Модерни фудбал - дискусија

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
No al calcio moderno

Re: Модерни фудбал - дискусија

Postby No al calcio moderno » Fri Sep 09, 2022 3:12 pm

https://youtu.be/QfF6d_GV-kY

Jos jedna stvar koja ce zbog vara nestati. Golovi gube smisao.

калашњиков

Postby калашњиков » Fri Sep 09, 2022 3:40 pm

No al calcio moderno wrote:https://youtu.be/QfF6d_GV-kY

Jos jedna stvar koja ce zbog vara nestati. Golovi gube smisao.

i onda ti jave upala trepavica u ofsajd, a ti polomio noge tokom radovanja. E u kurac bas. :D
Ma sedi u kladionicu, uzmi pivo, izvali se i galami.Pa kad sudija svira ofsajd ili go ti se raspravljas s kolegon ko je u pravu pa cekate var i da bi na kraju reko njemu "esam ti reko". U tome je car vara :)

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Wed Oct 02, 2024 5:49 pm

Totalno besmislen format takmičenja u CL koji podseca na evroligu u kosarci je izgleda bez problema prihvaćen kod vecine konzumenata. Pobunili su se jedino navijaci Bajerna na utakmici protiv Dinama iz Zagreba kada su izneli niz parola i sinoc navijaci Borusije Dortmund.

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Wed Oct 02, 2024 8:00 pm

Svaki dan neki kurcev fudbal, ne moze se vise ni ispratiti kako treba. Ono staro po grupama je bilo idealno. Jedino sto podrzavam je prosirenje Eura sa 16 na 24, SP je idealno 32 drzave. A i ove gluposti sa odabirom domacina, po 3-4 drzave da organizuju takmicenje to je tek ludorija.

Nemcima kapa dole za mentalitet, prvi su se pobunili protiv skupih karata, protiv igranja ponedeljkom, protiv igranja SP u raznim pripizdinama od Katara, protiv novog formata LS...citao sam pre neki dan i da su se Bajernovi pobunili jer su domacu utakmicu igrali u crvenoj opremi sa crnim detaljima koju je adidas napravio i hitno trazili da se vrate originalne boje crveno-bela.

ElPadrino

Postby ElPadrino » Thu Oct 03, 2024 10:39 am

Bruno Sulak wrote:
Nemcima kapa dole za mentalitet, prvi su se pobunili protiv skupih karata, protiv igranja ponedeljkom, protiv igranja SP u raznim pripizdinama od Katara, protiv novog formata LS...citao sam pre neki dan i da su se Bajernovi pobunili jer su domacu utakmicu igrali u crvenoj opremi sa crnim detaljima koju je adidas napravio i hitno trazili da se vrate originalne boje crveno-bela.

Možda i najveća pobjeda Švabi jeste kad su se onomad pobunili protiv dolaska Black Rock korporacije u Njemački fudbal i otjerali ga na kraju. To je u današnje kapitalističko vrijeme vrhunski otpor. Tada su čini mi se digli skoro svi navijači u Njemačkoj. I inače ova huliganska strana jača, to je tako uopšteno kod njih - kad su im teška vremena, tada jača desnica (kao i svugdje otprilike).

A šta reći za ove utakmice, što bi reko Nele Karajlić toliko ih je da su postale dosadne. Nekada si morao grickati nokte do prve utakmice u sedmici, a onda onaj gušt kad nedjeljom naveče gledaš čuvenu Peticu na HRT je bilo neprocjenjivo. Ali kao i sve tako i u fudbalu je danas sve na INSTANT i odmah i što više i pretrpavaj i daj dabogda nam prisjelo. Kapitalizam je zašao u sve pore društva i daj Bože da se istjera, ali ne vidim načina osim nekim višim silama (ista priča kao i sa telefonima).

zmijuga

Postby zmijuga » Sun Apr 20, 2025 10:57 am

Ljetni prelazni rok 1999. godine, kakav old school...

Image

lukabrasi

Postby lukabrasi » Sun Apr 20, 2025 11:01 am

Bas je bilo drugacije i lepse...

ElPadrino

Postby ElPadrino » Tue Apr 22, 2025 8:41 am

Meni prvo upadaju u oči cifre.. Jedan Bobo Vijeri vrijedi 31 milku, danas bi koštao 131.. Ili moćni Veron 20 milki. Tek onda shvatiš kako današnji fudbal nema veze sa nekom starom romantizovanom sportskom igrom i da mi ustvari gledamo (i nerviramo se zbog) 22 milionera na terenu.

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Tue Apr 22, 2025 8:02 pm

Ukinuti Ligu Konferencija
Ukinuti Ligu Nacija
Smanjiti WC na 32 ekipe
Super kup Spanije i Italije da se igra u njihovim zemljama
Ukinuti Liga kupove (imaju Engleska i Francuska cini mi se), bespotrebno skroz
Vratiti broj izmena na 3
Ukinuti utakmice ponedeljkom (ovo je posebno u Srbiji problem, gde se igra mnogo utakmica ponedeljkom)

Ovo primeniti i mislim da bi svi bili zadovoljni. Muka me uhvati kad dodje cetvrtak a ono 150 utakmica Lige Evrope i Konferencije koje realno nikog ne zanimaju, pocne da se prati tek negde od 1/4 finala. Generalno je najveci problem prezasicenje utakmicama, jer svaki dan imas nesto, ne moze se posteno ni ispratiti.
Od svih tih silnih promena jedino je LS ispala dobro, stvarno je bilo zanimljivo a opet broj utakmica je povecan tek za 2, umesto 6 igra se 8.

No al calcio moderno

Postby No al calcio moderno » Tue Apr 22, 2025 9:39 pm

Apsolutno se slažem sa svim navedenim s tim što bih vratio stari format LŠ.

ElPadrino

Postby ElPadrino » Wed Apr 23, 2025 1:53 pm

Meni je recimo ovaj novi sistem LŠ ogavan. Nit znam ko sa kim igra, niti sam shvatio ko je nakom mjestu, ko prolazi ko ne prolazi.. Konstantno je bila nekakva konfuzija u toj priči. Da ne pričam da ti uspjeh zavisi od loptica i koje ćeš ekipe izvući. Ovako si makar znao kakvu grupu imaš pa 'kud koji mili moji'. I imao si šansu da prođeš u LE što sada čini mi se ne postoji više.
Meni je recimo Liga Konferencija pun pogodak baš zbog sirotinje da i sirotinja malo razigra. Pa si imao jedno Celje u četvrtfinalu, Borac u osmini finala, TSC koji se tu malo nešto koprcao i slično. Takvi klubovi ni u snovima ne bi mogli da stignu do bilo koje nokaut faze LE a da ne pričam LŠ. Samim tim si i LE podigao na malo viši nivo, gdje sada igraju jači klubovi.
Recimo meni je povećan broj izmjena takođe dobra stvar, sada se već može malo miksati taktika i pokušavati različit pristup u zavisnosti od toka utakmice. Vjerujem da 99% trenera apsolutno podržava takvu odluku.
Ja bih radije izbacio VAR iz fudbala. Iako sam prije dosta bio za i činio se kao dobra stvar, u godinama nakon toga se pokazalo da se baš pretjeruje. Prvo, taj čuveni "milimetarski" ofsajd koji je stvarno postao sranje, pa do onog nesrećnog igrača Atletika koji je u padu DODIRNUO drugom nogom loptu i tako je Atletiko ispao od Reala. Katastrofa.. Ne smije čovjek ni slučajno da pipne loptu to mu je već grijeh. Da ne pričam o tome da sada igrači samo čekaju ruku na licu ili leđima da padnu kao pokošeni uz dobro uvježbane jauke. Sinoć gledam Mančister Siti i na šta su spali ti štoperi kad je onaj Stouns ili ko već pao bukvalno na pipkanje prilikom duela.. Bukvalno žuti za simuliranje, a na kraju se diskutovalo da li je crveni za igrača Aston Vile.
I slučaj koji me je skoro zapanjujući bio, jeste kada je jedan od igrača tipa Everton Notingem ili tako nešto, liga 5ice čini mise, otrčao da slavi sa navijačima, onaj stari fazon trganja i grljenja sa navijačima.. I ladno dobija žuti karton zbog tipa "nesportskog ponašanja prilikom proslave"..Bukvalno UEFA, a to je sve dio tog kolektivniog Zapada, ubija svaku emociju i ljudskost u nama.

zmijuga

Postby zmijuga » Wed Apr 23, 2025 8:40 pm

Od danas vijest:

https://www.nezavisne.com/sport/fudbal/UEFA-mijenja-pravila-Lige-sampiona/900661

A što se tiče ove transfer liste, tada još Englezi nisu počeli pretjerivati sa arapskim parama. I vidi se kako su italijanski klubovi racionalno trošili novac, tipa Juventus kupi samo ono što im treba, ili nijedan klub nema potrebu da u prelaznom roku odradi više od jednog mega transfera za to doba. Sad klubovi uzimaju i višak igrača, sele ih posle jedne sezone iz kluba u klub, tipa ove koji su masno plaćani poput Feliksa i Alvareza odmah otpišu klubovi koji su dali za njih po 100 miliona evra. Ili neki napadači bez obzira na kvalitet stalno se šetkaju iz kluba u klub. Ja više ne znam gdje onaj Morata igra, stalno je između Juventusa, Reala, Čelzija, Atletiko Madrida.

Ovdje je npr. Ševčenko iz slavne generacije Dinama iz Kijeva, prešao za 15 miliona funti u Milan a već je bio jedan od najubojitih napadača u Evropi. Sada Čelzi daje 100 miliona za Mudrika koji nije bio ni dokazani igrač dok je igrao u Ukrajini. Ili primjerice transfer Salgada iz Selte u Real samo 8 miliona, a bio je jedan od najboljih bekova decenije, dok danas Real ili Barselona za nekog potencijalnog dobrog igrača iz tipa Sosijedada, Betisa, Viljareala daju po 50-60 miliona.

Što se tiče ovog transfera Baljića koji je tad bio najbolji igrač turske lige, tad je Real imao namjeru da nakon Mijata i Šukera stvori novi balkanski tandem i promaše sa njim i Ognjenovićem.

1937

Postby 1937 » Wed Apr 23, 2025 11:17 pm

zmijuga wrote:
Ovdje je npr. Ševčenko iz slavne generacije Dinama iz Kijeva, prešao za 15 miliona funti u Milan a već je bio jedan od najubojitih napadača u Evropi. Sada Čelzi daje 100 miliona za Mudrika koji nije bio ni dokazani igrač dok je igrao u Ukrajini.

Sto se tice ovih transfera, Mudrika i onog drugog iz ukrajine u celzi, negde sam procitao da je fora u tim transferima bila samo da se ruske pare guraju u ukrajinu, pa makar i na taj nacin. Kao sto je brdo ruske zaplenjene imovine rasprodatao i pare su date ukrajini. Ne mora da znaci da je istinito ali zanimljivo... Gledajuci da taj mudrik je u stvari levo smetalo, nikako mi nije jasno zasto bi neko dao tolike pare na igraca koji jednostavno nije kalibar za premijer ligu, sem ako nije neka mutljavina.

Sve u svemu ono sto Bruno Sulak gore napisa, u pravu covek od reci do reci!
"Војводина је на једној страни, сви остали на другој!" Вујадин Бошков

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Wed Apr 23, 2025 11:53 pm

ElPadrino wrote:Meni je recimo ovaj novi sistem LŠ ogavan. Nit znam ko sa kim igra, niti sam shvatio ko je nakom mjestu, ko prolazi ko ne prolazi.. Konstantno je bila nekakva konfuzija u toj priči. Da ne pričam da ti uspjeh zavisi od loptica i koje ćeš ekipe izvući. Ovako si makar znao kakvu grupu imaš pa 'kud koji mili moji'. I imao si šansu da prođeš u LE što sada čini mi se ne postoji više.
Meni je recimo Liga Konferencija pun pogodak baš zbog sirotinje da i sirotinja malo razigra. Pa si imao jedno Celje u četvrtfinalu, Borac u osmini finala, TSC koji se tu malo nešto koprcao i slično. Takvi klubovi ni u snovima ne bi mogli da stignu do bilo koje nokaut faze LE a da ne pričam LŠ. Samim tim si i LE podigao na malo viši nivo, gdje sada igraju jači klubovi.
Recimo meni je povećan broj izmjena takođe dobra stvar, sada se već može malo miksati taktika i pokušavati različit pristup u zavisnosti od toka utakmice. Vjerujem da 99% trenera apsolutno podržava takvu odluku.
Ja bih radije izbacio VAR iz fudbala. Iako sam prije dosta bio za i činio se kao dobra stvar, u godinama nakon toga se pokazalo da se baš pretjeruje. Prvo, taj čuveni "milimetarski" ofsajd koji je stvarno postao sranje, pa do onog nesrećnog igrača Atletika koji je u padu DODIRNUO drugom nogom loptu i tako je Atletiko ispao od Reala. Katastrofa.. Ne smije čovjek ni slučajno da pipne loptu to mu je već grijeh. Da ne pričam o tome da sada igrači samo čekaju ruku na licu ili leđima da padnu kao pokošeni uz dobro uvježbane jauke. Sinoć gledam Mančister Siti i na šta su spali ti štoperi kad je onaj Stouns ili ko već pao bukvalno na pipkanje prilikom duela.. Bukvalno žuti za simuliranje, a na kraju se diskutovalo da li je crveni za igrača Aston Vile.
I slučaj koji me je skoro zapanjujući bio, jeste kada je jedan od igrača tipa Everton Notingem ili tako nešto, liga 5ice čini mise, otrčao da slavi sa navijačima, onaj stari fazon trganja i grljenja sa navijačima.. I ladno dobija žuti karton zbog tipa "nesportskog ponašanja prilikom proslave"..Bukvalno UEFA, a to je sve dio tog kolektivniog Zapada, ubija svaku emociju i ljudskost u nama.

Ne slazem se skoro ni u cemu :mrgreen: Jedino si u pravu za LS i loptice, kako te kompjuter usere, to ti je sto ti je

Konferencija je glupa, samo gusi raspored. Jebes to takmicenje gde igraju TSC i Noah, RFS i Pafos i sta ti ja znam. Kazes oni mucenici nikad ne bi videli Evropu, pa to je i poenta da igraju Evropu samo najbolji a ne kurta i murta, ali to je kladionicarski lobi, da se ima sto vise utakmica

5 izmena mi je isto glupost jer sad svaka budala od igraca nagura 50 utakmica u sezoni a nisi ni cuo za njega i njemu to stoji u CV kako je 2024 igrao 50 utakmica a vecinu ulazio sa klupe i takvih igraca onda imas mali milion. Tako i pumpaju broj utakmica u reprezentaciji, danas svaka susa moze da nagura 100 utakmica u reprezentaciji a pre si za to morao da budes klasa.

Var je ok ako se brzo pogleda i reaguje, a ne da naprave prekid 5 minuta. 3 cm ofsajd, jbg, 3 cm ofsajd, zato je i uvedeno. Jedino sto bih uveo da se sudije pripaze kontakta za penal, ne moze svaki kontakt da bude penal, ipak je fudbal muska igra

ElPadrino

Postby ElPadrino » Thu Apr 24, 2025 8:26 am

Haha, moj ti Bruno, na kontra smo stranama. :)

Ja sam iz fazona ako ti se ne gleda Konferencija, realno ni ne gledaš je, ja sam u principu i pogledao i ispratio samo neke te naše timove tj. sa naših prostora ovde. Ali čini mi se da je dobra stvar od strane UEFE da se guraju pare u taj neki sirotinjski dio Evrope, pa da sad recimo neko iz ovih manjih zemalja može sebi da obnovi infrastrukturu na osnovu nekog srećnog - na mišiće rezultata u Konferenciji.. Pa onda napraviti neki ozbiljan tim pa sljedeće godine opet Konferencija pa pojačati se ozbiljnim pojačanjima, pa onda recimo krenuti ka LE. I na taj način se, uz dobru strategiju uprave, može realno razvijati neki manji klub.. To je ta šansa za sirotinju da postane bolja. Nekako kad je samo LE, ako upadneš upadneš.. A moraš se rvati sa timovima tipa Legija, PAOK, Kopenhagen , Rapid iz Beča koji su svi redom već stabilni klubovi. Nekakav klub recimo sa Balkana ili iz Moldavije recimo nema šta tu da traži.

A ovo za 5 igrača opet ne gledam tako, više gledam na to da recimo možeš napraviti 5 izmjena pa zaista bitno izmjeniti taktiku.. OVako si mogao izbacit beka ubacit napadača ili raditi pozicija za poziciju izmjene, ovako su date odriješene ruke trenerima da skroz promjene taktiku u zavisnosti od toka utakmice.. Što utiče na ta taktička nadmudrivanja.

I ovo za VAR i ja sam bio takvog mišljenja, ali da li se stari ili ne znam šta je, ali nekako te kamere i sva ta tehnologija ubija svaku spontanost i emociju u ljudima pa tako i u fudbalerima. Meni je totalno apsurd da je čovjeku poništen penal zato što je dok je padao i proklizao prilikom šuta i drugom nogom TAKNUO loptu.. To mi je čisti non sens. Isto mi je i taj ofsajd od 2 mm ili 3 cm non sesn jer mislim da ne utiče na konkretan trenutak, nije to ta predniost, čovjek je krenuo maltene u istom trenutku kad i odbrambeni igrač, bio je neznatnih par mm ili cm ispred, što nije skoro nikakva prednost i slično. Opet kažem, ova sad nova simuliranja su mi tek katastrofa.. Igrač čim uđe u 16 gleda da l ga je neko pipnuo samo da bi pao.. Da ne pričam o igračima odbrane koji se brane sa rukama iza leđa. Svako ko je ikad igrao bilo šta zna koliko to loše utiče na balans kretanje i sve ostalo.

1958

Postby 1958 » Thu Apr 24, 2025 8:33 am

Dzaja igrao za kiflu i jogurt, e to je bio fudbal!
Често одем до на село

ineks

Postby ineks » Thu Apr 24, 2025 9:28 am

https://www.butasport.rs/sunovrat-kluba ... enja-foto/
Sta reci o vama..liga simulacija, srl bajo. Momci u prvoj ili drugoj ligi(zaboravio sam) jedne polusezone sve izgubili u gostima, celu polusezonu, ni nereseno, regularni rad. Sad' igraju njihovi klinci.:geek:
dame biraju, kurve se drogiraju

1937

Postby 1937 » Thu Apr 24, 2025 4:53 pm

Bruno Sulak wrote:Ne slazem se skoro ni u cemu :mrgreen: Jedino si u pravu za LS i loptice, kako te kompjuter usere, to ti je sto ti je

Konferencija je glupa, samo gusi raspored. Jebes to takmicenje gde igraju TSC i Noah, RFS i Pafos i sta ti ja znam. Kazes oni mucenici nikad ne bi videli Evropu, pa to je i poenta da igraju Evropu samo najbolji a ne kurta i murta, ali to je kladionicarski lobi, da se ima sto vise utakmica

5 izmena mi je isto glupost jer sad svaka budala od igraca nagura 50 utakmica u sezoni a nisi ni cuo za njega i njemu to stoji u CV kako je 2024 igrao 50 utakmica a vecinu ulazio sa klupe i takvih igraca onda imas mali milion. Tako i pumpaju broj utakmica u reprezentaciji, danas svaka susa moze da nagura 100 utakmica u reprezentaciji a pre si za to morao da budes klasa.

Var je ok ako se brzo pogleda i reaguje, a ne da naprave prekid 5 minuta. 3 cm ofsajd, jbg, 3 cm ofsajd, zato je i uvedeno. Jedino sto bih uveo da se sudije pripaze kontakta za penal, ne moze svaki kontakt da bude penal, ipak je fudbal muska igra

Jeste i kladionicarski lobi,ali i prvak Litvanije moze da odmeri snage sa prvakom Srbije npr, i te pare sto se naprave od svega toga opet ostaju u klubovima. Ako cemo tako Ligu Sampiona trebaju da igraju samo sampioni drzave, a ne da imas 6tog iz primere ili 8mog iz kalca... jesu oni mozda bolji i kvalitetniji tim, ali jako lose i nepravedno prema manjim drzavam i klubovima. Konferencijom si dobio da se malo uzdignu i istocno evropski klubovi, i skandinavija itd... Jedan jako lep primer kako od nicega nastane nesto je Bodo Glimt, pametno poslovanje i pametna ulaganja, to bi sve veoma lako moglo da se primeni u Srbiji, ali jbg Srbija i jbg Terza madjija, Vazura i ostali...

https://www.maxbetsport.rs/bodo-glimt-p ... em-538370/
"Војводина је на једној страни, сви остали на другој!" Вујадин Бошков

друг члан

Postby друг члан » Thu Apr 24, 2025 7:19 pm

Sad ce to Zbiljic da vam zavrsi, ima da jebete i Terzu madjiju, Vazuru i ostale
Choose Life

1958

Postby 1958 » Thu Apr 24, 2025 8:19 pm

ineks wrote:https://www.butasport.rs/sunovrat-kluba-sa-banjice-fk-rad-od-naredne-sezone-u-5-rangu-takmicenja-foto/
Sta reci o vama..liga simulacija, srl bajo. Momci u prvoj ili drugoj ligi(zaboravio sam) jedne polusezone sve izgubili u gostima, celu polusezonu, ni nereseno, regularni rad. Sad' igraju njihovi klinci.:geek:

Често одем до на село

Return to “Само опуштено”