Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Новосадиста

Re: Историјске заблуде + идеолошко препуцавање

Postby Новосадиста » Wed Feb 14, 2018 4:31 pm

Испоставило се овде да се федајн расправља са својима, а тек помало са неким из супротног табора( пфк, фкр, фкв), а и то само са пар људи који не воле те геј анархо комунистичке идеје...

И једно питање за феддајн боема, да ли ти друже скојевцу, стварно мислиш да добијаш нешто тиме што си се овде упљувао да нам објасниш све ово? Ајде мање више нама који се сладимо свиме овим, него што идеш уз курац своје трибине, свађаш се са својима, лепо је што ћеш некима које занима испричати историју вашег клуба, ал та доза загриженоисти и презира према другима( сви који нису млади скојевци попут тебе) у твојим постовима се итекако осети, а богами осети се и болење курца Четника са Севера, све док не стигне наредба из генералштаба...
стадион-место народног бунта!

Bunt

Postby Bunt » Wed Feb 14, 2018 6:07 pm

Mora čovek da ispoštuje Krcuna, jerbo je ovaj rekao njegovom dedi "deder bratac pomeri se malo ulevo, nije ovo za tvoje nežne gimnastičarske mišice" i ometlao ono što fedajin naziva reakcijom a u stvari su embrioni budućih bandita i terorista. Teško mi je da poverujem da je SPK. to uradio samo zato što je neko dirnuo njegove crveno bele, a da je top menadžment SFRJ to mirno posmatrao jer eto, SPK "bašbaš voli Zvezdu."

I ne rece ti nama fedajin, koliko godina imas?

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Wed Feb 14, 2018 7:54 pm

Bunt wrote: Teško mi je da poverujem da je SPK. to uradio samo zato što je neko dirnuo njegove crveno bele, a da je top menadžment SFRJ to mirno posmatrao jer eto, SPK "bašbaš voli Zvezdu."

Крцун је због Звезде убио Карађорђа.
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

brucelee

Postby brucelee » Thu Feb 15, 2018 10:27 am

Неко моје виђење, апсолутни сам анти-комуниста, мени лично смета све у погледу њих.

Наравно да су нас комунисти основали, 1945. су убијани људи само јер нису комунисти, зато је мало вероватно да ико нормалан може помислити да се неки клуб створио и основао мимо комуниста у тој општој послератној диктатури и страху. Иначе мало поређење многи из оног времена су тврдили да се са мање страха живело под окупацијом, него по ослобођењу и да је обичан народ више стрепео по ослобођењу, јер није било пуно потребно да те у смирај зоре одведу и никада не врате.

Дакле да, Црвену Звезду су основали комунисти. Оно колико знам, а верујем да знам доста Крцун напросто није био оснивач и то је лаж која се потура.
Даље fedayn рече
Делије све до тамо негде после 1990 нису ни певале Четничке песме

Ово је лаж и ту се види да си злонамеран, јер много пре тога је почело са певањем Равногорских песама, уосталом имаш и снимке. Неко написа Аркан је почео да форсира четништво, па тај тек нема појма јер ако је неко од свих тих крими ликова из 90тих био Титоиста и Југословен то је био Аркан, он уопште као удбаш није био задојен тим четништвом и просто је невероватно да повезујете његово битисање то кратко на трибини са појавом четништва.

Шта онда питао би се неко одваја Звезду, можда је то претеривање, можда је жеља јер лепше звучи, али чињеница је да....су за Звезду углавном навијали Срби, да у послератној Југославији некако се баш Срби груписали око тог клуба, нисам ја рекао но Матија Бећковић ако не смеш славити славу, онда бар навијам за Звезду, људи су у тој послератној Југославили почели са правом или не да доживљавају Звезду као српским клубом. Па и касније то је просто постало тако нормално да не кажем правило.
Један од највећих познавалаца Равногорског покрета је нашао податак да је нпр Рајко Митић био у Равногорској омладини
https://www.in4s.net/tajna-ravnogorska- ... stankovic/ Као и Борислав Станковић и један и други су од оснивања и ФК и КК били у нашем клубу, можда је некоме то био тада довољан разлог, не знам, али скоро сви очевици те ере су говорили једно Звезда је била изразито српски клуб, Партизан Југословенски. Уосталом погледајте прве поставе, председнике...то је напросто јасно.

И да се разумемо то није било тешко, у Звезди су углавном играли српски играчи, док у исто време у Партизану су играли репрезентативци НДХ-а са понеким Србином.

Данас и даље имамо одјека како шиптари и даље навијају за Партизан, у Хрватској и даље имамо људе којима је остало вероватно од родитеља или кога већ то да су навијали или и даље навијају за Партизан. За Звезду су углавном навијали Срби, Срби из Србије, Срби из ЦГ, Срби из Босне, Срби из Хрватске.

Кад већ причамо о 90тим и трибинама, па има онај клип не могодох га наћи из 1990 када Чуме на југу даје интервју и прича како на југу није битно ко је које националности и како ето међу вођама је и он Србин и Гане шиптар и Билке хрват.

Сима Србија је до скора кад је био чест гост на телевизијама говорио да за трибину није битно ко је које вере или националности, битно је да је гробар и партизановац, то је било пре неколико година, тада је била прича о неким хрватима који су најавили долазак на неку текму или пак тако нешто, па је он рекао да зна многе шиптаре који долазе, македонце и да не види проблем.

И онда неко спочитава Делијама како су они ту почели да фалсификују сопствене ставове и сопствену историју. А нико не спочитава Гробарима одакле толико Србофилије на југу, кад се зна став и историја трибине, да напросто клуб је битнији и од религије и од националности.

фикрета

Postby фикрета » Thu Feb 15, 2018 10:52 am

13.08.1986
ofk beograd-crvena zvezda
toliko o tome koliko su tadasnje dve vodece grupe,
momci u njima
a kasnije osnivaci delija bili komunisticki nastrojeni

B.Centrale

Postby B.Centrale » Thu Feb 15, 2018 10:58 am

Pevalo se i “...ajmo svi u glas, slobodan milosevic navija za nas”
bologna centrale

brucelee

Postby brucelee » Thu Feb 15, 2018 11:27 am

B.Centrale wrote:Pevalo se i “...ajmo svi u glas, slobodan milosevic navija za nas”

Па певало се, нема шта...Међутим мораш схватити тај тренутак, знаш ли да Слоба те прве изборе није покрао, да су заиста заистински сви Срби гласали за њега јер су мислили да је о патриота, родољуб и да ће он раскрстити са комунизмом, за њега су много гласали и мислили да је србенда.

Многи су и Драшковића подржавали, јер је тада представљао то што је представљао, а нико није ипак знао у ког монструма ће се касније претворити.

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 11:47 am

@Bunt Idi na temu Old school i udji na str. br. 5.Vidim da je tvoj prijatelj Riper bio na nekim utakmicama kao i ja i da me citirao,pa se preracunaj koliko imam godina.Pisacu jos tamo na navijackim temama,tek se zahuktavam.

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Thu Feb 15, 2018 11:48 am

ajde nadjite negde taj snimak gde se to peva. ili bar svedoka koji je to svojim usima cuo na tribini

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 11:59 am

Ultra,mega,giga navijaci,Grobari,Delije iz Guce trubaci..Posto svi sve znate i mnogo ste bitni na tribinama,znate li ko je i kad prvi na sever doneo pesmu "Zvezda,Srbija nikad Jugoslavija"?Ako ne znate,ja cu vam reci imenom i prezimenom o kome se radi.

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 12:05 pm

Inace ta pesma je takva podvala koju je samo debil mogao da smisli,pogotovo sto je SD Crvena Zvezda nastala na temeljima SK Jugoslavije.Treba da mi kazete svaka cast sto poznajes istoriju kluba,a ne da stampate pamflete o Reakciji?!Cuj Reakcija..pffff

B.Centrale

Postby B.Centrale » Thu Feb 15, 2018 12:21 pm

SAO_Zeljin wrote:ajde nadjite negde taj snimak gde se to peva. ili bar svedoka koji je to svojim usima cuo na tribini

Ja sam svedok, i pevao sa citavom tribinom. Posle 9.marta smo pevali i “...vuk vuk draskovic, navija za nas”

Brusli, istina, al’ istina je i da se dobro znala geneza premaskiranih nacionalista, ko su i sta su bili tekom pobede u nob-u. Kao sto se i znalo koje su familije u lijevoj rijeci, andrijevici, jabuci i uvacu bili strogo partizanske (odnosno komunisticke) a koje cetnicke. Koga to nije interesovalo, nije zeleo da zna ili zbog intimnih pitanja nije zadirao u istinu, to je vec sasvim deseto pitanje.
bologna centrale

нема лека

Postby нема лека » Thu Feb 15, 2018 12:52 pm

Певало се та песма, није то нека тајна. Слоба је тад у народу важио као националиста, играо је на ту карту, као што рече брусли, Слоба је тад имао већинску подршку народа. Имао је после и Драшковић, али после њега нико више. Подржавали су људи отпор, биле су и заставе, али никад више ниједног политичара. После Драшковића је била и песма "ни Шешеља, нити Драшковића"...Неки људи са трибине били су и у Драшковићевом обезбеђењу са Кнелетом и Гишком.

brucelee

Postby brucelee » Thu Feb 15, 2018 12:52 pm

B.Centrale wrote:
SAO_Zeljin wrote:ajde nadjite negde taj snimak gde se to peva. ili bar svedoka koji je to svojim usima cuo na tribini

Ja sam svedok, i pevao sa citavom tribinom. Posle 9.marta smo pevali i “...vuk vuk draskovic, navija za nas”

Brusli, istina, al’ istina je i da se dobro znala geneza premaskiranih nacionalista, ko su i sta su bili tekom pobede u nob-u. Kao sto se i znalo koje su familije u lijevoj rijeci, andrijevici, jabuci i uvacu bili strogo partizanske (odnosno komunisticke) a koje cetnicke. Koga to nije interesovalo, nije zeleo da zna ili zbog intimnih pitanja nije zadirao u istinu, to je vec sasvim deseto pitanje.

Брате ти данас не знаш ко је премаскиран националиста, а имаш толико извора информација, интернет, тв, медији, алтернативни медији итд.

Ти имаш данас људе који сматрају Мишу Вацића за доследног српског националисту нпр. А онда то све пребаци у 1989 и Газиместан не сме нико да вас бије, 1990 и 1991 годину. где не постоји интернет, где не постоји да на један клик дођеш до било које информације, где не постоји ништа скоро, осим три канала на телевизији.

Данас на клик и 2 минута све сазнаш те није за поредити... Ја знам озбиљне националисте и озбиљне људе који су тада били за Слобу и сматрали га националистом, Србином и шта све не, ти исти су 1991 то исто сматрали за Драшковића.

Јбг

Bunt

Postby Bunt » Thu Feb 15, 2018 12:57 pm

fedayn wrote:@Bunt Idi na temu Old school i udji na str. br. 5.Vidim da je tvoj prijatelj Riper bio na nekim utakmicama kao i ja i da me citirao,pa se preracunaj koliko imam godina.Pisacu jos tamo na navijackim temama,tek se zahuktavam.

Šta je ovo, Da Vinčijev kod? Ti mi daješ zadatke a ja ih rešavam?

Ok, hajde da se igramo... peta strana, peta strana... a, evo ga:

axkontra
Panzram
Panzram
axkontra
dag
Futurama
gradski_boem
Grobar do groba
ciksi
Stan_Smith
Stane Dolanc
црвениђаволи
niloas
gradski_boem
AB1998
црвениђаволи
Futurama
МГП
grunf
Kit_Karson

Kućo, nema te, jedino ako si ti ciksi a riper gradski_boem? A za dobro obojice bi valjalo da niste...

No, zajebanciju na stranu, taj tvoj odgovor ne znači apsolutno ništa. Mogao si biti na toj nekoj utakmici i sa 12 i sa 19 godina, što je više nego ogromna razlika u poimanju svega. Imaš problem da kažeš konkretnu cifru.

I ripera ne poznajem, ne znam kako si nas samo spojio, sa ovog foruma poznajem samo jednu osobu a i sa njom se često ne slažem u stavovima...

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 1:14 pm

Gradski_boem je nick,pise sve iz kog sam kraja,da mi je burazer '65 god,vezano za Legiju i pank na tribinama,tekma sa Zemunom,sve pise na toj strani.Oces ime i prezime,da mi vi pravi navijaci objasnite da ne treba da baljezgam po internetu?

нема лека

Postby нема лека » Thu Feb 15, 2018 1:32 pm

@fedayn
Свака част за познавање историје клуба, али много си задрт при својим ставовима.Не ваља ти толика острашћеност. Као што нису у праву они који кажу да наш клуб нема везе са комунистима, тако ни ти ниси у праву 100 посто. Вешто избегаваш чињенице које ти овде људи наводе, а палиш се на неке глупости. Ја лично не могу да поверујем да је удба само због напада на некога из нашег спортског друштва ишла да "чисти". Разлог за то "чишћење" не можеш да знаш ни ти, а ни твој отац, ко зна зашто су те усташе средили. Лепо ти је пустињска лисица копирао пост од човека који најдетаљније проучава историју нашег клуба, где је описано до детаља ко је све учествовао на којој седници, ти си на то одговорио само да то није истина, да Крцун стоји иза тога.
Даље, кажеш да је било фудбалера који су ишли на фронт и враћали се да би играли утакмице, а колико их је међу њима било који нису били ни партизани, ни четници, једноставно су били у борби против окупатора мобилисани. Навео си Милутинца, ево ти га одма контра пример Рајко Митић, прва Звездина звезда, највећи име нашег СД. Ево ти га Бора Станковић, Александар Николић.
Како коментаришеш то да за Звезду навија скоро цела Крајина, Книн, Република Српска? И то није задњих 20 година, него одувек. Зато што је Звезда од оснивања привлачила Србе.
На северу је национализам почео да се шири доста пре Аркана. Ја не могу да причам о том времену, јер сам млађи, али сам имао прилике да слушам Црвка и Зељу лично, и још доста старијих навијача из тог времена, значи не приче рекла казала. 1986 године су људи лежали у затвору због напада на шиптаре. Аркан није имао никакву улогу у оснивању Делија, као ни у Загребу. То гробари покушавају да потуре, као и причу за Делије заставу и име. Аркан је у Загребу био на терену, у оделу, као обезбеђење клуба, тек касније током те године се појавио пар пута на трибини и нажалост успео је да у своју причу увуче доста људи. Он није никакав националиста, удбашко дете, пандурчина и профитер.
Не може да се оспори да имамо комунистичке корене, комунистичко име, али није ни све као што ти пишеш. Пробај да будеш мало више објективан.

друг члан

Postby друг члан » Thu Feb 15, 2018 1:48 pm

нема лека wrote:Певало се та песма, није то нека тајна. Слоба је тад у народу важио као националиста, играо је на ту карту, као што рече брусли, Слоба је тад имао већинску подршку народа. Имао је после и Драшковић, али после њега нико више. Подржавали су људи отпор, биле су и заставе, али никад више ниједног политичара. После Драшковића је била и песма "ни Шешеља, нити Драшковића"...Неки људи са трибине били су и у Драшковићевом обезбеђењу са Кнелетом и Гишком.

Певало се ..ајмо сви у глас,Радован Караџић навија за нас..после 2000.
Choose Life

fedayn

Postby fedayn » Thu Feb 15, 2018 2:09 pm

Dzile i B.Centrale,vi se sprdate sto sam napisao vezano za Krcuna i film.A on je zasluzan za osnivanje Katedre za sv.knjizevnost,Istorijski muzej Srbije i program Avala filma.Pa nije on bio neki duduk ukalupljen dogmama.

B.Centrale

Postby B.Centrale » Thu Feb 15, 2018 2:16 pm

Ma ne brate, parafraziram iz Bal na vodi, Plasticni Isus, il’ sta vec, pitaj Boga... Cesto tu repliku pomenem u nekoj zajebanciji.
Ne znam previse istorijskih detalja oko FK i Krcuna, kao ti i neki doticni, pa se i ne ukljucujem. Citam sta kenjate, jedna je od boljih prica. Samo napred
bologna centrale

Return to “Само опуштено”