Nexon wrote:Што се тиче саме серије, надам се да неће имати скривену агенду која се можда назире на почетку.
Такође има неких нелогичности попут електронске музике на балу крајем давдесетих година 20. века, мало теже.
Серије
- Кудрави Гаучос
Re: Серије
Spoiler:
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
Nisam gledao blajnderse,verovatno je da su dosta toga pokupili odatle,ali meni se ova prva epizoda dopala i gledacu sigurno do kraja.
U danasnje vreme je jako tesko biti originalan,i americke produkcije imaju problem da smisle nesto novo,a kamoli ove nase sirotinjske.mozda previse golotinje za prvu epizodu,ali time hoce da privuku paznju i gledaoce,ocekujem da se to znacajno smanji u nastavku.a i sta fali da malo gledamo domace sise
U danasnje vreme je jako tesko biti originalan,i americke produkcije imaju problem da smisle nesto novo,a kamoli ove nase sirotinjske.mozda previse golotinje za prvu epizodu,ali time hoce da privuku paznju i gledaoce,ocekujem da se to znacajno smanji u nastavku.a i sta fali da malo gledamo domace sise

Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu
Ja sam prekinuo na manje od pola, gluma u našim serijama je za transfer blama majke mi. Možda vredi gledati kome je zanimljivo kako će povezati istoriju i neke zanimljive fikcije...
ma super e...bjelogrlicu samo falilo da ubaci nik kejva i njegovu red right hand pesmu i doživljaj je ful e! 

dok slušamo fank lagano praznimo šank
čompika wrote:Ja sam prekinuo na manje od pola, gluma u našim serijama je za transfer blama majke mi. Možda vredi gledati kome je zanimljivo kako će povezati istoriju i neke zanimljive fikcije...
Углавном је то криминал и извлачење новца. Већина глумаца упада на ФДУ преко везе, да не ширим причу.
Тако и наводни бунтовни глумци су бунтовни док не добију неки "пројекат". Прилична стока али не само они али биће времена.
Конкретно у овој серији може да буде проблематично како ће да гурају ту историјску причу.
Bjelogrlić je halav na pare to je jasno. Ne brinem se nešto za istorijsku priču, mislim da je ovo samo laka zabava za narod, bućkuriš ukraden sa svih strana po malo. Koji te tačno deo brine oko istorije?
- Занемарујем тактику
- lost&found
Odgledao sam prvu sezonu Ozarka. Mislim da je ovde bilo pisanja da serija ne prati dramu i akciju iz prve epizode. Moguce, al meni se i pored toga solidno svidela. Zanimljiv proces koji obuhvata pranje novca, a ima tu i tamo i akcije. Zanimljiva poslednja epizoda. Moze da prodje.
ja počeo Oz, oduševljen sam
i dobio preporuku za The Deuce, kaže drugar da je odlična
ima dobru ocenu na IMDB, iako su recenzije slabije
Da Ozark nije los, i ako sam ocekivao posle prve epizode mnogo vise, nekako su bas spustili akciju kako je sezona sve vise odmicala... Zanimljiva prica svakako.
Rođaci wrote:
Sere drugar. Bukvalno ne postoji nijedan lik za koji se kao vezes (osim frenka sobotke, ali to je vec stvar drugih stvari). A i ova Megi Gilenhol je ruzna ko kurac.
Slicno je ko Treme, furaju pricu i glumce iz Vajr-a

Stranger things izlazi danas na Netflixu
čompika wrote:Bjelogrlić je halav na pare to je jasno. Ne brinem se nešto za istorijsku priču, mislim da je ovo samo laka zabava za narod, bućkuriš ukraden sa svih strana po malo. Koji te tačno deo brine oko istorije?
Забава за народ је уједно и добра пропаганда. Гомила људи се питала после тога да ли су козаци онакви били јер нико појма нема о томе периоду. Срби уопште знају слабо своју историју а не тај период који су комунисти затворили за школске књиге пошто је то било време монархије у Југославији, а то је био најгори период у историји за комунисте.
Проблем серије што набацује историјске теме укомбиноване са фикцијом. Бејлогрлић је и сам рекао да ће људи сазнати много из наше историје кроз серију. Ту је проблем.
Примера ради. На самом почетку иду неки фактографски подаци о броју белих Руса у Краљевини СХС. Ти подаци нису тачни.
Није било 100 000 белих Руса у Краљевини већ 40 000-50 000. Од тога броја, није био 15 000 козака, као је написано, већ око 5 000. Ти козаци су махом радили најтеже послове типа рудници, физички радници, пољопривреда плус је било граничара по забитима нове државе и нешто тајне анти-комунистичке полицие. Остали бели имигранти су били углавном више образовани и буквално су носили администрацију Краљевине СХС плус доста професора, научника и уметника. Пола данашњег старог Београда су пројектовали Руси. И не само Београда јер су и у Крагујевцу имали пројекте и по другиом градовима Србије.
Људи о томе везе немају.
Нећу још да судим о серији, хоћу да видим још епизоду или две али имам озбиљне сумње на основу до сада виђеног како ће то ићи. Није то питање само Белогардјеаца. Сумња је јача када се зна који су људи продуценти итд.
Jel gleda neko možda Vavilon Berlin?
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.
Сенке над Балканом одвратна серија као и све на РТС данас, да се ради о неком измишљеном времену и друштву па и да кажеш.
Срамота, ова Пси лају ветар носи могу мислити тек.
Срамота, ова Пси лају ветар носи могу мислити тек.
- Кудрави Гаучос
@Nexon Једна генерација чита Тараса Буљбу и гледа чак тај амерички филм (
) а друга гледа Брегогрлића, данас само клинци који имају истраживачког духа могу свашта да провере. Ова серија је забавни садржај, мислим.. замишљам их само какао смишљају сценарио, имамо већ руску мафију, дај кога ћемо место Жабара.. глупо да дамо Жабарима да држе као београдску калдрму.. кога би могли јеботе.. дај Македонце, врх, нећемо се замерити ником, а као ево их Македонци ваљају опијум, МАКедонија, све се уклапа, и тако се родила МАКЕДОНСКА МАФИЈА НА БЕОГРАДСКОМ СТРИТУ ДВАДЕСЕТИХ ГОДИНА ИСТОИМЕНОГ ВЕКА, ахаха, надам се, ваљда неће данас Македонци да постану мафијаши нит ће Козаци с Тихог Дона постати оно у шта их је Бјела уденуо, а сигуран сам да ће то бити сасвим политички коректно и у "свако има своје негативце" духу. Забавна прича сваког да узбуди, а никог не увреди.
Ајмо, Запорошци

Ајмо, Запорошци
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
У то време опијум преко Македоније стварно јесте био препознатљива роба Краљевине СХС/Југославије у Европи. Нешто као са шиптарима касније.
Колико сам видео у трејлеру за нaредну епизоду улазе швабе са својом тајном организацијом Тула, чији су чланови били многи нацисти. Ради се о мистичној организацији која се позивала на теутонску традицију и аријанство. Зато вероватно на шпици серије излази пагански симбол Црног сунца,

Хајнрих Химлер је ово поштовао.
Колико сам видео у трејлеру за нaредну епизоду улазе швабе са својом тајном организацијом Тула, чији су чланови били многи нацисти. Ради се о мистичној организацији која се позивала на теутонску традицију и аријанство. Зато вероватно на шпици серије излази пагански симбол Црног сунца,

Хајнрих Химлер је ово поштовао.