Спортске вести и занимљивости
-
Re: Спортске вести и занимљивости
Као што неко рече, највеће појачање је било неиграње идиота З. Тошића.
Посебна прича је што смо принуђени да трпимо прецењеног Митровића управо због недостатка класичног центарфора.
Похвала за пожртвованост, па уз повратак Матића, надам се да Костић - Тадић могу да носе екипу.
Посебна прича је што смо принуђени да трпимо прецењеног Митровића управо због недостатка класичног центарфора.
Похвала за пожртвованост, па уз повратак Матића, надам се да Костић - Тадић могу да носе екипу.
Kibiców wrote:Pitanje za ove poznavaoce APR-a, bez zajebancije.
Parma, Rendzers i tome slicni klubove koji sada opet funkcionisu kako su oni pravno definisani? Jesu to isti klubovi koji su i bili, dakle 100%? Kako je to regulisano? Ako su novi klubovi kapiram da oni dugovi su otisli u nepovrat i da potrazioci ih nikada ni nece naplatiti?
Gledam danas na netu Parma 10 000 u trecoj ligi. I kakav je Bog Lukareli! Nekako mi deluje da jedino Italijani imaju tu emotivnu zilu. Toti, Lukareli, donekle i Del Pjero.
Ренџерс је исти клуб.
Rođaci wrote:Po onome što sam čitao to je novi klub, a isto to i kaže i lik koji je advokat i koji je bio potpredsednik kluba.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2816759/Donald-Findlay-says-Rangers-new-entity-establish-s-history-tradition.html
Postoje i drugačija mišljenja.
Uglavnom, ako se to stvarno desilo, tj. ako je prodata samo imovina, a ne udeli/akcije ili šta već u pravnom licu koje je bilo vlasnik Rendžersa, onda je to potpuno nov klub, a poverioci ono što nisu naplatili od love koju je novi vlasnik imovine starog pravnog lica platio neće naplatiti nikad.
Vikipedija kaže ovako:The Rangers Football Club Ltd,[1] previously called Sevco Scotland Ltd, is a limited company[2] based in Glasgow. It was formed in 2012 to replace[3] The Rangers Football Club Plc (which was subsequently renamed RFC 2012 plc), incorporated in 1899,[4] which went out of business and entered liquidation procedures on 14 June 2012.[5] Having purchased the business, goodwill[6][7] and assets of The Rangers Football Club Plc,[8] including Rangers FC and the all-seated 50,987-capacity Ibrox Stadium in south-west Glasgow, several players agreed to have their contracts transferred to the new company.
Dakle, potpuno drugo pravno lice. To što igra na istom stadionu, ima isti grb i iste dresove ne znači i da je u pitanju isti klub.
Trofeji se ne mogu prenositi, istorija se ne može preneti.
Потпуно погрешно схватање (болдовано). У Великој Британији клуб није исто што и фирма која води клуб. Клуб као такав је дио имовине, као и стадион и томе сл. Тако и Ренџерс. Али фирма која управља њиме није иста. О томе неком другом приликом.
Immediately following the rejection of the CVA, the club's "business, history and assets" were sold to Sevco Scotland Ltd, owned by a consortium led by Charles Green.
https://en.wikipedia.org/wiki/Administration_and_liquidation_of_The_Rangers_Football_Club_Plc#New_company
As a result of Rangers' asset being sold to a new company when The Rangers Football Club Plc (subsequently renamed as RFC 2012 plc) entered the liquidation process, the extent to which Rangers can be regarded as a continuation of the club officially founded in 1872 has been interpreted differently.[46] Rangers Football Club has been described by some in the mainstream media as a "new club", whilst Chief Executive Charles Green has maintained "this is still Rangers", with the SPL chairman Neil Doncaster saying "it is an existing club, even though it's a new company".
However, the continuation of the club, as opposed to the company running the club, has been recognized by all relevant sporting governance bodies, including but not limited to the SPL, the European Club Association, UEFA and the ASA.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ownership_of_Rangers_F.C.#Liquidation_and_current_ownership
Uefa Officially Confirm Rangers History
Meanwhile Rangers FC, owned by the Rangers Football Club Plc, transferred all its assets, including its goodwill, to S.evco Ltd (S.evco Ltd later changing its name to the Rangers Football Club Ltd)
However, Rangers are permitted to hold associate membership, which holds no voting rights, as they are one of the founder members of the ECA. The organisation considers the club’s history to be continuous regardless of the change of company.
"With regards to associated membership, the membership policy states amongst others that founding members are granted automatic membership," the spokesperson explained.
"Taking into account that the 'new entity' also acquired the goodwill of the 'old entity', it was held by the ECA executive board that the goodwill, taking into account legal and practical arguments, also included the history of the 'old company'.
"Consequently it was concluded that Rangers FC was entitled to associated membership of ECA as considerer to be a founding member."
http://www.ja606.co.uk/articles/viewArticle/174574
Kо има жељу нек прочита цијели текст:
FIFA insist Rangers ARE the same football club despite liquidation woes
http://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/football-news/fifa-insist-rangers-same-football-5752723
УЕФА признаје трофеје, тј. рекорде:
It has emerged that UEFA confirmed to the ASA that its rules allowed for the recognition of the "sporting continuity" of a club's match record, even if that club's corporate structure had changed.
The European Club Association, the sole independent body recognised by UEFA and FIFA as representing clubs at European level confirmed Rangers remain as members of the organisation in December, 2012 after the transfer of ownership.
http://www.heraldscotland.com/sport/13215104.FIFA_step_into_new_row_over_Rangers__old_or_new_club__status
Rangers have won 54 domestic league titles (from Scottish top-flight division), more titles than any other professional football club in the World. The club not only holds the record for the most league titles but also holds the world record for the most domestic trophies won by a single professional football club, recognised by UEFA, winning 114 in all.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Rangers_F.C._records_and_statistics
СТАТУС НА САЈТУ УЕФЕ:
http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50121/profile/
Између осталог:
CLUB RECORD IN UEFA COMPETITIONS
• Biggest win: 28/09/1983, Rangers 10-0 Valletta, Glasgow
• Biggest defeat: 09/10/1963, Real Madrid 6-0 Rangers, Madrid
• Appearances in UEFA Champions League: 30
• Appearances in UEFA Cup Winners' Cup: 10
• Appearances in UEFA Europa League: 16
• Player with most UEFA appearances: 82 - Barry Ferguson ( SCO)
• Top scorers in UEFA club competitions: 22 - Ally McCoist ( SCO)
ПС. Доналд Финдли је само бивши и сигурно разочарани члан управе Ренџерса.
Novinari goveda umesto da pljuju ove kretene sto jedva izvukose x sa uvek neugodnim ircima ucesnicima evropskog prvenstva, oni ih jos i hvale kao dobra igra... sta ce biti ako pobedimo moldaviju tek.
Често одем до на село
ultrastito wrote:ја се смејао мом ћалету кад ми је мртав озбиљан пре једно 10ак и више година рекао да треба забранити фудбал у србији и да полиција добије овлашћење да пуца у главу сваком грађанину малолетном или пунолетном који шутне било шта на улици, од конзерве до лопте.
јебо им свима пас матер, ову групу би завршили први клинци испред зграде, а не набеђени сплаватори. још ложење, ево стигли златни орлићи сад ће бити до јаја. хоће курац! још горе!
СРАМОТА ЈЕ ДА СЕ НЕ ПРОШЕТАМО КРОЗ ОВУ ГРУПУ!
Глупо би било да клинци на улици што шутирају конзерве и лопте испаштају зато што се направила индустрија спорта и бизниса на фудбалу, и зато што 22 идиота гањају лопту на фудбалским теренима и добијају толике паре. Ћале ти није у праву. Да је среће, па да се фудбал само и искључиво игра од стране тих клинаца по улици, ништа лепше од тога, а да се индустрија спорта и фудбала као таква укине.
Pips, Chips, i snuff videoclips
Rečenica:
je ključna. Ako je to tačno, onda nije isti klub.
Meanwhile Rangers FC, owned by the Rangers Football Club Plc, transferred all its assets, including its goodwill, to S.evco Ltd (S.evco Ltd later changing its name to the Rangers Football Club Ltd)
Rođaci wrote:Rečenica:Meanwhile Rangers FC, owned by the Rangers Football Club Plc, transferred all its assets, including its goodwill, to S.evco Ltd (S.evco Ltd later changing its name to the Rangers Football Club Ltd)
Другар, не знам јеси ли ти читао све што сам навео, али не знам шта није јасно у тој реченици. Друга фирма је преузела клуб и све везано за њега: трофеје, историју, стадион, остала средства. ФИФА и УЕФА потврдиле да је то исти спортски клуб. Rangers Football Club Ltd - тј. нова фирма - је измирио дугове за играче према другим клубовима - дугове које је направила фирма која је отишла у ликвидацију. Али, ако ти то све не прихваташ, добро....
- Kit_Karson
Рајковић је гњида једна мала наложена (на наташу шавију) и превара од голмана, како сам мислио и прошле године кад су узели злато. Јебо сам му све по списку кад је узо да дрибла на крају. Одбранио пенал Хајдуку и одмах му порасла крилца. Нек се тера у Макаби. Голмана и нападаче немамо, па немамо. Буквално ме подсетило као ја кад узмем репстацију на песу, па покушам да га уваљам некако.
- ultra mentalitet
Mitrovic prvo treba da bude dobar sa glavom, a tek onda da udje u formu, on je kao onaj jedan iz seoskih timova sto malo zna pa ga ovi iz publike loze kao ajde sutni Mitre sa 30 metara, sad mu jebi mamu Mitre, klizeci sa dve noge, posalji ga u kukuruze itd itd
A golmani su tek teske dijabole, pa da je normalan ne bi bio golman. Ne znam ko mi je jeziviji, Rajkovic sto dribla ili Stojkovic sto dobija golove sa autoputa.
Amaterska liga kod nas treba da se uvede, da dodju ljudi da se sprdaju i iz zabave, i onako isto igraju kad se "trude" jebo im pas mater
A golmani su tek teske dijabole, pa da je normalan ne bi bio golman. Ne znam ko mi je jeziviji, Rajkovic sto dribla ili Stojkovic sto dobija golove sa autoputa.
Amaterska liga kod nas treba da se uvede, da dodju ljudi da se sprdaju i iz zabave, i onako isto igraju kad se "trude" jebo im pas mater
Sljakaju li kome one Arene preko VLC-a? Konkretno mislim na Arenu 1. Ima ton nema slika, tj zamrznuta slika sa nekog fudbala od ko zna kad. Ostale rade.
Arena 1 ne radi vec nedeljama.
ultra mentalitet wrote:Mitrovic prvo treba da bude dobar sa glavom, a tek onda da udje u formu, on je kao onaj jedan iz seoskih timova sto malo zna pa ga ovi iz publike loze kao ajde sutni Mitre sa 30 metara, sad mu jebi mamu Mitre, klizeci sa dve noge, posalji ga u kukuruze itd itd

-
Србија У21-Ирска У21 победа од 3:2 на Карађорђу. Ђурђевић 2 комада и 1 Лазић, по 1 асистенција за Антонова и Мијата.
Други смо за сад, али биће зајебано да задржимо ту позицију.
Други смо за сад, али биће зајебано да задржимо ту позицију.
- ultrastito
Chips wrote:Глупо би било да клинци на улици што шутирају конзерве и лопте испаштају зато што се направила индустрија спорта и бизниса на фудбалу, и зато што 22 идиота гањају лопту на фудбалским теренима и добијају толике паре. Ћале ти није у праву. Да је среће, па да се фудбал само и искључиво игра од стране тих клинаца по улици, ништа лепше од тога, а да се индустрија спорта и фудбала као таква укине.
а шта мислиш одакле тих 22 идиота?
а реалност да неко некоме пуца у главу због шутирања било чега по улици једнака је "твојој" реалности да се индустрија спорта укине. да не буде забуне, ја ћу бити први који ће аплаудирати кад спортска индустрија цркне, али тај дан нико од нас неће дочекати, а ни наша будућа поколења.
иначе ми је пун курац младих фудбалских нада и ложења да ће они нешто да промене у приступу грбу и дресу репрезентације, клуба. част изузецима, сви су исти!
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле
Rođaci wrote:sad svi pravac River

http://www.kurir.rs/sport/fudbal/orlovi-sa-stadiona-otisli-u-provod-na-splavu-zalili-bod-clanak-2431871
pa da
bio sam na nekom momačkom tamo pre 2-3 nedelje
za stolom desno od našeg Stojković, levo Volkov, a onda je stigao i Ibanjez
treniraju samo tako
bio sam na nekom momačkom tamo pre 2-3 nedelje
za stolom desno od našeg Stojković, levo Volkov, a onda je stigao i Ibanjez
treniraju samo tako
ultrastito wrote:Chips wrote:Глупо би било да клинци на улици што шутирају конзерве и лопте испаштају зато што се направила индустрија спорта и бизниса на фудбалу, и зато што 22 идиота гањају лопту на фудбалским теренима и добијају толике паре. Ћале ти није у праву. Да је среће, па да се фудбал само и искључиво игра од стране тих клинаца по улици, ништа лепше од тога, а да се индустрија спорта и фудбала као таква укине.
а шта мислиш одакле тих 22 идиота?
а реалност да неко некоме пуца у главу због шутирања било чега по улици једнака је "твојој" реалности да се индустрија спорта укине. да не буде забуне, ја ћу бити први који ће аплаудирати кад спортска индустрија цркне, али тај дан нико од нас неће дочекати, а ни наша будућа поколења.
иначе ми је пун курац младих фудбалских нада и ложења да ће они нешто да промене у приступу грбу и дресу репрезентације, клуба. част изузецима, сви су исти!
Неки од тих идиота су и деца са улице која су на улици кренула да играју фудбал. Са сваком новом генерацијом је тај број мањи. Од 2000-05 па на овамо клинци фудбал на улици скоро па да уопште не играју, као да не постоји. Одма су ту школе фудбала, клубови, академије и остала срања. И зато када видиш неког клинца да се игра, шутира да ли лопту или конзерву, не треба му пуцати у главу, и уопште размишљати тако.
Све и да сваки клинац са улице оде у професионални фубдал и индустрију, не треба на клинце са улице што пикају фудбал и конзерве гледати као разлог зашто су у фудбалу лоше ствари. Индустрија и бизнис од малих ногу од њих праве идиоте за профит и забаву. Није моја реалност да се индустрија спорта укине, већ жеља, и у домену "камо среће".
Мислим зајеби ово све написано, и замисли како ти уопште звучи да клинцима треба полиција пуцати у главу што шутирају лопте и конзерве. Дај бре. Шта ти се ћале или било ко други нервира због фудбалера и идиотског фудбала. Ко боли курац за репрезентацију и овакав фудбал?
Pips, Chips, i snuff videoclips
autsajder wrote:Rođaci wrote:Rečenica:Meanwhile Rangers FC, owned by the Rangers Football Club Plc, transferred all its assets, including its goodwill, to S.evco Ltd (S.evco Ltd later changing its name to the Rangers Football Club Ltd)
Другар, не знам јеси ли ти читао све што сам навео, али не знам шта није јасно у тој реченици. Друга фирма је преузела клуб и све везано за њега: трофеје, историју, стадион, остала средства. ФИФА и УЕФА потврдиле да је то исти спортски клуб. Rangers Football Club Ltd - тј. нова фирма - је измирио дугове за играче према другим клубовима - дугове које је направила фирма која је отишла у ликвидацију. Али, ако ти то све не прихваташ, добро....
U citiranoj rečenici uzetoj iz tvog posta stoji da je klub Rangers FC prodao sve svoje asete, uključujući i goodwill, trećem pravnom licu.
Rođaci wrote:autsajder wrote:Meanwhile Rangers FC, owned by the Rangers Football Club Plc, transferred all its assets, including its goodwill, to S.evco Ltd (S.evco Ltd later changing its name to the Rangers Football Club Ltd)
U citiranoj rečenici uzetoj iz tvog posta stoji da je klub Rangers FC prodao sve svoje asete, uključujući i goodwill, trećem pravnom licu.
transferred - пренијети/пренио/пребацио
sold - продао/продали
Чак и кад неко не зна енглески увијек има гуглов преводилац, да разумије шта је писац хтио рећи......
http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50121/profile/
Глупа УЕФА и даље рачуна по трофејима и рекордима да је то исти стари Ренџерс.... има "стручњака" који "боље знају". Код Срба је тај број преко неколико милиона.....
- ultra mentalitet
Koja garnitura dresova rendzersa je bolja, domaca ili gostujuca?