Лудак из луднице wrote:Након жуте тираније и диктатуре, СНС је дошао на власт са малтене класичном националном реториком - сушта супротност од тада актуелне владајуће политике. Дакле нису дошли на власт са жутом причом, већ са неком ублаженом радикалском, сличној ДСС причом.
Ако сада Јанковић победи , а затим и цела та жута струја - поновиће се целокупна жута тиранија а онда ће поново неко други, суштински исти да нас зајаше са "исправном и патриотском" реториком у кампањи. И онда опет јово наново. Из тог разлога сам убеђен да је долазак здраве родољубиве опције на власт могућ искључиво након Вучића, а не након жутих. Па макар и за 5-10 година, али ће тај моменат доћи. Победом жутих, вртимо се у јебени круг.
Невероватно ми је да на оваквом форуму има људи који готиве Јанковића или било кога из тих жутих струја. Па јебему матер да ли смо након свега 5 година заборавили шта су нам све радили ? Често се овде може прочитати та "критика" већине народа, како болује од курцобоље, од заборава, како лако наседа на манипулације...а онда овде видиш "ма било ко , само да вучић оде". Схватите да није битна БИЛО КОЈА промена, већ само промена која иде НА БОЉЕ.
Притом, да Вучић јесте суштински исти што се тиче ЕУ политике и још много тога, али само слепац ће видети да нема ама баш никакве разлике. Стварно мислите да би под жутима имали до јаја однос са Бања луком и Москвом (какав сада имамо) ? Стварно мислите да би жути набављали оружје из Русије? Не би увели санкције Москви? Обележавали би на онакав начин страдање Срба у Олуји и током НАТО бомбардовања? Данас је први час у свим основним школама био посвећен страдању у погрому 17. марта , да ли би жути то дозволили?
Ја сам свестан да су ови потези можда и делом маркетиншки трикови, свестан сам и да неће суштински ништа променити - али о томе сам свакако престао да маштам. Те трунчице "националног поноса" су оно о чему нисмо могли ни да замишљамо током владавине ДОС-а и то је мени довољно да за Вучића гласам у другом кругу ако наспрам себе буде имао Јанковића, и нимало се не стидим то да кажем. У првом кругу гласам за Стаматовића.
Након Вучића може да дође неко нормалан, након жутих може да дође само неки нови Вучић. Поента свега.
Одличан пост и слажем се са већином ствари сем са изласком на изборе. Цео живот сам апстиент и мислим да ће тако остати до краја ма како живели. Мислим пред прошле изборе је постојао на јуесејд сајту који се зове истиномер неко срање где је у 20 питања свакаквих категорија требало да се дође до тога ко ти је најближи а имао си 4 одговора у понуди за свако питање. Мени је изашло дсс, двери и дјб али ни у лудилу не бих гласао за било кога од њих. Дсс и двери ставови ми се генерално свиђају али далеко је то од озбиљности и штета што дсс рецимо одма није имао овакве ставове као сад него је хтео власт 8 година и клепао и склањао кога је хтео где плаћамо сад ко зна какве казне беспотребне робије и кад је све опљачкао само се искусно склонио. Писао сам овде већ да је то лепо чеда некад негде рекао да је тотално небитно ко је на власти када од лоповског скидања слобе ми имамо марионете католичке који за шаку долара имају путању само за еу и биће још дугооооо тако жалост.