Серије

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
čompika

Re: Серије

Postby čompika » Mon Aug 29, 2016 2:58 pm

Jel prati neko drugu sezonu mr. Robota? Šta su je tako usrali, ni približno dobra kao prva.

Meandar

Postby Meandar » Mon Aug 29, 2016 4:25 pm

čompika wrote:Jel prati neko drugu sezonu mr. Robota? Šta su je tako usrali, ni približno dobra kao prva.

Sranje je jer ljudi koji pratu tu seriju su glupi, ne vide dalje od svog nosa, samo cekaju akciju i ne trude se da razumeju.... druga sezona kida maximalno i lik koji pravi ovu seriju je objasnio u potpunosti!!!!!

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Mon Aug 29, 2016 7:32 pm

Meandar wrote:
čompika wrote:Jel prati neko drugu sezonu mr. Robota? Šta su je tako usrali, ni približno dobra kao prva.

Sranje je jer ljudi koji pratu tu seriju su glupi, ne vide dalje od svog nosa, samo cekaju akciju i ne trude se da razumeju.... druga sezona kida maximalno i lik koji pravi ovu seriju je objasnio u potpunosti!!!!!

Sličan komentar je neko ovde ostavio i za drugu sezonu true detective, u fazonu kako smo mi tupavi što nam se ne svidja druga sezona jer ne ulazimo dublje u srz serije, ali meni nikako nije legla. :mrgreen:

Kada izlazi treca sezona gomore? Serija dere.

čompika

Postby čompika » Mon Aug 29, 2016 8:13 pm

pa to, meni nije legla i TD 2. Mislim kontam, sad je ovo "aftermath" i kako ne ide baš sve kako su očekivali, pa razvoj likova, ali opet je to meni tupljenje kurcu. Ima čak i mali detalj, u kancelariji se na trenutak pojavljuje slika atentata na prestolonaslednika, pa Eliot prolazi isto što i Gavrilo kad je utamničen izjavljivao da nije očekivao da će se baš onako sve odigrati a imao je najbolje namere.

Meandar, ako možeš malo to artikuliši, pa nam objasni šta ne vidimo i ne razumemo i šta je lik koji pravi seriju objasnio? (ne bih da zvuči pogrešno, ne podjebavam, verovatno postoji nešto što propuštamo mi kojima nam se ne sviđa, pa bih voleo da pročitam)

Meandar

Postby Meandar » Tue Aug 30, 2016 12:20 am

Bolesni^od^ljubavi wrote:
Meandar wrote:

Sličan komentar je neko ovde ostavio i za drugu sezonu true detective, u fazonu kako smo mi tupavi što nam se ne svidja druga sezona jer ne ulazimo dublje u srz serije, ali meni nikako nije legla. :mrgreen:

Kada izlazi treca sezona gomore? Serija dere.

True Detective je ocigledno sranje 2 sezona, videlo se odmah to, zasto? 1 sezona TD je imala mnogo duzi period pripreme,bolje glumce, bolju pricu logicno,bolju poentu (jedino sto je pizzolato krao dosta toga iz nekih knjiga). Dok druga sezona je imala mnogo manje vremena,ocajne glumce(sem colina), i svakako goru pricu za koju nam je trebalo 5 ep da bi ukapirali uopste ista. Nikakva poenta, nikakava srz i naravno nedostatak kreativnosti(sto je i logicno nakon remek-dela celokupno gledane 1 sezone, ipak je ima Antologijski koncept). Zakljucak: Kod serija treba biti strpljiv, paziti na detalje, razmisljati unutar likova, pa ako gledas neku seriju nekoliko god valjda treba nesto i da naucis iz svega toga, da te posle tolko vremena natera na neku emociju ili bilo sta slicno, a ne samo da te vozi sa svojim zapletom koji te je navukao na nju, niko ne gleda serije samo zbog likova i ostalih malih sitnica ali to daje dubinu,sustinu! CINI JE UMETNOSCU!

Nije jos objavljeno za Gommorah.

Meandar

Postby Meandar » Tue Aug 30, 2016 1:51 am

čompika wrote:pa to, meni nije legla i TD 2. Mislim kontam, sad je ovo "aftermath" i kako ne ide baš sve kako su očekivali, pa razvoj likova, ali opet je to meni tupljenje kurcu. Ima čak i mali detalj, u kancelariji se na trenutak pojavljuje slika atentata na prestolonaslednika, pa Eliot prolazi isto što i Gavrilo kad je utamničen izjavljivao da nije očekivao da će se baš onako sve odigrati a imao je najbolje namere.

Meandar, ako možeš malo to artikuliši, pa nam objasni šta ne vidimo i ne razumemo i šta je lik koji pravi seriju objasnio? (ne bih da zvuči pogrešno, ne podjebavam, verovatno postoji nešto što propuštamo mi kojima nam se ne sviđa, pa bih voleo da pročitam)

Za pocetak nevidljiva ruka koja nas kontrolise.Kolko serija trenutno postoje koje sa bave ovom temom? Kolko materijala na TV-u i bioskopima nam serviraju laznu formulu demokratije bez sramote?Vecita obmana sive eminencije koja nas drzi u šaci, uzmimo za primer RELIGIJA, pogledaj ponovo scenu kad im nas protagnoista drzi lekciju o tome i bice ti sve jasno. Neka bude da je Religija najocigledniji primer, ali u ovoj seriji nije. Tu su naravno banke, odnosno E(vil)-Corp kao najveci konglomerat na svetu, sama simbolika E(vil) je sjajna kao i ostatak tih sitnica koju se odlicno uklapaju u ovakvu seriju(primer slicne maske Anonymous). Dakle jel treba stvarno ista pricati o bankama i ostalim govnarima ili se nekom ne svidja da gleda kako se nasi "Heroji" bore protiv ZLA(i koje su DOBRE i LOSE posle svega)? ok ovo je sve ocigledno predpostavljam, kao i da nije dovoljno, idemo dalje...

Elliot. sve u vezi tog lika je zanimljivo u ovoj seriji,sve....Glumac kida, sam lik u seriji je surovo napisan,taj hod po tankoj liniji izmedju svog totalnog ludila i spasavanja sveta je sam po sebi dovoljan.Njegov madness je ujedno i njegovo najvece oruzje, kolko je samo surovo prikazan njegov odnos sa njegovim ocem tu nema sta da se doda. Sam koren problema(film koju su gledali kao mali on i Darlean) i cela prica uopste koja se vrti oko Elliota je sjajno osmisljena, drzi napetost,nepredvidiva,potrekpljena sa mnogo kul detalja. MINDFUCK sa njegovim ocem koji se odigrava od pocetka serije je tolko bolesno dobar, da meni nije jasno kako vas samo to ne vozi?Na neki nacin ti i obmanjuje paznju u ovoj sezoni i to se videlo na kraju S02E07...gledao sam sezonu ispocetka samo da bi video kolko ustvari bilo moguce predvideti tako nesto. Odg je da na prvo gledanje nema sanse, ali ako gledas ispocetka videces da ima hintova i da su to savrseno zamaskirali(za to je potrebnija dublja analiza, o tome mozda neki drugi put).

Epizoda kad je Mr Robot u formi americkog sit.coma je bio jedan od najcudnijih i najgenijalnih nacina da se prikaze sta se desava unutar njegove psihe. Dakle laicki objasnjeno oni ga peglaju a njemu se odvija serija u glavi dizajnirana od strane njegove prepolovljene licnosti kako bi prosao kroz sve to. Shvata sta sve to znaci, kako ta iluzija njegovog oca je tu od pocetka da ga vodi i cuva kroz njegove najvece strahove i probleme. Ona scena kad mu padne u narucje i kaze HVALA,jos posle onaj razgovor sa psihologom, sta reci...osim da vrv su mnogi gledali i nisu ukapirali pocetak ep u formi amercikog sit.coma. kao i celu sezonu i onda se nisu ni trudili da razumeju!?

Druga sezona svakako mora da se borim na nekom polju kreativnosti, uvek je 2 sezona gora od prve jer se prva duze sprema na svim frontovima. Ok neka bude da je Angella najgora u seriji i da je ona jedan od razloga u ovoj sezoni koji vas smaraju, ali ona sama ima tuznu proslost zbog keve(dakle jos jedna licnost ciju psihu istrazuje serija) i neki drive u zivotu koji fura u ovoj prici, treba vremena da se razvije sve to, sad je ocigledno bitan igrac u celoj prici i ko zna sta nas ceka. Jos jedan osumnjiceni smarac je FBI agent, ali ko je jebe...

Gluma je sjajna
Muzika kida
Kamera ili fotografija dominira (kadrovi inovativni)
Serija je realna i pogadja vreme u kojem zivimo.
Reci cu na kraju samo da se neke serije gledaju zbog zabave, OVO se ne gleda zbog zabave..serija je ULTIMATE MINDFUCK
i nek se javi neko ko ce reci da je kraj s02e07 sranje i da nije groundbreaking.

Nadam se da je pomoglo, izvinite na duzini posta, retko kad se oglasavam. Poz

zizou

Postby zizou » Tue Aug 30, 2016 2:55 am

Marco polo valja li cemu? Skidam mr. Robota

čompika

Postby čompika » Tue Aug 30, 2016 11:22 am

Hvala na odgovoru Meandar, u pravu si. Jeste, Angellina priča je baš smor, a i iritantna je povrh svega :D

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Tue Aug 30, 2016 11:38 am

zizou wrote:Marco polo valja li cemu? Skidam mr. Robota

Meni je razocarenje. Koliko znam o Marku Polu, trgovcu, putniku, Put svile, Kina itd itd, ocekivao sam malo vise avanture, putovanja i slicnih stvari. Medjutim, vecina serije se desava na dvoru. Mozda zbog toga sto je prva sezona, pa kasnije bude zapleta, ali vise sam ocekivao.

Meandar

Postby Meandar » Tue Aug 30, 2016 2:12 pm

čompika wrote:Hvala na odgovoru Meandar, u pravu si. Jeste, Angellina priča je baš smor, a i iritantna je povrh svega :D

Ja verujem da ce se njena prica znatno popraviti do kraja sezone, cenim da zaplet sa Elliotom u prvoj sezoni ipak stavio sve ostale glumce u senci, sto je i logicno....zato sada kad smo videli sta se ustvari desava u seriji u drugoj sezoni, Angela sa razlogom ima mnogo vise prostora,njena sama licnost je u fokusu, dosta toga se vrti oko nje, i ona je u sustini najbitniji lik u ovoj sezoni (mozda je to pravi uzrok problema nezadovoljstva gledalaca :)

P.S. Elliot šuri sa svojim monolozima.

fuck_off

Postby fuck_off » Wed Aug 31, 2016 9:07 am

Pocela treca sezona The Strain

The.Strain.S03E01.HDTV.x264-KILLERS[ettv]

http://rarbg.to/torrent/a5id18j

prevod : http://titlovi.com/titlovi/the-strain-239805/
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Fri Sep 02, 2016 3:02 pm

Marti Misterija wrote:Preporuka :)

http://www.imdb.com/title/tt2401256/

Dobra, danas sam odgledao. Drzi paznju svo vreme, a ovaj sto glumi Pakistanca je odigrao ulogu svaka cast.

Очајник

Postby Очајник » Sun Sep 04, 2016 10:06 am

Oкачена друга сезона Наркоса.

fuck_off

Postby fuck_off » Sun Sep 04, 2016 11:08 am

Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

Chips

Postby Chips » Sun Sep 04, 2016 2:54 pm

The Night Of, одлична серија, препорука.

The Stranger Things, најављено је да ће бити друге сезоне, углавном ће бити сви глумци као и у првој сезони, са још 4-5 нових. Биће занимљиво да се види шта ће бити и да ли ће у причи бити и "Једанаест". У сваком случају радња ће бити годину дана касније тј. у 1984.г. у односу на радњу из прве сезоне. :)
Pips, Chips, i snuff videoclips

1748

Postby 1748 » Sun Sep 04, 2016 7:11 pm

Narcos, utisci? Kakva je 1. sez?
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.

Мићара

Postby Мићара » Sun Sep 04, 2016 7:47 pm

1748 wrote:Narcos, utisci? Kakva je 1. sez?

Није лош, с обзиром да га читаво време представљају као неког психичког болеснка који има паре. Ескобар је далеко од монотоне особе ... Ту је безброј чињеница о самом његовом царству и дружењу са пријатељима и људима који су га подржавали. А амери то представе другачије. У сваком случају није лоша серијица.
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

riper

Postby riper » Sun Sep 04, 2016 10:06 pm

Ne znam cemu tolika fama oko serije "Stranger Things". Serije nije losa i samo to. Nije nikakav spektakl, nista sto nije vidjeno ranije. Posebno je promasena ocena na IMDB, mislim da je 9,2, sto je stavlja negde u rang Sopranosa ili Breking Bad, sto veoma nerealno. Mislim da je serija samo dobro izreklamirana od Neflixa. Istina je da daje omaz 80im godinama, malo podseca na Gunise, malo na ET, malo na Stivena Kinga, ali zaista nema nista sto nije vidjeno. Svi klisei su tu, radnja je predvidiva, predvidiv je i kraj. Likovi nisu legendarni.

I danas znam da je u Sopranosima Toni Soprano glavni lik, da je u Breaking Bad Volter Vajt a.k.a. Hajzenberg, da su Meknolti i Bank u Wire itd. Evo nekih mesec i po dana je proslo od kada sam odgledao "Stranger Things",ja se ne secam kako se jedan lik zvao u seriji. Dakle serija je zabavna, ubije vreme i to je to. Nije kultna, legendarna, nije nesto nevidjeno itd.

Chips

Postby Chips » Sun Sep 04, 2016 11:55 pm

Риперу где је фама око серије? Скроз си омашио што се тиче Имдб сајта и серије а и осталог. Серија има тренутно оцену 9,1, Сопраноси 9,2 а Брејкинг бед има 9,5. Ова серија је изашла пре месец и по дана, одма све у комаду преко тог Нетфликса. Каква ће серија да буде у другој, трећој или петој сезони не знамо, нити како ће јој се кретати оцена. Не можеш да поредиш Брејкинг Бед и његову оцену, статус, култност и легендарност са овом серијом, па ни Сопраносе. Брате, серија је узашла пре месец и по дана на Нетфликсу, каква поређења, серија тек изашла, тек смо видели ликове и о чему се ради, не можемо још лепо ни да је сместимо где треба. Верујем да ју је већина људи погледала за пар сати. Није исто као и Сопраноси који су излази малтене десет година, или Брејкинг бед кроз пет сезона. Гледај мало шире. Па Брејкинг бед је био жешчи смор у прве две сезоне, док се није закувало, ја сам се једва натерао да одгледам те две сезоне јер сам знао да оно најбоље тек долази у трећој сезони. Да је оцена базирана на прве две сезоне, Брејкинг бед би имао 8,6 оцену. То вреди и за прву половину треће сезоне. Брејкинг бед је данас култна серија, има своју историју, нови фазон је прогурала, има своје фанове, култне ликове и реално је нешто најбоље што се десило телевизији, а има и пет сезона, сваке недеље је било ишчекивање шта ће да буде. ;) Стренџер тингс има оцену сличну као Сопраноси зато што је нова, освежење и оживљавање старог жанра, и занимљива је људима. Плус је у ери Имдб сајта, оцена, рецензија, хајпа, врхунца кабловске и њене доступности. Питање је да ли ће јој остати та оцена, поготово након друге сезоне уколико не буде добра и занимљива јер ће морати надмашити свежину ове прве сезоне. (Погледај пример Тру Детектив, и кретање оцена након прве и друге сезоне).

Скоро па је исти број људи дао оцену овој серији Стренџерима кроз мање од два месеца, и Сопраносима за које знамо скоро две деценије. Ова је сада хит и актуелна серија, Сопраноси су прошли. Види, 3-4 пута више клинаца до 18. година је дало глас за оцену код Стренџер серије него код Сопраноса у том узрасту, и та оцена тих клинаца је и најбоља за серију. Воле клинци серију, али и они између 18-30 година. Није серија никакав спектакл, али су занимљиви ликови, поготово клинци, сваки је специфичан и другачији. Све у свему, треба мало више времена да се види и покаже да ли је ће ова серија бити легендарна, култна, најзанимљивија итд. Иначе, то уопште није мој тип серије. Ствар је и до укуса. Гејм оф тронс је мени рецимо безвезе, занимљивије ми је чешање ногу код адвоката у "The Night of", него Игра престола. :D
Pips, Chips, i snuff videoclips

Rođaci

Postby Rođaci » Sun Sep 04, 2016 11:59 pm

gledajte Homicide, da ponovim još jednom

Return to “Само опуштено”