Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Nexon

Re: Вести

Postby Nexon » Sat Oct 27, 2018 11:48 pm

Полиција блокирала Пљевљa: Дан уједињења Црне Горе и Србије ипак обележен

Image

- Вековима су овде на овом поростору светлели, светлели су и они који су пре 100 година стварали слободу, принели своје животе Богу и ближњима. То су људи који су пре свега светлели вером, веровали су да ће истина победити да је правда јача од неправде и онда када по људским мерилима није изгледно да ће она победити али вера таква. Ми смо сведоци тога да њихова жртва није била узалудна. Ми смо ти који се подсећамо тог времена, овде да речемо да их волимо да их се не одричемо да ценимо њихову жртву да намо она значи да нам она светли. Хоћемо такође рећи да светлост којом су они светлили и даље светле има нарочиту особину да је не може утулити никакав ветар. Молитвена песма за такве каже „Вашу славу ништа неће помрачити“,зато што она не зависи од људи она је натприродна јер је од Бога, Бог је запалио ту светлост и зато човек колико год настојао не може да је потамни или угуши.

Подсећања ради уочи свете Петке 26. октобра није одржана свечана академија поводом крсне славе града Свете Петке и 100 година од ослобођења и уједињења Црне Горе и Србије, јер је локална власт, само неколико сати пре скупа, забранила одржавање истог у бившем Дому војске иако је та сала за тај скуп била неколико дана пре одобрена.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ

На дан Свете Петке 1912. ггодине Војска Краљевине Србије на челу са Краљем Петром I Карађорђевићем, ослободила је Пљевља од турске окупације, која је траjaла око четри и по века. На исти празник 1918. године Пљевља су, од исте војске и под командом истог краља ослобођена од аустроугарског окупатора након трогодишње окупације.

Далтон

Postby Далтон » Mon Oct 29, 2018 10:08 am

(Street Force / Curva Orientale)

Celavac

Postby Celavac » Mon Oct 29, 2018 5:48 pm

MisterNO

Postby MisterNO » Tue Oct 30, 2018 9:24 am

Sergio Bonelli: Mister No je nastao prema stvarnom liku kojeg sam video na jednom putovanju

santamarija

Postby santamarija » Tue Oct 30, 2018 11:12 am

Fino sto je ovo uradjeno,tako nesto treba ovom ucmalom gradicu. Postavljen je u cuveni kruzni tok koji je kostao tracavih 50 miliona a da se guzve nisu smanjile. Avaj,dva nadobuda prijatelja sedela u kafani, i jedan kaze* ne bi bilo lose da se napravi kruzni tok tu i tu, da se smanji guzva kada se ljudi a i ja,(mada taj nije covek) vracamo kuci sa posla. Posle par godina taj drugi nadobudi,koji je promenio vise partija nego ja carapa,postaje neko mudo u ovom usranom gradu, seti se price i predlozi to tamo nekim drugim kurtonima i oni donesu odluku da se gradi kruzni tok. Naravno,nigde logike i pameti,baciti 50 miliona a guzve jos vece. Da ne objasnjavam sto,saobracajna nekultura je u pitanju. Posto nadobudi posto -poto hoce da dokaze da je bacanje 50 miliona u redu,onda on opet sa onim prethodnim kurtonima sedne i sada donese odluku da se pored tog kruznog toka,napravi jos jedan kruzni tok/. Eto bice bolje. Pa danas kada se gleda iz vazduha tu postoji jedna 8,valjda vodjeni idejom da je sarganska osmica cuvena na pruzi,pa eto on da bude upisan u istoriji kao covek koji je resio pitanje saobracaja u Uzicu napravi i Uzicku 8 ali na putu,tj drumsku osmicu. Nidje pamti,ali nema veze. Za sutrasnju proslavu i otkrivanje spomenika kurtoni su izdvojili 13 miliona dinara. Ne znam da li ce im veliki vodja doci sa svom svojom bulumentom i autobusima,ali bih voleo da pada kisa kao jutros vise nego ista. Inace sponenik mocno izgleda,pa kad kremanci,biostanci,mokrogorci,staparci,dreznicani i ostali krenu na cuvenu DRUMSKU OSMICU, bice veselo... :lol:

MisterNO

Postby MisterNO » Tue Oct 30, 2018 11:41 am

santamarija wrote:

Fino sto je ovo uradjeno,tako nesto treba ovom ucmalom gradicu. Postavljen je u cuveni kruzni tok koji je kostao tracavih 50 miliona a da se guzve nisu smanjile. Avaj,dva nadobuda prijatelja sedela u kafani, i jedan kaze* ne bi bilo lose da se napravi kruzni tok tu i tu, da se smanji guzva kada se ljudi a i ja,(mada taj nije covek) vracamo kuci sa posla. Posle par godina taj drugi nadobudi,koji je promenio vise partija nego ja carapa,postaje neko mudo u ovom usranom gradu, seti se price i predlozi to tamo nekim drugim kurtonima i oni donesu odluku da se gradi kruzni tok. Naravno,nigde logike i pameti,baciti 50 miliona a guzve jos vece. Da ne objasnjavam sto,saobracajna nekultura je u pitanju. Posto nadobudi posto -poto hoce da dokaze da je bacanje 50 miliona u redu,onda on opet sa onim prethodnim kurtonima sedne i sada donese odluku da se pored tog kruznog toka,napravi jos jedan kruzni tok/. Eto bice bolje. Pa danas kada se gleda iz vazduha tu postoji jedna 8,valjda vodjeni idejom da je sarganska osmica cuvena na pruzi,pa eto on da bude upisan u istoriji kao covek koji je resio pitanje saobracaja u Uzicu napravi i Uzicku 8 ali na putu,tj drumsku osmicu. Nidje pamti,ali nema veze. Za sutrasnju proslavu i otkrivanje spomenika kurtoni su izdvojili 13 miliona dinara. Ne znam da li ce im veliki vodja doci sa svom svojom bulumentom i autobusima,ali bih voleo da pada kisa kao jutros vise nego ista. Inace sponenik mocno izgleda,pa kad kremanci,biostanci,mokrogorci,staparci,dreznicani i ostali krenu na cuvenu DRUMSKU OSMICU, bice veselo... :lol:

Што се споменика тиче то подржавам, а што се осмице тиче то не знам, нисам још имао прилике, мада релативно често идем тим крајем. Генерално је конфузија на путу код Ужица, не треба то да чуди, какви људи тренутно воде причу добро да имамо путеве, видиш да се аутопут ради по два пута. :D
Sergio Bonelli: Mister No je nastao prema stvarnom liku kojeg sam video na jednom putovanju

Bunt

Postby Bunt » Tue Oct 30, 2018 4:38 pm

Ne znam kakve veze ima ko je na čelu grada sa nekulturom vozača? Idiotu koji ne može da savlada da pravilo desne strane ne važi u kružnom toku ne pomaže ni gradonačelnik ranga Tesle.

santamarija

Postby santamarija » Tue Oct 30, 2018 8:52 pm

Bunt wrote:Ne znam kakve veze ima ko je na čelu grada sa nekulturom vozača? Idiotu koji ne može da savlada da pravilo desne strane ne važi u kružnom toku ne pomaže ni gradonačelnik ranga Tesle.

Na tom mestu kruzni tok nije doneo nista a potroseno je 50 miliona. Gradonacelnik i njegove podguzne muve itekako imaju veze sa tim. Pravilo desne strane se zna,ali do zakrcenja dolazi jer odliv vozil iz kruznog toka je mnogo manji od gustine saobracaja,a genijalci koji su savladali kruzni tok i pravilo desne strane ni za pedalj ne pokusavaju da ukljuce mozak i ne zatvaraju kruzni tok samo zato sto imaju prednost .

Nexon

Postby Nexon » Wed Oct 31, 2018 9:36 am

Два метка у груди који могу да продубе кризу Албаније и Грчке

Страсти и у Грчкој и у Албанији узбуркала је смрт Константина Кацифаса, кога је убила албанска полиција. Колико овај инцидент може да утиче на почетак нормализације односа двеју земаља.

Министарства спољних послова Грчке и Албаније имају различита виђења догађаја од недеље, када су Албанске специјалне полицијске снаге РЕНЕА убиле тридесетпетогодишњег Константина Кацифаса у селу Буларат (које Грци зову Вулијаратес) у области града Ђирокастра на југу Албаније.

Према извештају албанске полиције, Кацифас је, обучен у маскирну одећу, истакао грчку заставу у селу, а потом запуцао на полицију из „калашњикова“. Све се догађало на дан 28. октобра, који се у Грчкој обележава као национални празник. На тај дан, Грчка је 1940. одбила ултиматум фашистичке Италије и ушла у рат са њом.

Овај догађај долази после великих напора да се грчко-албански односи, после скоро једног века ратног стања, нормализују. Док грчко Mинистарство спољних послова саопштава да је губитак људског живота неприхватљив под било којим околностима, албанско изражава разочарење што Атина није осудила оружани напад на албанску полицију.

На инцидент је реаговао и албански премијер Еди Рама, огласивши се преко Твитера позивом „драгим суседима“ да би, уместо што називају неприхватљивим убиство „лудака“ који је пуцао на албанску полицију, требало да захваљују богу што нико невин није страдао.

Инцидент долази убрзо пошто су начињени први кораци како би се решио спор две земље који траје од 1940, када је у Грчкој усвојен Закон о рату, на основу кога је ратно стање између Грчке и Албаније трајало све време Хладног рата.

Међутим, како преносе грчки медији, представници грчке мањине у Албанији, окупљени у организацију Омоноја, тврде да је Кацифас погубљен. У саопштењу које је издала ова организација која се бави промоцијом права грчке мањине у Албанији, албанска полиција оптужена је за непоштовање процедуре и, како се каже, Кацифасову неправедну смрт.

Званична верзија догађаја каже да је Кацифас одбио да се преда и да је размена ватре трајала око пола сата. Поред Кацифасовог тела, тврди албанска полиција, пронађена је торба са око 100 метака и војнички нож.

Сумње у званичну верзију догађаја појачало је то што албанска полиција још није објавила видео-снимак инцидента који би развејао сваку сумњу.

Због чега је Кацифас морао да буде упуцан са два метка у груди, пита се његов пријатељ Пантелис Папистас у изјави за грчку АНТ1 телевизију. Он такође негира тврдње албанске полиције да је Кацифас патио од психолошких проблема. Напротив, Кацифас је био савршеног психичког стања, каже он.

Инцидент у Буларату изазвао је протесте испред албанске амбасаде у Атини, а са овим догађајем испрва ја био повезан још један обрачун Грка и Албанаца у близини Атине, у којем је тешко повређено шесторо људи. Испоставило се да се ради о обрачуну због новца.

https://rs.sputniknews.com/analize/2018 ... incident-/

tizlabor

Postby tizlabor » Wed Oct 31, 2018 11:13 am

Bunt wrote:Ne znam kakve veze ima ko je na čelu grada sa nekulturom vozača? Idiotu koji ne može da savlada da pravilo desne strane ne važi u kružnom toku ne pomaže ni gradonačelnik ranga Tesle.

Nije se santamarija mozda dobro izrazio i objasnio o cem se radi.
Naime veliki kruzni tok(onaj poznati sto su izlazili snimci sa njega)ima 4 ulaza i 4 izalaza,ali 70% vozila koje udju u kruzni tok izlaze na jedan od ova 4 izlaza.E sta je saobracajna nekultura zbog koje se stvara guzva,pa kada neces da pustis vozilo da udje u kruzni tok da bi samo kroz njega proslo i izaslo na neki od ona 3 izlaza gde nema kolone,a isto se prestrojilo i vidis da nece u tvoj izlaz,a ti mu nedas da prodje.Onda se stvore cepovi,i nastaje haos.
Drugi mali kruzni tok koji se naslanja na ovaj(i bas na taj najfrekfentniji izlaz)i sa njim pravi osmicu ima ogromnu manu.Na izlazu iz njega je postavljen pesacki prelaz koji koci saobracaj nepitaj koliko.Sve ovo se nalazi u neposrednoj blizini gradske pijace,te narod koji kada izlazi sa pijaca ide na taj pesacki i pravi zastoj svojom saobracajnom nekulturom(ne cekaju da ih se skupi nekoliko pa da svi predju pesacki i ne koce saobracaj,vec onako ko idioti jedan po jedan itd...)

MisterNO

Postby MisterNO » Wed Oct 31, 2018 2:12 pm

Да вечно памтимо: Грк који је задужио Србе добија улицу у Београду

Јануар 1916. године. Српска војска стигла је на Крф, а грчки земчљорадник Јанис Јанулис изнемоглим српским војницима уступио је своју земљу како би на њој направили војни логор.

Студирају на српском, a српски неће да говоре

Пресуда против Правног факултета универзитета у Новом Саду, по тужби савеза мађарских ученика. "Криви" што од бруцоша траже знање службеног језика.

Мићара

Postby Мићара » Wed Oct 31, 2018 2:37 pm

MisterNO wrote:[/url]

Пресуда против Правног факултета универзитета у Новом Саду, по тужби савеза мађарских ученика. "Криви" што од бруцоша траже знање службеног језика.

:mrgreen: , шов програм, како би ја то туко као у краљевини, штапом по длановима, прљави цигани, траже неко право, чуј "мађари" каква је то нација уопште...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

kocka

Postby kocka » Wed Oct 31, 2018 2:56 pm

Мићара wrote:

:mrgreen: , шов програм, како би ја то туко као у краљевини, штапом по длановима, прљави цигани, траже неко право, чуј "мађари" каква је то нација уопште...

Да је сада краљевина, ти не би смео да преноћиш у Београду, а не да се у њега населиш :D

Мићара

Postby Мићара » Wed Oct 31, 2018 3:25 pm

kocka wrote:
Мићара wrote:

Да је сада краљевина, ти не би смео да преноћиш у Београду, а не да се у њега населиш :D

Ко каже да ћу ја остати у Београду? Ја сам у Београду због грађевинског факултета, а не због Београда... Београђани пуни сте ви себе, а уствари нико од знаменитих Срба и славних није из Београда...

kocka

Postby kocka » Wed Oct 31, 2018 5:34 pm

Мићара wrote:
kocka wrote:
Мићара wrote:

Ко каже да ћу ја остати у Београду? Ја сам у Београду због грађевинског факултета, а не због Београда... Београђани пуни сте ви себе, а уствари нико од знаменитих Срба и славних није из Београда...

Да ли то креће нека реконструкција грађевинског факултета :D

Није поента у Београду, смешно ми је како се ложите на ту краљевину .

1958

Postby 1958 » Wed Oct 31, 2018 7:22 pm

Kako nije comi? Ajde nauci bar malo istoriju grada u koji si se nastanio. Nolo je sa banjice :mrgreen:
Често одем до на село

Мићара

Postby Мићара » Wed Oct 31, 2018 9:48 pm

Мислим на Карађорђа, Вука Караџића, Николу Теслу, Његоша, Живојина Мишића, Иву Андрића, Николу Пашића, Патријарха Павла, Владику Николаја, Ратка Младића, Дражу Михајловића итд..... У питању је животна борба а не спортска...

Etaoin

Postby Etaoin » Wed Oct 31, 2018 10:11 pm

Степа Степановић је из Кумодража :)

друг члан

Postby друг члан » Wed Oct 31, 2018 10:19 pm

Etaoin wrote:Степа Степановић је из Кумодража :)

Ал је он славан :mrgreen:
Choose Life

1958

Postby 1958 » Thu Nov 01, 2018 12:06 am

Mika Alas
Често одем до на село

Return to “Само опуштено”