Тема за све и свашта

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Космет је Србија

Re: Тема за све и свашта

Postby Космет је Србија » Thu Jan 05, 2017 10:36 am

Очајник wrote:Ajd da vidim kako ce da me ubede da sam 11 dana nakon kupovine tj. 6 dana upotrebe, kriv za cepanje same cizme. Hvala matori

Која радња је у питању ако није тајна?

П.С. Тезви дај мало чупри о томе како си избегао војску и како је било радити у библиотеци у центру јер си мислим писао о томе на блогу свом. Одма сам се сетио ђуричка проклетог у оном филму наташа који је исто шљакао на тргу у библиотеци и како су га пандури онда стално цимали јер је шатро отпораш.

жабац

Re: RE: Re: Тема за све и свашта

Postby жабац » Thu Jan 05, 2017 11:19 am

Bunt wrote:
жабац wrote:Јел има неко неки предлог код кога да каско осигурам ауто?

Ideš kolima na neki rizičan put (Hr, Al, KiM..) pa frka zbog lokalnih patriota ili hoćeš jednostavno da osiguraš? Nemoj Milenijum, Uniqa i DDOR, izuzetno loše se kotiraju po pitanju isplate. Dunav ili Delta, dakle Dunav. :)

1989

Ово друго.Дакле Дунав, а.Видех рекламу за АМСС скоро, какви су они?

Bunt

Re: RE: Re: RE: Re: Тема за све и свашта

Postby Bunt » Thu Jan 05, 2017 11:38 am

жабац wrote:
Bunt wrote:
жабац wrote:Јел има неко неки предлог код кога да каско осигурам ауто?

Ideš kolima na neki rizičan put (Hr, Al, KiM..) pa frka zbog lokalnih patriota ili hoćeš jednostavno da osiguraš? Nemoj Milenijum, Uniqa i DDOR, izuzetno loše se kotiraju po pitanju isplate. Dunav ili Delta, dakle Dunav. :)

1989

Ово друго.Дакле Дунав, а.Видех рекламу за АМСС скоро, какви су они?

Ne znam šta bih ti rekao. Generalno sva osiguravajuća društva su u problemu, odnosno posluju sa gubitkom kada su u pitanju auto štete. Pitanje je samo koliko taj gubitak utiče na njihovo ukupno poslovanje. A od toga opet zavisi i koliko će im teško pasti isplata. Možeš da vidiš sa kojim servisima i radionicama sarađuju. Možda majstori neće da rade te automobile (osigurane kod neke konkretne kuće) zbog problematičnog iznosa ili roka naplate. I znam da u Dunavu možeš na 12 rata da platiš. To je dobro za one koji npr idu u hrvatsku pa im frka da ih ne olupaju. Čim se vrate raskinu polisu i umesto 300-500e plate 30-40 za ful kasko.

1989

st.vuki

Postby st.vuki » Mon Jan 09, 2017 11:30 am

Ljudi kupio bih onaj fm transmitter za kola sa USB ulazom da mogu da pustam mp3 format. Jel ima neko iskustva sa tim? Da li ima boljih losijih,kakav je kvalitet zvuka,da li provereno radi itd?

niko

Postby niko » Wed Jan 11, 2017 11:46 am

ima li odje nekog ko poseduje ovaj uredjaj ili je cuo nesto vise o ovome?
na fb sam naleteo na reklamu, kazu daju i godinu dana garancije.
Image

Predstavlja uređaj koji u sebi ima android platformu i koji priključivanjem, Vaš TV pretvara u ANDROID SMART TV. Uređaj je kompletan, što znači da u sebi ima i WiFi prijemnik a i priključak za kabl. net, pa se onda možete povezati na svoj internet i skidati sve programe sa Marketa... Naprosto, sa ovim uređajem, Vaš TV se pretvara u veliki Android kompjuter, na kome možete raditi sve.
Android za TV radi na svakom televizoru koji ima HDMI ulaz (kao sa slike), a povezuje se veoma jednostavno. Filmovi, Serije, IPTV strani kanali, Online radio stanice, Google Play Store, Android igrice, Neograničen broj aplikacija, Youtube, Skype, Viber, FB, Google Chrome, Netflix, PopCorn, Mobdro... Dosta je bilo dosadnog TV programa, vreme je da vam na televizoru bude dostupno sve što zamislite.
Procesor: 4GPU
Ram: 4CPU
Operativni sistem: Android 4.4 KitKat
Poseduje:
4xUSB ulaz
1xSPDIF
1xAV
1xHDMI
1xulaz za kabl. net
1xulaz za SD/MMC karticu
MXQ Android Smart TV BOX pakvanje sadrže:
1x MXQ Uređaj
1x kabli za povezivanje
1x ispravljač za struju
1x daljinski upravljač
1x uputstvo za upotrebu

prcko

Postby prcko » Wed Jan 11, 2017 12:29 pm

st.vuki wrote:Ljudi kupio bih onaj fm transmitter za kola sa USB ulazom da mogu da pustam mp3 format. Jel ima neko iskustva sa tim? Da li ima boljih losijih,kakav je kvalitet zvuka,da li provereno radi itd?

Imam ja tako nesto, radi dobro, ima i daljinski. :mrgreen: Gurnem ga gde se gura upaljac, a na FM nadjem frekfenciju i rokaj.

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Wed Jan 11, 2017 12:44 pm

Radi kao lud dok radi :mrgreen:

Ja sam izmenjao 6,7 komada, kod Kineza 200-300 dindzi. Radi sve normalno, zvuk je dobar, samo nadjes fekvenciju. Dok ne crkne. Meni neki radi po godinu dana, neki 3 meseca, ali se ne opterecujem, jer uvek ima novi po istoj ceni

Rođaci

Postby Rođaci » Wed Jan 11, 2017 12:52 pm

niko wrote:ima li odje nekog ko poseduje ovaj uredjaj ili je cuo nesto vise o ovome?
na fb sam naleteo na reklamu, kazu daju i godinu dana garancije.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/15068387_670338486456218_6961672724883788665_o.jpg?oh=0a44058fce0fc5f89c8b0a455facd564&oe=58DBAD74

Predstavlja uređaj koji u sebi ima android platformu i koji priključivanjem, Vaš TV pretvara u ANDROID SMART TV. Uređaj je kompletan, što znači da u sebi ima i WiFi prijemnik a i priključak za kabl. net, pa se onda možete povezati na svoj internet i skidati sve programe sa Marketa... Naprosto, sa ovim uređajem, Vaš TV se pretvara u veliki Android kompjuter, na kome možete raditi sve.
Android za TV radi na svakom televizoru koji ima HDMI ulaz (kao sa slike), a povezuje se veoma jednostavno. Filmovi, Serije, IPTV strani kanali, Online radio stanice, Google Play Store, Android igrice, Neograničen broj aplikacija, Youtube, Skype, Viber, FB, Google Chrome, Netflix, PopCorn, Mobdro... Dosta je bilo dosadnog TV programa, vreme je da vam na televizoru bude dostupno sve što zamislite.
Procesor: 4GPU
Ram: 4CPU
Operativni sistem: Android 4.4 KitKat
Poseduje:
4xUSB ulaz
1xSPDIF
1xAV
1xHDMI
1xulaz za kabl. net
1xulaz za SD/MMC karticu
MXQ Android Smart TV BOX pakvanje sadrže:
1x MXQ Uređaj
1x kabli za povezivanje
1x ispravljač za struju
1x daljinski upravljač
1x uputstvo za upotrebu

brate uzmeš hdmi kabl i povežeš sa računarom i imaš sve to
ja povezao tako, podesiš sve u programima tako da se ne dupliraju zvuk i slika i boli te kurac
meni npr. na računaru ide YouTube, a na teveu stream sa računara, odvojen zvuk, odvojena slika, sve super
za 1000 dinara rešiš problem

niko

Postby niko » Wed Jan 11, 2017 1:06 pm

jeeeeeebote, odavno mi prolazilo kroz glavu da probam tako nesto i sve zaboravim.
hvala Rodjo!

Brdja

Postby Brdja » Wed Jan 11, 2017 2:13 pm

Pa dobro, nije svima kompjuter u istoj sobi npr. ili neko neće da razvlači kablove po kući. Pogotovo što hdmi kabl nije ni malo tanak. Onda, mora komp da ti bude upaljen, itd. Video sam i ja ovu stvarčicu što je @niko okačio ali nisam čuo da sada nikakve komentare od korisnika. Pa ako neko nešto zna neka napiše.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Rođaci

Postby Rođaci » Wed Jan 11, 2017 2:19 pm

pa u svakoj poštenoj kući računar radi po ceo dan i šiba download :mrgreen:

sad ozbiljno, računar je bolji za ove stvari, zbog svih podržanih formata i većih mogućnosti
kabl se lako postavi uz zidove, nema drkanja sa dodatnim uređajem, mislim da je mnogo bolja opcija preko računara i hdmi kabla to raditi

dennycrane

Postby dennycrane » Wed Jan 11, 2017 3:16 pm

imam ja android kutiju vec godinama (samsungov stariji model) i dojaja je stvar. kao i sve, ima svoje pluseve i minuse.
dobro je to sto ne mora da ti radi komp, sto svako moze nesmetano da rukuje (klinac sam pusta youtube sta ga zanima), meni najvaznije da radi d3go aplikacija, pa akam to do iznemoglosti.
posto je moj model mator, problem je pun hd (1920x1080, manji 720p radi bez problema), mada mislim da sam i to resio podesavanjima (tv ima odlican ugradjen plejer, pa mi je to lakse da koristim).
do skoro sam za prenose koristio torent strim kontroler, ruski program za direktne prenose po principu torenta i radio je najcesce odlicno - treba se samo nakaciti na vreme. sada, kao sto rekoh, akam d3go za sportklub, a ligu sampiona jurim po drugim nacionalnim televizijama (platio sam vpn). ima i taj kodi program, koji radi isto, ali posto mi nikad nije trebao, nisam ga ni probao.
ovaj sa ponude ima stari android i zato ne znam koliko je uopste star model (bas zbog tog punog hd-a). kod kineza preko aliekspresa se valjaju na kilo, ali mora da se ceka plus njihova garancija ti i ne znaci mnogo. ali, sada je xiaomi izbacio kutiju za 70 dolara koja podrzava 4k i deluje bas dobro - ali kad mi ne treba...
imam i windows stick (sad mi bas ponestaje slobodnih hdmi ulaza na tvu) i on je super ko je navikao na windows. po meni i bolji od androida, ali ovaj mi vec ima svoj hd od terabajta, a i navikao sam... ako nekog zanima, mozda bi burazer prodavao svoj windows stick (lenovo), posto ga ne koristi (mislim da ga nije ni otvorio)...
mana je sto ili treba da prebacujes fajlove preko usb stika ili da serujes folder na racunaru, pa da on bude dostupan na kutiji. ili da imas mrezni disk...
uglavnom to je osnovno. sta vas konkretno zanima, pitajte...

edit: e da, podrzava i android sve formate za gledanje, naravno...

st.vuki

Re: RE: Re: Тема за све и свашта

Postby st.vuki » Wed Jan 11, 2017 5:33 pm

ultra mentalitet wrote:Radi kao lud dok radi :mrgreen:

Ja sam izmenjao 6,7 komada, kod Kineza 200-300 dindzi. Radi sve normalno, zvuk je dobar, samo nadjes fekvenciju. Dok ne crkne. Meni neki radi po godinu dana, neki 3 meseca, ali se ne opterecujem, jer uvek ima novi po istoj ceni

A jel zvuk normalan? Nema sumova ili da moram da pojacam za +10 da bi se lepo culo

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Wed Jan 11, 2017 8:40 pm

Pitanje za Rodjaka: da li zastareva porez na imovinu? Stiglo mi je mekih 50000 da platim a to nije placano mnogo godina

Brdja

Postby Brdja » Wed Jan 11, 2017 8:57 pm

@dennycrane, što se mene tiče, sve što me je interesovalo si objasnio. Hvala.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

čompika

Postby čompika » Wed Jan 11, 2017 9:26 pm

SAO_Zeljin wrote:Pitanje za Rodjaka: da li zastareva porez na imovinu? Stiglo mi je mekih 50000 da platim a to nije placano mnogo godina

Da li se odnosi na porez godišnji što se plaća, ili porez kada kupiš stan? Ako je ovo prvo, negde sam pročitao da zastareva za 4 godine, s tim ako je stan kupljen 1. februara 2012 naprimer, računa se 4 godine od 1.1.2013.
Al nek Rođa to potvrdi.

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Wed Jan 11, 2017 11:52 pm

na godisnji

čompika

Postby čompika » Wed Jan 11, 2017 11:59 pm

Onda je ovako kako sam napisao što se tiče zastarevanja. Čitao sam nedavno, jer i sam imam taj problem. Godinama nisam imao pojma za taj porez, i nikada ništa nije stizalo na kućnu adresu. To je zato što moraš sam da se prijaviš.
Uglavnom vidi šta ti piše od kog datuma, verovatno može da se odbije deo na konto zastarevanja.

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Thu Jan 12, 2017 6:35 pm

Juce sam bas bio sa drugarom da kupi tv. On zapeo da kupi 42 inca za 70 000 ali sa svim tim wifi smart kurcima a ja mu jebem mamu i objasnjavam za hdmi kabal i bezicni mis. Ja sam jebo te za 45 000 kupio lg 43 inca, povezao ga hdmi kablom sa kompom koji je u drugoj sobi i Bog da me vidi. Kupio bezicni mis i tastaturu i eto ti smart tv za mnogo manje pare. Za 70 000 sam video neki tesla, nemam pojma koliko je inca ali je duplo veci nego taj sto je gledao, eno ga sad se krcka koji ce da uzme. Ako uzme taj od 42 po meni je volina nevidjena, ali sta ja da mu radim...

čompika

Postby čompika » Thu Jan 12, 2017 9:10 pm

Jedno pitanje, možda bolje za pc kliniku, a možda i ovde, vezano za korišćenje piratskog softvera na mestu gde postoje provere.
Hoću na poslu da koristim portabl verzije Photoshopa i Ilustratora sa USB-a. Da li može ako bane inspekcija da se otkrije da su korišćeni ti programi?

Return to “Само опуштено”