Postby Sevastopole » Fri May 08, 2026 11:34 pm
Znas sta je jos problem. U svetu gde ti na dnevnom nivou izgine sad veorvatno na hiljade ljudi u raznim ratovima, retko ko moze da se snadje i da meri uopste u kom se stadijumu svet prvo nalazi. Imas rat Ukrajine i Rusije, tacnije celog Natoa kroz Ukrajinu sa Rusijom, gde je vec u stotinama hiljada poginulo ljudi, imas genocid koji Izrael sprovodi, imas Trampa koji ni sam ne zna sta radi, nema razuma ni sa jedne jedine strane niti autoriteta da bi nesto sprecio. U toj klimi sem nas, znas koliko covecanstvo briga za nekog osudjenog negde nepravedno, ili sto se neko bori da institucije skolstva i zdravstva odrzi na kakav takav nacin...jednostavno nasi problemi nigde se ne pominju niti interesuju nekog. Niti mi, niti Siptari pa i Hrvati...mozemo da mrdnemo bez neke saglasnosti nekom tamo ko god on bio.
A niti se nekom mrda kada vidis sta se sve desava oko tebe. Mnogo toga je cena stanja u svetu i sigurno da i zbog toga ispastamo, a kako stvari stoje nece se ovo zavrsiti dobro ni u kom slucaju. Mnogo gadna vremena, i po meni, ko bolje zna da se ukurva, taj ce najbolje proci, ko najbolje zna da sedi na vise stolica ima neke sanse. Ali bas zato i nestaju Orban, Fico...i svi koji misle da mogu da sede na dve, tri, cetiri stolice istovremeno. Ja bi ovo sve podveo pod to da Evropa, tacnije Nato, hoce da raskrsti i da nema dilema vise nigde dal ce neko unutar njih da odbije nesto sto se do juce podrazumevalo. Dal ce uspeti u tome...ja se duboko nadam da nece...jer i kod njih se drma onako fino.