riper wrote:Ovo poslednje, gej parade i slicno, kao nije moglo onda, a moze sada. Moglo je i onda, jer sama gej parada gde pripadnike cuva hiljade policajaca nije dokaz nicega drugog nego moci drzave. A znas i sam da na gej paradama u Srbiji ima najmanje gejeva, a najvise onih koji ih podrzavaju ili se koriste njima. A medju njima svi su neka forma levice, jer levica je ono sto danas tolerise i gej populaciju i sve. Bukvalno od komunista do antife.
Није могао хомосексуализам да прође у СФРЈ. Такво понашање није било компатибилно са социјалистичким моралом и наративом како треба да изгледа здрава породица.Југословенско друштво је било здраво друштво и ни у лудилу није могло да се замисли да се рецимо у колективу (школа,војска,фирма у којој радиш) ... појави педер или лезбејка,те да се поведе расправа о њиховом сексуалном опредељењу,правима итд.. Мислим знало да се да постоје такве јединке у друштву,али се исто тако знало шта може,а шта не може да прође као модел понашања.И док су се хомосексуалци тога придржавали,нико их није дискриминисао у односу на хетеросексуалце (запослење,здравствене услуге,образовање итд)...А како је све изгледало и како је Југославија третирала хомосексуалност предочићу вам путем енциклипедије Милана Вујаклије из 1966 коју сам управо скинуо са полице:
Поменуо си да је савремена LGBT заједница пуна ликова који се представљају као "антифа" и "комунисти".. Пријатељу, веруј ми праве комунистичке партије и покрети бију рововску битку са тим будалама које стављају људскоправашку агенду испред питања која се тичу радничких права,а она су заправо темељ на коме је настао комунистички покрет...Да ти не наводим ставове из програма КП Русије или КП Грчке...
Или треба да те информишем како се НР Кина поставила према томе:
https://www.google.com/amp/s/amp.scmp.c ... highlights
Chinese social media shutdown of LGBT student groups ‘highlights backlash against Western influences’
The decision to close dozen of student groups’ WeChat accounts may be linked to wider tensions with the West and a new focus on traditional values
Many still see homosexuality as a result of foreign lifestyles and not compatible with Chinese culture.
Жао ми је што B.Centrale више није на форуму да вам исприча позадину тога како су хомосексуалци злоупотребили заставу дугиних боја.Дечко је живео у Италији једно време,био на трибини навијача Болоње и управо се тамо информисао зашто навијачи левичари каче ту заставу на ограду.Нема никакве везе са педерима, као што ни свастика нема никакве везе са нацистима.