UltrasDoras wrote:херц wrote:До колико пара се пожеш протегнути, које игре хоћеш да играш? По мени је боља варијанта да сам склопиш конфигурацију јер не мораш све у једној радњи узимати па тако можеш наћи јефтиније компоненте у некој другој радњи.
Pa stavio sam tu na linku filter do 800 km = 400 eur, kontam da se moze solidan komp zavrsiti za te pare... Ma ovo standardno nba 2k pes fifa gta...
Tu su mi opciju predlozili i u ovim radnjama sto sam obisao, slabo imaju gotovih racunara ali mogu da sklapaju komponente po zelji.. E sad ko sto rekoh nisam nesto vjest u poznavanju svih tih stvari i nisam upoznat ni sa cijenama. Mozes da mi predlozis bar neke od komponenti za solidan gejming komp, na pp...?
Искрено да ти кажем то је мало пара за неку полу гејминф конфигурацију ал скрпићеш се. Ево ти оквирно колико компоненте коштају.
CPU: i5 4460 oko 160-170 евра
MB: oko 60-70 евра
GPU: amd rx 460 oko 130 евра
То је већ 370 евра а треба још да купиш РАМ меморију, хард диск, напајање, кућиште. Зато сам рекао да је то мало пара. Евентуално можеш ићи на i3 CPU али то је 2 генерације матор процесор тако да се спуштати испод i5 је бесмислено. Тако да друже не знам шта да ти кажем, можеш купити комп али никако гејмерски

. Те игре које си набројао можеш играти и са слабијим рачунаром али кад купујеш већ ново ред је да уживаш бар 2 године. Са овог линка што си ми дао једино ми ово занимљиво
http://www.olx.ba/artikal/20664942/intel-core-i5-6500-3-20-3-60ghz-skylake-ddr4-r7-240/ а'л бих ја ту ставио AMD rx 460 графичку која би дигла цену за неких 40 евра. Када би узимао компоненте из Угарске значајно би те све јефтиније изашло. Ето, то су ти неке смернице па се ти уклапај.