18000 postane posle tri godine dug od 200000. Milina.

Ja bih ti preporučio da slušaš sebe, koliko god otrcano to zvučalo. Eto sam kažeš imaš posao koji je realno ok, ali te ne ispunjava. Zašto bi te onda ispunjavalo nešto što ti drugi predlažu. Zato lepo sedi, vidi šta bi radio pa od toga kreni. Pozz