Postby riper » Fri Feb 16, 2018 9:27 am
Groblje je ovo ispustilo na nacin na koji nasi klubovi inace gube prednost u ovakvim utakmicama. A to je kada das gol, ili kada dodjes do rezultata sa kojim si zadovoljna, onda zaboravis na napad. Ovi Cesi do gola dosli bez akcije i igre, nakon sto su malo pritisli odbranu Partizana.
Nisam stigao da komentarisem nas nastup protiv CSKA. I ova utakmica je prevazisla sva moja ocekivanja. Dugo Zvezda, tacnije, dugo nasi klubovi i reprezentacija, nisu igrali tako disciplinovano i takticki zrelo. Makar za sada Miloje deluje kao trenerski genije za ove nase krajeve. Jasno je da je CSKA sa kvalitetnijim igracima a mi vise nemamo ni Kangu. Zato su i imali inicijativu. Ali iz te jalove inicijative oni su dosli do jedne poluprilike. Sa druge strane mi smo imali dve prilicno dobre sanse.
Ono sto mi prija, to je da nije bilo nekog fanaticnog branjenja. CSKA nesto kao napadao, mi iz jednog pasa imamo transformaciju za kontranapad. Jedina utakmica gde smo se fanaticno branili ove sezone u Ligi Evrope je drugo poluvreme na gostovanju protiv Kelna. Tamo je bio period igre kada je odbrana delovala osamuceno.
Sada mozda preuvelicavam nastup Zvezde u LE ove godine, ali za nase klubove i reprezentaciju i opste za nas balkanski mentalitet nije svojstveno da se igra tako takticki zrelo. Posebno mi imamo problema sa odbranom gola, jer je nekako netipicno nama da sacuvamo mrezu. To rade majstori taktike i discipline Italijani, Nemci, ali ne mi Srbi. Ali ovo je delovalo sasvim pristojno, cinilo se da je Zvezda nekako sa lakocom cuvala mrezu.
Nadam se da ce tako biti i u revansu protiv CSKA.