sorab wrote:Садашњи народ је толико омађијан и изманипулисан, да и не капира да живи под окупацијом.
Потпуно је тачно ово што си написао, народ није свјестан да тренутно влада како би га назвали Професори и Доктори Неолиберализам, да би било јасније погледајте слику :

Што значи да нам држава тренутно функционише као рак који осваја и отима све што имамо, а за узврат не даје ништа, примјер су пензије(уплаћуј сам себи пензију) посао (плати па се запосли па добиј отказ после 2 мјесеца) социјална помоћ на минималном нивио, као и привреда...
Али да се вратимо на тему, ја мислим да би требало мало гледати и са друге стране, јер да би схватили нешто морамо се поставити у исту позицију... Да је на пример Краљева војска (Четници) дошла на власт сигуран сам да бих исто поступила као и комунисти по кратком поступку према свим припадницима Комунизма и наравно Нацизма. Да погледамо шта се дешавала са те исте ново настале СФРЈ после великог рата, свако од нас зна и чуо је па макар од старијих људи, "Тито док је био жив, све је било како треба." Што и јесте тачно. Ма да је комунизам имао и лоших страна што се тиче нацоиналног блага и очувања своје вјере и културе и историје, али и није толико колико је то преувеличано. У то време сви су возили фићу и југа, сви су били подједнако финансиски исти, чиста средина, а и наравно онај ко је био врједнији имао је више али је морао да даје више. Што и јесте у реду . данас порђе неки татин син са Поршеом или Gl или X6 или Q7 и понаша се толико бахато да се толико згрозиш том неваспитаном скоту и идиоту. Колико је само тај Господин Броз Тито добио поклона, аутомобила, и осталих вредних предмета, од великих државника великих држава. Док например погледамо овог нашег сељака Додика или Вучића, шта су они добили, па добили су све али су узели од тебе и мене брате, ајде нема везе од тебе и од мене ми смо јбг добри колико можемо, него је узео и од оног јадног што нема сутра хљеб да нахрани породицу, што једва саставља дан за даном. Узео је да би шта радили не разумијем ту похлепу ту слабљење и пљачкање сопственог народа. Па зашто не ојачати привреду, сопствену државу, уздићи је помоћи јој да стане на ноге, тада ћеш добити велико поштовање од народа које се новцем неможе купити...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...