Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Panzram

Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Postby Panzram » Sun Jun 26, 2016 5:45 pm

Dobro dječko kad si baš navalio:

Činjenica je da je Tesla kremiran i da neće ustati iz groba kad dođe vaš sudnji dan. Jbga. Žao mi je, znam da bi vam super leglo da ga prisvojite radi širenja vaše SPC sekte. Druga stvar, Tesla nije bio nikakav pravoslavac, on je bio iznad tih patetičnih religijskih organizacija, plus niti jedan pravoslavac nikad ne bi izjavio da je budizam religija budućnosti, jer budizam se kosi sa hrišćanstvom, u budizmu NEMA BOGA. End of story.
Ovo neće na dobro da izađe...

Barra Brava

Postby Barra Brava » Sun Jun 26, 2016 6:48 pm

Кремиран,покопан или спаљен,није битно,ради се о души која напушта материју након смрти.Научно је доказано да је људско тело након смрти лакше за 21 грам,што се сматра тежином душе.Тесла је био син православног свештеника а Православље и Будизам су религије за које је он сматрао да су најбоље за човечанство.

Пери

Postby Пери » Sun Jun 26, 2016 7:20 pm

Где је то научно доказано?

Blackadder

Postby Blackadder » Sun Jun 26, 2016 8:02 pm

Panzram wrote:Dobro dječko kad si baš navalio:

Činjenica je da je Tesla kremiran i da neće ustati iz groba kad dođe vaš sudnji dan. Jbga. Žao mi je, znam da bi vam super leglo da ga prisvojite radi širenja vaše SPC sekte. Druga stvar, Tesla nije bio nikakav pravoslavac, on je bio iznad tih patetičnih religijskih organizacija, plus niti jedan pravoslavac nikad ne bi izjavio da je budizam religija budućnosti, jer budizam se kosi sa hrišćanstvom, u budizmu NEMA BOGA. End of story.

Budizam je filozofija, a zasto smatras veru u boga pateticnom? Negovorim o raznim crkvama nego o verovanju u postojanje tvorca. Sta si ti ateista, darvinista?
Kapiram da si mladji lik jer sam slicno razmisljao sa nekih 20 godina a kad sam krenuo malo dublje da istrazujem celu pricu, a to znaci saslusas sta kaze i jedna i druga i treca strana, pa malo filtriras gluposti i lazi kao i lazne dokaze za koje veliki autoriteti pricaju da su istina (kao slucaj majmuna Lusy ), onda vidis da se tu golmila stvari neuklapa... Kada sam studirao arheologiju video sam kako se to radi i koliko im je neprecizno datiranje...

A ko te zaista zanima da nesto naucis i da se malo bolje upoznas sa materijom da bi mogao da doneses objektivan sud o celoj stvari pocni da istrazujes, citas i gledas dokumentarne filmove. Tako ces imati jasniju i vecu sliku o celoj stvari. Ovde ovim prepucavanje samo gubis vreme...

Evo pogledaj ovaj film zanimljiv je i kratak :

Мићара

Postby Мићара » Sun Jun 26, 2016 8:39 pm

Panzram wrote:Pa o njima i govorim, to su jedini pravi hrišćani. Ti ljudi su upravo iz svih ovih razloga otišli čak na Svetu Goru jer im je muka od materijalnog sveta i svega toga šta SPC radi po gradovima i selima Srbije. Njih poštujem ali sve ove ostale jok. Ali gde smo mi to vređali svetinje, i šta ti uopšte smataraš pod svetinjama? Meni crkva nije svetinja, jer je ogrezla u grehu, jer je organizovana religija kojoj je jedini cilj jurnjava za kešom i bogaćenje.

A ovo drugo o vaspitavanju dece to baš i nije tako, postoji gomila primera gde su deca odrasla uz svece i pravoslavlje danas barabe i nasilnici. A evo ja sam odrastao u porodici gde je slavu slavila samo prababa pokojna, pa nit sam bezosećajan, nit prazan poput pustinje, čak naprotiv, dobio sam šansu da sam pronađem ono što isključivo mene zanima, a ne da mi roditelji to nameću i nekakva tradicija, jer ako ćemo po tradiciji ja bi se opet vratio na to da je i pre hrišćanstva postojala vera. Šta bi sa tom tradicijom?

:mrgreen: Огрезла у греху? Значи ти ипак знаш шта је грех, што је грех? Према коме је грех? Ако тај Бог не постоји према коме иде тај грех, ко ће му судити за тај грех јебо грех онда грех не постоји, зар ти ниси атеиста!? Религија уз моћ је ишла од када је створена, цркве и манастири су од давнина прављене високе и моћне и са умјетничком архитектуром, то је доказ моћи вјере једног народа.

Што се тиче васпитања ти своју децу васпитај како хоћеш нек верују у Перуна... А то да има гомила примера где су деца одрастала уз свећу и православље и постала насилници и барабе, очито да лажеш 3 сведока, себе па мене па Бога... Родитељ не може да намеће дјеци нешто добро, добро се не намеће, него даје и прима са лакоћом... А само лоше ствари могу да се намећу...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Sun Jun 26, 2016 9:55 pm

Panzram wrote:Serbian Church of that Other Guy...mi ne držimo monopol nad svećama, mi ih bre ni ne palimo...join us...and RISE with us...to the new light...365

Која помућеност разума...

Barra Brava

Postby Barra Brava » Sun Jun 26, 2016 10:16 pm

Пери wrote:Где је то научно доказано?

dokazano je naucnim dokazima.Mozda bih ti objasnio ali me iritira ta tvoja gej profilna fotka

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Sun Jun 26, 2016 10:20 pm

Blackadder wrote:

Kapiram da si mladji lik jer sam slicno razmisljao sa nekih 20 godina

Ma kakav mladji lik taj je odavno presao 40.

Пери

Postby Пери » Sun Jun 26, 2016 10:27 pm

Barra Brava wrote:

dokazano je naucnim dokazima.Mozda bih ti objasnio ali me iritira ta tvoja gej profilna fotka

Значи није :mrgreen:

ubica kit

Re: RE: Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Postby ubica kit » Sun Jun 26, 2016 10:32 pm

Пери wrote:
Barra Brava wrote:

Значи није :mrgreen:

Dokazao walter white

brucelee

Postby brucelee » Sun Jun 26, 2016 11:13 pm

Opet ne znas... Kremacija nije sama po sebi priznata od SPC kao nacin sahranjivanja,medjutim to apsolutno nema veze sa dusom,koja je besmrtna i koja nastavlja da zivi i posle smrti. Ono sto je cinjenica da je ponavljam Nikola Tesla sahranjen po pravoslavnom obicaju i sahranio ga je vladika Dionisije,kasnije je njegov sestric njegove posmrtne ostatke izvadio iz zemlje i kremirao i urnu doneo u nasu zemlju.

U intimu Nikole Tesle zaista tesko je prici i shvatiti ko je i sta je bio,cinjenice su samo da je sahranjen po pravoslavnom obredu,da je verovao u Boga i na kraju krajeva da potice iz ne samo pravoslavne porodice vec i da mu je otac bio svestenik a ujak mitropolit SPC.

Inace evo jedne od recenica iz pisma Nikole Tesle svom ujaku mitropolitu Nikolaju u vreme kad su se na podrucju sadasnje Bih desavali neki problemi i pobune

„Митрополит Мандић непосредно агитира за себе. Какво је стање у БиХ види се најбоље по томе, што је славни елекро-техничар и ватрени православни Србин Никола Тесла писао Митрополиту Мандићу, својем ујаку: Ујаче! Проклет био ако издаш народ и вјеру православну и било проклето србско млијеко, које си сисао!”

Ono sto je meni jadno i sa strane vrha SPC ali i sa strane raznoraznih drugosrbijanskih olosa jeste to otimanje oko njegovih ostataka,mada iskreno smatram da svaciji ostaci trebaju da pocivaju u miru,a ne kao eksponat i to najvazniji eksponat,orudje,materiju jednog muzeja.

riper

Postby riper » Sun Jun 26, 2016 11:42 pm

Odustao sam od bilo kakve rasprave sa Panzarmom kada sam video da mi kao argumente nabacuje paganizam i lozenje na slicne gluposti. Ono sto jeste simptomaticno, danas je sve manje verskih fanatika, a sve vise agresivnih ateista koji vatreno pokusavaju da nametnu svoj stav. Postoji ta nekakva ogorcenost, ne toliko samom religijom, koliko drustvom koje pociva na nekim hriscanskim vrednostima. I to je svakako razumljivo jer posebno je u danasnjem svetu punom licimerja i raznih izopacenja, mladom coveku prilicno lako da isproziva neku predstavu o Bogu koji je stvorio svet i Bogu mesiji koji je spasao covecanstvo.

Ali da mi kao alternativu nudis jebeni paganizam, Peruna, Odina i Zevsa, nemoj me jebati. Mogu da razumem donekle i ateisticke stavove, ali me ne mogu pokolebati u mom uverenju. Ironicno je sto je pre nekoliko vekova crkva bila ta koja je spaljivala one koji su sumnjali u postojanje Boga. Danas imamo agresivne ateiste, neopagane i slicne, koji bi rado streljali sve koji ne misle kao oni.

Morbid

Postby Morbid » Sun Jun 26, 2016 11:55 pm

moj burazer je imao genijalnu izjavu pre par godina - ne verujem u Boga, ali mu se nadam.
svaka moja slabost je sigurno prolazna

...a ako ostanem, moraću dalje...

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Mon Jun 27, 2016 12:18 am

Morbid wrote:moj burazer je imao genijalnu izjavu pre par godina - ne verujem u Boga, ali mu se nadam.

Још јачу изјаву сам чуо од једног лика испред драгстора прошле године. Дај Боже да Бог постоји. :mrgreen:
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

Rođaci

Postby Rođaci » Mon Jun 27, 2016 12:42 am

donirati organe
kremirati telo preminulog kad se povadi ono što može nekome biti korisno

Лудак из луднице

Postby Лудак из луднице » Mon Jun 27, 2016 2:16 am

Ja na mojih 115 kg imam dusu od 21 gram, pa logicno je da cu biti necovek

Panzram

Postby Panzram » Mon Jun 27, 2016 8:51 am

Tesla nije verovao u taj hrišćanski koncept Boga, evo Barra Brava je citirao njegove reči:

"Постоји у васиони неко језгро одкуда ми добијамо сву снагу, сва надахнућа. Оно нас вечно привлачи и ја осећам његову моћ и вредности које оно емитује целој васиони и тиме одржава у складу. Ја нисам продро у тајну тога језгра али знам да постоји и када хоћу да му придодам какав материјални атрибут онда мислим да је то светлост, а када покушавам да га схватим духовно онда је то лепота и самилост..."

Dakle, sad može svako iz ovoga da kaže mora da je mislio na hrišćanskog boga, na ovog, na onog, ali Tesla da je hteo on bi to i napisao/rekao a ne ovako upakovao, gde se jasno vidi da neće da se meša u te plitke major religije.

Drugo, neko je napisao da su ga zli naslednici, verovatno komunisti, otkopali i onda kremirali tamo posle rata te doneli u Beograd. Otkad to da komunisti kremiraju ljude, a posebno u to doba krajem 40-ih i početkom 50-ih godina? Jel su Lenjin, Staljin i Tito bili kremirani? Ja razumem da je trenutno u toku žešća borba izmedju vas hrišćana i ateista-liberala ko će da prisvoji Teslin pepeo i da od njega profitira, ali mene to al' ni malo ne zanima, jer Tesla nije u tom pepelu. Teslina duša je napustila telo posle smrti al' nažalost nije otišla ni u raj ni u pakao, jer takva mesta ne postoje, to su bajke iz Biblije koje su hrišćani skontali isuviše bukvalno, isto kao što i muslimani tripuju džehenet sa devicama i sranjima, a toga nema. A šta duša radi, i gde ide posle smrti tela, dal se ponovo rađa u drugom telu il' nastavlja ka svetlosti (to the new light) to ćemo saznati tek kad nam telo otkaže poslušnost, dotad ja mogu da pričam jedno, vi drugo, nit ja mogu da ponudim dokaz nit vi, jedino što nam ostaje je vera i nada koje umiru poslednje. Što je babi milo to joj se i snilo.

Opet kažem, trenutno se nalazimo na navijačkom forumu, dakle nasilje, puno nasilja, skandiranje uvredljivih poruka i pesama, alkohol, gudra, karanje kurvi po Amsterdamu i svuda, nacionalizam, rasizam, sav mogući -IZAM, kuvane motke, štangle, teleskopi, noževi, zastave sa raznim izuzetno bogougodnim nazivima, a ne propovedanje hrišćanstva ili koje već velike svetske religije. Zato ja podržavam sve male grupe, sve te male religijske organizacije što ih hrišćani nazivaju sektama, kultovovima, jer one su budućnost. Evo primera, Sajentološka crkva je do pre pola veka bila mala malešna zajednica poput ranog hrišćanstva, danas je to već i te kako ozbiljna organizacija ali i dalje osuđena od većine, šta li će biti s njom za lupam 100 godina? Takođe postoji grupa u SAD koja veruje da je Tesla božiji poslanik, nešto kao Isus, danas je to mali kult, slab, šta će biti za 50 godina kada se bude ispostavilo da je sve što je Tesla predvideo bilo istina?
Ovo neće na dobro da izađe...

bojan23

Postby bojan23 » Mon Jun 27, 2016 8:56 am

Мићара wrote:Што се тиче васпитања ти своју децу васпитај како хоћеш нек верују у Перуна... А то да има гомила примера где су деца одрастала уз свећу и православље и постала насилници и барабе, очито да лажеш 3 сведока, себе па мене па Бога... Родитељ не може да намеће дјеци нешто добро, добро се не намеће, него даје и прима са лакоћом... А само лоше ствари могу да се намећу...

Ево знам људе који су одгајани у православном духу, слава, крштење, одлазак у цркву на литургију редовно, па су дошли до тога да дилују шиптарску вутру у мајици косов је србија и дабију друге људе због дуга за гудру или припадности навијачкој групи све у духу православља.
Опет знам људе који су атеисти и воде јеан врло скроман и примеран живот. Шупља ти је прича друже.
З В Е З Д А Л Е !

pustinjska lisica

Postby pustinjska lisica » Mon Jun 27, 2016 3:55 pm

Религија је врло важна компонента човековог живота. Човек без религије је човек без духовности. Човек који нема вере не може бити ни моралан. Религија учвршћује моралну компоненту личности. Религија је извор морала. Морал без религије није могућ. Комунистички морал атеистичког карактера то је најбоље показао.

Ми Срби смо срећан народ што у огромној већини исповедамо религију која је слободарска по свом карактеру, која од човека тражи само оно што је он вољан да да, која му поред десет основних заповести које су уткане у морал читавог човечанства ништа друго не поставља као обавезу којој се мора удовољити.

Упоредимо православље и католичанство. Католичанство је религија неслободе. Она од човека непрекидно нешто захтева, покушава му строго прописати каноне понашања. Православље му нуди слободу. Православље му не прописује колико ће пута отићи у цркву. Православље тражи од њега да се моли само онолико колико сам осећа за тим потребу, и те молитве нису молитве покоравања, снисходљивости, него молитве попут унутрашње, духовне медитације, преиспитивање. Јер, Бог није сила ван човека. Бог је сила унутар човека. Религију није могао уништити никакав атеизам. Ми, људи који сумњамо, који критички посматрамо свет око себе, не прихватамо све религијске догме. Религија је ствар овога света, као и црква. Међутим, идеја Бога је идеја која је стара колико и човечанство и неуништива је, јер човек на други начин не може да објасни ни своју сопствену егзистенцију, ни егзистенцију вањског света, ни све оне процесе који се у том свету збивају. Бога може негирати само онај ко је у стању да од адекватног материјала сачини људско биће и да то биће буде исто као већ постојећи, биолошки човек или савршеније од њега. Онај ко то није у стању, нека не негира оно што човек осећа својим бићем, што човека чини духовним и што га морално унапређује.
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.

марамица маркизет, мене воли цео свет
марамица маркизет, мене воли цео свет

Rođaci

Postby Rođaci » Mon Jun 27, 2016 5:37 pm

pustinjska lisica wrote:Човек који нема вере не може бити ни моралан. Религија учвршћује моралну компоненту личности. Религија је извор морала. Морал без религије није могућ.

ovo jednostavno nije istina

Return to “Само опуштено”