Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Rođaci

Re: Вести

Postby Rođaci » Tue Dec 20, 2016 9:42 pm

dok

Postby dok » Tue Dec 20, 2016 11:44 pm

mnogo ljudi se lozi na razlicite ideologije,ali malo njih zaista veruje u te price i uglavnom su to ljudi iz fazona.licno kada bih sebe svstavao levo ili desno verovatno bih se opsiao kao nacionalista(ne sovinista)blizi desnici,ali ne iz fazona vec iz nekih svojih ubedjenja do kojih sam dosao u dosadasnjem zivotu.ovome je doprineo i povremeni boravak u inostranstvu u nemackoj gde se mogu videti porazne cinjenice multi kulturalizma i drugog mesanja ljudi,a na koji je svakako uticalo ne postojanje jasnih granica u evropi

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Wed Dec 21, 2016 12:13 am

Национализам је најнормалније људско осећање. Сад што смо ми земља где царује аутошовинизам, и где делују групе људи које отворено раде на томе на да нам наметну осећај кривице и самопонижења, то је ствар неких других ствари.

Nexon

Postby Nexon » Wed Dec 21, 2016 1:23 am

Bunt wrote:Nexone, ne znam zašto imaš potrebu da etiketiraš sagovornika, bio sam liberal, sada sam i Veberovac. Pomazeš mi da se identifikujem ili sebi olakšavaš (a u stvari otežavaš) dalju diskusiju?

Немам потребу него се види.
Дакле, ти си за отворене границе и увоз-либерално гледаш на економију.
Имаш негативан став према сопственом народу на причама које не могу да се провере-Веберовац, могао сам да те назовем-Вучићевац, то ради Вучић.
Даље, причао си о покретању прераде, то требају банке да финансирају. Банке у Србији су у огромној мери у страном власништву. Ове године већ имају 25% већу зараду, нето, у односу на прошлу. И поред ликвидности неће да дају новце за развој домаће провреде већ износе тај профит у своје матице.
Да не говорим да те стране банке корумпирају домаће политичаре.

Nexon

Postby Nexon » Wed Dec 21, 2016 1:33 am

Да се мало види шта сам прогнозирао пре избора који су се одржали у априлу 2016 и шта се десило:

1) Шешељ неће прозивати Вучића-тачно
2) Бошко Обрадовић ће највише прозивати Вучића у Скупштини-тачно
3) Радуловића ће растурити на причама о приватизацијама и стечају у којима је учествовао, само лете папири на те теме, пресуде судова-тачно
4) мислим да сам говорио да ће Радуловићев дјб постати странка-тачно

1958

Postby 1958 » Wed Dec 21, 2016 11:59 am

Daj neku prognozu sad za izbore da mi naprave kvotu da uzmem lovu.
Често одем до на село

niko

Postby niko » Wed Dec 21, 2016 12:08 pm

napravi stranicu na fb - Nexon tipovi i analize

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Wed Dec 21, 2016 12:46 pm

Кад смо већ код избора. Шта мислите колико је реално да Зорана Михајловић буде кандидат СНС за председника? Да ли ће СНС пратити трендове и играти на карту прва жена председница? Добра је квота, 30. :mrgreen:
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

Bunt

Re: RE: Re: Вести

Postby Bunt » Wed Dec 21, 2016 1:23 pm

Nexon wrote:
Bunt wrote:Nexone, ne znam zašto imaš potrebu da etiketiraš sagovornika, bio sam liberal, sada sam i Veberovac. Pomazeš mi da se identifikujem ili sebi olakšavaš (a u stvari otežavaš) dalju diskusiju?

Имаш негативан став према сопственом народу на причама које не могу да се провере-Веберовац, могао сам да те назовем-Вучићевац, то ради Вучић.
Даље, причао си о покретању прераде, то требају банке да финансирају. Банке у Србији су у огромној мери у страном власништву. Ове године већ имају 25% већу зараду, нето, у односу на прошлу. И поред ликвидности неће да дају новце за развој домаће провреде већ износе тај профит у своје матице.

Naravno da sam za otvorene granice kada je trgovina u pitanju. Da ne bi bilo bolje da se zatvorimo kao Severna Koreja ili Kambodža? Naravno da sam za otvoreno tržište jer trenutno živim u okruženju u kom caruje monopol, svi veliki trgovinski centri imaju iste prodavnice, sve velike prodavnice imaju iste proizvode po istom šablonu poređane. Navedi mi još neki naš brend majoneza pored Dijamanta i polimarka? Daj mi adresu gde mogu da kupim domaću gorgonzolu i našeg, srpskog, lososa.

Ali, naravno da neću da kupim uvozni, kao ni domaći škart a to je upravo ono što ti ne želiš da vidiš ili ne umeš da pročitaš u mojim komentarima jer ti smeta senka Vebera i A.V. koju ti "vidiš". I naravno da ne volim onaj deo mog naroda koji se isključivo prvo uhvati za strani proizvod jer on po difoltu mora biti i bolji, kao što ne volim ni onaj deo domaćih proizvođača koji mi nude smeće pod izgovorom patriotizma i "kupujmo domaće". Ukoliko kupac ima visoku nacionalnu svest i poznaje robu koju želi da kupi mogu granice da budu koliko hoćeš otvorene, domaći kvalitet imaće prioritet. Isto važi i obrnuto, ukoliko je glup, možeš ga držati u tamnici a on će i dalje sanjati starke. Ili da dam bliži primer, može bugarin da ima vola ispred sebe on će i dalje trčati u Pirot da kupi peglanu kobasicu po ceni od 30e/kg.

A ako hoćeš da proveris o čemu sam govorio slobodno svrati u hladnjaču Podgorina Frucht i pitaj kako je bilo a kako je sada. A mogu da te upoznam i sa gospodinom Borisom da ti potvrdi priču o izvozu malina. Nije problem, pitaj, ne nazivaju lažovom sagovornika.

I dalje prozivaš strane banke i i dalje ignorišeš moje rečenice o subvencijama i bespovratnim sredstvima koje ministarstvo poljoprivrede nudi. Ako misliš da lažem i za to svrati na sajt www.subvencije.rs pa mi reci šta ne valja u njihovoj ponudi. Da ne bude zabune, oni to odavno nude, nema veze sa idiotima koji su trenutno na vlasti. I ne treba banka ništa da radi što joj ne odgovara n čime će seljak da garantuje za taj kredit, njivom koju je uzeo u zakup od države ili kućom koju već 40 godina nije stigao da omalteriše, ili usevima koje neće da osigura? Uzimaju seljaci kredit kad znaju šta će sa tim parama da rade. Ako mi ne veruješ hoćeš da skeniram radnu knjižicu i dokažem ti da sam radio u banci pa znam o čemu pričam.

1989

Blackadder

Postby Blackadder » Wed Dec 21, 2016 2:45 pm

http://www.nydailynews.com/news/world/don-cry-russia-slain-envoy-putin-lackey-article-1.2917281

Assassination of Russian Ambassador Andrei Karlov was not terrorism, but retribution for Vladimir Putin’s war crimes

NY Daily News

1958

Postby 1958 » Wed Dec 21, 2016 2:58 pm

Mozda ce da podrzi tomu jos 4 dine, pa onda on da zajase. Pa u krug ko putin. A do tad da nadje premijera npr nesu slinu ili onu plavu kalasturu
Често одем до на село

lost&found

Postby lost&found » Wed Dec 21, 2016 4:47 pm

Blackadder wrote:http://www.nydailynews.com/news/world/don-cry-russia-slain-envoy-putin-lackey-article-1.2917281

Assassination of Russian Ambassador Andrei Karlov was not terrorism, but retribution for Vladimir Putin’s war crimes

NY Daily News

ovo je za dusevnu bolnicu. Neverovatno...

bilipiton

Postby bilipiton » Wed Dec 21, 2016 5:30 pm

lost&found wrote:
Blackadder wrote:http://www.nydailynews.com/news/world/don-cry-russia-slain-envoy-putin-lackey-article-1.2917281

NY Daily News

ovo je za dusevnu bolnicu. Neverovatno...

http://www.politika.rs/scc/clanak/370542/Rusija-trazi-izvinjenje-zbog-clanka-u-Njujork-dejli-njuzu

rakija_crew

Postby rakija_crew » Wed Dec 21, 2016 9:45 pm

Cudo nema tezvija da se ubaci u ovu diskusiju levi vs desni :D

Nexon

Re: RE: Re: Вести

Postby Nexon » Wed Dec 21, 2016 11:51 pm

Bunt wrote:
Nexon wrote:

Naravno da sam za otvorene granice kada je trgovina u pitanju. Da ne bi bilo bolje da se zatvorimo kao Severna Koreja ili Kambodža? Naravno da sam za otvoreno tržište jer trenutno živim u okruženju u kom caruje monopol, svi veliki trgovinski centri imaju iste prodavnice, sve velike prodavnice imaju iste proizvode po istom šablonu poređane. Navedi mi još neki naš brend majoneza pored Dijamanta i polimarka? Daj mi adresu gde mogu da kupim domaću gorgonzolu i našeg, srpskog, lososa.

Ali, naravno da neću da kupim uvozni, kao ni domaći škart a to je upravo ono što ti ne želiš da vidiš ili ne umeš da pročitaš u mojim komentarima jer ti smeta senka Vebera i A.V. koju ti "vidiš". I naravno da ne volim onaj deo mog naroda koji se isključivo prvo uhvati za strani proizvod jer on po difoltu mora biti i bolji, kao što ne volim ni onaj deo domaćih proizvođača koji mi nude smeće pod izgovorom patriotizma i "kupujmo domaće". Ukoliko kupac ima visoku nacionalnu svest i poznaje robu koju želi da kupi mogu granice da budu koliko hoćeš otvorene, domaći kvalitet imaće prioritet. Isto važi i obrnuto, ukoliko je glup, možeš ga držati u tamnici a on će i dalje sanjati starke. Ili da dam bliži primer, može bugarin da ima vola ispred sebe on će i dalje trčati u Pirot da kupi peglanu kobasicu po ceni od 30e/kg.

A ako hoćeš da proveris o čemu sam govorio slobodno svrati u hladnjaču Podgorina Frucht i pitaj kako je bilo a kako je sada. A mogu da te upoznam i sa gospodinom Borisom da ti potvrdi priču o izvozu malina. Nije problem, pitaj, ne nazivaju lažovom sagovornika.

I dalje prozivaš strane banke i i dalje ignorišeš moje rečenice o subvencijama i bespovratnim sredstvima koje ministarstvo poljoprivrede nudi. Ako misliš da lažem i za to svrati na sajt http://www.subvencije.rs pa mi reci šta ne valja u njihovoj ponudi. Da ne bude zabune, oni to odavno nude, nema veze sa idiotima koji su trenutno na vlasti. I ne treba banka ništa da radi što joj ne odgovara n čime će seljak da garantuje za taj kredit, njivom koju je uzeo u zakup od države ili kućom koju već 40 godina nije stigao da omalteriše, ili usevima koje neće da osigura? Uzimaju seljaci kredit kad znaju šta će sa tim parama da rade. Ako mi ne veruješ hoćeš da skeniram radnu knjižicu i dokažem ti da sam radio u banci pa znam o čemu pričam.

1989

Проблем је што сада имаш отворене границе прем еу а монополе су створили они који су били за те отворене границе. Шта мислиш зашто је Мишковић, и не само он, састављао про-еу владе и правио снс, раније финансирао целу сцену од срс преко дсс до дс/г17? Зашто идеа, тј. ујак олигарх спонзорише одређене пројекте нашег премијера?

Дакле, отварање граница прем еу није побољшао статус потрошача у Србији и потпуно се ту слажем са тобом. Али јесте погоршао положај средњих/малих пољопривредника који трпе конкуренцију дампинг робе из еу јер нема заштите.

Са тиме у вези, твоја прича о субвенцијама је смешна јер сам већ дао податке да у Данској или Холандији добијау 15 пута веће субвенције по хектару.

Што се тиче приче о банкама, онај је покренута у контексту твоје приче о преласку на прераду а не извоз сировине. Банка мора да омогући тај корак а стране банке у Србији то неће јер их више занима да узимају сигурицу нпр. на државним папирима и да онда извлаче новац у матичне државе него да рескирају са улажењем у финансирање неке производње.

Nexon

Postby Nexon » Wed Dec 21, 2016 11:52 pm

Image

Panzram

Postby Panzram » Thu Dec 22, 2016 4:59 pm

Povodom jučerašnjeg dvostrukog ubistva u Novom Sadu:

Text koji je napisala Draganova sestra...

"Ovde Gidrina sestra za neupucene i za one koji pokusavaju da zataskaju ubistvo moga brata evo im tema za citanje. Moj brat je bio najveca ljudina u ovom gradu ko ga je poznavao stvarno znao je ko je on i koliko je voleo svoje drugare i sta je sve radio za njih a i sam njegov poslednji cin to dokazuje.Naime kobne veceri je moj brat sa Darijom koji je takodje preminuo iste veceri Bog da mu dusu prosti i ovom prilikom izjavljujem saucesce njegovoj porodici izasao sa jos dva drugara u klub Moja kafanica . To vece su izasli i provodili se i i kada su krenuli da napuste lokal dok su placali racun Dragan i drugar izbila je tuca izmedju Darija i sefa obezbedjenja Steve da bi zatim momci koji tu rade a inace pripadnici interventne brigade ukupno 10 momaka skocili da ih razdvoje a onda tukli Darija dok nije pao u nesvest sav krvav. Videvsi sta se desava Dragan je sa sve sipkama u ruci i nozi i stakama uz pomocu kojih se kretao krenuo da vice na doticne policajce i hteo da ga brani ali drugar koji je bio sa njim ga je izvukao napolje dok se on opirao da se vrati i smestio u auto. Drug je hteo da ga vodi kuci ali on nije hteo da ode bez Darija pa se na stakama vratio sam ispred lokala Moja kafanica dok su u tom trenutku doticni policajci clanovi obezbedjenja doticnog kluba izneli mrtvog Darija iz lokala i bacili ga kao smece napolje aonda ga jos udarali onako mrtvog.Moj brat videvsi sta se desava viknu DARIJO ,DARIJO, i pojurio koliko je mogao prema njima rekao im je Picke pandurske sta ste to uradili jebem vam sve zivo ubili ste mi druga jebacu vam mater dicu ceo grad na noge dok svi nebudete odgovarali za njegov zivot. Zatim je prisao jedan od policajaca i dok je on stajao goloruk bez icega u rukama osim staka SAMO U DUKSERICI udario ga u glavu pajserom kojim su predhodno tukli Darija.Dragan je pao a onda su GOSPODA POLICAJCI OTRCALI DO PASATA BG REGISTRACIJA I DONELI SEST PALICA KOJIMA SU MOG BRATA UDARALI SAMO PO GLAVI DOK GA NISU UBILI. uBRZO ZATIM SU TI ISTI POLICAJCI ISTERALI SVE GOSTE LOKALA PRI TOME IM NISU DALI DA ODNESU NI JAKNE NI TORBE. Ja sam informaciju o smrti mog brata dobila u 5.45 od drugara koji je bio sa njim nazvao me je i dok je plakao ovim recima mi rekao JECO UBILI SU DRAGANA OD BATINA ISPRED KAFANICE. Ja sam misleci da je dobio batine otisla u urgentni da vidim u kakvom je stanju ali tamo su mi rekli da oni neznaju nista o mom bratu. Setivsi se da je spomenuo lokalMOJA KAFANICA pojurila sam odmah tamo. Dosavsi ispred spensa ugledala sam policiju iza trake kojom su ogradili mesto zlocina i odmah sam potrcala jer sam iz daljine videla nekog kako lezi na podu ispruzene ruke .Podigla sam traku i dotrcala do decka koji je lezao sav u krvi i klekla pored njega misleci da je to moj brat . Dok sam plakala ugledala sam go stomak tog momka i shvatila da to nije moj Dragan i prekrstila se i zahvalila Bogu sto to nije on ali sam onda sasvim slucajno pogledala vozilo hitne u kom je lezao moj brat.Lezao je na nosilima spustenih pantalona iz kojih je viro njegov donji ves a koji sam mu ja u zadnjih 3 meseca bezbroj puta oblacila jer on u svom stanju nije ni to mogao sam. A sad jedna cudna stvar na nosilima gde je lezao bio je u trenerci i na njemu je bila JAKNA koju je zaboravio u lokalu i koju nije imao na sebi kada je pretucen i ubijen ispred lokala.NEPOSTOJI LOGICNO OBJASNJENJE ZA TO OSIM DA SU GOSPODA POLICAJCI NAKON STO SU GA UBILI OBUKLI MU JAKNU KAKO BI KASNIJE IMAI POKRICE DA SU MISLILI DA IMA ORUZIJE KOD SEBE I DA TAKO OPRAVDAJU SVOJ SUROVI CIN TESKOG UBISTVA. Ja sam pitala gospodina policajca kako je moguce da dvojicu momaka ubije neko ispred lokala punog policije ili ti obezbedjenja vise neznam kako da ih nazovem a da oni nereaguju. On je covek na moje reci pognu glavu i reko mi ni meni nije jasno mnogo toga i zagrlio me i hvala mu na tome. Jos jedan detalj kada je policija dosla da pohapsi sve u lokalu svoje kolege koje su prepoznali bez lisica su uveli u kola marice i odveli. Jos jedna stvar kada su shvatili sta su uradili i da MOJ BRAT NIJE TAMO NEKI KLOSAR ZA KOGA MOGU DA SE IZVUKU POZVALI SU HITNU KOJA JE 30 MIN POKUSAVALA DA SPASE MOG BRATA. Nakon odnosenja tela moga brata ja sam sa jednim njegovim drugarom koji je u medjuvremenu dosao da bude samnom otisla na kliniku za sudcku medicinu gde sam zahtevala da vidim telo svog brata pre nego sto ga obuku,htela sam da vidim svaku njegovu ranu da zapamtim svaki udarac koji je dobio ali na moje zaprepascenje po celom telu mog brata nije bilo ni ogrebotine vec samo po glavi.Tucen je sa namerom da ga ubiju njemu je SLOMLJEN NOS I UDUBLJEN, POLOMLJENA VILICA I IZBIJENI SVI ZUBI ,POLOMLJENA CEONA KOST,POLOMLJENA JAGODICNA KOST OBA OKA ZATVORENA OGROMNI HEMATOMI NA LEVOJ STRANI GLAVE ,SLOMLJENA USNA SKOLJKA A DESNA STRANA GLAVE SAMO OBLIVENA KRVLJU STO ZNACI DA JE NAKON PRVOG UDARCA PAO U NESVEST ILI JE VEC BIO MRTAV A ONDA DOK JE NEPOMICAN LEZAO SA SIPKAMA U RUCI I NOZI ONI SU MU POLOMIL SVE KOSTI LICA . Tako da ja neznam sta da kazem na sve ovo jesu to policaci ili krvnici zeljni ubijanja polu pokretnog momka koji nije u stanju ni normalno bez staka da hoda a kamoli da se brani ili nekog napada.SVE OVO PISEM JER POLICIJA CEO DAN ZA UBISTVO DVOJICE MLADICA TRAZI SAMO JEDNOG COVEKA A NJEGA JE TUKLO NJIH 10.Ja razumem da policija zeli da se zastiti ali ako stite ubice mog brata samo zato sto su kolege policajci po cemu se onda oni razlikuju od ostalih psihopatai ubica koji haraju ovim gradom i ovom zemljom. Ovo je samo moj nacin da skrenem paznju ljudima da ovaj grad tone ako su nam ovakvi policajci koji treba da nas stite sta onda da ocekujemo od obicnih kriminalaca."
Ovo neće na dobro da izađe...

fedayn82

Postby fedayn82 » Thu Dec 22, 2016 5:50 pm

U svim lokalima u Novom Sadu obezebedjenje radi policija (ili tako ili lokal nece radit).
Srpski novinari rektumu svoje profesije i ljudske civilizacije uopste, objavite ko je sve ucestovao u dvostrukom ubistvu u Ns-u i sta su po zaniminju!
Rak vam decu naceo!!!
Ниси храбар као Јагода!

Panzram

Postby Panzram » Thu Dec 22, 2016 7:09 pm

rakija_crew wrote:Cudo nema tezvija da se ubaci u ovu diskusiju levi vs desni :D

Kontam da sam se po tom pitanju već poodavno izjasnio, al' evo ukratko. Ekstremna levica u Srbiji NE POSTOJI. Postoji par grupa koje su ko fol aktivne, ali nemaju nikakvo ljudstvo za akcijanje, jednostavno premalo ih je. Svaka od tih grupa (ASI, Marks21, SKOJ, PR itd.) ima po 5 spremnih ljudi ako i toliko, a ovo sve ostalo hipsteri i blesave ribe. Kad bi ih sve sad skupio na gomilu i istreso iz gaća MOŽDA bi uspeo da oformiš jednu ćeliju od 30-ak ozbiljnih ljudi, ali je problem što su LOGIČNO duboko podeljeni, ma o desetinama frakcija se radi. Zato sam i prestao da pratim šta se s njima dešava, još od onog blama sa "napadom" na Grčku ambasadu. Mnogo su dosadni jbga. Tu i tamo čujem ako je polupano neko staklo (napad na kafić) i to je braćo mila to što se mene tiče. Hvala.
Ovo neće na dobro da izađe...

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Dec 22, 2016 7:35 pm

Return to “Само опуштено”