хајка wrote:Pa da, naravno da sam drugo-srbijanac a ti ultra Srbin, dodaj ti slobodno jos nesto da ti bude lakse ali to ne menja cinjenicu da je jedan Vladika bio pedercina i lopov i da se to znalo godinama i da niko nije nista uradio povodom toga, i da je sklonjen na par godina misleci da ce se to malo smiriti, i da je sad vracen i jos nagradjen uzivo TV prenosom, cisto da se nabije na nos malo ljudima i da se njegovim zrtvama poseru po faci.
A Pahomije koji je zlostavljao toliko dece i maloletnika, od 4 sudjenja 2 su odbacena bez dokaza i 2 su zastareli predmeti, covek se branio sa "namesta mi Albanski lobi i strani placenici" - sjajan odgovor, zna on kako se to radi ovde.
Mozda je poredjenje SPC i Vatikana grubo, ali cinjenica je da se pokrivaju, zataskavaju, podrzavaju u pljacki i u bolestini. Vatikan sve to radi na vecem nivou naravno.
Као што говори да он више није владика да је ипак црква реаговала у својој моћи.
Није нигде он враћен нити награђен тв преносом, БН телевизија је опозициона телевизија која је против власти у РС ту можда треба тражити неку нит, нити црква може некоме да нареди да преноси тог и тог владику. Притом ко што рекох маса људи у РС је убеђена да Качавенди намештају, наравно погрешно су убеђени али њега народ тамо углавном и воли.
Ми који смо у цркви видимо да је он изопштен, то што има могућност да служи, то може само нама вернима да представља проблем, а никако широј маси која ионако на литургије не иде.
Црква није странка, нити полиција и нема таквих надлежности да може не знам шта, могу да га свргну, опоменут је, уколико се било шта спомене биће избачен из цркве и то је то.
Притом ти причаш код Качавенде о педофилији, колико год и то било гнусно колико знам код њега се ради о педерастији, међутим опет колико год гнусно било он је плаћао оне који су сами долазили без не знам присиле или чега сличног.
Да ли је то одвратно јесте, да ли је црква по мени можда и много драстичније требала да реагује, можда, али да је реаговала јесте.