Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Космет је Србија

Re: Вести

Postby Космет је Србија » Wed Dec 07, 2016 5:42 pm

Nexon

Postby Nexon » Wed Dec 07, 2016 8:42 pm

Може да пита Вучићевића, чујем да има добре везе са Вучићем.

blatnjavi

Postby blatnjavi » Wed Dec 07, 2016 8:46 pm

Далтон wrote:Елем, када ће тај референдум бити? Мислим на датум.

Али пошто се у политику разумем као Мара у крив ку.ац, дедер, реци ми уколико дође до иступања Италије из ЕУ и враћање лире. Какве ће то знатне последице имати по нас и околину? И уколико банкротирају као држава а швабе не успеју да их покрију и/или покрију делимично, ко ће онда? Који је поступак оживљавања једне од највећих европских држава с тим да буде анти ЕУ власт у њој?

Референдум је био у прошлу недељу и власт је изгубила 60:40 посто гласова (написах тако, можда ме ниси разумео јер сам брзо писао). Ренци је поднео оставку. У таквој ситуацији се чека председник републике да одлучи шта ће даље бити.

Председник је имао 3 опције да изабере: 1) да одмах распише ванредне парламентарне изборе (томе су се највише надали евроскептици јер су у налету и расте им популарност); 2) да опет понуди мандат бившем ремијеру Ренцију да води техничку владу до доношења буџета за следећу годину (доношење буџета се обавља у току децембра); 3) да понуди мандат Ренцију да остане до пролећа 2018. до краја пуног мандата владе па да се онда иде на парламентарне изборе. Председник је изабрао 2. опцију па су евроскептици донекле разочарани што неће бити одмах избора да искористе налет десничара од "брегзита" и победе Трампа.

Кад ће бити враћање лире и иступање из ЕУ зависи од тога кад ће евроскептици доћи на власт и да ли ће повући све те потезе о којима причају, тако да је то тешко рећи у овом тренутку. Избори су идуће године или 2018. Али мислим да ће десница само расти јер је жабарима генерално пун курац евра као валуте, миграната из Африке, страних радника ( пре свих Румуна), финансијске кризе и осталих срања за које криве углавном Брисел.

@ лисица
Бирају их на регионалним изборима у 20 региона Италије а бивши председници су доживотни чланови. А ваљда њих 6-7 бира дијаспора или представљају дијаспору.

@гуштеров осмех
Ћићолина је била у поправном дому наравно.

Углавном ово је важан корак за десницу у ЕУ.
Имам три кера, два су различита а један је исти.

Nexon

Postby Nexon » Wed Dec 07, 2016 9:39 pm

Нема слике а ставио, мора да се понови.

Image

Лудак из луднице

Postby Лудак из луднице » Wed Dec 07, 2016 9:48 pm

blatnjavi wrote: После његове оставке и пада владе отвара се прилика да на власт дођу противници Брисела и ЕУ који су тренутно водећа струја у Италији - покрет 5 звездица. Пораст у бирчком телу имају и екстремни десничари (Лига севера) и десни центар (Берлускони). .

Само мала исправка, лега норд је далеко од "екстремних десничара". Они имају чак и потписан споразум са СНП (ненад поповић), па то довољно говори. У тај контекст "радикалне деснице" могу да уђу партије попут Форца Нуове и Каса Паунд , али Лега норд никако. Чак их ФН и КП сматрају јаловим, благим и сувише "грађанским патриотама". Нешто као код нас ДСС.

blatnjavi

Postby blatnjavi » Wed Dec 07, 2016 11:41 pm

Лудак из луднице wrote:
blatnjavi wrote: После његове оставке и пада владе отвара се прилика да на власт дођу противници Брисела и ЕУ који су тренутно водећа струја у Италији - покрет 5 звездица. Пораст у бирчком телу имају и екстремни десничари (Лига севера) и десни центар (Берлускони). .

Само мала исправка, лега норд је далеко од "екстремних десничара". Они имају чак и потписан споразум са СНП (ненад поповић), па то довољно говори. У тај контекст "радикалне деснице" могу да уђу партије попут Форца Нуове и Каса Паунд , али Лега норд никако. Чак их ФН и КП сматрају јаловим, благим и сувише "грађанским патриотама". Нешто као код нас ДСС.

У праву си, мислио сам "екстремни" због неких ставова као што су оцепљење севера од југа ако југ намерава остати у ЕУ и сл. Због тога их мејнстрим медији означавају "екстремним" па сам и ја преузео флоскулу. А Каза паунд је посебна прича и о њима би се могло нашироко причати ;)

Nexon

Postby Nexon » Thu Dec 08, 2016 12:40 am

Нису они више толико за одвајање севера. Када је дошао Салвинији почели су ширење на целу Италију. Нека ме Лудак исправи ако грешим али Салвинији је би у вези са КП а онда је одлучио да их откачи.

Лудак из луднице

Postby Лудак из луднице » Thu Dec 08, 2016 10:49 am

Да Нексон, баш тако.

@ Блатњави

баци поглед на овај текст, написан је од стране хрватских црвених - али прилично објективно је приказао Каса паунд.
http://www.csi-platforma.org/sites/csi- ... talije.pdf

Занимљиво да су и ФН и КП изузетно јаки и присутни, на маршевима и протестима по неколико хиљада људи, држе пабове, књижаре, хостеле, њихове студентске подгрупе су међу најприсутније на универзитетима, фантастичан имиџ и маркетинг, видео спотови, по неколико својих бендова итд итд ..дакле читава једна инфраструктура која је незамислива за већину националних покрета по Европи ( поготово за ове у Србији ), а на изборима су курчина . Форца нуова је врхунац достигла 2004. на изборима за европски парламент када је узела 400 000 гласова, све остало је далеко испод тога. Каса паунд још горе. Целу ту снагу коју су изградили, већ годинама не успевају да искористе када дођу избори - зашто је то тако, питање је. И једни и други су изразито про-српски, неколико пута годишње долазе у Србију и носе помоћ на Космет.

Жабари су увек имали тај шмекерски трип, и у навијачком и у националном свету. Док су се код нас људи мазали бојама и носили пијачне шалове, они су били тотално други свет за нас. Тако је и данас у овом политичко-националном свету, кад одеш на један просечан протест или шетњу код нас извалиш гомилу крезавих срс ликова који изгледају као да су са пецања дошли, док су жабари ту тип топ, урбана модерна прича, често и класичан хипстерај...на тај начин и привлаче омладину. Да су б. централе и рођаци жабари, били би фашисти каса паунд. :mrgreen:

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Dec 08, 2016 12:40 pm

pa de on i ja u isti koš, ja nisam levičar majku mu

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Dec 08, 2016 1:20 pm

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Thu Dec 08, 2016 1:40 pm

Kuvar je kreten ako mene neko pita. Nije znao da nesretni Nemci nisu gledali balkan ekspres...

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Thu Dec 08, 2016 1:44 pm

kakav cobanin, umesto da napadne nemce on napada muzicare

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Thu Dec 08, 2016 1:57 pm

Rođaci wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=12&dd=08&nav_category=12&nav_id=1207919

Kuvar car!

Цар? Иди брани га доле, ено макљају га, ајде.

Blackadder

Postby Blackadder » Thu Dec 08, 2016 4:50 pm

Влада Паликућа wrote:
Rođaci wrote:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=12&dd=08&nav_category=12&nav_id=1207919

Kuvar car!

:D

B.Centrale

Postby B.Centrale » Thu Dec 08, 2016 5:25 pm

Лудак из луднице wrote: Да су б. централе и рођаци жабари, били би фашисти каса паунд. :mrgreen:

Pa ja ziveo 7 godina u It., bio posmatrac/ucesnik na milion protesta i milion i po tribina, od Forza Nuova skupova i Treviso/Varese/Triestina i sl. akcija, pa do Rifondazione Comunista i Livorno, Ancona, Ternana kombinacija, pa znam jbg da je isti kurac da l' si levo ili desno kad je stil u pitanju. Zabarima je to prirodni proces, deo kulture. E sad, mozda ti mislis da su svi levo apa drapa fazon, a ovi faso kao finjak? Da vidis kako izgledaju neki s juga a koji se loze na desno, ne bi verovao....Kao iz kontejnera. Isto vazi za ove druge.
bologna centrale

blatnjavi

Postby blatnjavi » Thu Dec 08, 2016 9:59 pm

Лудак из луднице wrote:Да Нексон, баш тако.

@ Блатњави

баци поглед на овај текст, написан је од стране хрватских црвених - али прилично објективно је приказао Каса паунд.

Занимљиво да су и ФН и КП изузетно јаки и присутни, на маршевима и протестима по неколико хиљада људи, држе пабове, књижаре, хостеле, њихове студентске подгрупе су међу најприсутније на универзитетима, фантастичан имиџ и маркетинг, видео спотови, по неколико својих бендова итд итд ..дакле читава једна инфраструктура која је незамислива за већину националних покрета по Европи ( поготово за ове у Србији ), а на изборима су курчина . Форца нуова је врхунац достигла 2004. на изборима за европски парламент када је узела 400 000 гласова, све остало је далеко испод тога. Каса паунд још горе. Целу ту снагу коју су изградили, већ годинама не успевају да искористе када дођу избори - зашто је то тако, питање је. И једни и други су изразито про-српски, неколико пута годишње долазе у Србију и носе помоћ на Космет.

Одличан текст, о њима сам читао разне ствари али ово је много добро написано, суштински и све на једном месту.
Поменуо си да је Каза Паунд лош на изборима наспрам солидне друштвене инфрасктруктуре. То је тачно. Мислим да је један од разлога за то сама разлика између друштвених активности с једне стране (трибине, протести, сквотирање, бендови итд.) и самих избора с друге стране. Кад дође до тога да се оваквим покретима пружи подршка гласањем она обично буде мања од очекиване.
Што је то тако?
Сигурно има више разлога, а један од главних је то што се људима овакви покрети у медијима представљају као синоним за несигурност, кризу, рат и шта све не. Плаше народ да су сви суверенисти и национални покрети зло и да су опасни ако се домогну власти, и та прича се прима код много људи очигледно. Нарочито у земљама које имају "бурну историју" :mrgreen: класичне деснице као што је Италија.

Мислим да је Нексон писао да Дверима фали боља организација. Могли би поприлично да се угледају на Каза Паунд што се тиче организације и инфраструктуре иако су парламентарна странка.

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Thu Dec 08, 2016 10:11 pm

blatnjavi wrote:.Мислим да је Нексон писао да Дверима фали боља организација. Могли би поприлично да се угледају на Каза Паунд што се тиче организације и инфраструктуре иако су парламентарна странка.

Ово им је пример како се поносно стоји иза своје приче.

Image

ultrastito

Postby ultrastito » Thu Dec 08, 2016 11:55 pm

Blackadder wrote:
Влада Паликућа wrote:

Kuvar car!

:D

:lol: :lol: :lol:
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

Chips

Postby Chips » Fri Dec 09, 2016 12:00 am

Лудак из луднице wrote:Да Нексон, баш тако.

@ Блатњави

Који текст је написан од стране хрватских црвених и где је тај текст?
Pips, Chips, i snuff videoclips

навијај

Postby навијај » Fri Dec 09, 2016 12:18 am

Двери и Каза Паунд хаха Бошко не сме да призна ни да је Збораш, КП 100 места изнад Двери.

Return to “Само опуштено”