ElPadrino wrote:Razriješeni policijski službenici
Ministar unutrašnjih poslova Panče Toškovski donio je rješenja o razrješenju policijskih službenika poslije nesreće u Kočanima, javila je televizija Kanal 5.
Među njima su:
Načelnik sektora unutrašnjih poslova, Štip
Pomoćnik načelnika Uprave unutrašnjih poslova, Štip
Načelnik Policijske uprave Štip
Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije, Štip
Načelnik odjeljenja unutrašnjih poslova Kočani
Komandir Glavne policijske stanice Kočani
Šef Ministarstva inostranih poslova za krivična pitanja, Kočani
Mickoski je najavio da će svi biti istraženi i da će svako ko je kriv za požar odgovarati.
– Istraži organi će proveriti svu dokumentaciju u Opštini Kočane i niko neće biti zaštićen i odgovaraće svako ko ima bilo kakvu vezu sa ovim događajem – rekao je Mickoski.
Što se gradonačelnika Kočana tiče, koji je podnio juče neopozivu ostavku, Mickoski je rekao da će se o njegovoj odgovornosti izjasniti Tužilaštvo, bez obzira na to što pripada stranci VMRO-DPMNE.
– Nikoga ne štitimo čak i da je to moja rođena sestra ili brat, odgovarali bi ako bi imali bilo kakvu krivicu – rekao je Mickoski nakon obilaska povrijeđenih koji su hospitalizovani u bolnici 8. septembar u Skoplju.
Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije potvrdilo da su predstavnici nadležnih institucija danas ušli u zgradu Opštine Kočani radi prikupljanja potrebne dokumentacije u vezi sa nadležnostima opštinske uprave u vezi sa dozvolama i radom diskoteke “Puls”.
Pet od 14 osumnjičenih za požar u diskoteci Puls u Kočanima smješteno je u KPZ-u Skoplje, poznatijem kao zatvor Šutka.
Direktor zatvora Boban Utkovski potvrdio je u telefonskoj izjavi za skopski portal Kurir da su osumnjičeni sinoć dovedeni u zatvor.
– Sinoć je privedeno pet osoba, obavljeni su ljekarski pregledi, ispoštovane sve procedure prilikom prijema – kratko je rekao Utkovski.
Jesmo li mi Srbi proklet narod ili šta nije uredu sa nama, kada su jedni Makedonci pokazali državnički nivo par stepenica iznad nas. Sramota me je kad moram citirati kako se Makedonci državnički ponašaju, a maltene mi smo im i dali tu državu..
Postali smo apaticni, odustali smo od svakog vida borbe i izrazavanja stava. Za to su, po meni, zajedno krivi zuti i sns, jedni su sjebali drzavu kombinacijama, nepotizmom i lopovlukom dok su drugi usavrsili takav sistem i preuzimanjem medija bukvalno nastavili sve isto, cak i gore, sto su i oni radili samo uz jeftinu pricu o nacionalizmu, lazni patriotizam i majmunsko busanje u grudi bez ikakvog pokrica.
Uzrok ovog trinaestogodisnjeg sna trazim u sebi i svojoj generaciji (recimo nek to bude od '85- '97 godiste) i krivim nas za to sto smo svi potpali pod uticaj Balkan infa koji je u nedostatku objektivnih medija ( pink,happy,informer i n1, novas) isplivao na povrsinu kao nesto sto na realan i objektivan nacin govori o situaciji u Srbiji. Zapravo glavni tvorac narativa "svi su isti"; "nema ko drugi" i ono za mene najpogubnije sto je za razliku ova dva nabrojana opstalo i dan danas je "nisam za Vucica, ali...". Upravo zato imamo situaciju da ti na ulici retko kad naidjes na coveka koji otvoreno podrzava ovu vlast, ali svako na to ima da ti kaze neko "ali".
Tek sad nakon pobune ovih klinaca, za koje sam mislio da su mnogo gori od nas, da nista ne kapiraju i da ih nista ne interesuje se kristalisu neke stvari. Pa tako svi ti neki koji su pricali "svi su isti" ili "nema ko drugi" jasno odaju stranu ili su navodno apoliticni/neutralni, pa onda op slika iz cacilenda.
Izgleda da ce bas ti klinci koje sam u startu otpisao (a verujem i vecina pomenute generacije, cak i starijih) biti generator nekih promena, a na nama je da se ne uspavamo ili da ne postanemo zajedljivi matorci koji usled sopstvenih nezadovoljstava i neuspeha u zivotu vole da vide nekog lika na tv-u kako se bahato i arogantno ponasa, i pokazuje "da mu se moze", a sve to zato sto kao i taj kompleksas zvalavi nikad nisu bili voljeni.