SPU wrote:Jedna tema o zdravlju o kojoj malo ko hoce da prica, a verujem da mozemo pomoci jedni drugima savetima.
Imam 28 godina i krajem prosle godine mi se desilo nesto sto ni u najgorim snovima nisam sumnjao da mi se moze desiti - dobio sam hemoroide. Tek tako, iznenada, posle jedne noci velikog alkoholisanja i krvario sam 2 nedelje za redom. Zivot mi se srusio, skenjao sam se i nisam znao sta da radim. Citao sam mnogo i pricao sa ljudima i shvatio da ce se ovo desiti svaki put kada budem pio alkohol i jeo ljuto, bukvalno bi lakse podneo mnogo gore stvari nego da mi zivot oduzme alkohol, jedini ventil i jedini neki beg od realnosti. Mnogo drugova mi je reklo da ima isti problem i da su samo naucili da zive sa tim, samo to prihvatis i nastavis dalje. Takodje moras naci alkohol koji ti vise prija, ja moj jos uvek nisam nasao, bukvalno dovoljno je da se polu-napijem i sutra ce biti pakao. U pitanju su unutrasnji, tako da melemi i kreme ne pomazu.
Znam da vas ovde ima dosta sa istim problemom pa recite braci kako ste naucili da zivite sa tim? Dajte neku utehu..
Za pocetak konsultuj se sa lekarom... hemoroidi su inace prosirene vene u cmaru. Ne utice samo alkohol i ljuto vec i ostala klopa (zacinjena, tvrda...). Suljevi su takodje bolest sedenja tako da ti preporucujem da se kreces vise i da jedes vlaknastu hranu kako bi bolje kenjao. Kupi u prodavnici zdrave hrane ovsene pahulje (nikako kupovni musli posto je sranje) one su pune vlakana i lakse ces kenjati

. Faktu cepovi za bulju su dobri ali nista bez lekara prvo. I na kraju poslusaj Markera i pocni da duvas.

Ublazice bol a i isto kao da si pijan, ali nemoj svaki dan da se ne ulenjis.
Bonus penis pax in domus.