SAO_Zeljin wrote:Slobodan Milosevic je bio tiranin koji je vladao uz pomoc nevidjene propagande i straha. Pa u trenutku kad narod radi za po 20 maraka mesecno on najavljuje norveski standard. Svako ko se na bilo koji nacin usprotivio bio je otpustan sa posla i prebijan i to od strane redovne policije. Taj 5. oktobar je najsvetliji dan u poslednjih 50 godina u ovoj zemlji.
To sta se posle desavalo je druga stvar i naravno da je uvek vladala gomila lopova i poltrona ali peti oktobar je izveo narod i narod treba da pude ponosan na peti oktobar.
Није битно да ли 2, 20, 200, 2000 марака ако можеш са 2 марке да купиш исто колико и онај са 2000 марака у другој држави. Ради се о ценама. Овде су цене биле знатно ниже. Проблем је била хиперинфлација 1993, као последица ужасних санкција уведених после пада Венс-Овеновог плана 1993. То значи већ 2 године рата. То показује колико је Слоба био погубљен, уместо да мобилипше нацију са 300 000 људи и груне у усташију и тако спречи даљи рат, нарочито у БиХ, он шта ради? А, ако није хтео рат, онда није требао да грува кримосе по фронту јер није спобан да мобилише нацију. Па после по Београду хаос на улицама. Стварно чудно.
Другим проблем је била несташица у продавницама. Па се делило брашно и уље. Додуше то када се делико је често било много јефтиније, социјално. Знам јер сам стајао у једном таквом реду.
Било је рестрикција струје. Све то је вукло корене из још СФРЈ када је било исто рестрикција и несташица и хипеинфлације. Тај ко вам је причао да је СФРЈ била супер, тај вас је грдно зајебао. Уосталом, гледаје Гигу Моравца по 100-ти пут.
Народ није извео 5. октобар али око Милошевића је била гомила јул-ових лопова који су постали жути и прозападни. Чувени портпарол ЈУЛ-а, Горан Матић(то је онај фрфљави што је причао о страним издајницим и плаћеницима и хватао пауке), данас има послове са бившим амбасадором САД у Србији-Вилијамом Монтгомеријем, иначе човеком који је рушио Слобу из Будимпшете. О разним Митровићима, Кертесима, и очевима Вукова Јеремића...можда неки други пут.
Ипак од 1996-1998 био је јак економски раст и добро се сећам како је све живнуло. Ми данас немамо индустријску производњу из 1998.