Postby riper » Wed Mar 30, 2016 9:58 am
Umisljene fudbalske zvezde zaista ne znaju za sram. Slicne izjave davao je Kolarov, mnogi su se zalili da ne osecaju dovoljnu podrsku. Mi se smorimo ako vaterpolisti nisu prvi, popizdimo ako kosarkaski ne udju u borbu za medalje, proglasavamo taj sport mrtvim, tragedija je kada se odbojkasi ne plasiraju na olimpijske igre. Ovi jadnici se danima izvinjavaju javnosti. Svi oni imaju osecaj neverovatnog stida ako ne osvoje nesto, ako ne ispune (ne)realna ocekivanja nacije.
A onda dodju ovi gubavci koji u poslednjih 25 godina nisu odigrali dve krstene utakmice kako treba i cvile kako nemaju podrsku. Inace, jedinu blanko podrsku koju je ovaj narod dao bio je istim tim fudbalerima, pred svaki krug kvalifikacija. Da ne pominjem pred svako veliko takmicenje na koje smo se sporadicno plasirali. Secate se koji su to izlivi euforije i optimizma. Doduse ni nasi vajni reprezentativci nisu cinili nista da spuste loptu, vec su se i oni lozili da u fazonu mogu da polufinala.
Pa pred 2006. godinu SP u Nemackoj, Kezman je imao izjavu tipa, "nismo rezervisali povratne karte. Mozda ih rezervisemo na kraju Munidjala". U smislu, kao da ne bi bilo toliko nerealno da dodju do samog kraja.
A secate se ludila u Nemackoj, kada nas Holandija pobedila sa 1:0, Argentina silovala sa 6:0, a onda u treecem mecu Obala Slonovaca preokretom dobila sa 3:2 i to nakon sto je Dudic napravio dva penala RUKOM. Od tada su oni mrtvi za mene, jer su mi zgradili fudbal na nekoliko meseci.
Evo ovim nasim facama jos jedan statisticki podatak kojim samo oni mogu da se ponose. Kao sto sam rekao, u Nemackoj 2006. Ivan Dudic je napravio na istoj utakmici dva penala rukom. Nakon oba penala, obratite paznju, ima onaj tup izraz sa polusmehom kako ne moze da veruje. Inace, igraci u karijeri naprave mozda jedan penal rukom, a lik na utakmici jebenog Mundijala, na jednom mecu dva penala.
Ali tu se prica ne zavrsava. Nase sledece veliko takmicenje na koje smo se plasirali je Mundijal 2010. godine u Juznoj Africi. Prva utakmica na mundijalima (posle one sa Obalom Slonovace gde je Dudic napravio dva penala rukom), bila je protiv Gane. Tu je Kuzmanovic napravio penal RUKOM. A odmah naredna utakmica, protiv Nemacke, Vidic pravi penal RUKOM.
Suma sumarum, Srbija je na tri vezane utakmice na mundijalima napravila CETIRI PENALA RUKOM. Neka mi neko pronadje u istoriji fudbala slicnu statistiku i ja mu skidam kapu.