Мићара wrote:Ако хоће неко да заради кинту, нек се јави, мало ће бити љигаво када Качо приђе ближе ал кинта је кинта...
Мићо јел од тога стан у БГ и кола из Украјине.
Ај сад мало озбиљно, помешали сте овде педерастију, педофилију, градитељску делатност, скупа кола, болнице и ко зна шта још све. Прво нормалан човек не може да помисли на Качавенду а да му се не згади, тако да је та ствар неодбрањива. Ја као верник мислим да је Качавенда благо кажњен, тј да се олако прешло преко тога. С друге стране нису ми јасни атеисти који критикују цркву и њене поступке који не задиру у њихова права и животе, и поступке који нису противзаконити. Владике возе скупа кола, ваљда то треба да погађа мене као верника,а не некога ко је атеиста или се декларативно сматра православцем и у раду цркве учествује једном годишње кад да попу неколико стотина динара за освећивање воде. Колико је ту стварно хуманистичких разлога за критику а колико љубомора, то већ не знам, Бог зна. Мени нпр. тај возни парк боде очи, али је од мизерног значаја, те владике ће пред Богом много више одговарати за своје поступке него нека пропалица попут мене. А и да се не лажемо, није то од јуче, и у средњем веку владике и патријарси нису ишли боси као неки отрок, него се возили у скупим колима, оно јес' вукли их коњи, ал још није било измишљено унутрашње сагоревање. Смета вам градитељска делатност цркве, ваљда је боље да хотел изгради митрополија као једина српска институција у Црној Гори, да из тог и других подухвата изађе финансијски стабилнија, и да тако стабилнија брани српство тамо где га ни Београд више не брани, још ако се у хотелу запосле верници који су без посла, или се храна за хотел откупљује од верника... Шта мислите како су изграђене све оне светиње којима се данас поносимо пред светом? Наши свети краљеви дошли помолили се Богу и никну Студеница, Дечани, Грачаница? Не, него је неком сељаку пуцала кичма, кулучило се, разрезивани порези, окретала се и ту озбиљна кинта.
ЗА крај један текст који добро описује где се налазимо сви ми, и они који критикују цркву, и они који је безусловно бране, и они који живе од ње...
https://smrt-svetu.blogspot.rs/2017/11/blog-post_23.html
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.