Plava majica, lopta žuta - SP u basketu, Kina 2019.

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Синдикат

Re: Plava majica, lopta žuta - SP u basketu, Kina 2019.

Postby Синдикат » Tue Sep 10, 2019 6:19 pm

Јокић против Шпанаца први пут у животу видео зону...Ово првенство је доказ да играчи попут Јокића, Адетонкумба и сличних не знају да играју позициони напад, не знају да играју под притиском, јебем ти такав нба. Мвп нба лиге се није видео на првенству, најбољи центар нба скоро исто тако. Доминирају играчи који су прошли европску школу, а не трчи и шутирај. Овде једна изгубљена лопта и један промашај значе много, и резултатски и психолошки. Нас је убио резервни плеј Реал Мадрида и играч од 39 година...

Nexon

Postby Nexon » Tue Sep 10, 2019 6:20 pm

Екипа се мора дигнути да би узела 5 место.
По свему судећи оно ће водити директно на ОИ једино ако Франуцзи не изненаде САД а Чеси Аустралију, не верујем претерано у то.
Ово није успех али није ни трагедија каква се доживљава и представља.
Изгледа као трагедија јер се пуно пумпало са разним емисијама, насловним таблоида, спортским новинарима итд.

Дакле, дигнути се против Француза у борби за 5 место.
Пето место на свету није лош резултат нарочито ако води на ОИ следеће године где можемо све поправити плус су ОИ главно кошаркашко такмичење што се види по односу Амера према СП и ОИ.

Celavac

Postby Celavac » Tue Sep 10, 2019 6:25 pm

Синдикат wrote:Јокић против Шпанаца први пут у животу видео зону...Ово првенство је доказ да играчи попут Јокића, Адетонкумба и сличних не знају да играју позициони напад, не знају да играју под притиском, јебем ти такав нба. Мвп нба лиге се није видео на првенству, најбољи центар нба скоро исто тако. Доминирају играчи који су прошли европску школу, а не трчи и шутирај. Овде једна изгубљена лопта и један промашај значе много, и резултатски и психолошки. Нас је убио резервни плеј Реал Мадрида и играч од 39 година...

Čak ni nas trener nije ima odgovor na zonsku odbranu španije i argentine, skoro svi naši igrači pogotovo ovi sto igraju u evropi. Jokica su udvjali svaki put a naši bekovi nisu znali to da kazne jbg.

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Sep 10, 2019 6:28 pm

brucelee wrote:Узми хајлајте било које Јокића из НБА и немој ме зезати да та одбрана и одбрана у европској кошарци имају везе.

Најбоље 2019 од њега 90% пресмешна одбрана, где пролази 3 играча, где имаш у којој кошарци да центар иде од коша до коша и полаже

https://www.youtube.com/watch?v=Ie0OlgzZJv8

u evropskoj košarci je Bobi bio MVP regularnog dela sezone, a u NBA, u kojoj se odbrana navodno ne igra, je bio maskota u svakom klubu

Синдикат

Postby Синдикат » Tue Sep 10, 2019 6:31 pm

У нба је Адетонкомбо мвп, на светском се није видео, и то против велесиле из Бразила, Чешке, Црне Горе...Боби не може у нба да игра јер је спор и после првог блока то су сигурни поени за противника.

pertla

Postby pertla » Tue Sep 10, 2019 6:38 pm

Crni ante se itekako video,ali on nije kriv sto igra sa ekipom ciglara koji ne mogu da pogode okean sa broda.ili se jedino broje poeni,po mogucstvu trojke i zakucavanja?da ne bude zabune,ne volim janisa ni njegov stil igre.

Ne znam da li pojedini komentatori shvataju sta je nba i koji se sport tamo igra uopste,pogotovo u regularnoj sezoni.za pocetak, pravila nisu ista kao na fibinim takmicenjima, a jedno od njih je defanzivne tri sekunde,dosta bitno za celu pricu o jokicu,anti itd...
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu

Синдикат

Postby Синдикат » Tue Sep 10, 2019 6:48 pm

Тако је, нека правила су другачија, тамо су правила прилагођена за шоу програм, нема линије помоћи, удвајања у рекету, нема зоне, дефанзивне три секунде итд. Прођеш првог играча и до коша је ливада. Зато камењари попут Адетонкумба тамо дају по милион кошева, јебем ти играча који да 40 поена, а најдаљи шут ми био са метар од коша. Дође у Европу и погуби се. Ко не може да погоди, Слукас и Калатес? Принтезис, Папаниколау и Папапетру? Једини ко у Грчкој не може да убоде вола у дупе су црна браћа

1914

Postby 1914 » Tue Sep 10, 2019 7:44 pm

Jokic ima svojih defanzivnih nedostataka,to se vidi i u NBA.Posto je njegova idealna pozicija broj 5(Milutinov treba da mu bude zamena), pored njega treba da igra neka atletska defanzivna cetvorka(nemamo takvog igraca,mozda da je probao sa Lucicem),a nikako Bjelica,Raduljica ili Bircevic.

Takodje velika greska od Saleta je sto nije vodio Nedovica,zato sto je on idealan igrac za igru koju igra Jokic.Mnogi nas igraci su staticni i ne krecu se kada debeli organizuje napad,falio je neko ko je brz(u Denveru na primer Marej) i ko ce da uleti ka kosu i primi pas od debelog.

Bogdanu i Vasi naklon do poda.

Tilt

Postby Tilt » Tue Sep 10, 2019 8:11 pm

Tilt wrote:Ja ne znam kako možemo da zajebemo do polufinala.

Tim nam je prebrutalan. Šta dramite koji moj. I manite se više pravljenja savršenog igrača - srbina - patriote - dobrog druga. I ne žalite za onima koji nisu pozvani.

Odučićemo sve od košarke. Doviđenja, prijatno.

Da se samokvotujem. Ne stigoh zbog posla da pogledam celu. Gledao sam poslednjih devet minuta. Srce mi se cepalo, mislio sam da ću da doživim neki šlog nešto jebem ga. Ne zbog poraza. Da mi je neko pričao da će bilo koja reprezentacija da želi pobedu više od naše ne da ne bih verovao nego...

Nešto se desilo da ne bude sve kako treba. I to ne nešto, nego udruženost više faktora. Neki su sad tek dobili na značaju, a olako smo ih ignorisali. Neke možda nikada nećemo ni saznati, a ja iskreno ni ne želim.

Sve je ovo krenulo 2014. totalnim iznenađenjem, a nažalost ovako se završilo. Tako da, ko je doneo, taj i odneo. Niko ništa ukrao nije. Nezadovoljni govnari ne zaslužuju ništa, te ovi ljudi nema kome ni da se pravdaju. Odgovorni ljudi podnose račune i izveštaje za svoj rad. Verujem da će i ovde tako biti. Štaviše verujem da će se prikupiti i odigrati za to peto mesto, jer ovo na ovome ne sme da se završi.

Gurovic i ostala sns gamad tek nek odjebe.

Pajdo

Postby Pajdo » Tue Sep 10, 2019 8:43 pm

Moje skromno misljenje je sta ce nama od 12 igraca 4 centra ? Mislim da je tu Sale pogresio,jesu svi oni dobri ali druze sta znaci danas Raduljica zapoceo odigrao 2 min i nije usao vise,ili Bobi usao na minut i napolje(ok,jeste zasro).Mislim da se ne moze sa 2 proscna pleja i Bogdanom jedinim raspolozenim od bekova uraditi nesto.Jbg,ovako ispada dobijali smo Angolu,Filipine....,cim su dosle na red ozbiljnije reprezentacije nema nas nigde.

CREW pg

Postby CREW pg » Tue Sep 10, 2019 9:03 pm

Ne ide mi da se opasuljim od ovoga, izvadio sam jebeni dvd o uspjesima reprezentacije koji je izašao prije 10ak godina.

Ipak je realnost da se pogled ka reprezentaciji dosta promijenio. Ne pomaže puno ni uslovljavljenje klubova bilo NBA bilo evropskih. Ali činjenica je da smo mi proveli 80 posto vremena u pričama kad ce i da li ce doci Jokic, kako je Teu, da li se Kalini moze oprostiti receno.

I ti dolasci na pripreme kad ko moze i hoce, to mi je cirkus. Ne kazem da je to razlog, ali igraci moraji biti jednaki. Tih 20ak sto prolazi pripreme moraju imati isti tretman. Nekako mi se cini da je Sale olabavio sa pricom i ponasanjem prema njima. Davno je pocelo to ajde, molim te dodji. Ali treba ipak imati princip - samo ono koji hoce i znaju.

Sve u svemu vidjecemo kako dalje. Pola ove ekipa moze da ide na OI, ostatak treba dobro prouciti i pozvati. Od trenera - ako se Sale menja to moze biti samo Zeljko po meni, mada je on rekao nikad vise.

Tesko je sve ovo, jako me boli kurac za fudbalere,djokovice itd
Kosarka ( i vaterpolo) je nase JA u sportskom smislu.
"Вјечна зубља вјечне помрчинe
нит догори нити свјетлост губи"

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Tue Sep 10, 2019 9:10 pm

Najjaci je Djordjevic, kaze prevelik je bio pritisak koji je stvoren, lik pricao da ce doneti pehar peske na Kosovo i da ce Ameri najebati da se pripaze ili tako nesto

A on nema taktiku za jebenu zonu i ne moze da odbrani pik

st.vuki

Postby st.vuki » Tue Sep 10, 2019 9:54 pm

CREW pg wrote:Od trenera - ako se Sale menja to moze biti samo Zeljko po meni, mada je on rekao nikad vise.

Veruj mi, Pesic, "seljak" je a ovima treba neko takvog "mentaliteta"

UltrasDoras

Postby UltrasDoras » Tue Sep 10, 2019 11:28 pm

au jbt kakav težak dan, ne mogu cijeli dan udahnuti normalno, pa sve bilo nacrtano za finale :cry:
pa kako ovo
"Gde god da sam to nosim u sebi, živim za njega, on živi u meni..."
VIVA LAS DORAS

brucelee

Postby brucelee » Wed Sep 11, 2019 12:34 am

Rođaci wrote:u evropskoj košarci je Bobi bio MVP regularnog dela sezone, a u NBA, u kojoj se odbrana navodno ne igra, je bio maskota u svakom klubu

е јбга...прво знаш какву је улогу тада Боби имао у Звезди, све је било подређено њему и његовој игри, од плејмекера ту је иначе Јовић и постао играч, до четворки који су тада били у клубу, све лопте су ишле њему, сви су били подређени њему. Са њим се највише радило и ко што рекох сва наша тактика се углавном заснивала на њему, он је био таргет.

У НБА наравно да нити се ради пуно са њим, као што је и светлосним миљама далеко од те улоге какву је тада имао у Звезди, притом спор је и то је то.

Напросто поређење није на месту.

Ја не кажем да је Јокић лош играч, него да напросто игре у НБА не значе нужно добре партије у ФИБА и репци, тамо је ко што неко рече све подређено шоу-у и статистикама, тамо нема одбране класичне, па ено у хајлајтима из нба Јокић ко зна колико пута иде од свог коша, преводи лопту, дрибла пет играча и полаже/куца, од коша до коша, па то не може у овој европској кошарци никад.

Друго тамо се свашта допушта, релаксирани су играчи, нема јаких да не кажем уопште нема одбрана...уосталом то показује и однос према судијама и константним свађама, искључењима итд једноставно није навикао на јаку одбрану, на можда прљаву одбрану и слично

mungos

Postby mungos » Wed Sep 11, 2019 1:19 am

Samo francuzi da dernu govna sutra pa da igramo s kim smo planirali da se ovo malo iznivelise

Celavac

Postby Celavac » Wed Sep 11, 2019 1:46 am

Igraćemo usrane kfalifikacije za olimpijske igre ako francuska ili češka pobede tako da....

mungos

Postby mungos » Wed Sep 11, 2019 10:39 am

Ko ga jebe procemo kroz kvalifikacije.
Za amere ih je spremao nek se pokolje sa njima da vidimo gde smo
Gurovic kmet neopevani

CamoSurprise

Postby CamoSurprise » Wed Sep 11, 2019 12:11 pm

Činjenica je da je Đorđević ovaj put debelo brljavio, ali pre polivanja kofa govana po čoveku, treba imati na umu da je on taj koji je vratio reprezentativnu košarku na mesto koje joj pripada, a to je borba za medalje. Setite se praznog hoda pre njega.
Ovo je svakako neuspeh, pogotovo sa ovakvim timom, ali bilo je i većih trenerskih imena koja su potpuno podbacila sa reprezentacijom - najdratičniji primer Željko i Evropsko prvenstvo kod nas, kada nismo prošli grupu, a isto NBA igrači i jaka ekipa.
Đorđević je dobar motivator, kao trener prosek, a to potvrđuje i njegov rad mimo reprezentacije u klupskoj košarci.
Po meni, ipak ne zaslužuje polivanje. Ako je kraj, Grazie Sale amigo i razlaz, pa da vidimo ko i šta dalje.
Gilajdza RIP

lost&found

Postby lost&found » Wed Sep 11, 2019 1:03 pm

CamoSurprise wrote:Činjenica je da je Đorđević ovaj put debelo brljavio, ali pre polivanja kofa govana po čoveku, treba imati na umu da je on taj koji je vratio reprezentativnu košarku na mesto koje joj pripada, a to je borba za medalje. Setite se praznog hoda pre njega.
Ovo je svakako neuspeh, pogotovo sa ovakvim timom, ali bilo je i većih trenerskih imena koja su potpuno podbacila sa reprezentacijom - najdratičniji primer Željko i Evropsko prvenstvo kod nas, kada nismo prošli grupu, a isto NBA igrači i jaka ekipa.
Đorđević je dobar motivator, kao trener prosek, a to potvrđuje i njegov rad mimo reprezentacije u klupskoj košarci.
Po meni, ipak ne zaslužuje polivanje. Ako je kraj, Grazie Sale amigo i razlaz, pa da vidimo ko i šta dalje.

:!:

Return to “Само опуштено”