Postby riper » Wed Apr 26, 2017 9:05 am
Hehehe, legendarni intervju Lole Smiljanica i uvek upamcena recenica "ako ih nije sramota neka sada osvoje titulu". Bila je i izjava Lole u nekim novinama u fazonu "dok sam ja u Partizanu, necemo izgubiti od Zvezde. Ovde naravno nema onog "what happened after". Nakon naseg stvarno sramotnog poraza od 4:2 na Marakani usledio je nastavak prvenstva. Poslednja utakmica jesenjeg dela je bila protiv Hajduka iz Kule na Mari, poznata po slucaju Uros Misic. Zvezda je kaznjena sa jednom utakmicom pred praznim stadionom. Sudbina je htela da prva sledeca utakmica bude protiv Partizana, na praznoj Mari.
Partizan poveo sa 1:0, imali su onu tristapostotnu priliku gde su sami izleteli pred naseg golmana, ali je neki njihov mentol, nicim izazvan, hteo da asistira igracu koji je bio dva metra u ofsajdu i to u slucaju kada je imao prazan gol na tacni. I nakon toga, prc... 4:1 za zvezdu. Najubedljivija pobeda u novijoj istoriji (poslednja tako ubedljiva ona kada je Perica prdeo po Partizanu tamo negde 97. ili 98.).
Nadam se da nisam pobrkao sezone i dogadjaje, mislim da je ovo taj tajmlajn.
Ova pobeda Partizana u derbiju na Marakani je cista ko suza, ali igraci su bili skromniji u izjavama. U prevodu nema takvih mentola poput Lole Smiljanica koji nakon jedne pobede zaboravljaju citavu istoriju u ponasaju se kao da ne postoji sutra.