Pozdrav braco, trenutno ne pise vlasnik ovog naloga ali pisace i on.
Samo odma da zamolim Ivana da pusti malo gas, ovakav nacin i ton pisanja nikako ne prilici nekome ko je u ovom trenutku sa nase strane.Vidi se da si previse nervozan ali tu nervozu probaj da kanalises na neki drugi nacin, ovo je potpuno pogresan put.Trenutak je takav da je sad najbitnije nase jedinstvo, nikako bilo kakve svadje, podjele,vaganje ko je sta uradio a ko nije.Vidis da pokusavaju da nas podjele na Amfilohijeve i Vuciceve, ali Bogu hvala ne nasijedamo. Daleko smo mi od toga da imamo pravo da nekome drzimo lekcije.Znam da tu nema lose namjere ali takvo pisanje moze samo da nam skodi, nikako da pomogne.Trenutak je takav da su Srbi bukvalno sami protiv svih, najmanje sto nam treba da medjusobno imamo bilo kakve trzavice.
Najbitnije je da uvijek znate da nam podrska svih nasih ljudi van CG neizmjerno znaci,ali bukvalno neizmjerno.Ne mozete ni da zamislite kakav je osjecaj kad znas da nisi sam u ovakvom trenutku.Srce je puno a moral raste iz dana u dan. I druga stvar, vazno je da su ljudi prepoznali da ovo nije napad samo na Srpsku Pravoslavnu Crkvu u Crnoj Gori, vec na SPC i Pravoslavlje na Balkanu.
Zamolio bih vas sve da procitate 2 teksta koja cu okaciti u ovom postu, od sustinskog je znacaja da ljudi ukapiraju tezinu ovoga sto se desava jer nazalost mnogo ljudi to gleda bas povrsno.."Rrijesio Milo da otme crkve". Lako bi mi braco da je problem tako plitak, nikad on ne bi ni pomislio na nesto tako kad vidi da mu je jedna sestina drzave na ulici.Koliko bi nas tek bilo da krene da radi nesto tako? Ovo je mnogo dublje od toga.
Da ne duzim u ovom postu, neki pametniji ljudi od mene su to lijepo srocili, a ja od prvog dana dijelim njihovo misljenje pa procitajte...
Ovaj tekst je napisla organizacija ALTERNATIVA CRNA GORA
ZAŠTO NAPAD NA CRKVU?
Jasno Vam je da je Milo Djukanović imao dobijene izbore u rukama. Savršeno je kontrolisao situaciju, opozicija gotovo da nije imala šanse. Donošenje "Zakona o slobodi vjeroispovjesti" mu nije trebalo, samo 10 dana prije Božića! Ali... Oni koji upravljaju njime nijesu tako mislili. Obećanja koja je dao po izbijanju afere "Koverta" morao je da ispuni. Ne zaboravite da je po izbijanju afere Djukanović posjetio Izrael, Vatikan, Veliku Britaniju i USA. Alternativa je upozoravala da je raspoređivanje dva vojnika na Kosovu bila samo najava napada na Srbiju ali nas niko nije slušao!
Srpska pravoslavna Crkva je postojala prije države Crne Gore i Srbije. Samo da napomenemo, prvi UStav Crna Gora je donijela tek 1905. godine. Crkva je starija od 800 godina! Crkva je kroz istoriju bila mjesto gdje su se ljudi okupljali, vjenčavali, krstili, savjetovali, pa čak i mobilisali za odbranu. Njena uloga u razvoju države je neprikosnovena. U ovom vremenu je njena uloga rasla, jer je država propadala zbog mita i korupcije. "Zapadni analitičari" su je ocijenili kao prepreku za ostvarenje ciljeva koje imaju. Ako se uništi Crnogorsko-primorska Mitropolija onda nestaje SPC! Sa nestankom SPC Srbija definitivno gubi Kosovo, tj. ne postoji više nijedan ideološki razlog da se Kosovo brani. Takođe, sa uništenjem SPC i oduzimanjem Kosova država Srbija - nestaje! Ostao bi samo "Beogradski pašaluk", što je blijeda sjenka današnje Srbije. Kao što ulazak Crne Gore u NATO nije bio zbog Crne Gore, tako ni uništenje SPC nije zbog 450.000 pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori. Ovog puta cilj im je 9.000.000 vjernika u Srbiji i R.Srpskoj!
Ko ovaj plan želi da ostvari možete vidjeti ovih dana. Jedan od aktera ostavio je otiske na oružju! Prije dva dana Ambasadorka USA u Crnoj Gori Džudi Rejnke napad na zastavu ocijenila je kao "neprihvatljiv". Za Ambasadu USA je potpuno prihvatljivo to da 100.000 vjernika traži svoja prava na ulici, ali im je neprihvatljivo da neko pali zastavu. Nesvjesno su ostavili trag na "oružju" koje su podmetnuli. Želja da se izazove bratoubilački rat i dalje ne jenjava u glavama "zapadnih analitičara". Tako da je uloga svakog pravoslavnog vjernika u ovim protestima mnogo veća nego što svi mi mislimo. Ne brani se u Crnoj Gori samo Ostrog, Cetinjski manastir i Pivski manastir...Brane se braća preko granice. Brane se i narodi drugih vjera!
U PAMET SE CRNOGORCI!
Drugi tekst je okacen na portalu Sputnik i takodje je obavezno stivo
https://rs.sputniknews.com/analize/201912301121440571-amerika-narudzbina-razotkrivanje-milo-udarac-crkva-srpska