Политика, избори и вести о политици

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Swallow

Re: Политика, избори и вести о политици

Postby Swallow » Sat Mar 02, 2019 12:13 am

Rođaci wrote:toliko ih jebu da se niko ne vraća

Znam brate sprdam se malo na kolektivnu našu bedu, mada i za to vraćanje bih mogao do sutra, nije ni to tako, kao i većina vas ovde tako i ja imam dosta drugara iz generacije koji su po belom svetu i jedino što mogu da zaključim kod većine je da su nesrećni, situirani ali nesrećni jednostavno pate za tom domovinom kakva god ona bila, e sad ja tu verujem da je sve stvar pojedinca i ličnog stava, recimo ja sam mišljenja da mi neko ponudi sve pare ovog sveta i da biram gde ću da odem ne bih otišao, jednostavno ne bih mogao bez svog grada i svoje zemlje.

Jednom sam se oprobao u toj varijanti, jer imam tri sestre u prokletom Cirihu i šatro sam išao nešto da šljakam, više sam ladio jaja i pio pivo, pride doneo pare i kao takvom mi se život gore nije svideo, jednostavno nisam izdržao ni ta tri jebena meseca vratio sam se, iako sam bio sa svojima, na njihovom, uživao, malo radio i doneo neke novce, jednostavno se ne pronalazim, evo sad blejim gajbi jer nemam posao jer su me govnari u sns-u uslovili za potpis iako sam i te kako kompetentan za svoj posao itd itd itd ali neka naduvao sam ih jajima i ponosan sam zbog toga, daje mi keva za grad kad zapne i totalno mi se jebe za tamo neku švajcarsku ili neko drugo sranje, a opet paralelno sa tim mladost mi prolazi u bedi, zajebana je to vaga, ali imam dovoljno godina i svesno sam izabrao pravac, daleko teži put ali neka košta koliko košta, bilo je ovde i gore, pa sam spreman da sačekam i najgore.

Brdja

Postby Brdja » Sat Mar 02, 2019 6:17 am

Koliko su samo šuplje te priče oko toga da su u inostranstvu nesretni, da se živi samo za posao i pare i da nema života. Samo se u Srbiji živi, nigde drugde. Ne zanosite se. Jednostavno, neko se snađe, neko ne. Neko ne može da se odvoji od porodice i prijatelja, neko može. Nema tu neke mudrosti. Dođu na odmor u Srbiju, puna usta priča kako je teško ali nikome ni ne pada na pamet da se vrati. Naravno bilo je i onih koji su se vratili pa su posle par meseci pojeli svoje dupe što su to uradili. Bilo je lepo par meseci a onda ih je sustigla realnost od koje su pobegli. Već sam pisao, teško bude na početku dok se čovek ne navikne... Ko pregura to brzo se navikne na bolje. Uvek nedostaju prijatelji i porodica ali nekih se stvari čovek mora žrtvovati.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

WFC 1923

Postby WFC 1923 » Sat Mar 02, 2019 8:55 am

Više puta se pisalo ovde na tu temu. U principu, sve se svodi na lično iskustvo.

Ja sam u americi skoro 8 punih godina i nisam se navikao i mislim da nikada neću da se naviknem. Kući sam otišao, posle 6,5 godina ovde, 2017. na leto i posle tog prvog puta sam odlazio još dva puta do narednog leta. Maltene sam bio više dole nego ovde. Moje okruženje u Srbiji je takvo da mi niko nije zatražio dolar za ovih 8 godina a imam ovde drugare kojima su već posle dva meseca u americi ljudi odozdo tražili pare na zajam. Jbg, sve je individualno.

U zadnjih godinu dana, iz mog nekog šireg društva ovde, dvojica su vratila dole posle 5+ godina ovde i još dvojica se spremaju da u narednih godinu dana odu. A i ovako, sa strane, dosta često čujem da ljudi pominju da razmišljaju o tome. To pre 3 godine nije bio slučaj.

Mogu sad do sutra da pišem zašto mislim da je tako ali, iz iskustva stečenog boraveći u Srbiji poslednja tri puta, smatram da nema razloga jer će uvek neko da se javi ko zna bolje od mene jer ima komšiju čiji brat od strica ima kolegu sa faxa koji je u americi i jbg, lepo se vide na instagramu kible i bembare i poroci majamija :)

Poenta je - sve je individualno. Ko šta želi u životu i čega je sve spreman da se odrekne.

bojan23

Postby bojan23 » Sat Mar 02, 2019 9:56 am

Baš tako rodbina koja živi u Sidneju, se polako priprema da se vraća u Srbiju, u početku smo mislili da se zezaju, dok npr. drugar iz Šarlota ni ne pomišlja na povratak, čak je sinu dao ime Čarli, to vam govori dovoljno u kojoj zemlji on vidi sebe i svoju porodicu.
З В Е З Д А Л Е !

Далтон

Postby Далтон » Sat Mar 02, 2019 10:16 am

Takvi ni ne treba da se vrate. To se naziva blago rečeno, kriza indentiteta. Stidiš se onoga što jesi? Pa nisi iz neke pripizdine koja je juče nastala, nevo iz Države koja je hiljadama godina stara. Koja je učila svet svemu i svačemu. Dala im najveća dostignuća i najpametnije ljude.
Meni je veći problem za ove koji žarko žele da odu a nisu otišli dalje od svog grada. Pričaju kako preko cvetaju ruže. Ili što bi Bora Đorđević rekao: "Nama više miriše tuđe govno, nego svoja samih".
(Street Force / Curva Orientale)

Desnoruki levak

Postby Desnoruki levak » Sat Mar 02, 2019 10:55 am

Влада Паликућа wrote:Нема, спремни сте као запете пушке. Не може нихилистички наратив ништа да угрози.

Сви ћемо да помремо. Позз

Navedi jednu stvar sa poslednjih par stranica koja ne odgovara istini i jedan jedini scenario po kojem bi ovde za našeg života(a kamoli u narednih nekoliko godina) mogli da imamo nešto što liči na državu pre nego što tako snishodljivo i neargumentovano kreneš da soliš ljudima pamet i da osuđuješ druge za odluke od životne važnosti!

Što se tiče ovih protesta, ja ih apsolutno podržavam, ako ni zbog čega drugog onda da se dramoser malo preznojava. Mada iskreno ne vidim šta se njima želi postići ako nemaju ni jasnog vođu ni jasne ciljeve, zahteve, plan šta posle skidanja vlasti, ništa.

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Sat Mar 02, 2019 1:31 pm

''солити памет'' би исто могло да се напише за људе који су провалили да се овде баш лоше живи и да због тога они напуштају земљу, а уз то ће написати и своју анксиозну тираду како је овде све готово и да су дебили они који остају.

čompika

Postby čompika » Sat Mar 02, 2019 1:54 pm

evo još jedna stvar, pa da ne smanjujem borbenu gotovost Vladi Palikući.
Nihilizam bi pre bio ostati u ovoj zemlji i šta je tu je. Ljudi koji idu napolje da rade, stvaraju i prave porodice, to se ne uklapa u bilo kakav okvir filozofskog nihilizma.
Druga stvar bi bila da se ostaje ovde da se bori za nešto, ali upravo što ti neko reče, tvoja borba na kraju jeste samo to da budeš baterija ovom sistemu.
Da li znaš koliko ima inžinjera, naučnih radnika koje poznajem, koji su ovde, i koji bi pomogli u svojim oblastima svojom stručnošću čak i pod ovim rezimom, znači čak i kad znaju šta institucije rade, izbore se za nešto da se dobro uradi za grad a da se ne uzdrma ova klika. Udaraju svakog dana u zid, znači samo im govore nemoj ti talasati, bukvalno ih bole kurac za sve, samo ćuti i radi šta smo ti rekli. E to ti je baterija.

Brdja

Postby Brdja » Sat Mar 02, 2019 7:17 pm

Jako lepo napisan tekst, pročitati do kraja.

https://m.dw.com/sr/južna-pruga-do-hamburga/a-47750548
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Sat Mar 02, 2019 8:47 pm

Podgorica večeras. Kažu da je jedan od najbrojnijih protesta. 15+ iljada.

Ne znam koliko ste uopšte ispratili proteste koji se organizuju ovamo svakog vikenda... dat je rok za ispunjenje zahtjeva (ostavke, državnog tužioca, premijera, Mila...) 15.03. Pa ćemo viđet.

Image
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса

Rođaci

Postby Rođaci » Sat Mar 02, 2019 9:03 pm

ja pratim preko Starog liberala, nije nešto zadovoljan

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Sat Mar 02, 2019 9:10 pm

Meni je nešto ono prestalo da bude smiješno. Ne znam što bih rekao, nadaju se ljudi nečemu, kao i vi. Taj rok spomenuše noćas i ako do tad ne prihvate, nema razilaženja do daljnjeg... Ista ta je priča bila i onog puta kad je policija jebala majku za 10 minuta, al opet mi je milije da ne gledam one smradove iz opozicije na bini.
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Mon Mar 04, 2019 1:37 pm

Далтон wrote:"Nama više miriše tuđe govno, nego svoja samih".

Шта је ово? Анаграм? Загонетка? Ребус? :mrgreen:
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

reziser

Postby reziser » Wed Mar 06, 2019 6:37 pm

Нкпј се искењао,по Павелићевом гробу,урнисали га спрејем и неким фарбама.Видех фотке.

ultrastito

Postby ultrastito » Wed Mar 06, 2019 6:39 pm

Nešto pametno i od njih :mrgreen:
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

njasvi

Postby njasvi » Wed Mar 06, 2019 8:21 pm

te budaletine ce opet sutra da stavljaju u isti kos ustase i cetnike, cicu i pavelica...
04 X 1945

ultrastito

Postby ultrastito » Wed Mar 06, 2019 8:30 pm

Ma jasno, zapravo njihovo postojanje u danasnjosti mi nije jasan. Njihova svrha, koja li je?

Inace, nesto pametno od protesta, malo pocinju da se radikalizuju. U subotu je blokada RTSa, a i 9. je mart :mrgreen:

https://poceloje.rs/najava-cetrnaesti-protest-1od5miliona-u-beogradu-blokada-upozorenja/
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Wed Mar 06, 2019 8:54 pm

Ja idem u subotu, ako nista bar zbog datuma i malo da prosetam :D

жабац

Postby жабац » Wed Mar 06, 2019 8:59 pm

Нек неко јави Ђури, да блокира аеродром.

друг члан

Postby друг члан » Wed Mar 06, 2019 11:44 pm

ultrastito wrote:Ma jasno, zapravo njihovo postojanje u danasnjosti mi nije jasan. Njihova svrha, koja li je?

Нисмо ни одморили, а већ призиваш
Choose Life

Return to “Само опуштено”