Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
kopriva

Re: Вести

Postby kopriva » Sun May 22, 2016 4:58 am

bilipiton wrote:
kopriva wrote:Sarma, da pridodam da je posle SAD, najjaca vojna sila u NATO-u Turska.

Чекај бре, а Немачка, Француска, Енглеска?

Pa po zvanicnim podacima, ove tri zemlje su ispred Turske zbog para koliko guraju u vojsku, a to naravno nije merilo. Politicki i ekonomski su mocniji ali vojno ne. Turci imaju aktivnog vojnog sastava vise nego sve ove tri zajedno isto tako i rezervnog.
Evo naidjoh na ovaj sajt, ne znam koliko je revelantan, ali otprilike to je to.
Uporedio sam Uk i Turke pa vidi.

http://www.globalfirepower.com/countries-comparison-detail.asp?form=form&country1=united-kingdom&country2=turkey&Submit=COMPARE

dennycrane

Postby dennycrane » Sun May 22, 2016 1:09 pm

jeste, a u stvari nije...

Nexon

Postby Nexon » Sun May 22, 2016 1:50 pm

Турска има бројчану већу војску али од Британије и Француске сигурно није јача јер нема нуклеарно оружје. Од Немачке је питање, швабе немају велику војску али имају технологију. Турска војна технологија је лошија и не покрива гомилу војних области а то је једна од најважних ствари у могућем сукобу.

Што се тиче ЦГ, сада треба гласати за Мандића. А, како оригинали борац за независност ЦГ из деведесетих гледа на ЦГ дана,

Славко Перовић: Црна Гора ни данас није независна

Он је последњих година једнако удаљен од црногорских власти на челу са Милом Ђукановићем, као што је био почетком деведесетих док је Ђукановићев СДП био окосница српско-црногорског заједништва.

"Колико то не постоји ја ћу вам то рећи само кроз један детаљ. Ви знате да је Мило Ђукановић, шеф мафијашке државе, шеф свих 25 година, своју мафију и своје присталице окупио ниђе друго него на врху Ловћена испред светога гроба светога Његоша - кад кажем свети, ја мислим на други начин него што то мисли Амфилохије Радовић. Горе на врху Ловћена је одржао говор својој мафији.

То је највеће понижење за тај свети гроб светога Петра ИИ Петровића Његоша", рекао је Перовић.

"Али ја сам рачунао на то да када отворим очи свима који живе у Црној Гори, када их отворим истином, храброшћу, захтјевима за демократском и независном Црном Гором, да та Црна Гора има велику шансу. Ја у том тренутку нијесам могао ни да претпоставим да ће се све демократске државе у Европи окренути против нас, посебно Велика Британија и посебно САД. Европа није ништа друго него колонијални скуп држава, а те колоније су направиле Сједињене Америчке Државе. ЦИА је разрушила Југославију и ЦИА није хтјела да Црна Гора постане демократска и независна", рекао је Перовић.

Овај је био за независност ЦГ док је Мило био четник почетник.

Blackadder

Postby Blackadder » Sun May 22, 2016 4:35 pm

Koje koristi bi Srbija imala kada bi opet bila u savezu sa Crnom Gorom? Na stranu emocije, zanima me samo prakticno, sta bi Srbija imala od tog saveza?

Nikada Agencija

Postby Nikada Agencija » Sun May 22, 2016 4:36 pm

Blackadder wrote:Koje koristi bi Srbija imala kada bi opet bila u savezu sa Crnom Gorom? Na stranu emocije, zanima me samo prakticno, sta bi Srbija imala od tog saveza?

More :mrgreen:
''Penal bio, crveni je bio zbog psovanja sudije i igrača, tako da je sve čisto.'' PFC

ultrastito

Postby ultrastito » Sun May 22, 2016 4:43 pm

буљарице :mrgreen:
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

Чомбе

Postby Чомбе » Sun May 22, 2016 4:47 pm

Србии и црногорци су један народ, нажалост ови данашњи изроди то покушавају да оповргну. Користи не можемо имати никакве, можемо имати само штету ако гледаш материјално. Не можеш имати корист од паразита. Али жалосно је што је уопште дошло до тога. Када би се у Србији дозвали памети и отказали одређеним говнима гостопримство и третман домаћег становништва брзо би се у ЦГ отрезнили.

brucelee

Postby brucelee » Sun May 22, 2016 5:39 pm

Blackadder wrote:Koje koristi bi Srbija imala kada bi opet bila u savezu sa Crnom Gorom? Na stranu emocije, zanima me samo prakticno, sta bi Srbija imala od tog saveza?

Ovo je tebracime malo opasan stav,posto malo malo pa nailazim na ljude sa istim pitanjem sta ce Srbija imati od toga da Kosovo bude deo Srbije,siptara na vlasti?! i slicne nebuloze.

Crna Gora je srpska drzava,vazda bila,mi necemo konkretno imati nikakvu korist i ne znam sta,ali cemo imati ono sto je istorijska i svaka druga cinjenica,pritom time bi uspeli da sacuvamo SPC od najezde milogoraca i njihovih sektasa koji prete oduzimanjem manastira,crkvi i slicno.

kopriva

Postby kopriva » Sun May 22, 2016 5:49 pm

Neksone, uzmi za primer sukob Huta i Saudijaca. Suvisno je govoriti koliko su Saudi napredniji, i na moru i na kopnu i na vazduhu su za svetlosnu godinu ispred Huta. Pride Huti su u sukobu sa severnim Jemenom, ISIS-om i koalicijom koju predvode Saudi. I jedino sto uspevaju da urade je da terorisu narod i gadjaju civilne objekte. Huti ih useravaju svako malo, zapljenjuju tenkove i razno oruzje i sve to unistavaju jer im ne treba.
Tacno je da ovi (Englezi i Francuzi) imaju nuklearno oruzje, ali isto tako imaju milione muslimana u svojim zemljama, pitanje je da li bi smeli da isto upotrebe. Ne samo zbog broja muslimana u Evropi, nego sto se nuklearno oruzje ne moze tek tako upotrebiti.
Mozemo nastaviti raspravu na odgovarajucoj temi da ne gusimo.

Nexon

Postby Nexon » Sun May 22, 2016 5:58 pm

Као и некада и данас велики део светске трговине, превоза робе, се одвија морима и океанима јер је јефтин начин да превезеш јако пуно робе. Има и ту политике, тако нпр. тај чувени пут који Кина, Русија покушавају да прогурају као "Нови пут свиле", покушава да парира морским трговачим путевима које је некада контролисала Британија а сада САД, одатле они вуку своју моћ. Али то је још у повоју, мора и океани су центар светске трговине. Да ти дам конркетан пример: ако имаш своје предузеће који прави нпр. неки прехрамбени производ који хоћеш да извезеш у Кину, то ће ићи морем и океанима преко лука у Констанци, Солуну, Ријеци, Коперу или Бару. Зато је важно да имаш излаз на море, да мање зависиш од других у светској трговини.
Важно је и са становишта војне безбедности.
Србија је од средине 19. века водила скоро све своје ратове како би изашла на море, да нам Аустрија не удара блокаду. Зато је створена Албанија 1912. Примера ради, када је Аустрија ударила царинску блокаду, почетком 20. века зависило смо пуно од Солуна.
Нама је барем важно да добијемо 10 километара морске обале са неком луком.

Nexon

Postby Nexon » Sun May 22, 2016 6:10 pm

kopriva wrote:Neksone, uzmi za primer sukob Huta i Saudijaca. Suvisno je govoriti koliko su Saudi napredniji, i na moru i na kopnu i na vazduhu su za svetlosnu godinu ispred Huta. Pride Huti su u sukobu sa severnim Jemenom, ISIS-om i koalicijom koju predvode Saudi. I jedino sto uspevaju da urade je da terorisu narod i gadjaju civilne objekte. Huti ih useravaju svako malo, zapljenjuju tenkove i razno oruzje i sve to unistavaju jer im ne treba.
Tacno je da ovi (Englezi i Francuzi) imaju nuklearno oruzje, ali isto tako imaju milione muslimana u svojim zemljama, pitanje je da li bi smeli da isto upotrebe. Ne samo zbog broja muslimana u Evropi, nego sto se nuklearno oruzje ne moze tek tako upotrebiti.
Mozemo nastaviti raspravu na odgovarajucoj temi da ne gusimo.

Па неће употребити нуклеарно оружје у својој земљи. Имају и Турци 25% Курда у својој популацији. Етнички Турци(ма шта год то значило јер је то тешка мешавина свачега) немају пуно деце, Курди имају пуно, ако се овако настави до 2050 Курди ће чинити 40-50 турске популације. А ти знаш како се Курди и Турци воле.
Немој поредити једну вештачку творевину, попут Саудијске Арабије са нпр. Француском, говорим о етницитету. Саудијска Арабија је створена пре 80 година, нисам погрешио. Тамо има гомила племена који мрзе породицу Сауда, држава се по њима зове, и која се одржава само зарадом од нафте, буквално потпукпљивањем људи. Јако мало људи у Саудијској Арабији ће гинути за ту државу, тачније племе Сауда, ако није питање верско. У Арапском свету се никада није развио засебни национални принцип, било је покушаја али је увек верски принцип превладао, то можеш да видиш на примеру Сирије и Либије.

Istok

Postby Istok » Sun May 22, 2016 6:20 pm

Чомбе wrote:Србии и црногорци су један народ, нажалост ови данашњи изроди то покушавају да оповргну. Користи не можемо имати никакве, можемо имати само штету ако гледаш материјално. Не можеш имати корист од паразита. Али жалосно је што је уопште дошло до тога. Када би се у Србији дозвали памети и отказали одређеним говнима гостопримство и третман домаћег становништва брзо би се у ЦГ отрезнили.

Poslednja recenica je kljucna, slazem se u potpunosti, iako sam i ja godinama uzivao u blagodetima drzave Srbije, u smislu da sam se skolovao 4god na budzetu drzave Srbije, da sam placao dom 9e i sa diplomom se vratio da zivim i radim u Cg, jer u Srbiji to nisam mogao, ali to je druga tema. Doprinos nezavisnosti, laznoj, Cg je 90% doprinijela Srbija i DOS-ovski rezim, da je Srbija imala jasnu viziju pa da poslednjih goдina pred referendum stvari postavi na svoje mjeste da svi ljudi iz Cg koji su na bilo koji nacin vezani za Srbiju to osjete, druga bi pjesma bila.
Veliki sam protivnik nezavisnosti Cg bio i glasao za NE, hvala Bogu ali danas bih se tesko odlucio opet za zajednicku drzavu, ne zeli narod vise da prolazi kroz to. Dosta mi je Milo, jos mi treba Vucic, pa da zavrsim u Lazi. Cg ne mora biti u zajednici sa Srbijom da bi se vratila na svoj put, onaj istinski koji je zagovarao Sveti Petar i Njegos.

Blackadder

Postby Blackadder » Sun May 22, 2016 6:30 pm

brucelee wrote:

Ovo je tebracime malo opasan stav,posto malo malo pa nailazim na ljude sa istim pitanjem sta ce Srbija imati od toga da Kosovo bude deo Srbije,siptara na vlasti?! i slicne nebuloze.

Crna Gora je srpska drzava,vazda bila,mi necemo konkretno imati nikakvu korist i ne znam sta,ali cemo imati ono sto je istorijska i svaka druga cinjenica,pritom time bi uspeli da sacuvamo SPC od najezde milogoraca i njihovih sektasa koji prete oduzimanjem manastira,crkvi i slicno.

Nije isto Kosovo i CG, kosovo je okupirano i silom oteto a CG je proglasila nezavisnost, na stranu kako su to uradili uglavnom sami su se otcepili...

Blackadder

Postby Blackadder » Sun May 22, 2016 6:38 pm

Nexon wrote:

Као и некада и данас велики део светске трговине, превоза робе, се одвија морима и океанима јер је јефтин начин да превезеш јако пуно робе. Има и ту политике, тако нпр. тај чувени пут који Кина, Русија покушавају да прогурају као "Нови пут свиле", покушава да парира морским трговачим путевима које је некада контролисала Британија а сада САД, одатле они вуку своју моћ. Али то је још у повоју, мора и океани су центар светске трговине. Да ти дам конркетан пример: ако имаш своје предузеће који прави нпр. неки прехрамбени производ који хоћеш да извезеш у Кину, то ће ићи морем и океанима преко лука у Констанци, Солуну, Ријеци, Коперу или Бару. Зато је важно да имаш излаз на море, да мање зависиш од других у светској трговини.
Важно је и са становишта војне безбедности.
Србија је од средине 19. века водила скоро све своје ратове како би изашла на море, да нам Аустрија не удара блокаду. Зато је створена Албанија 1912. Примера ради, када је Аустрија ударила царинску блокаду, почетком 20. века зависило смо пуно од Солуна.
Нама је барем важно да добијемо 10 километара морске обале са неком луком.

Kapiram ja sve to, ali kako ispada sem mora nema drugog razloga za neki savez... A sto se mora direktno tice jbg imamo dunav i on se uliva u crno more, e sad druga je stvar sto neznam postoje li brodovi koji mogu da idu i rekom i okeanima, nisam strucnjak za to...

E a sto se tice ovoga da dobijemo 10km neke morske obale jbg jedino je Palma uradio nesto po tom pitanju, dobio je dva hektara obale na grckom primoriju :D

Blackadder

Postby Blackadder » Sun May 22, 2016 6:39 pm

Чомбе wrote:Србии и црногорци су један народ, нажалост ови данашњи изроди то покушавају да оповргну. Користи не можемо имати никакве, можемо имати само штету ако гледаш материјално. Не можеш имати корист од паразита. Али жалосно је што је уопште дошло до тога. Када би се у Србији дозвали памети и отказали одређеним говнима гостопримство и третман домаћег становништва брзо би се у ЦГ отрезнили.

Slazem se..

фикрета

Postby фикрета » Sun May 22, 2016 6:41 pm

polovinom 90tih pa to kraja zajednicke drzave,opasnije je bilo biti vojnik u danilovgradu i tako tim vukojebinama
nego li u splitu do pocetka rata
cak je bio zabranjen izlazak u grad u uniformi
to valjda govori kolika smo braca
na stranu sve ovo,sto su priznali kosovo,verovatno je i za to srbija kriva
vucic,dos,milosevic
tako je najlakse povuci paralelu,i sebe pravdati
"mi imamo mila vi vucica",jeste ali za razliku od mila vucic nista nije uradio protiv crne gore
on ako nekog jebe jebe nas

Nexon

Postby Nexon » Sun May 22, 2016 8:12 pm

Blackadder wrote:
Kapiram ja sve to, ali kako ispada sem mora nema drugog razloga za neki savez... A sto se mora direktno tice jbg imamo dunav i on se uliva u crno more, e sad druga je stvar sto neznam postoje li brodovi koji mogu da idu i rekom i okeanima, nisam strucnjak za to...

E a sto se tice ovoga da dobijemo 10km neke morske obale jbg jedino je Palma uradio nesto po tom pitanju, dobio je dva hektara obale na grckom primoriju :D

Дунав пре Црног мора пролази коз Румунију и Бугарску, а мораш да се сложиш да се не можеш на њих ослонити. Није проблем сада, али када почне да се гиба у свету, а то се увек деси, ко зна шта ће бити и мораш да имаш што сигурнију своју позицију у таквим ситуацијама. Не можеш да градиш позицију државе по најповољнијем случају већ најгорем.

Иначе, потврдило се да су Двери у праву

Republička izborna komisija podneće Prvom osnovnom tužilaštvu krivične prijave protiv troje članova biračkog odbora na izbornom mestu Lešak 9 u Leposaviću, zbog utvrđenih izbornih nepravilnosti, izjavio je danas predsednik RIK Dejan Đurđević.

Толико о томе.

miki pirs

Postby miki pirs » Sun May 22, 2016 9:08 pm

фикрета wrote:polovinom 90tih pa to kraja zajednicke drzave,opasnije je bilo biti vojnik u danilovgradu i tako tim vukojebinama

jesi li ti bio u danilovgradu,pa mozes da potvrdis ovu pricu?kakve su ovo lazi,kakav cilj imas sa ovim dezinformacijama,cuj bilo opasno biti vojnik iz srbije u crnoj gori,ne seri!!!dosta sa ovim lazima

фикрета

Postby фикрета » Sun May 22, 2016 9:33 pm

miki pirs wrote:
фикрета wrote:polovinom 90tih pa to kraja zajednicke drzave,opasnije je bilo biti vojnik u danilovgradu i tako tim vukojebinama

jesi li ti bio u danilovgradu,pa mozes da potvrdis ovu pricu?kakve su ovo lazi,kakav cilj imas sa ovim dezinformacijama,cuj bilo opasno biti vojnik iz srbije u crnoj gori,ne seri!!!dosta sa ovim lazima

da mogu da potvrdim pricu o napadu na vojnike od strane lokalnih djilkosa
i zabranu izlaska u grad u uniformi,i ta zabrana je vazila samo u crnoj gori,na delove gde je druga armija imala kasarne
i sta sad?
cuj lazi,dezinformacije,
svi su protiv vas,a vi jadni casni posteni
koliko ste casni i posteni govore dela,prekljuce ste usli u nato,ove nedelje potpisujete sporazum o granici sa kosovom
uzivaj sokole,svako dobro

Чомбе

Postby Чомбе » Sun May 22, 2016 9:37 pm

Istok wrote:

Poslednja recenica je kljucna, slazem se u potpunosti, iako sam i ja godinama uzivao u blagodetima drzave Srbije, u smislu da sam se skolovao 4god na budzetu drzave Srbije, da sam placao dom 9e i sa diplomom se vratio da zivim i radim u Cg, jer u Srbiji to nisam mogao, ali to je druga tema. Doprinos nezavisnosti, laznoj, Cg je 90% doprinijela Srbija i DOS-ovski rezim, da je Srbija imala jasnu viziju pa da poslednjih goдina pred referendum stvari postavi na svoje mjeste da svi ljudi iz Cg koji su na bilo koji nacin vezani za Srbiju to osjete, druga bi pjesma bila.
Veliki sam protivnik nezavisnosti Cg bio i glasao za NE, hvala Bogu ali danas bih se tesko odlucio opet za zajednicku drzavu, ne zeli narod vise da prolazi kroz to. Dosta mi je Milo, jos mi treba Vucic, pa da zavrsim u Lazi. Cg ne mora biti u zajednici sa Srbijom da bi se vratila na svoj put, onaj istinski koji je zagovarao Sveti Petar i Njegos.

Није касно ни сад да се ствари поставе на своје место. Нажалост тренутно то нема ко да уради. Али за почетак добар део народа се дозвао памети па летује у Грчкој уместо у ЦГ.

Return to “Само опуштено”