Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...

njasvi

Re: Вести

Postby njasvi » Sun May 29, 2016 12:47 am

VICE istražuje: Vikend ratnici - klupske droge u Srbiji

http://www.vice.com/rs/read/vice-istrazuje-vikend-ratnici-koliko-su-prisutne-klupske-droge-u-srbiji?utm_source=vicefbsr

mislio sam da stavim u dusevnu al bi ispalo post jedan za drugim, na 9:47 krece razgovor sa dilerom
04 X 1945

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Sun May 29, 2016 3:17 pm

Nexon wrote:Само ви протестујете, шетајте...радите шта хоћете. Ја се само надам да опција за коју сам гласао остати изван тога јер је мени, а мислим и гомили гласача Двери, неприхватљиви ти ставови који доминирају на тим скуповима.

Image

сад си гласач двери :lol:

http://standard.rs/zeljko-cvijanovic-preporucuje/34755-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D0%BE-%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%83-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%92%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%98%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%83-%D0%B1%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%83

Nexon

Postby Nexon » Mon May 30, 2016 2:19 pm

Заимљиво, ово је јуче на пинк-у скоро од речи до речи понављао Вучић...

Него да се само осврнем на ово, пошто је важно

Један од највећих медијских покровитеља у Србији, поред телевизије “Б92” и листа “Блиц”, је телевизија “N1”, тј. CNN за Балкан, која је позната по врло тенденциозном извештавању са свих кризних подручја и то са циљем даље дестабилизације целог региона. Та телевизија позната је и као медијски носилац процеса рушења самосталности Републике Српске.

Б92 је данас под директном контролом Вучића, маса другосрбијанских новинара је зато отишла, највише на ртв, која је била под контролом жутих док су владали покрајином(тако је настао "Државни посао" 2012, после пада жутих са републике, као покушај исмевања окреатња Србије од еу, али се то није десило, ко се сећа првих епизода зна то, пошто су људи који праве тај програм(не само они који се виде) били блиски, нисам сигуран да су и даље, жутима). Прва и б92 су само формално под контролом Грка док се иза налазе Вучићеви људи.

Блиц је слична прича, само што ту има дуалности интереса, пошто је блиц у саставу швапског рингијера, а Вучићу је главни спонзор швапска амбасада. Тако је компанија рингијер дала Вучићу на коришћење таблоид ало, док блиц не напада Вучића али има другосрбијанске ставове. Када је баш кључно, често пред изборе, понављају информерова саопштења. О овоме је причао "дисидент" Анђус када је блиц објавио на насловној ону причу о могућој педофилији, чак је навео конкретна имена ко контролише блиц из Вучићевог окружења.

Али мени је најзанимљивији случај те н1. Та кабловска тв је започела рад тако што су САД и ЕУ послали своје намеснике код Вучића, који је због тога променио закон да би та тв почела да ради.

Цео овај посао имао је зачеће у оног трена кад је крајем 2012. Амерички амбассадор у Београду Камерун Мантер именован за саветника борда директора српске провајдерске фирме СББ. Одмах после тога, обавештени новинари “Политике” поставили су питање Мантеру:”Да ли планира да доведе Си Ен Ен (CNN) на Балкан”? Камерон Мантер је пречуо питање.

Међутим 2013. ККР постаје занимљив српским медијима, јер фонд је пустио своје пипке у бивше YУ републике, има већ 1,7 милиона корисника кабловске телевизије плус интернет,плус стабилна телефинија.Осим СББ у Србији купили су “Телемах” у Словенији и БиХ, Тотал ТВ који послује у свих шест екс Ју република, чиме је ККР постао лидер овог бизниса на Балкану. Купили су и више спортских ТВ канала, Гранд продукцију,… Али, одмах после тога Телемах група најављује оснивање Н1 телевизије која ће имати подршку Си Ен Ен-а из Атланте.

Крајем 2013. још нерођена ТВН1 улази у кошмар. Реконструисана је Влада, нови министер цултуре И информисања је Иван Тасовац, чије министарство је задужено за Закон о електронским медијима и Закон о јавном информисању. У првобитним нацртима ових закона није предвиђено да оператери И дистрибутери имају сопствени информативни програм. Међутим у новембру 2013. “Фајненшел тајмс” пише како Си Ен Ен врши притисак да се измене поменути закони. Тако је у децембру 2014. Скупштина усвојила два закона у којима нема спорних чланова.

Другим речима, САД су стале иза пројеката ККР фонда, лобисти у Бриселу су избоксовали све оно што је фонд тражио, из Брисела у Србију је враћен Предлог закона о информисању с препоруком да се промени спорни члан 46. што је омогућило рађање Н1.

Даље, пре мање од месец дана

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се са представницима Америчког инвестиционог фонда (ККР), са којима је разговарао о стању српске економије, споразуму са Међународним монетарним фондом и новим инвестицијама.

„Политичка стабилност је најважнија за економски раст”, истакао је премијер Вучић и додао да ће Србија учинити све како би одржала стабилност у региону.

Генерал Петреус, који се налази на челу ККР, честитао је премијеру Вучићу победу на недавно одржаним изборима и нагласио да чињеница да је до победе дошло након спроведених реформи представља значајан доказ да је Србија на добром путу.

Најважније о чему нико не говори

Премијер Вучић разговарао је са представницима ККР и о проналажењу модела за решење ненаплативих кредита банака у Републици Србији, на којем већ раде заједничке радне групе Министарства финансија, Народне банке и ККР, саопштено је из Владе Србије.

http://www.politika.rs/scc/clanak/354435/Vucic-i-general-Petreus-o-novim-investicijama-u-Srbiji

Image

Са састанка Александра Вучића и представника Америчког инвестиционог фонда. (Фото Танјуг)

Наспрам Вучића седи генерал Петреус, бивши начелник циа а сада руководио инвестиоционим фондом ККР.

Ово последње, ненаплативи кредити, је изузетно важна ствар а тиме се нико не бави.

-Двери треба да учествују на протестима против криминала у Херцеговачкој, што је и Вучић синоћ признао, али без припадника тзв. левичарских и хомо организација које су послати на протесте само да би правили дискредитацију истог. Као што Вучић има своје тзв. заветнике на десници тако има своје организације на левици. Док год су такви тамо, заједно са разним другосрбијанским плаћеницима, који отворено износе своје симболе, иако постоји договор о неутралности протеста, Двери не треба да се мешају са њима.

Са друге стране, Двери требају да инсистирају на свим другим средствима да се казне одговорни и потпуно истражи криминал у Херцеговачкој. Пре свега у Скупштини, која креће за неки дан.

То је мој лични став.

Nexon

Postby Nexon » Mon May 30, 2016 2:28 pm

Када смо већ код тзв. медија

Када је 2005. године држава основала Агенцију за осигурање и финансирање извоза (АОФИ) циљ је био да се помогне извозницима и тако оснажи српска економија.
Тадашњи министар финансија, Млађан Динкић, рекао је да се кредити неће давати било коме већ само потврђеним извозницима.

Девет година касније, услови под којима се помоћ одобрава и имена клијената АОФИ-ја скривена су од очију јавности.

Први уговор показује да је у августу 2014. године АОФИ Пинку издао гаранцију до износа од 2,5 милиона евра у корист АИК банке.

Током 2014. године Пинк се појављује на листама Пореске управе као један од највећих пореских дужника. У тренутку када је склапан уговор о гаранцији, одлагање плаћања једног дела дуга још није било одобрено па остаје нејасно како је ова компанија испунила услов АОФИ-ја према којем њени клијенти не смеју да имају пореска дуговања.

У Уговору о кредиту од 10. децембра 2014. стоји да Пинк потврђује да су сви подаци, изјаве и документација достављени АОФИ-ју тачни, између осталог и подаци који се односе на то да редовно измирује своје пореске и друге обавезе према држави.

Ипак, према Извештају о власничкој структури и контроли медија Савета за борбу против корупције, Пинк је на дан 18. децембра 2014, осам дана након склапања Уговора о кредиту, каснио са отплаћивањем рата по репрограму из 2013.
Такође, према подацима Пореске управе, 31. децембра Пинк је, поред три неплаћене рате из репрограма имао и текући дуг, па је укупно дуговао нешто више од 3,5 милиона евра.

njasvi

Postby njasvi » Mon May 30, 2016 2:34 pm

Smrt slobodi, fašizam narodu!

Poslednji primer ovog prvog (borbe za svaki medij) bi mogao da nosi i jedan od starih reklamnih slogana: zašto kažeš Putin, a misliš na sebe? i – zašto kažeš Đenero, a misliš na RTS?

http://pescanik.net/smrt-slobodi-fasizam-narodu/
04 X 1945

Futurama

Postby Futurama » Mon May 30, 2016 6:40 pm

Nexon wrote:-Двери треба да учествују на протестима против криминала у Херцеговачкој, што је и Вучић синоћ признао, али без припадника тзв. левичарских и хомо организација које су послати на протесте само да би правили дискредитацију истог. Као што Вучић има своје тзв. заветнике на десници тако има своје организације на левици. Док год су такви тамо, заједно са разним другосрбијанским плаћеницима, који отворено износе своје симболе, иако постоји договор о неутралности протеста, Двери не треба да се мешају са њима.

Са друге стране, Двери требају да инсистирају на свим другим средствима да се казне одговорни и потпуно истражи криминал у Херцеговачкој. Пре свега у Скупштини, која креће за неки дан.

То је мој лични став.

По чему су Заветници Вучићева десница, баш би волео да чујем аргументовано образложење твог става.

навијај

Postby навијај » Mon May 30, 2016 7:01 pm

Он им је скупио потписе за листу као и већини малих странака да би се расипали гласови, заветници а и сви ми знамо да немају теоретске шансе за цензус. Ово ти је сигуран инфо

Futurama

Postby Futurama » Mon May 30, 2016 9:30 pm

навијај wrote:Он им је скупио потписе за листу као и већини малих странака да би се расипали гласови, заветници а и сви ми знамо да немају теоретске шансе за цензус. Ово ти је сигуран инфо

Ако ти тако кажеш онда је сигурно тако, извињавам се што сам уопште поставио такво питање.

brucelee

Postby brucelee » Mon May 30, 2016 9:48 pm

Zavetnici u ustanickoj ulici blizu njihovog sedista nisu imali nijedan glas na izborima 2014 ili lazem,jesu,imali su jedan glas. Inace tu im je uporiste,kancelarija,odatle delaju. Dakle tu sam video da je to ipak neozbiljan pokret.

Ne znam da li su Vucicevi ne bi me cudilo,ali opet ni ne smem da tvrdim za razliku od npr Trece Srbije,ali su isto tako Zavetnici su odbili da budu deo patriotskog bloka dveri,dss jer su zahtevali neke sumanute stvari,tipa troje ljudi u 10 (lupam sad,ali nesto u tom fazonu) a da se znalo da nemaju nikakvu tezinu. Na kraju su dobili 20.000 glasova ili 0.5-6 %

Inace u pitanju je bivsi podmladak radikala iz onih vremena,ne bi me cudilo da su neki kontakti ostali.

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Mon May 30, 2016 10:20 pm

неозбиљни су завјетници али боље и вучићева десница него десница америчке амбасаде перјаница новог дос-а...а имају и Мицу <3

Мица>Санда

навијај

Postby навијај » Mon May 30, 2016 11:10 pm

Futurama wrote:
навијај wrote:Он им је скупио потписе за листу као и већини малих странака да би се расипали гласови, заветници а и сви ми знамо да немају теоретске шансе за цензус. Ово ти је сигуран инфо

Ако ти тако кажеш онда је сигурно тако, извињавам се што сам уопште поставио такво питање.

Не знам зашто си питао кад не желиш да чујеш, лик из СНП (коалиција са СНС) је скупљао потписе за Заветнике.
А ти се запитај зашто нису имали никакву кампању, и зашто су уопште решили да изађу на изборе када су знали да апсолутно ништа не могу да ураде.

pertla

Postby pertla » Tue May 31, 2016 12:09 am

Влада Паликућа wrote:неозбиљни су завјетници али боље и вучићева десница него десница америчке амбасаде перјаница новог дос-а...а имају и Мицу <3

Мица>Санда

A iz cije je ambasade vuciceva desnica,cisto da uporedimo?
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Tue May 31, 2016 3:20 am

из амбасаде почасног конзула господина Никарагве!

1748

Postby 1748 » Tue May 31, 2016 9:30 am

Jedan forumas je radio na proslim izborima za zavetnike i kad je zvao da izdiktira rezultate svog izbornog mesta kad su ga pitali koliko su zavetnici imali, kaze on: "Nula".

Najedili se na njega :) :lol:
Igrao sa drugom PES. Izgubio.
Dzojstik mu nije odgovarao.

Futurama

Postby Futurama » Tue May 31, 2016 10:02 am

навијај wrote:
Futurama wrote:

Не знам зашто си питао кад не желиш да чујеш, лик из СНП (коалиција са СНС) је скупљао потписе за Заветнике.
А ти се запитај зашто нису имали никакву кампању, и зашто су уопште решили да изађу на изборе када су знали да апсолутно ништа не могу да ураде.

Очекивао сам неки аргументовани одговор а не " ја знам лика чији комшија зна лика који је у Снс а скупљао је потписе за Заветнике ".
Кампања зависи ваљда од распложивих средстава, овде на форуму су прозивани Заветници како имају милион билборда а сад испада да нису имали кампању, одлучите се више за шта их прозивате.

Колико сам разумео највише им замерају из колиције #срећа ( ради се о коалицији две странке које је искључиво прелазак цензуса натерао да изађу заједно на изборе а не о некаквој патриотској листи ) што су се одважили да изађу самостално на изборе.
Мени се чини да ће озбиљније критике на рачун режима упућивати Заветници као ванпарламентарна странка него многе " опозиционе " парламенту које су након преласка цензуса заборавиле ону причу о изборној крађи .

Nexon

Postby Nexon » Tue May 31, 2016 1:46 pm

То су се бориле против Вучића док су парадирале на пинку на 5 дана пред изборе? Ниси чуо да је потврђена крађа на изборима где су из двери рекли да је била крађа?

Елем, данашње вести:

-Радуловић закукао на Амере што они неће њихов(САД) систем у Србији те подржавају Вучића. Ех, када би САД увеле свој систем у Србији, Радуловић би био срећнији а тек када би га волели као Вучића, немој се бринеш Сашко, долази и твојих 5 минута, ниси џаба радио са USAID и IRI. Вучић ионако ради за швабе, инсталирао је њихове људе скоро по свим кључним а "невидљивим" местима од Привредне коморе до реформе образовања...

-Али, има још бољих догађаја данас

Sud odbio optužnicu protiv Kosmajca, nije krivično delo
Krivičnom prijavom policije koja je protiv njega bila podneta u novembru 2014. Kosmajac se teretio za još četiri krivična dela, ali za njih nije optužen jer za neka nije bilo dokaza, a druga su zastarela.

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Шта ће Вучић, правосуђе је ван његове контроле, осим када треба средити по неку пресуду Митровићу и Мишковићу, има их онолико, и ребнути неке ситне да се покаже да се критика не исплати.

-Ако мислите да је крај позитивним вестима, није

Републички завод за статистику: Стопа незапослености у Србији порасла на 19% са 17,7%
Стопа незапослености у Србији повећана је у првом кварталу 2016. године на 19 одсто у поређењу са истим тромесечјем прошле године, саопштио је Републички завод за статистику.

навијај

Postby навијај » Tue May 31, 2016 4:30 pm

Futurama wrote:
навијај wrote:
Futurama wrote:

Очекивао сам неки аргументовани одговор а не " ја знам лика чији комшија зна лика који је у Снс а скупљао је потписе за Заветнике ".
Кампања зависи ваљда од распложивих средстава, овде на форуму су прозивани Заветници како имају милион билборда а сад испада да нису имали кампању, одлучите се више за шта их прозивате.

Колико сам разумео највише им замерају из колиције #срећа ( ради се о коалицији две странке које је искључиво прелазак цензуса натерао да изађу заједно на изборе а не о некаквој патриотској листи ) што су се одважили да изађу самостално на изборе.
Мени се чини да ће озбиљније критике на рачун режима упућивати Заветници као ванпарламентарна странка него многе " опозиционе " парламенту које су након преласка цензуса заборавиле ону причу о изборној крађи .

Желиш да те Милица лично назове и каже ти, шта?
Никакав лик чији комшија зна лика него је директно мени рекао човек. Не знам ко смо то ми...
Реци ти аргументовано којом логиком су изашли на изборе кад су знали да ће имати 175 гласова

Futurama

Postby Futurama » Tue May 31, 2016 9:36 pm

навијај wrote:Желиш да те Милица лично назове и каже ти, шта?
Никакав лик чији комшија зна лика него је директно мени рекао човек. Не знам ко смо то ми...
Реци ти аргументовано којом логиком су изашли на изборе кад су знали да ће имати 175 гласова

Ево признајем да си ме сад убедио, да ти је рекао индиректно па да посумњам али овако кад ти је већ рекао директно мислим да је све јасно :lol:

Return to “Само опуштено”