Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Istok

Re: Вести

Postby Istok » Sun Dec 04, 2016 8:55 am

I ne samo referendum u Italiji, nego i drugi krug predsjednickih izbora u Austriji.

1958

Postby 1958 » Sun Dec 04, 2016 2:01 pm

Chips wrote:
1958 wrote:
Chips wrote:
Ај и ти на твитер ил се спусти доле у крај па тамо забављај друштво.

Sto tebra ne mogu ovde, jel sve zauzeto?

Не тебра, већ зато што си се овде већ доказао и узео титулу смарача године.

grescica
Често одем до на село

Nexon

Postby Nexon » Sun Dec 04, 2016 7:11 pm

Ево гледам Хофер тесно изгубио у Аустрији, мада је можда нова намештаљка, али није ни битно. Хтео сам нешто другом да приметим на основу разултата: мушкарци масовно гласали за Хофера а жене још масовније за либерала тј. против Хофера. Просто нестварно, жене су више на удару имиграната од мушкараца и оне даље гласају за то.
То је велики проблем и у Србији. Двери имају огроман проблем што жене не гласају за Двери. Зато они и покушавају са некаквим мекшим приступом али нисам сигуран да ће то проћи. Али то није само везано за Двери, већ уопште десницу. Неће да гласају. Иду за Тадића, Чеду...нису требале да добију право гласа.

Rođaci

Postby Rođaci » Sun Dec 04, 2016 7:27 pm

u tim ekipama vide uticaj crkve, što povezuju sa konzervatizmom i zato neće da glasaju

навијај

Postby навијај » Sun Dec 04, 2016 9:30 pm

женама укинути право гласа

B.Centrale

Postby B.Centrale » Sun Dec 04, 2016 9:33 pm

Nexon wrote: Двери имају огроман проблем што жене не гласају за Двери.

Dveri su u politickom smislu simbol patrijarhata, a to je opet u nekom sirem smislu vezano i za pitanja kao sto su konkretna dominacija u muskarca, jasna definicija porodicnih "duznosti", odsustvo razumevanja za emancipacijom, a na kraju svega negde to cak i implicira pitanje kao sto je i nasilje u porodici. Sve ovo jesu predrasude, naravno, ali sam apsolutno siguran da gro takvih stavova dolazi upravo iz takvog miljea.
Da sam zena, i ja bi im dao kurac, mada im i ovako dajem :) Presvuceni popovi i latentni gejevi neka ga puse.
bologna centrale

Nexon

Postby Nexon » Sun Dec 04, 2016 11:25 pm

Изгледа да су Италијани осветлали образ и забили нови нож Бирселу. Ово у Италији је много важније, аустријски председник је протоколарна функција а ово у Италији(трећа по снази земља у ЕУ после Немачке и Француске) може да сруши евро као валуту.
Срећом да се Вучић сутра састаје са Ханом па да лепо објани у Скупштини шта ради са ЕУ док се иста распада на наше очи.

И још да објасни зашто баронише око Русије, када Руси не могу очима да га гледају после подршке Милу тј. нато-у.

Чепурин: Лавров не доноси мигове
Бета | 04. децембар 2016. 16:20 | Коментара: 0

Nexon

Postby Nexon » Sun Dec 04, 2016 11:57 pm

навијај wrote:женама укинути право гласа

У Швајцарској жене нису имало право гласа до 1971 а тек 1991 су добиле право да у целој Швајцарској гласају.
Па ти сада гледај.

Gušterov osmeh

Postby Gušterov osmeh » Mon Dec 05, 2016 12:43 am

Nexon wrote:Ево гледам Хофер тесно изгубио у Аустрији, мада је можда нова намештаљка, али није ни битно. Хтео сам нешто другом да приметим на основу разултата: мушкарци масовно гласали за Хофера а жене још масовније за либерала тј. против Хофера. Просто нестварно, жене су више на удару имиграната од мушкараца и оне даље гласају за то.
То је велики проблем и у Србији. Двери имају огроман проблем што жене не гласају за Двери. Зато они и покушавају са некаквим мекшим приступом али нисам сигуран да ће то проћи. Али то није само везано за Двери, већ уопште десницу. Неће да гласају. Иду за Тадића, Чеду...нису требале да добију право гласа.

Ni ti nisi trebao da dobiješ pravo na pičku ...

njasvi

Postby njasvi » Mon Dec 05, 2016 4:22 pm

Spontanost je čudo. Probudi se visoki gradski funkcioner Goran Vesić zvani Vesić pre budilnika, jao, pa danas je suđenje doktoru Stefanoviću, ne njemu, nego njegovim klevetnicima, ali moraće sa njima da bude u istoj prostoriji; njih će biti barem dvoje, urednik i prvoklevetnica, a Nebojša će biti sam, uh, moram otići da vidi i mene, moje lice biće mu kao antitetanus naspram more koja ga čeka u sudnici. Kakav dan, mili moj doktore, ali ne da tebe Goranče!...

A Siniši Malom kroz glavu prođoše slatke riči ove: „Blago zemlji i blago gradu koji ima takvog menadžera, koga sve rane roda njegovog bole, a jesmo vala rod svi mi koji smo pod časnom zastavom Partije...“

04 X 1945

Далтон

Postby Далтон » Mon Dec 05, 2016 4:59 pm

Јел може неко ближе да ми дочара сва та дешавања око италије и Аустрије. Чујем овде у Америкама од друга из Хрватске да се евро скурцао и да су жабари пред банкротом. А не могу вечерње да отворим јер ми је нет слаб па читам само трибину. То хоће да шљака :mrgreen:
(Street Force / Curva Orientale)

Nexon

Postby Nexon » Mon Dec 05, 2016 9:09 pm

Вучић се 'ладно плаши онога што Двери могу да кажу. Данас су забранили Дверима да причају у Скупштини иако су по редоследу требали причати о буџету за наредну годину. Разлог је да буде мања гледаност сутра од 10 ујутро.
Чак и Радуловић то приметио,
Saša Radulović ‏@SasaRadulovich

Bez ikakvog osnova je predsedavajuća dala reč PUPS-u umesto Dverima. Pohvališe lutkara. Sad će on. I onda će zatvoriti raspravu.

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Mon Dec 05, 2016 11:33 pm

Nexon

Postby Nexon » Mon Dec 05, 2016 11:49 pm

Иначе јуче, недеља, била расправа у Скупштини, која није преношена, наравно. Е, па на тој седници Двери изнеле предлог осуди геноцида над Србима у хрватској. Предлог је одбијен јер снс, срс, спс, лдп и лсв(ово је неформална коалција, сви побројани) нису гласали за предлог.

херц

Postby херц » Tue Dec 06, 2016 2:35 pm

Битно је да се народ насмеје у овако тешким трнеуцима по нашу земљу.
Spoiler:
https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/15395833_1197079580329654_4922222320115777536_n.mp4?efg=eyJybHIiOjY0MiwicmxhIjo1MTIsInZlbmNvZGVfdGFnIjoidjNfNDI2X2NyZl8yM19tYWluXzMuMF9zZCJ9&rl=642&vabr=357&oh=1e31dc196a1d847610318876df54b9b3&oe=5846F9B8

blatnjavi

Postby blatnjavi » Tue Dec 06, 2016 6:13 pm

Далтон wrote:Јел може неко ближе да ми дочара сва та дешавања око италије и Аустрије. Чујем овде у Америкама од друга из Хрватске да се евро скурцао и да су жабари пред банкротом. А не могу вечерње да отворим јер ми је нет слаб па читам само трибину. То хоће да шљака :mrgreen:
Имам три кера, два су различита а један је исти.

blatnjavi

Postby blatnjavi » Tue Dec 06, 2016 6:54 pm

Далтон wrote:Јел може неко ближе да ми дочара сва та дешавања око италије и Аустрије. Чујем овде у Америкама од друга из Хрватске да се евро скурцао и да су жабари пред банкротом. А не могу вечерње да отворим јер ми је нет слаб па читам само трибину. То хоће да шљака :mrgreen:

У Италији је власт на челу са премијером Ренцијем расписала референдум о уставним променама. Референдум се тиче промене састава италијанског парламента тј. смањења броја чланова горњег дома парламента. Дакле, парламент у Италији има 950 посланика укупно у два дома, а тај горњи дом (Сенат) мора да одобри све што се изгласа у доњем дому да би се предлог сматрао усвојеним. Горњи дом је тако у позицији да блокира све што му није по вољи иако има 315 чланова тј. дупло мање од доњег дома. Тако је уређено послератним уставом из 1947. год.

Ренцијева проевропска власт је стање покушала да промени да би олакшала законодавну процедуру и брже доносила "проевропске" прописе (то су покушавле и многе раније власти и ниједна није успела). Управо тај горњи дом се увек сматрао солидним упориштем конзервативаца и аристократа који су традиционално конзервативно настројени и често блокирају промене које диктира Брисел.

Нама овде је све ово занимљиво јер је сам премијер Ренци рекао да ће поднети оставку (што је и урадио) ако народ не подржи његове захтеве на референдуму. Гласало се против реформи и то 60:40 у процентима. После његове оставке и пада владе отвара се прилика да на власт дођу противници Брисела и ЕУ који су тренутно водећа струја у Италији - покрет 5 звездица. Пораст у бирчком телу имају и екстремни десничари (Лига севера) и десни центар (Берлускони). Ако се то деси помињу враћање лире и "рушење" евра а помиње се и иступање из ЕУ. Ово би значило дефинитиван крај уније после брегзита а томе се ми надамо :mrgreen:

Поменуо си дугове и они постоје код одређених банака а нарочито код најстарије банке на свету и 3. по величини у Италији (Монте Паски Сијена). Швабе се зентају да ће пасти велики терет на њих ако Италија не буде сервисирала те обавезе кроз реформе као до сад па унија буде вадила банке (што је немогуће јер се ради о 3. земљи у унији по величини). А то се ставља у изглед ако дођу антиевропљани и зауставе те кур.еве реформе. Иначе, јавни дугови су огромни код свих великих земаља уније осим делом Немачке...

Ја се надам повратку Ане Мусолини (унуке Бенитове) и распаду ЕУ :mrgreen:

Аустријанци су бирали пресдедника и попушио десничар што нисмо очекивали ал шта ћеш...
Имам три кера, два су различита а један је исти.

Далтон

Postby Далтон » Wed Dec 07, 2016 3:30 am

Хвала блатњави. Донекле разумем сада позицију жабара. Мада сам мислио да је већ био референдум и да су срања са променама већ кренула. Елем, када ће тај референдум бити? Мислим на датум.
Контам ја то око банке и да швабе неће тако чупати Италију као што су Грчку ономад. Мислим, јелте, италијанска економија је куд и камо много компликованија од братијске Грчке.
Али пошто се у политику разумем као Мара у крив ку.ац, дедер, реци ми уколико дође до иступања Италије из ЕУ и враћање лире. Какве ће то знатне последице имати по нас и околину? И уколико банкротирају као држава а швабе не успеју да их покрију и/или покрију делимично, ко ће онда? Који је поступак оживљавања једне од највећих европских држава с тим да буде анти ЕУ власт у њој?
(Street Force / Curva Orientale)

pustinjska lisica

Postby pustinjska lisica » Wed Dec 07, 2016 5:14 am

Kaко се бирају чланови Сената у Италији? На изборима или неки други начин?
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.

марамица маркизет, мене воли цео свет
марамица маркизет, мене воли цео свет

Gušterov osmeh

Postby Gušterov osmeh » Wed Dec 07, 2016 5:27 pm

Jel Ćićolina bila u gornjem ili donjem domu?

Return to “Само опуштено”