cicaz wrote:Evo i odje neki manji izvjestaj iz Skoplja...
10ak ljudi ostalo u MUP u Skoplje cekaju sudjenje i 2 u bolnicu. Operisan je jedan od njih, dobro je i trebalo bi danas ili sjutra da se vrati. Prvo te malo bitnije infromacije...
Sto se tice gostovanje:
Krecemo za Skoplje sa 2 busa i 2 kombija, otrpilike 115-120 ljudi. U putu se razdvajamo, tako da posebno idu 2 busa, a posebno 2 kombija. Nedje kroz Makedoniju, ne mogu se sjetit kako se zove to mjesto, na nekih 50km od Tetova srijecemo par auta sa albanskim zastavama ali produzavamo dalje. Nakon toga prolazi jos par auta, kombija i autobus FK Skendia. Kapiramo da su navijaci i polako pocinju tenzije medju nama. Kako smo bili na nekom uzvisenju primjecujemo 3 busa koja idu ka nama i odlucujemo da stanemo i napanemo siptare. Tako je i bilo, stajemo, izlazimo iz buseva, lomimo jedan njihov i oni staju nakon 300 400 metara. Sve se to desava na nekom brdu, bez idje ikoga, bez murije... Siptari staju mi se grupisemo i u toliko dolazi, nama s ledja, jos 7 8 njihovih buseva i tu pocinje sou. Prvo, velike su picke, 3 puta smo uspjeli da ih odbijemo, cak i najurimo dok oni svo vrijeme gadju krsima. Kad su se i oni grupisali, s jedne strane sigurno preko 100 ljudi, s druge preko 200, priblizavaju se polako, nama ljudi posustaju, pucaju krsi na sve strane, ali se ipak drzimo. Tu dolazi do tuce iz par puta i slobodno mogu rec da ih svaki napad raznosimo. Par njihovih s ozbiljnim povredama ostaju da leze. Kako nas svo vrijeme gadju, sve vise nasih povrijedjenih i tu ulazimo u buseve i krecemo. Naravno, unisteni su nam autobusi ali ipak uspijevamo da umaknemo i spasimo glave. Nase drugove vode u bolnicu, savovi, lomovi, itd. Nakon toga policija nas drzi u stanicu i tu ostajemo do kraja utakmice.
Dok se sve ovo desavalo, nasa 2 kombija stizu u Skoplje, zauzimaju neku kafanu u centar grada. Primjecuju neke ekipice, posle se ispostavi da su to su Komiti i Kombat zajedno. Nasih bilo 24, njih oko 20ak. Nasi napadaju i dobijaju tucu. Privedeni, dobili prekrsajne i pusteni doma. Ovih 10 sto su gore cekaju tuzioca, do kad ce to trajat niko ne zna.
Sve u svemu, jedno dobro gostovanje, koje je moglo da se zavrsi sa mnogo ozbiljnijim posledicama ali Bogu hvala nije.
Zivjeli!
Kopirano sa foruma Varvara.
Svaka cast mojoj braci!
Pri prvog dolaska varvara u skoplje 2014, izveli su neocekivanI napad vrs 30tal clanova combat ( varvari su dosli 2 busa ), nakon roga sledeci susret ove dve grupe ke bio u budimpestu ( neznam dalI je bila ta ista ekipa varvara zato shto sam cuo da na final4 2015 su bili konyck city ne varvarI ) nije doslo do nikakvih incidenata, sve dok se nismo presretli na madjarskoj granici kad smo se vracalI nazad, combat smo bilI 1bus I 1kombi( combat next generation), mi smo se zaleteli ka njima dok su ti momcI pricali da nisu varvari I da su posvadjani sa varvarima, doslo je do manji kontakt ali je policija intervenisala I crnogorci pobegli (mogu sami da potvrde)
Nakon te sezone combat se razdvaja na 2dela potocno jedan od starijih vodja formira fan grupu (neshto kao bbb fan club) sostavljen od 3-4 clanove grupe + neutralci koji dolaze da gledaju zenski rukomet ( ova sezona ti likovi se pojavili samo na zenski rukomet) dok 2 deo grupe ostaje zajedno I nastavlja moto VARDAR 100% I organizirano navija na kosarku ( 2 liga ), zenski rukomet, a na muski rukomet I fudbal stoje u kop sa komitima s'kojim smo u OK odnosima ( sad pod imenom COMBAT NEXT GENERATION)
Dolazi I taj dan kada varvari dolaze u skoplje, kao sto kazu dva kombija su stiglI rano ujutru, a 5-6 nasih clanova su ih primetili I pratilI skoro celi dan ali nisu mogli nishta da urade jer je bila realno jaca ekipa od nad I svi casual kako shto smo primetili.Konacno negde oko 16:00 skupili smo bolju ekipicu ( 20tak combat I 5-6 komita ), primetili smo ih kako se polako skupljaju u jedan kafic I cekal ih na parking gde im je bio jedan kombi, kombi smo pregledali ceo nije bilo nikakvih transparenata ili rekvizita.To mogu da potvrde I njihova dva sofera koji su bili dosta uplasenI..
Dok ih mi tako cekamo na parking, neka druga ekipa od komita koja se vracala za utakmice vardar-renova ( fudbal ) slucajno videla I napala I kako shto su I sami rekli varvari su bili jaci. Nabrzo je uletela I murija tako da dok smo mi isli ka njih ta tuca je vec bila zavrshena....
Znaci jos jednom ta ekipa shto ih je napala nema nikakve veze za combat, I steta shto su nam unistili akciju jer na parkingu bi bilo jako interesantnije, pozdrav vidimo se u budapest