Политика, избори и вести о политици

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
навијај

Re: Политика, избори и вести о политици

Postby навијај » Wed Mar 15, 2017 10:16 pm

Strada di vita wrote:Video po gradu nalepnice "Drugi krug" jel zna neko ko je i sta to? Kakva je to organizacija?

Kucaj na Fb

kopriva

Postby kopriva » Wed Mar 15, 2017 11:17 pm

Ima na mondu anketa za koga bi ste glasali. Ono sto je interesantno da se za prvo mesto kolju Seki i Beli. A jos interesantnije da botovi glasaju Sekija.
http://mondo.rs/a990516/Info/Srbija/Pre ... -sada.html

Bolesni^od^ljubavi

Postby Bolesni^od^ljubavi » Thu Mar 16, 2017 12:17 am

Jedino logicno da se Vuckovi ne koriste internetom. A realno za njega i glasaju mahom stariji ljudi ili penzioneri.

ultrastito

Postby ultrastito » Thu Mar 16, 2017 12:47 am

не капирам што се десница срди на белог, ето идеалне шансе за БЕЛУ србију :mrgreen:
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

prcko

Postby prcko » Thu Mar 16, 2017 7:39 am

Image

Ultra Sarma

Postby Ultra Sarma » Thu Mar 16, 2017 10:47 am

Strada di vita wrote:Kolko se ja secam ta ista govna zuta su uvalja NIS Rusima po bagatelnij ceni da bi nas ovi podrzali u borbi za KiM.

Ne zameri ali ovo kad cujem odmah se setim Cede Jovanovica cija je ovo glavna recenica godinama... Ja ne znam na osnovu cega si i ti zakljucio da je tacna. Dakle prodaja NIS-a nema veze sa podrskom Rusije po pitanju Kosova i Metohije. Druga stvar je da je to dugrocno gledano i ekonomski i politicki odlican posao odradjen.

Strada di vita wrote:Onda dolaze napredna govna i izdaju sve nase interese na Kosovu. Generalno izmedju Ds i Sns nema neke znacajne razlike osim da je Vucic veci izdajnik i zlotvor po ovaj narod. Politika je ista

Ovde se vec slazem. Ali ajde da se prisetimo nije tako davno bilo. Tadic na pregovore salje nebitnog Borka ne podize to na ozbiljan nivo, odbija da pogasi institucije koje su jos funkcionisale, da napravi granicne prelaze, natera Srbe na izbore koje raspisuje skupstina takozvane republike Kosovo itd itd, od pozivnog broja, tablica, carina.. jos postaje prilicno i bahat kada su bili protesti na severu i barikade ako se secate. Naravno bilo je uletanja nasih zandara bez znacaka da ruse barikade, ali neki surov odgovor od strane nase drzave je izostao, dok je recimo u bg u to vreme bio zabranjen i najmanji protest nacionalista makar on od 70 ljudi bio..
E sad, ispostavilo se da bi dobio podrsku zapada, Vucic pristaje na sve ovo sto Tadic nije po pitanju Kosmeta, ispada mnogo veci izdajnik realno gledano i podize lestvicu na neverovatno visok nivo.
Sad zapad ima sjanog i osvedocenog izdajnika, kera na svom povodcu, pre svega dresiranog i poslusnog.. sta ce im vise, sto bi podrzali nekog drugog.
Evo zasto, da bi zuti dobili podrsku zapada moraju da ponude nesto veoma ozbiljno, posto inace oni nece rizikovati svog psa u vidi Vucica dzabe, jer i on vec odradjuje sjajan posao za njih. On je podigao lestvicu izdaje toliko visoko da je jedino ostalo da se prihvati clasntvo Kosova u UN i sankcije Rusiji. E, da bi nasa javnost lakse progutala, zutima je dovoljno da ponude samo sankcije Rusiji, mi cemo tog trenutka ostati bez ledja u UN i eto Kosova kao punopravnog clana. Znaci da bi dosli zuti mora da ponude nesto veoma lose po nas zapadu, inace ostaje Vucic koji je i onako najveci izdajnik do sada i sasvim im odgovara, a ovi ako mogu jos brze sa zadovoljstvom ce njima dati koloniju na upravljanje, eto toga se ja pribojavam kada je ponovni dolazak zutih na vlast u pitanju.
Комунисти бандо без морала
ви убисте Дражу ђенерала

bilipiton

Postby bilipiton » Thu Mar 16, 2017 2:33 pm

kopriva wrote:Ima na mondu anketa za koga bi ste glasali. Ono sto je interesantno da se za prvo mesto kolju Seki i Beli. A jos interesantnije da botovi glasaju Sekija.
http://mondo.rs/a990516/Info/Srbija/Pre ... -sada.html

Ове интернет анкете су тотално непоуздане. Прво можеш да гласаш по више пута са различитих уређаја, друго ко зна ко то све гласа и да ли имају право гласа ти људи и да ли ће изаћи уопште када буду избори и треће ботови (и то ботови свих странка).

Strada di vita

Postby Strada di vita » Thu Mar 16, 2017 3:23 pm

Ultra Sarma wrote: Znaci da bi dosli zuti mora da ponude nesto veoma lose po nas zapadu, inace ostaje Vucic koji je i onako najveci izdajnik do sada i sasvim im odgovara, a ovi ako mogu jos brze sa zadovoljstvom ce njima dati koloniju na upravljanje, eto toga se ja pribojavam kada je ponovni dolazak zutih na vlast u pitanju.

Potpisujem,zato i verujem da ce i jedni i drugi za koju gosinu nestati sa scene. A sto se tice NISa koliko se ja secam bio je tih godina jedan clanak u Vremenu sa detaljnom analiziom te prodaje. Ono sto mi je ostalo u secanju je da smo mi Nis prodali za manje para nego sto je Nis imao u tom trenutku u rezervama samo. Plus sve oatalo sto cini Nis. Slozices se da je to poklon a ne prodaja :mrgreen: A valjda je cela prica bila oko Juznog toka gde smo na kraju izvisili. Mada opet bolje smo prosli nego Hrvati sa INA

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Mar 16, 2017 4:11 pm

postoji jedno pitanje o kojem niko ne priča, a to je visina obaveza koje je NIS imao u trenutku prodaje

meni drugar ekonomista pričao da je to bila apsolutno realna cena, zbog svega što je NIS imao na grbači

Чомбе

Postby Чомбе » Thu Mar 16, 2017 4:27 pm

Јел ти рекао друг како су наши цигани изварали Русе приликом продаје? Како су рецимо огроман део потраживања нис-а опростили дужницима, некима и по више милиона евра. Или како су за тепсију рибе распродали возни парк док Руси нису стигли да преузму фирму.

lider

Postby lider » Thu Mar 16, 2017 5:20 pm

Јел се мени чини или је овај Бели кад је видео да може да помрси рачуне окренуо плочу. Нема више лупетања сад даје све мање више одмерене изјаве набијем га на курац :twisted:
ТРАЖИМО ПРАВДУ, АЛИ И ОСВЕТА ЋЕ БИТИ ДОВОЉНА !

Nexon

Postby Nexon » Thu Mar 16, 2017 5:27 pm

Strada di vita wrote:
Ultra Sarma wrote: Znaci da bi dosli zuti mora da ponude nesto veoma lose po nas zapadu, inace ostaje Vucic koji je i onako najveci izdajnik do sada i sasvim im odgovara, a ovi ako mogu jos brze sa zadovoljstvom ce njima dati koloniju na upravljanje, eto toga se ja pribojavam kada je ponovni dolazak zutih na vlast u pitanju.

Potpisujem,zato i verujem da ce i jedni i drugi za koju gosinu nestati sa scene. A sto se tice NISa koliko se ja secam bio je tih godina jedan clanak u Vremenu sa detaljnom analiziom te prodaje. Ono sto mi je ostalo u secanju je da smo mi Nis prodali za manje para nego sto je Nis imao u tom trenutku u rezervama samo. Plus sve oatalo sto cini Nis. Slozices se da je to poklon a ne prodaja :mrgreen: A valjda je cela prica bila oko Juznog toka gde smo na kraju izvisili. Mada opet bolje smo prosli nego Hrvati sa INA

НИС је био губиташ пре преузимања од стране Газпрома и имао је дугове које је Газпром преузео, мислим да смо их изварали на томе.
Пет година након преузимања од стране Газрпома.
Ko uplaćuje milione u budžet?

Beograd -- Prošle godine je deset kompanija u budžet uplatiolo 235 milijardi dinara,
četvrtak, 16.01.2014. | 10:13

Deset kompanija prošle godine uplatilo je u budžet za poreze i doprinose 235 milijardi dinara, skoro duplo više od ovogodišnjeg deficita Srbije, pokazuju podaci Poreske uprave. Najviše su uplatili NIS, 111 milijardi dinara i “Filip Moris” 45 milijardi.

NIS je u ukupnim prihodima u budžetu učestvovao lane sa oko 13 odsto. Doprinos ove kompanije srpskom BDP-u od preko osam odsto praktično je na nivou doprinosa cele poljoprivredne grane u Srbiji koja slovi za stratešku.

НИС, тј. Газпром је највише плаћа српском буџету, убедљиво.
Уложили су у развој технологије у рафинеријама по Србији 1-1.5 милијарди евра. По уговору су били у обавези да уложе 500 милиона, такле скоро 3 пута више. Капацитет рафинерије у Панчеву за извоз горива по ЕУ стандарду је повећан 3 пута.

Једини проблем који видим је рудна рента али та рудна рента не би дошла у питање да Газпром није уложио у развој нафтних поља по Србији, пре свега та поља се налазе у Банату, који има слабо шта од тога јер све иде за Нови Сад, а онда и Београд.

Прича око Јужног тока је тужна, а укључени су били још неки пројекти, попут Нуклеарне електране Белене у Бугарској, јер су наши и Бугари, блокирали и опструисали а онда је дошла криза у Украјини и све је пукло због отвореног мешања запада(сенатор Мекејн долази у Бугарску и директно прети Бугарима око ЈТ), који нису крили да желе да разбуцају све те пројекте. Наравно, за своју лично корист. Амери желе да извозе свој гас, течни гас, са танкерима у усташију и да ми то купујемо по вишој цени јер они не могу да се такмиче у цени са Русима, јер мораш да превозиш у танкерима гас, специјални танкери, и мораш гас да претвараш у течност па враћаш у гасно стање...и тако да ми постанемо зависни од усташа у увозу гаса. Лудост.

За то време Немачка направила Северни ток 1 и сада креће Северни ток 2 у сарадњи са Газпромом. И сада ће Србија као крајња дестинација да плаћа транзитну таксу Немцима уместо да буде обрнуто. Иначе Руси су пројекат Јужни ток гурали да би помогли и везали економски балканске православне народе. Тај пројекат уопште није био нешто екстра исплатив за њих, као што ће бити Турски ток који се гради.
Тако је Србија изгубила око 25 милијарди динара годишње таксе на тразит гаса и 100-200 милијарди динара руских улагања у гасну инфраструктуру која се гради Немачкој.

Са друге стране ЕУ и њене компаније су један од већих генератора корупције у Србији. Од начина како се добијају путарски послови, до добијања субвенција итд. Само о томе не сме нико да говори јер масу медија директно или индиректно контролишу западњаци.

Да не говорим како су прошле рафинерије по Руминији, које је купио аустријски ОМВ, који био гуран у Србији, преко Динкића и криминалне дружине канцерогеног назива-г17, који сада седе код Вучића као саветници, или како су ујке прошле са мађарским МОЛ-ом.

Nexon

Postby Nexon » Thu Mar 16, 2017 5:53 pm

Има још неких проблема око природних богатстава Србије који се масовно краду.
Србија је међу топ 10 земаља по залихама углља у свету, 2/3 на Косову и Метохији, видим да шипци хоће то да конфискују и преузму. Док се у остаску Србије, попут Колубаре и Костолца, кроз шеме краде.
Извоз бакра, злата у источној и јужној Србији...се масовно поткрада, већ сма рекао на теми Вести како смањују грамажу на рудама да би на разлици покрали.
Нико појма нема шта се дешава са огромним залихама литијума у западној Србији. Литијум је сировина будућности јер све батерије за мобилне, таблете, аутомобиле итд. се масовно праве и тек ће се правити од литијума.

Људи моји, Србија је богата земља али је због ратова и још више лопова опустела.
Имамо изванредно богату северну Србију, Војводину, земљом и водним токовима. Кроз Војводину пролазе 3 велике европске реке и још пар мањих. Тамо има залиха нафте и гаса, има нешто угља у јужном Банату. Остатак Србије има феномелна услове за развох винове лозе и различитог воћа, пуно терминалних вода, доста минералних сировина, огормна хидро-енергетски потенцијал због великго броја клисура...

Па овде су долазили швабе, Саси, да раде у Средњем веку јер смо богати рудама. Рудник Ново Брдо на Косову и Метохији. Србин виљушком, боц-боц, а шваба рукама...Швабе су насељаване по Војводини од стране Марије Терезије јер је феноменална земља, да они не би умирали од глади по швабији. Војводину коју су Срби раскрчили од мочвара, читајте "Сеобе" од Црњанског

Само треба повратити људима веру у земљу да их не воде лопови. Да се замља правно уреди, па онда економски, то једно без друго неће ићи. У овој земљи нико не верују у Србију, сви је пљују и желе да је напусте. Сви су изгубили веру у сутра јер виде шта се дешава око њих. Нико нема поштовања према ничему и никоме, сви би да се спрдају и ако могу ушеме. И за ту шему ће све да издају-државу, породицу, све. То мора да се промени.

Лопови у затворе, издајници у затворе.

lepota poroka

Postby lepota poroka » Thu Mar 16, 2017 7:43 pm

Je l se još negde u skorijoj istoriji pojavila ovakva sprdnja na predsedničkim izborima kao što je kod nas lik Preletačević?

DRINK

Postby DRINK » Thu Mar 16, 2017 8:30 pm

А од кад СНП подржава СНС ?

Бели на Н1 : ''У време ДС-а су били лепи, фини, паметни људи, који су лоше радили свој посао и уништили ову земљу, а онда су људи гласали за било кога другог и дошао је шљам''

brucelee

Postby brucelee » Thu Mar 16, 2017 8:51 pm

DRINK wrote:А од кад СНП подржава СНС ?

mislim od svog postanka.

DRINK

Postby DRINK » Thu Mar 16, 2017 8:54 pm

Значи Стаматовићев класичан предизборни потез.

lost&found

Postby lost&found » Thu Mar 16, 2017 9:03 pm

lider wrote:Јел се мени чини или је овај Бели кад је видео да може да помрси рачуне окренуо плочу. Нема више лупетања сад даје све мање више одмерене изјаве набијем га на курац :twisted:

ovo pricam i ja ljudima. Zapravo, ne mislim da je okrenuo plocu , i dalje on vrti tu zajebansku pricu, ali mislim da mu se u glavi odnos prema svemu promenio, i da nikako nije to vise samo zajebancija. Mnogo je tu vremena potroseno da bi se samo istrolovalo (ako gresim onda mu svaka cast). Svakako mi deluje da je u pocetku usao iskreno iz zajebancije

Return to “Само опуштено”