Српска навијачка сцена - дискусија

zmijuga

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby zmijuga » Sun Jun 08, 2025 9:09 pm

Pinturicchio wrote:Divljoj teladi svaka cast i puno srece ali koliki procenat tog kopa zna istoriju kluba i trenutne igrace? Nadam se da gresim.
Inace ja sam iz Beograda.

Brate, igrači su im drugari, zajedno se druže. Nema tu igrača sa strane, ne znam ni da li imaju plate u tom rangu. Ako su svi iz tog naselja, odakle je i klub, naravno da su upoznati sa istorijom kluba, i preko očeva i djedova.

књижевник

Postby књижевник » Tue Jun 10, 2025 9:40 am

zmijuga wrote:
Pinturicchio wrote:Divljoj teladi svaka cast i puno srece ali koliki procenat tog kopa zna istoriju kluba i trenutne igrace? Nadam se da gresim.

Brate, igrači su im drugari, zajedno se druže. Nema tu igrača sa strane, ne znam ni da li imaju plate u tom rangu. Ako su svi iz tog naselja, odakle je i klub, naravno da su upoznati sa istorijom kluba, i preko očeva i djedova.

Ma jeste, sad ih i vi napraviste kao da su ljudi bez mozga i bez pameti, pa naravno da ce znati istoriju kluba i igrače, ako ništa neko im je od starijih sa tribine sigurno pričao o tome. Klub je mlad, osnovan je 1967, takodje i navijacka grupa je mlada 2001. osnovana, 2009. su se procistili od cigana i grobara i od tad su krenuli pun gas. Ja mislim da primaju plate igraci, jer na dresovima imaju neke sponzore, a u slucaju da nemaju plate onda jos bolje, po meni to je pravi fudbal gde igraci u danasnjem vremenu igraju dobrovoljno i to onda više vredi nego tamo neki Mančester siti ili Real Madrid.

A generalno ako hocemo, koliki procenat ljudi na svim tribinama u srbiji zna trenutne igrace i i istoriju svog kluba, ja mislim da sve navijačke grupe u Srbiji imaju identičan problem. To je upravo onaj sindrom nekog klinca u najboljim godinama koji dodje pun svega da se opusti, izbleji ili potrosi vreme i energiju, a boli ga tuki, kako je na terenu, nekad ni ne znaju rezultat niti vide gol kad padne.

Po meni je mnogo bitnija neka ideja oko koje se okuplja neka navijacka grupa nego brojnost, ako lokalna grupa u svom najboljem trenutku može da skupi 500, 600 ljudi meni je draže kad na nebitnim utakmicama vidim 60, 70 lojalnih do koske, i možda je i bolje da je na svakoj utakmici toliko, jer to su pravi navijači bez foliranja, i navijači koji imaju ideju koji ih nosi čitav život i od toga nikad ne odustaju.

Administracija:
https://www.srpskatribina.net/forum/viewtopic.php?f=12&t=69#p55613

Zalgiris

Postby Zalgiris » Tue Jun 10, 2025 11:43 am

Knjizevnice, deder nam reci za koga ti navijas?

Pinturicchio

Postby Pinturicchio » Tue Jun 10, 2025 11:47 am

Ode sve u kurac :D
Партизан изнад свих!

zmijuga

Postby zmijuga » Tue Jun 10, 2025 1:34 pm

књижевник wrote:
zmijuga wrote:Brate, igrači su im drugari, zajedno se druže. Nema tu igrača sa strane, ne znam ni da li imaju plate u tom rangu. Ako su svi iz tog naselja, odakle je i klub, naravno da su upoznati sa istorijom kluba, i preko očeva i djedova.

Ma jeste, sad ih i vi napraviste kao da su ljudi bez mozga i bez pameti, pa naravno da ce znati istoriju kluba i igrače, ako ništa neko im je od starijih sa tribine sigurno pričao o tome. Klub je mlad, osnovan je 1967, takodje i navijacka grupa je mlada 2001. osnovana, 2009. su se procistili od cigana i grobara i od tad su krenuli pun gas. Ja mislim da primaju plate igraci, jer na dresovima imaju neke sponzore, a u slucaju da nemaju plate onda jos bolje, po meni to je pravi fudbal gde igraci u danasnjem vremenu igraju dobrovoljno i to onda više vredi nego tamo neki Mančester siti ili Real Madrid.

Gdje ih ja pravim "ljudima bez mozga" ?

калашњиков

Postby калашњиков » Tue Jun 10, 2025 2:51 pm

књижевник wrote:
zmijuga wrote:

A generalno ako hocemo, koliki procenat ljudi na svim tribinama u srbiji zna trenutne igrace i i istoriju svog kluba, ja mislim da sve navijačke grupe u Srbiji imaju identičan problem. To je upravo onaj sindrom nekog klinca u najboljim godinama koji dodje pun svega da se opusti, izbleji ili potrosi vreme i energiju, a boli ga tuki, kako je na terenu, nekad ni ne znaju rezultat niti vide gol kad padne.

Po meni je mnogo bitnija neka ideja oko koje se okuplja neka navijacka grupa nego brojnost, ako lokalna grupa u svom najboljem trenutku može da skupi 500, 600 ljudi meni je draže kad na nebitnim utakmicama vidim 60, 70 lojalnih do koske, i možda je i bolje da je na svakoj utakmici toliko, jer to su pravi navijači bez foliranja, i navijači koji imaju ideju koji ih nosi čitav život i od toga nikad ne odustaju.

Administracija:
https://www.srpskatribina.net/forum/viewtopic.php?f=12&t=69#p55613

Mogli bi i ostali da procitaju ovo sto je postavljeno na dnu, sami ce se naci, pa da ne idemo svako malo pod katanac

zmijuga

Postby zmijuga » Wed Jun 11, 2025 10:55 pm

Bruno Sulak wrote:Javljaj kako su prosli u barazu.

Danas su ušli u finale baraža. U nedelju igraju za ulazak u Treću ligu protiv Mladog Radnika iz Požarevca.

књижевник

Postby књижевник » Thu Jun 12, 2025 12:48 pm

zmijuga wrote:
Bruno Sulak wrote:Javljaj kako su prosli u barazu.

Danas su ušli u finale baraža. U nedelju igraju za ulazak u Treću ligu protiv Mladog Radnika iz Požarevca.

Upravo tako, kao što si rekao pobedom protiv Jedinstva iz Konjevića kod Čačka rezultatom 4-0, ekipa Radničkog iz Valjeva ušla je u finale baraža, gde je protivnik Mladi Radnik iz Požarevca, utakmica je u nedelju u 17 časova na stadionu "Komšija Rade" u valjevskom naselju Peti Puk.

Nadamo se svi da će ekipa Radničkog pobediti i da će iz kolubarsko-mačvanske zone (Serija D) ući u Srpsku ligu Zapad (Serija C).I tako bi u toj ligi bile dve navijačke grupe Fridom Fajters iz Užica i Divlja Telad iz Valjeva, i to će biti interesantan komšijski navijački derbi.

A zanimljivo je da je ekipa FAP iz Priboja iz Srpske lige Zapad ušla u Prvu ligu (Serija B) i tako napravila istorijski uspeh, oni imaju neku šatro navijačku grupu, mada nikad se ne zna možda i to jednog dana zaživi u nešto ozbiljno.

https://www.telegraf.rs/sport/fudbal/4102363-hit-scene-u-priboju-navijaci-na-kamionu-starom-70-godina-proslavili-ulazak-fap-u-prvu-ligu-u-ovome-je-car

zmijuga

Postby zmijuga » Sun Jun 15, 2025 4:58 pm

Koga zanima prenos:

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Sun Jun 15, 2025 5:44 pm

Vidi sta je ljudi, svaka cast, prava prica.

књижевник

Postby књижевник » Mon Jun 16, 2025 7:17 am

Divlja Telad iz Valjeva su konačno posle 20 godina ušli u Srpsku ligu, pobedom Radničkog protiv Maldog Radnika rezultatom 3-2 i ostvarili najveći uspeh u svojoj klupskoj istoriji. Kao što se može videti gore na ovom snimku da je utakmica bila jako neizvesna i da im je igrač pred kraj prvog poluvremena dobio crveni karton i da su sa igračem manje ipak uspeli da pobede, što još više daje na značaju.

Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal i za celu srpsku navijačku scenu, i ovakve stvari bi mogle da budu zanimljiva lekcija mnogim klubovima i navijačima, tako da ovakav podvig sigurno treba ispisati kao posebnu nastavnu jedinicu u navijačkim udžbenicima.
Generalno sami su gradili svoju priču bez ičije pomoći, navijači su dali klubu boje narandžasto plave, što je vrlo originalno, stadion je malog kapaciteta sa tribinama koje primaju nekih 600 ljudi...

Šteta je što ranije nisu uspeli da se plasiraju u viši rang, jer mnogi timovi u superligi nemaju ovakve verne i vatrene navijače, ali mislim da upravo to čekanje od 20 godina sa ciljem da se uđe u Treću ligu govori ustvari koliko ta grupa vredi i koliko navijači vole taj klub, na kraju niko ne zna, možda je i tako bilo bolje, jer ovde na Balkanu je mahom nepisano pravilo kad neko nešto brzo dobije da ga i brzo ispusti iz ruku, a kad na nešto čeka godinama onda ga i više ceni, a baš to navijanje 20 godina u 4. ligi kad igraš po raznim nebitnim i malim mestima je potvrda navijačke zrelosti i veličine.

I zato bi bilo lepo da i ostale navijačke grupe u Srbiji ne odustaju od svog cilja, da svih godina rade na sebi, jer mnogo je po meni bitnija redovnost i vernost klubu, nego što su se mnogi uzdali u to da budu prva navijačka grupa u gradu, da budu stah i trepet za sve, i onda se pri takvim stvarima grupa dosta namuči i iscrpi, brojka drastično opadne...

Dakle samo baviti se svojim klubom, ići redovno na utakmice, grupisati ljude i uvek se boriti da klub napreduje i jača do najvišeg cilja.

enbidzi1

Postby enbidzi1 » Sat Sep 20, 2025 9:36 pm

Grobari tankosic, bas me cudi da sever posveti grobarima 90 minuta, to je za njih kako kazu bilo nezamislivo

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sun Sep 21, 2025 7:55 pm

књижевник wrote:Divlja Telad iz Valjeva su konačno posle 20 godina ušli u Srpsku ligu, pobedom Radničkog protiv Maldog Radnika rezultatom 3-2 i ostvarili najveći uspeh u svojoj klupskoj istoriji.

Alal im vera, cestitke!!!

1914

Postby 1914 » Mon Sep 29, 2025 1:16 pm

Lepo izdanje Cacana na godisnjicu podgrupe Mean Machine.

1937

Postby 1937 » Mon Oct 06, 2025 3:23 am

Jel ima nekih slika sa proslave?
"Војводина је на једној страни, сви остали на другој!" Вујадин Бошков

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Tue Oct 07, 2025 6:24 pm

Sta sad i butici poceli da se napadaju? Ludo neko vreme...

Sevastopole

Postby Sevastopole » Wed Oct 08, 2025 1:39 pm

Mnogo visis na balkanskim. Ko se pobio zna sta je i kako je, i njihovi drugari znaju, Ovo ostalo je da se debili zabavljaju i konstruisu stvari kako ih oni vide i sto je najludje ubedjeni su u to nema sanse da ih ubedis u suprotno. Tucu par ljudi provlace udzuz i popreko cele Evrope i ne zna se ko vise lupetara. Pocevsi od domacih poput tebe koji i stvaraju zlo ovakvim komentarima. A da neko stane i razmisli jel realno da recimo 4 coveka dodju da "napadaju" butik, koji je u sklopu stadiona, to ne moze niko da dobaci dotle niti ga interesuje da razmislja u tom pravcu a u sustini ni ne znaju da treba tako da razmisljaju jer pojma nemaju da vrednuju stvari.

Cela tvoja poruka govori prvo o tebi i koliko znas tj ne znas i koliko navlacis na ovu instragranm balkansku sramotu. Prvo butici postoje jako dugo, Firmi su pre 15 godina ako ne i vise upali drugi navijaci ali oni su tada u to vreme tu blejali, Grobari dok im je bila agencija tu, isto legitimno mesto za napad, cak je Zemuncima napadnut butik koliko se secam. Kada se otvori butik i vidis da tu ne bleji niko da i ako ima nekog to je statisticka greska, onda se to i ne napada kao sto i nije nikad od kada je otvoren njihov butik. Medjutim, desi se nekada da se potrefe stvari i da neko bleji ispred a neko prolazi i da majka priroda uradi svoje. To bolesno tumacenje koje si ti sad izneo, samo pokazuje koliko prvo ne znas nista o navijackoj sceni Srbije, da je toga stvarno bilo u proslosti a da se na ovom primeru zeli nesto da konstruise sto veze sa istinom nema.

Ljudi se cekaju ispred kuca, poslova, napadaju sa roditeljima, devojkama...a ti dosao da pricas o butiku nekom koji inace niko nije napao verovatno godinu dana ne znam ni ja koliko vec postoji a moglo je 300 puta od 365 ako je toliko bio otvoren. Ipak kad vec pricamo o ovom sada vec planetarno javnom sukobu 4 na 4 ili 3 na 4 totalno nebitno, treba pomenuti snimak iz butika koji je postavljen brze bolje da bi valjda opravdali prvi snimak koji je izasao a njima se izgleda nije svideo. To su vec mnogo opasnije stvari od ove degenerisane konstrukcije da par ljudi dodje i kao napadne butik kome u stvari nisu prisli do trenutka dok nisu dosli sa kontaktom tuce normalne navijacke do njega.

Izvini ti sto se javljas sa Islanda, ali u Srbiji se svasta desavalo ovo je jos i cista tuca normalna navijacka koju su obe strane ocigledno prihvatile. Opet kazem, oni koji su se nasli tu to najbolje znaju i ljudi okolo njih, ovo ostalo je bolest sta se pise i gde ljudi idu sa svojim kretenskim tumacenjima. Znam ja da ti i ko zna koliko jos njih ovo neces moci da svaris u glavi jer ti svuda okolo odzvanja napali butik napali butik, ali radi Ciganske istine da se napise malo nesto cisto da se proba neko da otrezni ako uopste moze preko ove bolestine zvane "Balkanski" ista da se uradi.

lukabrasi

Postby lukabrasi » Wed Oct 08, 2025 11:05 pm

Lepo se vidi i na snimku da butik nije napadnut nego su se potukli ispred njega.
To je sad kao kada bi se tuca desila ispred Maxija, jer su navijaci napali ove koji su u njemu kupovali pivo i onda kao "napadnut Maxi".

Sevastopole

Postby Sevastopole » Thu Oct 09, 2025 1:21 am

Ma znaju obe strane dal je ovo planski, dal je ovo nekih vecih razmera ili se desilo spontano na mestu na kome jeste. Nema sta dalje ostali da kenjaju i prave se pametni. Instagram, pogotovu ovaj Balkanski je najvece zlo koje je pogodilo ovaj napaceni navijacki svet u Srbiji. Labilni ljudi se vode lajkovima i objavama, pocece a ja mislim da su vec poceli, ljudi ovde da rade stvari samo da bi izasle tamo, realnost ih ne zanima ako nema tamo nije se ni desilo. Sto je blago je reci nenormalno. Da ti dajes snimak da bi sebe "oprao", da seces neke snimke ubrzavas ih, sramotno da to neko sebi dozvoli, ali svako radi onako kako zna i ume, ali to ne znaci da tako treba. U svakom slucaju ovde izbiti iz glave imbecilima da je to neki napad na nesto, nego obicna tuca navijacka.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Fri Oct 10, 2025 1:05 pm

Bukvalno imam utisak da mnogi rade stvari samo da bi se reklamirali po ovim jebenim društvenim mrežama.
A ovo ispred butika je narnormalniji navijački sukob i tu nema šta da se polemiše.

Return to “Србија”