Спортске вести и занимљивости

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Занемарујем тактику

Re: Спортске вести и занимљивости

Postby Занемарујем тактику » Sun Sep 04, 2016 11:51 pm

Opie wrote:Pa zar Kina nije izumela fudbal 500 godina pre Engleza?Bez zezanja sad...

И код Астека се играло нешто слично данашњој кошарци. А и широм Европе се још у средњем веку играла игра која би била нека мешавина фудбала и рагбија. Ево нпр. Фирентински калчo(Calcio Storico) је варијанта тога. http://rs-lat.sputniknews.com/foto/20150625/2815723.html Па је вероватно и у Кини постојала нека игра налик фудбалу, али фудбал који ми познајемо створили су Енглези. Најстарији професионални клуб на свету јесте Нотс Каунти, енглески фудбалски савез је најстарији на свету, а најстарије активно фудбалско такмичење је ФА куп.
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

Kit_Karson

Postby Kit_Karson » Mon Sep 05, 2016 1:47 am

@Nexon, Etaoin

Добра ствар са 15цом је та што имаш неограничен број напада и можеш више акција да правиш. Тринаестица је захтевнија физички доста, одбрана се враћа на 10 метара, сет од 6 напада, итд. У Енглеској је велики анимозитет између ове две варијанте због тога што на северу послодавци нису својевремено дозволили играчима да примају плату и оправдања због посла, тако нешто (тада је био 15). Ови се издвојили и направили Северну рагби унију. Двадесетих година 20. века је настала 13ица. У Србији обе варијанте једва преживљавају, дај Боже да има све скупа 200-300 рагбиста и доста треба да се ради на промовисању, да људи схвате да рагби није ам. фудбал и да не финансира америчка амбасада :mrgreen: наравно, ту су и предрасуде, итд...

И наши ће сад да зову Аустралијанце нашег порекла, бар тако је било зимус на неком турниру у Аустралији, а знате какви су ови напаљени кад се игра за Србију иако једва проговарају наш језик. Тако да се надам да ћемо ипак некако на то светско првенство догодине у Океанији.

Etaoin

Postby Etaoin » Mon Sep 05, 2016 2:37 am

13ица је захтевнија, али не на свим позицијама, а далеко најзахтевнија варијанта рагбија је 7ица, скоро је Сони Бил изјавио у неком интервјуу да је нереално физички захтеван спорт, далеко тежи и од лиге и 15ице. Ја када сам играо своју прву утакмицу, мислио сам да скрам нећу преживети, био сам искривљен у наредних 10 дана као млада врба, али вредело је :)

Casual 1989

Postby Casual 1989 » Mon Sep 05, 2016 8:41 am

autsajder

Postby autsajder » Mon Sep 05, 2016 2:56 pm

Занемарујем тактику wrote:
Opie wrote:Pa zar Kina nije izumela fudbal 500 godina pre Engleza?Bez zezanja sad...

И код Астека се играло нешто слично данашњој кошарци. А и широм Европе се још у средњем веку играла игра која би била нека мешавина фудбала и рагбија. Ево нпр. Фирентински калчo(Calcio Storico) је варијанта тога. http://rs-lat.sputniknews.com/foto/20150625/2815723.html Па је вероватно и у Кини постојала нека игра налик фудбалу, али фудбал који ми познајемо створили су Енглези. Најстарији професионални клуб на свету јесте Нотс Каунти, енглески фудбалски савез је најстарији на свету, а најстарије активно фудбалско такмичење је ФА куп.

Нотс Каунти је најстарији професионални клуб на свијету.

Formed on 28 November 1862, Notts County is the oldest football team in the world at professional level.

https://en.wikipedia.org/wiki/Notts_County_F.C.

Најстарији фудбалски клуб генерално је аматерски Sheffield F.C.

Founded in 1857, the club is the oldest club now playing association football. Sheffield F.C. initially played games under the Sheffield rules and did not officially adopt the FA rules until 1878.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sheffield_F.C.

Kibiców

Postby Kibiców » Mon Sep 05, 2016 7:01 pm

Pitanje za ove poznavaoce APR-a, bez zajebancije.

Parma, Rendzers i tome slicni klubove koji sada opet funkcionisu kako su oni pravno definisani? Jesu to isti klubovi koji su i bili, dakle 100%? Kako je to regulisano? Ako su novi klubovi kapiram da oni dugovi su otisli u nepovrat i da potrazioci ih nikada ni nece naplatiti?

Gledam danas na netu Parma 10 000 u trecoj ligi. I kakav je Bog Lukareli! Nekako mi deluje da jedino Italijani imaju tu emotivnu zilu. Toti, Lukareli, donekle i Del Pjero.

sorab

Postby sorab » Mon Sep 05, 2016 7:52 pm

Дајте неки стриминг који ради за Србија-Ирска...

fuck_off

Postby fuck_off » Mon Sep 05, 2016 8:26 pm

Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

penzos

Postby penzos » Mon Sep 05, 2016 8:52 pm

ima li jos neko, da je gajio bar i truncicu nade, da ovi nasi panjevi mogu bar do mucenih 1:0 veceras? ili sam ja jedina budala...
al bar smo ga primili na vreme, da se ne nerviram 70, 80 minuta :mrgreen:

fuck_off

Postby fuck_off » Mon Sep 05, 2016 9:03 pm

Sasekao nas je rani gol na pocetku :D
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

pertla

Postby pertla » Mon Sep 05, 2016 9:48 pm

Retardirani lane na poluvremenu,"studio" na nekom stolu punom papircina kao u kladionici,vire neki kablovi,blato na terenu i prazne tribine,bas po meri.

Samo da irci krenu malo hrabrije pa da nas posteno nakantaju
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

prcko

Postby prcko » Mon Sep 05, 2016 9:57 pm

Sto kaze Muta, sve je ovo normalno.

pertla

Postby pertla » Mon Sep 05, 2016 10:12 pm

Terza picko zar opet ti prelazi
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

zizou

Postby zizou » Mon Sep 05, 2016 10:25 pm

Jel sramota ove govnare vise? Nije ociglendo. Ova kurcobolja da 5 igraca cuva jednog (momemat kad primamo drugi gol) je fascinantna. Na kraju im zelim da poslednji u grupi budu i prazan stadion svaki put kad igraju!!!

Rođaci

Postby Rođaci » Mon Sep 05, 2016 10:37 pm

sad svi pravac River

UltrasDoras

Postby UltrasDoras » Mon Sep 05, 2016 10:38 pm

Kakva idiotska reprezentacija pa može li ikad na zelenu granu sa ovim fudbalom
"Gde god da sam to nosim u sebi, živim za njega, on živi u meni..."
VIVA LAS DORAS

Casual 1989

Postby Casual 1989 » Mon Sep 05, 2016 10:43 pm

Највише у фудбалу мрзим акције из корнера, погрешили смо 2 пута а Ирци су једном били у офсајду приликом те акције после корне.
Одбрана не уиграна тотално. Дај бре зашто зову више овог Душка Тошића, његови центаршутеви завршавају на половини терена.
И Зоране Тошићу само ти лагано санирај ту повреду узми колико ти је потребно времена да се опоравиш а Костић и Тадић ће се снаћи већ некако.

brucelee

Postby brucelee » Mon Sep 05, 2016 10:44 pm

sta znam svidja mi se borbenost,naravno uz zahvaljivanje pojedincima,ali nije toliko lose. Bar sto se borbenosti tice.

riper

Postby riper » Mon Sep 05, 2016 10:45 pm

Ovu fudbalsku poeziju nase reprezentacije nije potrebno vise komentarisati. Cekam izjave posle meca, to je ono sto je interesantnije. Da makar neko od njih, umesto standardno "da se pogledamo u oci", "trava visoka, teren klizav, lopta karton", da kaze "da mi smo retardirani idioti koji ne znaju da igraju za reprezentaciju", pa da u mojim ocima porastu na nivo stakora.

Rođaci

Postby Rođaci » Mon Sep 05, 2016 10:51 pm

evo kaže Muslin "idemo u dobrom raspoloženju u Moldaviju" :lol: :lol: :lol:

ko je ovaj Pavlović?

Return to “Само опуштено”