riper wrote:Imam problema sad vec neki duzi period, ne mogu da u cugu odgledam film na kompu, odnosno laptopu. Jednostavno ne drzi me paznja i to od onih blokbastera Ratovi zvezda i slicno, do trilera, drama i komedija. Ajde to, uteha su mi bile serije, ali u poslednje vreme jedva imam strpljenja da odgledam pola epizode necega sto traje 45 minuta. Verujem da je do mene, ne znam koji mi je kurac.
Ali onda pre neku noc na Pinku pustili Rokija. Jedva sam na oci gledao ali sam odgledao dve trecine ovog remek dela. Proslo je bilo 2 sata ujutru kada sam se predao i zakuntao. Film sam gledao ni sam ne znam koliko puta i sto ga vise gledam sve vise kapiram da je u pitanju pravo remek delo. Stalone i njegova gluma, da se povukao posle te uloge danas bismo o njemu pricali kao o jednom od najboljih glumaca svih vremena. Lik je odglumio polubitangu dobrog srca u sred prljavstine one radnicke FIladelfije za oskara. Sve ostale uloge su nestvarno dobre. Poli, Majki, Apolo, Adrijen. I to snimljeno jebene 1976. godine, starije od mene.
Razmisli samo koliko informacija primis u toku dana (mahom nebitnih), pogotovu u danasnje vreme FB-a, online vesti, itd itd. Meni je trebalo 8-9 meseci da procitam knjigu od 400 strana, a nisam je smatrao dosadnom. Cini mi se da je normalno da gubimo fokus danas cesce nego ranije.
EDIT: tezvi, razmisljamo isto - odo da se ubijem